Newyorkerbyheart

Fyldt picnicbrød med salat……..

 Dagens frokost: æggekage med tomater, bacon og fetaost……

Vores purløg gror helt vildt, så det var på tide at lave æggekage til frokost i dag. Helt klassisk, serveret med tomater og bacon. Jeg havde dog en lille rest feta, som jeg kom ovenpå, det smagte skønt…….

 Dejen til brødet rulles ud efter hævning og god, kogt italiensk skinke kommes på, sammen med langtidsbagte tomater…….

 Så fordeles frisk oregano og basilikum…….

 Tilsidst frisk mozzarella og oliven…….

 Dejen rulles sammen som en roulade og formes til en cirkel…..

 Efter endnu en gang hævning, snittes den med en skarp kniv og drysses med flagesalt……

 Det færdigbagte brød…….

Aftenens salat……

 Så fint er brødet indeni…….

Aftenens tallerken…….

Jeg skal ærlig indrømme det er ikke blevet til ret meget fornuftigt i dag, mest til at ligge på sofaen og se Tour de France.
Jeg fik dog taget mig sammen til at lave frokost, som I kan se – og aftensmad blev det skam også til – dog ikke de store kulinariske udskejelser!!

Jeg havde set et picnicbrød hos Gourmetmorsan, som skulle afprøves og det kan virkelig anbefales. Det kan fyldes med lige hvad du har lyst til, så det kan tilpasses enhver. Jeg kunne godt forestille mig at det vil være perfekt at tage med på en picnic eller bruges det som del af et brunchbord…….

Vi fik det helt friskbagt, bare lige afkølet i en lille halv times tid. Dertil en salat og en dressing. Jeg bagte kun 1 brød. I får opskriften som jeg lavede den……

Picnicbrød (fra Gourmetmorsan), 1 stk.
25 g gær
2½ dl mælk
37 g smør
1 tsk. groft salt
2 tsk. flydende honning
ca. 7 dl hvedemel

Fyld:
god italiensk, kog skinke
langtidsbagte tomater
2 kugler frisk bøffelmozzarella, presset for væde og plukket i mindre stykker
sorte og grønne oliven skåret i skiver
frisk oregano
frisk basilikum

Desuden:
lidt Maldon salt
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken, lad det blive håndvarmt (37 grader). Smuldr gæren i en skål og tilsæt honning. Hæld den håndvarme væske ved og rør gæren ud. Tilsæt saltet og så melet lidt efter lidt, til dejen kan tages ud på bordet og æltes. Ælt dejen godt igennem, læg dem tilbage i skålen, dæk den til og stil den til hævning et lunt sted uden træk. Jeg sætter den ind i ovnen. Lad den hæve i 45 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant der er ca. ½ cm. tyk. Fordel skinke, langtidsbagte tomater, krydderurter, ost og oliven på – og rul den sammen som en roulade. Tag den over på en bageplade og saml enderne, så du har en krans. Sørg for at enderne lukkes godt sammen. Dæk den til og lad den igen hæve i 20 minutter. Snit den med en skarp kniv og drys med Maldon salt. Sæt den i en 250 grader varm ovn (ikke varmluft) helt NEDERST i 10 minutter. Skru ned til 200 grader og giv den yderligere 15-20 minutter. Tag den ud og lad den køle lidt af. Server med en salat.

Salat med mango og radiser:
1 bakke blandet salat, godt skyllet og slynget tør
1 mango, skrællet og skåret fra stenen, derefter i tern
4 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
½ bakke sukkerærter, skåret i strimler på langs
1 bdt. radiser, skåret i skiver
lidt soltørrede tranebær
lidt saltede cashewnødder, grofthakket
Bland det hele sammen.

Dressing med hvidløg, basilikum og sød chilisauce:
2 dl creme fraiche 9%
1 fed hvidløg, presset
ca. 2 spsk. sød chilisauce
frisk basilikum, hakket
salt, friskkværnet peber
Bland det hele sammen, smag det til og lad det stå i ½ times tid, inden det serveres.

I går var vi hos kærestens mor og spise til aften, hvilket var hyggeligt. I aften efter aftensmaden kørte vi en tur til Ribe, hvor vi købte en is og sad og nød den, mens vi kiggede lidt på alle de mennesker der hyggede sig i byen. Derefter gik vi en lang tur i de hyggelige gader. Det er altså en af de hyggeligste byer, synes jeg.
Jeg tror vi har bestemt os til at spise på Kolvig’s på min fødselsdag, jeg fylder jo 40 (FYRRE!!!) i år. Jer der har fulgt mig i lang tid, ved hvordan jeg har det med min fødselsdag, men jeg har jo lovet mig selv at få et bedre forhold til dagen, så det arbejder jeg HÅRDT på!
Det er nu ikke fordi der skal ske noget specielt i år, men kæresten synes alligevel at jeg skal ud og spise på dagen – bare os to. Vi giver ikke gaver i år, for alt skal gå til vores tur til New York senere på året.
Jeg er dog ret spændt på at spise på Kolvig’s, for der har jeg aldrig været. Jeg har god hørt en masse godt om stedet……………

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Jul 10, 2011
  12:17 am

  Piskeriset

  Det brød ser ret spændende ud – det er meget flot, når man skærer det over 🙂


 2. Jul 10, 2011
  7:15 am

  jette

  Uh, du kan glæde dig! Vi/jeg har været der to gange, første gang var nærmest ufrivilligt. Jeg kan huske, at jeg havde læst hos dig, at I havde været på Restaurant Dagmar, så det skulle vi da også prøve. Men der var alt optaget (en almindelig torsdag aften, ganske vist i august, men alligevel… :-))Også de andre steder vi var inde, var der fuldt besat, så det endte med, at vi måtte "nøjes" med Kolvigs gård. Det var vi nu rigtig glade for bagefter!


 3. Jul 10, 2011
  7:38 am

  Springflower

  Uhm hvor ser det lækkert ud. Jeg skal i hvert fald prøve det picnicbrød 🙂 God søndag til dig. Hilsen Lisa


 4. Jul 10, 2011
  9:31 am

  Irene

  Hvor ser det altså lækkert ud Birthe..
  Knus Irene


 5. Jul 10, 2011
  10:50 am

  madazz

  Det er jo alle mine livretter du har lavet der:-)
  Æggekage og lækkert brød. Jeg bager oftes "picnincbrødet" på en blanding af grahamsmel og god hvedemel. Og så godt med feta, oliven og de gode tomater i. Perfekt til de fleste retter:-)


 6. Jul 10, 2011
  1:36 pm

  Kagermedmere

  MUMS det ser lækkert ud det picnic brød… Godt jeg ikke har lavet madplan til næste uge endnu, for nu har jeg fået ny inspiration…
  Hilsen Heidi


 7. Jul 10, 2011
  2:08 pm

  Kager skal der til

  Hold op hvor ser det bare super mums ud !!!

  Hyggehygge
  Marianne


 8. Jul 10, 2011
  8:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja og det smager også dejligt, varmet op igen dagen efter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 10, 2011
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Ih, lyder dejligt, så glæder jeg mig da til det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jul 10, 2011
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Det smager virkelig dejligt og så kan det jo varieres 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 10, 2011
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Irene!

  Tak, det smagte også dejligt 🙂

  KH
  Birthe


 12. Jul 10, 2011
  8:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Madazz!

  Ja, jeg tror også at der skal lidt groft mel i næste gang – og så er det jo dejligt at det kan varieres i det uendelige 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 10, 2011
  8:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Håber, at det vil blive et hit 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jul 10, 2011
  8:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak, det var det også 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jul 10, 2011
  8:33 pm

  LaTascha

  Hvor ser det da bare godt ud. Gad vide om ikke man kunne bage sådan en picnickrans i mini format i din pizzaovn;-)

  Jeg glæder mig til i overmorgen:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 16. Jul 10, 2011
  8:40 pm

  Anne

  Jeg må da vist snart på skovtur, så jeg kan få mulighed for at prøve din spændende opskrift på picniskrans.


 17. Jul 10, 2011
  9:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Du er i hvert fald velkommen til at gøre forsøget 😀

  Jeg glæder mig til at se dig!

  KH
  Birthe


 18. Jul 10, 2011
  9:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Heldigvis kan det jo sagtens spises masser af andre steder 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Jul 11, 2011
  7:53 am

  Sequence

  Hej Birthe,

  Jeg bagte brødet igår aftes, hvor vi havde gæster, og det var et hit. Det blev brugt som tilbehør til grillet kød og salat, og det er bestemt ikke sidste gang, at det bliver bagt 🙂


 20. Jul 11, 2011
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sequence!

  Dejligt at det smagte jer, god ide at bruge det til grillmad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!