Newyorkerbyheart

La Tapatia, Kolding og Strawberry shortcake………

 Fra “La Tapatia”. Jeg fik Fajita tiras de Carne – en kæmpe portion……

 Mel, sukker, bagepulver og smør smuldres……

 Æg og fløde tilsættes og det røres sammen og kommes i en form…….

 Fordeles med fingrene, til det er lige tykt over det hele……

 Drysses med brun farin og så skal det bages…….

 Jordbær vendes med lidt rørsukker og lidt mørk rom…..

 Den færdige “kage” afkøles lidt……

 …..og skæres ud i lagkage-stykker……

 Hver stykke flækkes…….

 Nogle af jordbærrene moses let og kommes på bunden sammen med lidt saft…….

 Så toppes der med flødeskum, toppen lægges på og der sluttes af med jordbær…….

Klar til servering…….

I går var en ret sløv dag. Vi kom sent i seng lørdag aften, fordi vi så Le Mans og søndagen gik med at se det færdigt. Sikke et spændene løb i år – desværre også på den uheldige måde – i det Audi var udsat for to grimme uheld – og Jan “Big Mag” Magnussen også kørte af med “hans” Chevrolet. Tom Kristensen nåede aldrig ud at køre i år, da hans holdkammerat – Allan McNish – havde et grimt uheld allerede inden der var gået en time af de 24 timer løbet varer…..
Så ingen af de 4 deltagende danskere nåede i mål med deres bil, men alligevel var det spændende. For efter 24 timers ræs, var der kun godt 13 sekunder der skilte bil nr. 1 (Audi) og bil nr. 2 (Peugeot), det synes jeg er ret så imponerende!!!

Jeg fik mig en god middagslur efter løbet var færdigt, det var tiltrængt og påkrævet, for i går aftes var vi ude og spise med kærestens søster og kæreste. Vi spiste på La Tapatia. Udefra ser det ikke ud af noget særligt, i bedste fald lidt kedeligt, men indenfor er der meget hyggeligt. Det er mexicansk mad – i store portioner – så vi blev ret så mætte.
Mens vi fandt ud af hvad vi ville bestille fik vi tortillaschips og hjemmelavet salsa. Chipsene var tynde og meget lækre og salsaen lige tilpas spicy.
Vi delte en portion nachos med kylling til at starte med, som smagte SÅ godt! Igen med de lækre, tynde tortillachips og lige tilpas mængde kylling, ost og creme fraiche. Selvom vi delte en portion, var der rigelig med mad.
Jeg fik Fajitas tiras de Carne. Jeg fik majspandekagerne i en lille beholder, med låg og så en lille støbejernspande med rygende varmt kød (strimler af oksemørbrad). Dertil en skål med creme fraiche, en skål med guacamole, ris, kidney bønner og salat. Alt i alt MASSER af mad og jeg kunne slet ikke spise op. Jeg levnede halvdelen af kødet, alle mine ris, bønner og halvdelen af salaten. Det smagte virkelig godt. Tilpas – og meget – lækkert krydret. Guacamolen var selvfølgelig hjemmelavet og smagte dejligt.
Kæresten og hans svoger købte 2 spande med 3 mexicanske øl i hver. Vi delte regningen lige over og kom af med kr. 480,- pr. par.
Helt sikkert et sted vi vil vende tilbage til. God mad og rimelig priser……..

Vi kørte hjem til kærestens søster og hendes kæreste for at få kaffe og dessert. Desserten havde jeg taget med. Jeg havde valgt at lave strawberry shortcake, som er omtrent lige så amerikansk som “apple pie”! Jeg har fået det nogle gange i USA og synes det er lækkert. Den traditionelle udgave er bunde nærmest ligesom scones, bare sødet lidt mere. Nogle laver dog også strawberry shortcakes med en form for sandkage eller endog chokoladekage.
Jeg er ret vild med denne dessert fordi den ikke er så sød – og jeg skar som sædvanlig lidt i sukkeret. De øvrige i går syntes også den var god, lige bortset fra kærestens søster, som ikke syntes at den var sød nok *S*
I kan selvfølgelig tilsætte lidt mere sukker til dejen hvis I ønsker det.

Jeg marinerede jordbærrene i ganske lidt mørk rom og lidt rørsukker. Jeg brugte ikke så meget rom, fordi kærestens søster jo er gravid. Det kan også sagtens udelades.

Opskriften har jeg fundet her. Oprindeligt er det fra en Williams-Sonoma bog – jeg glæder mig SÅ meget til at skulle besøge en Williams-Sonoma butik i New York til efteråret.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Strawberry shortcake (inspireret af Cookie jar confessionals), 4 pers.:
4 dl mel
1 spsk. bagepulver
100 g saltet smør, koldt – hvis du bruger usaltet smør, skal der tilsættes ca. ½ tsk. salt til dejen
0,4 dl rørsukker (skulle have været ca. 0,6 dl)
1 stort æg
1,2 dl piskefløde
2 spsk. brun farin

Desuden:
1 bakke jordbær
1 spsk. mørk rom (kan udelades)
1 spsk. rørsukker
1½ dl piskefløde pisket til skum
lidt vaniljesukker
Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).
Bland mel, bagepulver og rørsukker sammen i en skål (+ evt. salt, hvis du bruger usaltet smør). Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det sammen med melblandingen, til det bliver grynet. Rør æg og fløde sammen i en skål og tilsæt det så til resten af dejen. Bland det hurtigt sammen med en gaffel, til det er netop blandet – endelig ikke mere.
Beklæd en springform, ca. 23 cm. i diameter, med bagepapir og kom dejen i. Glat den ud med fingrene, til den har nogenlunde samme tykkelse over det hele. Drys med brun farin. Sæt det i ovnen og bag i ca. 20-22 minutter, til den er gylden og gennembagt. Tag ud og lad den afkøle lidt i formen. Løft den ud af formen ved hjælp af bagepapiret og lad den afkøle yderligere. Mens den stadig er lidt lun skæres den i trekanter (lagkagestykker). Den kan godt serveres mens den er en anelse lun eller du kan lade den køle af, men den skal spises samme dag.
Men kagen bages nippes jordbærrene og de skæres i mindre stykker. Bland dem med sukker og evt. rom, vend godt rundt.
Når du er klar til servering, piskes fløden til skum og blandes med lidt vaniljesukker. Halvdelen af jordbærrene moses let med en gaffel, sammen med saften fra jordbærrene. Fordel det på 4 af bundene, top med en klat flødeskum og læg så toppen på. Fordel resten af jordbærrene ovenpå.

Note:
Der findes et utal af strawberry shortcake opskrifter derude. Jeg kan virkelig godt lide denne og jeg tror at jeg vil lege lidt mere den. Måske prøve at tilsætte lidt hakket chokolade til dejen eller lidt fintrevet lime- eller citronskal…….

Print Friendly
Tilbage

21 kommentarer


 1. Jun 13, 2011
  6:06 pm

  Piskeriset

  Der er stadig noget galt med din blog – jeg kan ikke finde den print-og-spis-knap 😉

  *nomnomnom*


 2. Jun 13, 2011
  6:09 pm

  Maj

  Uhmmm Mexicansk OG strawberry shortcake 😀

  Hvis man tog på af billeder, så havde jeg taget rigtig meget på ved at læse din syndige blog!!!

  – Maj 🙂


 3. Jun 13, 2011
  6:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ups, må se at få den fikset 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 13, 2011
  6:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Det var en vældig god kombination 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 13, 2011
  6:20 pm

  Cæcilie

  Uhm, det ser fantastisk ud!
  Jeg har sagt det før; I lever rigtig godt hjemme hos Jer;)

  Mvh.


 6. Jun 13, 2011
  6:37 pm

  katmads25

  Jeg e l s k e r Mexicansk mad. Men er tit ude for, at deres Guacamole ikke er hjemmelavet. Jeg spørger hver gang, for jeg har en ide om, at jo flere der spørger, kan måske få dem til at indføre hjemmelavet Guacamole istedet for det grønne stads de prøver at slippe afsted med. Jeg mente – hvor svært er det at mose en avocado og tilsætte lidt krydderier. Så hatten af for at deres var hjemmelavet. Boede jeg på dine kanter, var jeg suset forbi den restaurant i aften for hold da op hvor ser det løjert ud. Mums. Knus.


 7. Jun 13, 2011
  7:49 pm

  Mademoiselle Black

  Mexicansk hmm, men får det alt for sjældent.. Idet jeg havde læst dit indlæg faldt mine øjne på kogebogen fra Sydamerika, så nu må jeg i gang 🙂


 8. Jun 13, 2011
  7:52 pm

  Mademoiselle Black

  Hmm mexicansk, men får det alt for sjældent.. Da jeg havde læst dit indlæg faldt mine øjne på kogebogen fra Sydamerika, så nu må jeg i gang 🙂


 9. Jun 13, 2011
  8:10 pm

  by Busk

  Jeg har også spist på La Tapatia et par gange og jeg vil give dig ret i at det er nogle meget store portioner de servere. Men umm det smager godt. Og hold da op en dessert, den ser bare god ud.


 10. Jun 13, 2011
  8:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cæcilie!

  Mange tak, men jeg tror nu ikke vi spiser bedre end så mange andre 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 13, 2011
  8:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Katmads25!

  Velkommen herinde, tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg bliver altså også glad når jeg ser det er hjemmelavet, men har nu være heldig på den konto, synes jeg…

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jun 13, 2011
  8:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mademoiselle Black!

  Jeg kunne godt tænkte mig at prøve det ægte mexicanske, gerne i landet selv, men det har vist lange udsigter 🙂
  Jeg glæder mig til at se hvad du får lavet…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 13, 2011
  8:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej By Busk!

  Velkommen herinde, tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg er sikker på at vi skal derind og spise igen en anden gang, men det er med at være godt sulten inden man tager derind….

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jun 13, 2011
  8:59 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Lyder som om, at jeg brude prøve det mexikanske spisessted, I besøgte – har før spist mexikansk, både i Horsens og Vejle og det smager udemærket, men det mangle i den grad – det sidste touch af krydderi, som smager og ikke brænder munden af. Uhmm og shortcake…. need I say more…. yum yum….

  Knus Rikke


 15. Jun 13, 2011
  9:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Måske vi skal mødes derinde engang inden madbloggertræffet?? Det ville da være hyggeligt 🙂

  KH
  Birthe


 16. Jun 14, 2011
  7:57 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Ja det kunne være super hyggeligt 😀 Det må vi lige lure på 😀

  Knus Rikke


 17. Jun 14, 2011
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Ja, lad os gøre det 🙂

  KH
  Birthe


 18. Jun 14, 2011
  9:15 pm

  Tina

  NØJ hvor var jeg en elendig taber, efter første time af Le mans 😉 Jeg tøede dog en kende op igen og så resten af Le Mans… GOSH et løb!
  MUMS kage… uhhmmm 🙂
  HOV!!! Kolding?! Uden at få kaff her i Casa del Tina? 🙂
  Bortset fra det har jeg hørt en masse godt om det spisested, ku være man sku besøge det en dag 🙂


 19. Jun 14, 2011
  9:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Det var jeg også – i DEN grad!! – og jeg blev mere og mere stram i masken, jo flere danskere der udgik….
  Men også jeg tøede op…..så længe Peugeot ikke vandt 😉

  Den kaffe i Casa del Tina må jeg have til gode til en anden gang, kommer jo forholdsvis tit til Kolding….

  Du må klart ned på La Tapatia og spise, det kan i den grad anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Jun 14, 2011
  10:22 pm

  Tina

  INGEN tvivl om at jeg krydser fingre for et bedre år, for danske kørere, næste år 🙂 Og håber inderligt at jeg kan stå på Dunlop broen og heppe på Tom!!! 😉
  Du dukker bare op, her er altid kaffe/the på kanden!
  Det vil jeg lige huske, næste gang jeg trænger til at spise ude! Sjovt som man ikke altid får prøvet de steder der ligger så tæt på!


 21. Jun 14, 2011
  10:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Tina!

  ÅH, det er min store drøm, at komme til Le Mans engang!!

  Du må sige til hvis du vil have selskab på restauranten, så stiller jeg mig gerne til rådighed 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!