Newyorkerbyheart

Fantastisk gulerodssalat med valnødder, tranebær og kokos…….

Gulerødder og radiser med dip……

I går fik vi rester fra søndag. De brunede kartofler havde vi jo spist, så jeg skulle finde på noget jeg kunne supplere salaten med. Det blev bare til nogle gulerødder og radiser, sammen med en dip, nemt og lækkert. Hvorfor smager grøntsager bare bedre når de er skåret ud???

Dippen var creme fraiche 9% rørt sammen med lidt røget paprika, hvidløg, salt og friskkværnet peber.

Ingredienserne blandes sammen…….

Dressingen tilsættes og det hele vendes godt sammen…….

Der pyntes med lidt kokosflager og nogle græskarkerner…….

Baconfrikadeller……..

Aftenens tallerken……..

I havde jeg lovet frikadeller, helt traditionelle frikadeller som jeg ikke pillede ved eller prøvede nye ting med. Nogle gange vil han bare have lov til at nyde den danske madskat uden at jeg skal eksperimentere og de dage skal han have lov til at have.
Jeg havde dog en rest bacon fra spinatsalaten som jeg gerne ville have brugt, så jeg skar det ud i små tern og kom det i farsen – den ændring havde kæresten ikke noget imod 😀
Det giver en lækker smag til frikadellerne.

Baconfrikadeller
500 g magert kalv og flæsk
1 løg, meget finthakket (gerne i minihakker eller lign.)
salt, friskkværnet peber
1 æg
ca. 1 dl danskvand
2 spsk. hvedemel
1 lille håndfuld havregryn
3 skiver bacon, skåret i bitte små tern
oliemargarine til stegning
Kom farsen i en skål og rør den med salt. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør det sammen til en rimelig fast fars.
Varm fedtstof op på panden – og hvis du er i tvivl om du har krydret farsen rigtigt, så steg en lille bitte frikadelle du kan smage på – form farsen til frikadeller og steg til de er gennemstegte, ca. 10-12 minutter, alt efter størrelse.

Note:
Du kan også stege dem i ovnen, ved at lægge dem på bagepapir og så bage dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, vend dem halvvejs.
Du kan også brune dem på panden inden de sættes i ovnen, for at give dem en stegeskorpe.
Personligt bryder jeg mig ikke om at stege dem i ovnen, jeg synes ikke at de får den rigtige smag, men det er nok bare mig der er lidt mærkelig……

Som tilbehør til frikadellerne fik vi en skøn gulerodssalat, som jeg fandt på The Healthy Foodie. En helt forrygende gulerodssalat med forskellige smage og noget at bide i. God mættende salat. Da Andrea besøgte mig i sidste uge sammen med Anne, havde hun kokosflager med. Noget jeg længe har ønsket mig, men som har været umulig for mig at opstøve.
De satte prikket over i’et i denne salat og gav en fantastisk smag. Jeg tror ikke at det vil være helt det samme med det tørre kokos, som vi ellers kan købe her i landet, så prøv om du kan finde sådan nogle kokosflager……..

Det er helt sikkert en gulerodssalat som jeg vil lave igen. Jeg skriver den som jeg lavede den……

Gulerodssalat med valnødder, tranebær og kokos (fra The Healthy Foodie), 4 pers.:
8 gulerødder, revet
1 håndfuld rosiner
1 god håndfuld soltørrede tranebær
40 g valnødder, hakket
1 håndfuld græskarkerner + lidt til pynt
1 håndfuld persille, finthakket
4 spsk. kokosflager + lidt til pynt

Dressing:
4 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
Maldon salt, friskkværnet peber
Bland gulerødder, græskarkerner, persille, rosiner, tranebær, kokosflager og valnødder sammen i en skål. Pisk dressingen sammen og smag den til. Hæld den over salaten og vend det godt rundt. Lad det stå og trække i 15-30 minutter, inden servering. Rør godt rundt igen. Pynt med lidt græskarkerner og lidt kokosflager.

Vi fik ristet rugbrød til frikadellerne og salaten.

Jeg håber at I har set, at jeg har fået lavet en “printe-knap“, så nu skulle det være lettere for jer at printe opskrifter ud fra siden her. I bestemmer selv hvor meget – eller hvor lidt – I vil have printet. Læs mere om det her…….

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Det blinde punkt” af Julie Hastrup. Hendes første bog “En torn i øjet”, synes jeg faktisk var ok god, men denne ved jeg ikke rigtig. Plottet synes jeg egentlig er ok og tilsidst kommer spændingen også, men det skal den jo næsten i den slags bøger, men hold da op hvor er der meget fyld i den. Bogen er på 398 sider, men den kunne godt være kortet væsentlig ned, hvis det stod til mig. En lidt skuffende 2’er, efter min mening…….

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. Jul 19, 2011
  10:09 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Den ser skøn ud din salat og lidt anderledes. Og sund oven i købet …
  den må jeg prøve at huske!


 2. Jul 19, 2011
  10:43 pm

  Piskeriset

  Dejligt at du allerede har kastet sig over den – tænkte du nok godt kunne bruge sådan en pose 🙂

  Det er i øvrigt en spændende smagskombination, men jeg tror, jeg på et tidspunkt lavede gulerodskage med kokosflager på, så hvorfor skulle det ikke også fungerer som salat? Det må jeg lige huske 🙂


 3. Jul 19, 2011
  10:44 pm

  SushiStegen

  hahaha… jeg elsker din kommentar om at du lovede ham helt almindelige frikadeller, og alligvel lavede du en ændring…
  Det kunne jeg selv have fundet på 🙂 Og sikken en lækker gulerodsalat. Jeg er helt syg efter noget salat som hverken indeholder spansk mayo eller er friturestegt eller sovset ind i olie.
  kh SS


 4. Jul 19, 2011
  10:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tante sød!

  Ja, den er nok sund, det tænker jeg ikke så meget på. Men godt, det smager den i hvert fald 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 19, 2011
  10:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er så glad for at jeg fik sådan en pose af dig!! 🙂

  Du må prøve det i salat, det giver virkelig en skøn smag – lidt anderledes smag – og så er de bare så smukke de flager, synes jeg…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 19, 2011
  10:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Det er i hvert fald ikke nogen af de ting du nævner i den salat, som er helt vild skøn – og en del mere interessant end den sædvanlige råkostsalat jeg plejer at lave 🙂

  Når bare man tilsætter de rigtige ting, så går ændringer – i hvert fald her i huset 😀

  KH
  Birthe


 7. Jul 20, 2011
  5:19 pm

  Kokke Kongen

  Den salat går sikkert udmærket til grillmad, hvis bare vi ikke havde sådan en lorte sommer.

  Jeg er godt nok imponeret over at du næsten blogger dagligt. Hvis jeg når det en gang om ugen, så er jeg godt med 🙂

  hilsen
  KokkeKongen


 8. Jul 20, 2011
  7:42 pm

  Trine

  YES, med den printefunktion! Super god ide. Og hvor ser den salat bare mega god ud. Jeg plejer at lave frikadeller af oksekød med mynte i, da jeg ikke spiser svinekød. Men dine lyder nu også lækre, måske man skulle lave dem til kæresten en dag 🙂


 9. Jul 20, 2011
  8:02 pm

  Anne

  En gang imellem er det nu også ganske rart at lave en god gammel opskrift (næsten)som man plejer. Gulerodssalaten ser rigtig lækker ud, den vil jeg glæde mig til at prøve en dag.


 10. Jul 20, 2011
  9:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kokkekongen!

  Heldigvis går den til det meste mad, så du behøver ikke at vente på sommeren 😉

  Tak, jeg har jo også tiden til det….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 20, 2011
  9:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Det er en virkelig lækker salat 🙂

  Uhmm, dine frikadeller lyder lækre – men jeg tror min kæreste ville få dem, galt i halsen, hvis jeg puttede mynte i 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jul 20, 2011
  9:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Ja, det er det og den danske madskat skal bevares, synes jeg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 10, 2012
  1:10 am

  Mercedes

  Nøj..den salat gadt jeg godt prøve imorgen sammen med resten af din baked spagettiret, men hvor finder jeg soltørrede tranebær og kokosflager??

  Kh Mercedes


  • Jan 10, 2012
   2:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mercedes!

   Soltørrede tranebær kan du finde i alle butikker. Kokosflager er sværere, jeg har købt mine da jeg var I New York, men velassorterede butikker har dem måske.

   Mange hilsner
   Birthe


 14. Jan 10, 2012
  7:47 pm

  Mercedes

  Tak for hjælpen 🙂


 15. Jan 18, 2012
  7:53 pm

  michala bornemann

  Så fik jeg endelig lavet deller og din dejlige salat…Birthe, hvad skulle vi dog gøre uden dig 😉
  Det var totalt lækkert!


  • Jan 18, 2012
   8:53 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Michala!

   Årh, det var sødt skrevet 🙂 Dejligt at du kunne lide det.

   Mange hilsner
   Birthe


 16. Jan 18, 2012
  11:02 pm

  michala bornemann

  Tak….men takket være dig ender det jo med at jeg bliver helt anstændig i et køkken. Jeg har skrottet div. kogebøger og koncentrerer mig om dine opskrifter istedet, som er super anvendelige og brugbare det er en fantastisk blog du har.


  • Jan 18, 2012
   11:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Michala!

   Du er helt utrolig god for mit selvværd 🙂 Men jeg har jo startet alt dette for at inspirere andre til at komme i gang med madlavningen og for at “hjælpe” dem der er lige så visuelt anlagt som mig. Jeg skal helst se et billed af en opskrift, inden det tiltaler mig. Så derfor er det jo en virkelig god følelse jeg får indeni, hver gang en som dig, skriver tilbage at min blog er en hjælp………

   Mange hilsner
   Birthe


 17. Jan 25, 2012
  4:59 pm

  Lili Britt

  Kokosflager kan fås i helsekostbutikker, både ristede og uristede, begge smager fantastisk.
  Ellers en meget inspirerende side 🙂


  • Jan 25, 2012
   8:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lili Britt!

   Tak for information, den er hermed givet videre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!