Newyorkerbyheart

Lemonade med vandmelon og marinade til kyllingespyd……..

 Kom vandmelon, frisk mynte, flormelis og saft fra lime og citron i en blender……

 Kør til det er flydende…….

 Efter det er sigtet er det klart til at blive blandet op med danskvand……..

Kylling skåret i tern og blandet med marinaden – så skal det bare på køl og ligge og trække……

Som jeg har skrevet et par gange, så var det i går der var klubmesterskab i tennisklubben. Vejret ville ikke helt som vi ville, men de fik det afviklet med få regnvejrspauser. Kæresten tog afsted ved 12.30-tiden fordi han skulle mødes med en af de andre for at samle grillen. Klubmesterskabet skulle nemlig afsluttes med en grillfest.
Klubben gav salat og et par pølser, resten skulle vi selv medbringe. Sidste år lavede jeg tiramisu til alle, men da vi ikke vidste – helt op til sidste sekund – om det blev til noget, valgte jeg at bage en gulerodskage i stedet for.

Vi tog et par steaks med og et par kyllingespyd. Jeg marinerede både steaks og kylling, men fik ikke taget nogle billeder af steaks’ene – og slet ingen billeder efter det var tilberedt – jeg holdt kamera-fri i går aftes *S*.

Marinade til kyllingespyd:
½ dl olivenolie
1 tsk. chipotle i Abodo-paste
2 fed hvidløg, knust og finthakket
saft fra 1 lime
1½ tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
2 kyllingebrystfileter
Skær kyllingekødet i tern. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Den blev lidt stærk, så du kan evt. vælge at skære lidt ned på chipotle’en. Hæld marinaden i en frysepose sammen med kyllingestykkerne. Bind en knude på posen og sørg for at marinaden er godt fordelt. Læg i køleskabet og lad det marinere i mindst 6 timer, gerne natten over.
Hvis du bruger træspyd, skal de ligge i blød i koldt vand i mindst ½ time inden brug. Sæt kødet på spyd og grill over godt varme trækul.

Marinade til steaks:
½ dl olivenolie
nåle fra 1 stilk rosmarin, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakkket
fintrevet skal af ½ økologisk citron
friskkværnet peber
2 steaks
Bland ingredienserne til marinaden sammen og kom det i en frysepose sammen med steaks’ene. Fordel marinaden godt og lad det marinere i køleskab i mindst 4 timer, gerne mere. Grill over godt varme kul, til de er som ønsket og krydr med lidt salt.

Vi skulle selvfølgelig også selv medbringe drikkevarer. Jeg drikker næsten altid kun danskvand når vi er til noget og det kan godt blive lidt kedelig i længen. Jeg synes at alkohol har for står en indvirkning på min sygdom (fibromyalgi), så jeg har valgt det helt fra. Jeg kan finde på et smage et ganske lille sip hvis kæresten drikker et eller andet som jeg gerne vil smage, men det sker meget, MEGET sjældent. Det er kun når jeg ser kulørte drinks, at jeg savner alkohol en lille smule, jeg har aldrig elsket drinks! Men altså, min krop har det bedre uden, så valget var ikke svært…….
Men nogle gange når vi er ude, synes jeg at det er lidt kedeligt bare at drikke danskvand (som jeg jo elsker!). Der er selvfølgelig sodavand, men jeg kan kun drikke en, fordi det bare er for sødt – og så er det stadig en lang aften.
I går bestemte jeg mig for at lave en lemonade med vandmelon. Jeg har set adskillige på diverse amerikanske blogs efterhånden og nu MÅTTE jeg bare lave det!
Det er SUPER let og smager helt vildt godt. Frisk og sødt på samme tid. Jeg brugte flormelis, fordi det opløses lettere end sukker…..

Lemonade med vandmelon:
500 g vandmelon, skåret i tern og de flest kerner fjernet
lidt friske mynteblade
saft fra 1½ citron
saft af 1 lime
2 spsk. flormelis
Kom det hele i en blender og kør til det er flydende og uden klumper. Smag til, så det passer til dine smagsløg.
Beklæd en finmasket sigte med et rent viskestykke eller osteklæde og hæld lemonaden op i. Lad det passere igennem, så kerner sigtes fra. Hæld på en flaske og stil på køl til det skal drikkes.
Bland det med danskvand, ca. halvt af hver og du har en dejlig forfriskende drik. Der kan selvfølgelig tilsættes alkohol hvis du vil, f. eks. vodka.
Du kan også lave lemonade med jordbær, hindbær, blåbær osv – bare kom i gang – det smager helt forrygende.
NOTE:
Det kan sagtens opbevares i køleskab et par dage. Hæld det i en flaske, gerne med patentprop. Så er det klar til at blive blandet op med danskvand, når du skal bruge det…..

I går havde jeg en virkelig dum dag, en dag hvor savnet af Anette ramte mig som en hammer. Jeg tænker selvfølgelig på hende hver dag, men i går var jeg bare SÅ ked af det. Jeg følte skyld, var bange for at jeg ikke var der nok for hende og tænkte på hvor gerne jeg ville have sagt farvel til hende. Det føles så uafsluttet, så svært at forstå!
Der er så meget jeg gerne vil fortælle hende, jeg var så vant til at dele alting med hende, små som store ting i hverdagen og mit liv. I går var bare en rigtig dum dag………..

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jun 19, 2011
  2:16 pm

  MissMuffin

  Uhm, lemonade:)
  Jeg har også savlet over alle de lækre limonader som amerikanerne har svaghed for lige for tiden!
  Jeg får et par veninder på besøg til spisning på onsdag, mon ikke de vil sætte pris på sån et glas med en smule vodka i:)
  Jeg må lige se om jeg kan opdrive en vandmelon til rimelige penge..
  Tror du, at den kan laves et par timer før de kommer uden at blive kedelig?


 2. Jun 19, 2011
  2:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Jeg er håber de vil kunne lide det 🙂 Du kan sagtens lave det, hælde det på flaske (godt hvis du har en med patentprop). Så hælder du bare danskvand i, lige inden du skal bruge det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 19, 2011
  4:22 pm

  Piskeriset

  Jeg er sikker på, at den smagte godt! God løsning til ikke-alkoholiske drikke 🙂

  Jeg frøs for nylig noget vandmelon ned, som også skal bruges til noget drikkelse – hvad har jeg dog ikke helt afklaret.


 4. Jun 19, 2011
  6:35 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  uh – det ser lækkert ud det lemonade! Jeg må vist have skaffet mig en vandmelon!

  Det med at der engang imellem kommer nogle dage hvor savnet en person man har mistet pludselig kommer som en hammer, tror jeg er meget normalt. Nogle gange ved man godt, hvorfor det dukker op, men jeg tror ikke altid der er en sammenhæng med hvornår den slags dage dukker op.

  Men du får lige en ekstra krammer for sådan en dum dag, som du havde igår.

  knus
  Camilla


 5. Jun 19, 2011
  6:46 pm

  Trine

  Baaah, hvorfor er det lige jeg har allergi for melon? Det ser jo mega lækkert ud 🙂 Måske laver jeg det med hindbær i stedet. God aften til dig, håber ikke du bliver skyllet væk (af regn altså. det gør vi her på amager)


 6. Jun 19, 2011
  8:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Der var i hvert fald flere der smagte på det og syntes godt om det – og helt klart noget jeg vil lave igen 🙂

  Uhm, frosset vandmelon er godt at blende med lidt rom, limesaft og lidt flormelis. Det bliver lidt ligesom slush-ice….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 19, 2011
  8:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Åh, tak for den ekstra krammer, det var tiltrængt!! 🙂

  Kan varmt anbefales at lave sådan en omgang, hvis du kan lide vandmelon, jeg er ret sikker på at det også er godt med al mulig anden frugt….

  Jeg tror du har ret. Nogle gange er der noget der fremkalder savnet, andre gange sker der bare. Det er hårdt, men jo noget jeg skal igennem!

  KH
  Birthe


 8. Jun 19, 2011
  8:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Håber da heller ikke at I skyller væk!! Her har vi ikke gået regn endnu. Det har set truende ud siden i eftermiddags, men endnu ingen vand….

  Jeg er sikker på at det vil smage skønt med hindbær – også jordbær eller rabarber for den sags skyld. Rabarberne skal selvfølgelig bare koges inden 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 19, 2011
  8:39 pm

  Anne

  Hej Birthe 🙂

  jeg er lige som de andre helt vild med ideen ang. lemonaden, mon ikke den skal prøves i næste uge, hvor solen forhåbelig kommer igen 🙂


 10. Jun 19, 2011
  8:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg håber du vil kunne lide det, jeg er helt solgt!! Skal klart have lavet noget mere – også i forskellige variationer 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 19, 2011
  10:57 pm

  Det-lille-koekken

  1000 tak for inspiration til lemonaderne. Det SKAL helt sikkertr prøves..
  Da vi var på ferie fik vi de skønneste lemonader, så nu må jeg se at komme igang..
  🙂


 12. Jun 19, 2011
  11:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Jeg elsker lemonader, så jeg skal have prøvet nogle flere varianter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 20, 2011
  4:18 pm

  MissMuffin

  PS: Hvad tror du sån ca. at blandingsforholdet er?
  Bar sån jeg har noget at støtte mig op ad:)


 14. Jun 20, 2011
  4:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, MissMuffin!

  Jeg mener jeg har skrevet det, men ca. halv lemonade og halv danskvand 🙂
  Noget af danskvandet kan du jo så erstatte med vodka…

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jun 22, 2011
  10:34 am

  Cafezinho

  Dejlig lemonade:) Er jo altid lækkert med noget koldt og smagfuldt specielt om sommeren:)

  Et godt input!
  Rune
  Kaffeblogger
  http://www.cafezinho.dk


 16. Jun 22, 2011
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rune!

  Den smagte forrygende og jeg har allerede lyst til en ny omgang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!