Newyorkerbyheart

Pizzadej med rugmel og grillet aubergine og squash med citron, hvidløg og mynte…………

 Pizzadej med rugmel……..

 Så er der stille an til udendørs pizzabagning……

Tænd op i pizzaovnen og så er det ellers bare at holde den igang……..
Der blev kun til et billed af denne, resten spiste vi inden kameraet nåede at knipse et billed…….

 Dressing af olivenolie, citronsaft, hvidløg, mynte og lidt flydende honning…….

 Grillet aubergine og squash……

Dressingen dryppes over og derefter smuldret feta…..

I dag har jeg set frem til, for i dag kom Heidi sammen med hendes familie, som jeg har glædet mig til at møde. Ja, jeg har selvfølgelig også set frem til at se Heidi, det er klart!
Jeg havde bestemt os for at vi skulle have pizzaer, for endelig lovede vejrudsigten solskin og nærmest ingen vind. De sidste 2 gange vi har bagt pizzaer, har det blæst som jeg ved ikke hvad, men i dag var perfekt. Så vi stillede bord op udenfor, så jeg kunne stå og lave pizzaerne derude, hvilket var meget hyggeligere end at fare frem og tilbage hele tiden.
Pizzaerne blev selvfølgelig bagt i pizzaovnen og jeg tror egentlig at de faldt i god jord. Børnene spiste ikke særlig meget for de var MEGET optaget af at samle LEGO, især Heidis den ældste, Bertram. Jeg tror at han syntes det var lidt som at komme i himlen, at komme ned til os og få lov til at samle nogle LEGO modeller, som han ikke har derhjemme *S* I hvert fald proklamerede han, at han gerne kom igen…..

Denne gang havde jeg fundet en ny pizzaopskrift frem, som jeg har fundet HER – Take a mega bite, er endnu en skøn amerikansk blog, som jeg har fundet frem til. Opskriften hedder hedder Strawberry Moon Bakery’s whole wheat pizza doug. Jeg havde dog ikke noget fuldkornshvede mel, så jeg brugte hvad jeg havde af groft mel – hvilket var rug- og speltmel – sammen med noget durum. Jeg ville gerne have brugt fuldkornsdurum, men jeg var løbet tør.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Strawberry Moon Bakery’s pizza dough (fra “Take a mega bite“), 2 pizzaer:
2 pakker tørgær
4 dl lunkent (håndvarmt) vand
2 dl rugmel
1 dl speltmel
2 dl fin durummel
3 dl italiensk 00-hvedemel
4 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
4 spsk. rørsukker
Opløs tørgær og sukker i det lunkne vand og stil det til side i 5 minutter, til det begynder at skumme lidt. Tilsæt salt og olie, rør rundt. Tilsæt melet lidt efter lidt og rør det i. Måske du skal bruge ekstra mel, hvis dejen er for våd. Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord og ælt den hurtigt sammen. Smør en skål med lidt olivenolie, kom dejen i og vend den rundt, så den dækkes af lidt olie. Dæk dejen til og stil den et lunt sted, hvor der ikke er gennemtræk, til hævning. Lad den hæve til dobbeltstørrelse, ca. 1 times tid. Dejen kan nu bruges, men den bliver bedre af at blive dækket til og stillet i køleskab i 24 timer. Tag dejen ud af køleskabet, så den kan nå at få stuetemperatur, inden den skal bruges til pizzaer.

Som pizzasovs brugte jeg denne, som jeg er blevet ret pjattet med. Som topping havde jeg:
– frisk bøffelmozzarella, plukket i mindre stykker (se note)
– lidt hakket oksekød, svitset og krydret med salt, friskkværnet peber og lidt presset hvidløg
– italiensk, kogt skinke
– parmaskinke
– gorgonzola
– pepperoni
– champignon i tynde skiver
– ananas
– optøet og afdryppet majskerner
– bacon, skåret i minder stykker
– frisk mozzarella

Note:
Heidi (ikke hende jeg havde besøg af, men en anden Heidi). Havde givet mig et tip om at lave mozzarellaen dryppe af på køkkenrulle, så det gjorde jeg denne gang. Der er godt nok meget væske i sådan nogle mozzarella kugler. Jeg halverede kuglerne og lagde dem på et par lag køkkenrulle – og havde også et par lag ovenpå – og pressede så lidt ned på dem af og til. Jeg måtte skifte køkkenrulle et par gange undervejs, men det hjalp så de ikke afgav så meget væske til pizzaerne, hvilket er et kæmpe plus!

Jeg lavede også lidt tilbehør i form af grillet aubergine og squash med lidt dressing og lidt smuldret feta.

Grillet squash og aubergine med citron, hvidløg, mynte og feta, 4 pers. som tilbehør:
½ squash, skåret i ca. ½ cm. skiver, ca. 3 mm. tykke
1 aubergine, skåret i skiver ca. ½ cm. tykke
lidt olivenolie til stegning
lidt groft salt
1/4 blok feta, smuldret

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. friskpresset citronsaft
salt, friskkværnet peber
lidt frisk mynte, hakket
½ fed hvidløg, presset
½ tsk. flydende honning
Kom aubergineskiverne i en sigte og drys dem med lidt groft salt, lad dem stå i ½ times tid. Børst saltet af og læg dem på 2 lag køkkenrulle. Læg køkkenrulle ovenpå og pres væden ud. Dryp squash- og aubergineskiverne med med lidt olivenolie og steg dem på en godt varm (grill)pande – eller en udendørs grill, til de får grillstriber – ½-1 minut på hver side. Læg dem i et fad.
Pisk dressingen sammen og smag den til. Dryp den over og pynt til sidst med smuldret feta. Server.

Vi bliver bare mere og mere glad for den pizzaovn, jo flere gange vi bruger den, jeg glæder mig allerede til næste gang *S*

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jun 4, 2011
  9:55 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Sikke da en vidunderlig pizzaovn, så kan det da måske godt være, at Peters bagesten bare kan gå hjem og ligge sig 😉


 2. Jun 4, 2011
  10:03 pm

  Xenia

  Da I lige havde fået pizzaovnen, tænkte jeg egentligt, at det da vist ikke rigtigt kunne betale sig – at man i hvert fald skulle bruge den ret meget for at 'tjene den ind'. Men I har da helt sikkert gjort godt brug af den – det lyder i hvert fald lækkert det hele!


 3. Jun 4, 2011
  10:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Jeg er nu sikker på at Peters pizzasten leverer rigtig gode pizzaer 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 4, 2011
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Det tror jeg at der var mange der tænkte, men vi er SÅ glade for den. Det er mindst lige så hyggelig som at grille, faktisk mere synes jeg, for maden varer længere. Der skal jo lige bages en pizza, inden der kan spises – og da der kun kan være 1 i ovnen ad gangen, så sætter der sine naturlige begrænsninger i hvor hurtig der kan spises 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 5, 2011
  12:58 am

  Randi

  Jeg vil også have sådan en pizzaovn! Den ser bare for sej ud!


 6. Jun 5, 2011
  7:28 am

  MissMuffin

  Jeg er så misundelig over den pizzaovn..
  Vil haaaaaa……..
  Nå, nu styre jeg mig li lidt igen:)
  Når jeg bruger mozzarellakugler til pizza halvere jeg dem og lægger dem i pres mellem 2 skærebrætter med køkkenrulle, så bliver væden presset godt fra..
  De går lidt i stykker af det, men skal det alligevel bare plukkes fra hinanden gør det ikke så meget..


 7. Jun 5, 2011
  10:06 am

  Piskeriset

  Jeg kan godt se, at det bliver en meget, meget lang sommer for mig, hvis du bliver ved med at poste indlæg om lækre pizzaer, for jeg elsker hjemmelavede pizzaer, og det der er jo helt tortur at følge med i 😀


 8. Jun 5, 2011
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Den ER sej og laver SKØNNE pizzaer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 5, 2011
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  *lol* jeg er også VILD med den 🙂

  Tak for tippet, det vil jeg også prøve og det er hermed givet videre….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jun 5, 2011
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Sorry, men de er altså lækre! Hvis du kommer over en dag, så lover jeg at bager pizzaer til dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 5, 2011
  8:28 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Jeg bestiller altså snart en Birthe special eller en NYBH surprice fra dit pizzaria he he he – ser bare så godt ud 😀

  Knus Rikke


 12. Jun 5, 2011
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Hi hi, det kan godt være jeg snart skulle åbne mit eget lille pizzaria 🙂

  KH
  Birthe


 13. Jun 7, 2011
  10:15 pm

  heidi

  Godt at du kunne bruge tippet – og gode ser de ud!


 14. Jun 7, 2011
  10:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Meget brugbart tip, igen tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!