Newyorkerbyheart

Flæskesteg med varm perlerugsalat……

 Til flæskestegen…….

 Flæskestegen lægges ovenpå og sættes i ovnen……

 De stegte grøntsager til salaten: rødløg, peberfrugt, squash, champignon, forårsløg og hvidløg…….

 Grøntsagerne blandes sammen med den friskkogte perlerug…..

 Klar til servering……..

Aftenens tallerken……

I dag fik vi så det vi skulle have haft i går, hvor jeg ikke orkede madlavningen, nemlig flæskesteg med varm perlerugsalat, brunede kartofler og brun sauce.
Jeg elsker brunede kartofler, så dem ville jeg ikke gå glip af, men jeg er ikke så vild med hvide, kogte kartofler – så dem erstattede jeg med en varm perlerugsalat. Det smagte super dejligt til og du kan jo bruge de grøntsager du kan lide og har.

Flæskesteg med rosmarin og timian + skysauce:
1 flæskesteg
groft salt, friskkværnet peber
frisk rosmarin
friske timianstilke
2 gulerødder, skåret i grove stykker
1 løg, skåret i grove stykker
4 fed hvidløg, pillet og knuste
lidt flydende bouillon med brune løg
Sørg for at sværen er ridset hele vejen gennem fedtlaget og vær omhyggelig med at få det grove salt, ned imellem sværen, det er det der gør den sprød. Krydr også med friskkværnet peber. Stik rosmarin ned i sværen og drys med lidt timianblade.
Hæld lidt vand i et ovnfast fad og kom gulerødder, hvidløg, løg, et par kviste rosmarin, et par kviste timian og lidt flydende bouillon ned i. Læg flæskesværen ned i og sæt den i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca 1½ time (alt efter størrelse). Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader hvis du vil have den svagt rosa og 68-70 grader, hvis du vil have den helt gennemstegt. Hold øje med at den ikke steger tør, der skal være nok til at lave en sauce.
Hæld stegeskyen fra – lad flæskestegen stå og trække – men husk at sværen IKKE må dækkes til. Skum skyen for fedt og og kog den lidt ind. Du kan vælge at tilsætte lidt (madlavnings)fløde – jeg brugte bare stegeskyen som den var. Jævn den og smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt balsamico.

Varm perlerugsalat, 4 pers.:
2½ dl perlerug
1½ rødløg, skåret i smalle både
1 rød peberfrugt, skåret i halvstore tern
½ gul peberfrugt, skåret i halvstore tern
½ squash, skåret i kvarter
200 g champignon, skåret i tykke skiver
3 forårsløg, fintsnittet
2 fed hvidløg, knust og finthakket
blade fra 3 stilke frisk oregano
olivenolie
Varm olivenolie op på en pande og sauter løg, til de bliver bløde, men uden de tager farve. Tilsæt champignon og lad dem stege med, krydr med salt og friskkværnet peber. Når væden fra champignonerne er kogt ind, tilsættes peberfrugt, som steger med i et par minutter. Derefter tilsættes squash, forårsløg og hvidløg, steg i yderligere et par minutter under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Skyl perlerugen godt under koldt vand og kog den i letsaltet vand, efter anvisning på emballagen, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra.
Hæld grøntsagerne i et stort fad og bland perlerugen i. Server straks.

Vi sad og så det program på DR2 i går om Dragsholm Slot. En programserie som Anne Hjernøe og Anders Agger laver som danske slotte. Jeg er så vild med de programmer de 2 laver. De er hyggelige at se på – men er der så bare et STORT problem – jeg får lyst til at besøge Dragsholm Slot. Jeg må se om jeg kan overbevise kæresten om at det er en god ide 🙂
I det hele taget får jeg altid lyst til at besøge de steder de viser, så det kan godt være en dyr fornøjelse at se de programmer. Jeg ved jo godt at det er økonomisk umuligt, så det er med at vælge steder ud med omhu – og jeg tror at Dragsholm Slot er pengene værd…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 17, 2011
  11:05 pm

  Ungersvenden

  Hej Birthe!

  Fiks måde at få flæskesteg på på en sommerlig måde. Eller mere sommerlig i hvert fald.

  Åh, du er også fan af de to! Som journaliststuderende lægger jeg især mærke til Anders Agger, for det er ham, der 'optræder' som journalist. De er jo egentlig begge journalister.
  Men jeg er fuldstændig vil med Agger og har været det siden det første, jeg så af ham! Hans speak, hans attitude, hans måde at bruge musikken (som jeg tror er hans værk) osv.
  Det er fuldstændig fantastisk og høj klasse!
  Og så gør det jo ikke noget, at programmerne i sig selv er spændende og lækre at kigge på.

  Vil forresten gerne bytte med en nybagt bolle. 😉

  – Ungersvenden


 2. Jul 18, 2011
  7:21 am

  Piskeriset

  Det er altså mad, der passer lige til sådan en gråvejrsdag!

  Dragsholm har fået rigtig god omtale de senere år, og de gør meget ud af maden, så hvis I får råd, så bør I bestemt overveje det. Jeg tror, det snart er 7 år siden, jeg sidst var der, og allerede dengang var det godt 🙂


 3. Jul 18, 2011
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Fedt med en byttehandel 😀

  Jeg er også helt vil med Agger, han tilgår tingene på en helt forrygende måde og så er jeg vild med hans totalt laid-back stil…..

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 18, 2011
  11:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det var god mad 🙂

  Jeg tror vi tager på Dragsholm engang men ikke lige nu, lige nu er der kun New York der tæller – men jeg tror at det kunne være en kæmpe oplevelse…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 18, 2011
  10:35 pm

  TineLee

  Arj, nu kan jeg jo kun tænke på brunede kartofler!!! Elsker de små sukkerbomber 🙂

  Har været på Dragsholm og det er kraftigt inspireret af Noma, selvfølgelig slet ikke samme niveau, men stilen er den samme – måske fordi køkkenchefen er tidligere Noma kok 😉 Kuvertbrødene var dog møjagtig de samme som vi fik på Noma.Ku faktisk bedre li brasseriet til frokost end den nordiske gourmetmiddag vi spiste om aftenen. Men bestemt et besøg værd. Synes dog det var liiidt scary at overnatte der efter spøgelseshistorierne om stedet…


 6. Jul 19, 2011
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej TinaLee!

  Jeg er også helt vild med brunede kartofler – spiser ikke hvide – hvis de brunede er på bordet 🙂

  Hm ok, jeg ved ikke helt om jeg er solgt til det Noma koncept. Jeg har godt nok aldrig spist der, men når jeg ser deres mad, så ved jeg ikke rigtig……
  Men jeg vil nu gerne til Dragsholm, bare fordi der så så smukt ud….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!