Newyorkerbyheart

Shrimp Scampi…………

 Tigerrejerne steges……

 Hvidløg og chiliflager sauteres……

 Hvidvin hældes på og derefter tilsættes smør i tern……

 Så tilsættes tomater i tern, citronsaft og -skal……..

 …….og en lille smule fintrevet parmaesanost………

 Saucen vendes med de stegte rejer, basilikum og friskkogt spaghetti……

Anretter på tallerkner og serveres………

I dag har været totalt afslapningsdag, forlangt af min krop. Jeg har været totalt smadret og ikke haft nogen skeer at gøre godt med og så er der kun en ting at gøre: lægge sig på sofaen og vente til kroppen bliver tanket op med bare en lille bitte smule energi.
Jeg kæmper med at få nok ilt rundt i min krop hvilket gør, at jeg bliver helt usigelig TRÆT! Jeg håber at min forøgede astmamedicin snart hjælper…….

Menuen i aften stod på en af mine all-time favoritter i USA, nemlig Shrimp Scampi. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange jeg har spist netop denne ret, som jeg havde en tendens til at bestille hver gang jeg kunne komme afsted med det. Nogle var gode, andre knap så gode. Denne her udgave, som jeg har fundet her, kan virkelig anbefales. Masser af smag og virkelig lækker…….

Jeg fulgte faktisk opskriften, dog med lidt mindre mængde rejer, men jeg skriver den alligevel ned til jer.

Succulent Shrimp Scampi (fra “The Food Addicts“), 2 pers.:
1 pakke rå tigerrejer (jeg brugte en pakke fra Butlers Choise), 250 g
5 fed hvidløg, knust og finthakket
tørrede chiliflager (jeg brugte Chili Explosion)
salt, friskkværnet peber
1 dl tør hvidvin
40 g smør, skåret i tern og kold
½ bakke blommetomater, skåret i tern
fintrevet skal af 1 økologisk citron
saft af ½ citron
1 stor håndfuld basilikumblade, rullet sammen og skåret i strimler (chiffonade)
200-225 g spaghetti af god kvalitet
ca. 40 g frisk parmesan, fintrevet
olivenolie
Gør alle ingredienserne klar til brug, for det går ret hurtigt når først du går i gang. Hvis der er skal rejerne pilles de af og rejerne skæres op i ryggen og den sorte tarm fjernes. Rejerne duppes tørre med køkkenrulle.
Bring en stor gryde, godt saltet vand i kog. Kom spaghettien i og kog efter anvisning, til den er al dente. Lige så snart pastaen er kommet i gryden, begyndes på saucen, så passer det nogenlunde.
Varm olivenolie op på en pande og steg tigerrejerne ved høj varme i ca. 1 minut på hver side, til de skifter farve. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg dem endelig ikke for meget, de skal kun lige netop være nok ellers bliver de MEGET kedelige! Tag dem op på en tallerken.
På den samme pande sauteres hvidløg sammen med chiliflager – tilsæt evt. lidt mere olivenolie hvis det er nødvendigt – hvidløg skal blive blødt og begynde at dufte. Hæld hvidvin ved, læg låg på og lad det koge i 1 minut. Tag låget af og tilsæt den kolde smør og lad dem smelte i vinen under omrøring.  tilsæt tomater, salt, friskkværnet peber, citronskal, -saft og det meste af osten. Lad det simre i et minuts tid. Tag af varmen. Hæld vandet fra spaghettien (GEM evt. ½ dl. af kogevandet, hvis du ikke mener der er sauce nok). Vend spaghettien i sammen med rejerne. Tilsæt det meste af basilikummen og vend det hele godt rundt. Fordel på 2 tallerkner, drys med resten af den fintrevne parmesanost og basilikum. Server straks, gerne med noget lækkert brød, der kan suge saucen op.

Fra i morgen, vil I kunne følge min uge med det lånte køleskab. Jeg skal afprøve AEG Pro-Fresh køle-/fryseskab, som skulle kunne holde frugt og grønt frisk og sprødt længere tid. Jeg har køle-/fryseskabet i en uge (det er installeret i vores bryggers) og så skal jeg ellers se hvad jeg kan få ud af de varer der bliver leveret i morgen. Jeg glæder mig til udfordringen – og mon ikke vi får en uge fyldt med lækkert frugt og grønt, da vi jo ligesom skal teste om køleskabet kan leve op til det den lover…..

Print Friendly
Tilbage

28 kommentarer


 1. Jun 13, 2011
  9:36 pm

  MissMuffin

  En af mine veninder og hendes kæreste har for nyligt fået bygget deres køkken om og har fået en mega fancy køleskab.
  Underdelen er delt i 2 skabe, hvor det ene er meget koldt (til drikkevarer), det andet er mindre koldt(til frugt og grønt) og den store overdel er så almindeligt køleskab til pålæg, ting på glas, æg osv.
  Skide smart og ret lækkert!


 2. Jun 13, 2011
  9:37 pm

  SushiStegen

  Det er også en af mine livretter, og din version ser lækker ud. Heldigvis spiste jeg også en masse rejer til aften, så jeg kunne lige holde dine fotos ud 🙂
  kh SS


 3. Jun 13, 2011
  9:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det lyder vel nok smart 🙂 Jeg er meget spændt på at lære køleskabet nærmere at kende, selvom det bliver til et kort bekendtskab..

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 13, 2011
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Det smagte skønt og bare noget jeg kunne spise virkelig TIT 😀

  KH
  Birthe


 5. Jun 13, 2011
  9:53 pm

  EGOSHE

  Det ser virkelig lækkert og dejlig nemt ud – helt sikkert noget jeg skal forsøge mig på sidst på ugen 🙂


 6. Jun 13, 2011
  9:58 pm

  Kiki

  Hej Birthe !

  Jeg skal helt klar prøve denne her opskrift 🙂

  Mange hilsner Kirsten


 7. Jun 13, 2011
  10:01 pm

  Irene

  Hvor sjovt Birthe, den bog læser jeg også lige nu 🙂


 8. Jun 13, 2011
  10:20 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  det bliver spændende at høre hvordan det går med køleskabet… det lyder smart!

  Mums – Shrimp Scampi ser super lækkert ud. Det tror jeg bestemt at jeg må prøve en dag :o)

  knus
  Camilla


 9. Jun 13, 2011
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Egoshe!

  Jeg håber du vil kunne lide det 🙂 Det egner sig rigtig godt som hyggemad….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jun 13, 2011
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kirsten!

  Jeg håber, at du vil kunne lide det lige så meget som mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 13, 2011
  10:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Irene!

  Ej, er det rigtigt?? Sikke et sammenfald 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jun 13, 2011
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Jeg er også ret spændt og det bliver underligt for mig ikke at skulle lave en madplan 🙂

  Du skulle prøve at lave det, jeg er ret sikker på at du vil kunne lide det…..

  KH
  Birthe


 13. Jun 13, 2011
  10:56 pm

  Frk.B

  Jeg eeelsker shrimp scampi! 😛 Mon ikke det skulle på madplanen én af de nærmeste dage 😉


 14. Jun 14, 2011
  12:13 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Åh Birthe. Endnu en gang en lækkerbiksen af en ret, også med rejer. Mums altså.

  Læste indlægget med Christine og skeerne, sikke en historie. You are a tough girl 😉 keep on the good work 😀


 15. Jun 14, 2011
  1:36 am

  Peggy

  I love shrimp scampi! This recipe sounds fabulous =)


 16. Jun 14, 2011
  7:05 am

  Piskeriset

  Jeg er spændt på, hvad du kan fortælle om køleskabet.

  Og sådan en portion kunne da godt liiige komme med på min madpakke… 😉


 17. Jun 14, 2011
  9:29 am

  Rikke

  Hej. Faldt lige over din blog…Shrimp Scampi ser super lækkert ud. Det skal da prøves en dag 🙂


 18. Jun 14, 2011
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  You end me both 🙂 – og så er den hurtig at lave….

  KH
  Birthe


 19. Jun 14, 2011
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Det er sådan en skøn ret, jeg elsker den 🙂

  Tak, Kristine, det er sødt af dig!

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Jun 14, 2011
  11:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  I'm sure you'll love this, its so good 🙂

  My best,
  Birthe


 21. Jun 14, 2011
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er også ret spændt på om det lever op til alt det den lover 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Jun 14, 2011
  11:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jamen, velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende. Håber du vil nyde at være herinde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Jun 14, 2011
  7:53 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Jeg er så træt af frugt og grønt, der bliver vissen, muggen og kedelig i kølsekabet – synes jo det bliver opbevaret rigtigt. Eller er det virkelig vores råvarer, der bliver ''lavet'' for hurtigt, så de ikke kan holde… Nå, men det jeg egentlig ville sige, var at jeg glæder mig til, at høre din test vurdering af vidunderet 😀

  Knus Rikke


 24. Jun 14, 2011
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Ja, det problem har jeg også, men jeg er spændt på hvordan denne er. Selvom den skulle holde hvad den lover, har vi dog ikke råd til at købe den, så vi må trækkes med de slatne grøntsager 🙂

  KH
  Birthe


 25. Jun 16, 2011
  10:41 am

  Nails And

  Hej Birthe 🙂

  Kan man undlade vinen? Hvis ja, hvad kan du så anbefale som erstatning? 🙂


 26. Jun 16, 2011
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nails And!

  Velkommen herinde, tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Personlig ville jeg nok ikke udelade det, fordi alkoholen damper jo af og det kun er den lækre smag tilbage – men hvis du vil erstatte det, så ville jeg måske prøve med en god skaldyrsfond….

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Jun 17, 2011
  4:06 pm

  Dynne

  Hej Birthe
  Fandt din blog da jeg søgte efter en gulerodskage, opskriften er afprøvet – MUMS, ikke sidste gang det sker 😉 Om et par timer går jeg igang med Schrimp Scampi! Dejlig inspirerende blog du har 😉


 28. Jun 17, 2011
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dynne!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, håber at du vil kigge forbi af og til 🙂

  Jeg er glad for at du kunne lide gulerodskagen, jeg har faktisk lige bagt den – jeg håber også at du vil synes om Shrimp Scampi…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!