Newyorkerbyheart

Gulerodsboller med hytteost og kerner + Hamburgerryg med mozzarella…….

 Mælk, hytteost, gær, flydende honning, salt, kerner og gulerødder blandes sammen……

 De færdigbagte boller……

Som ser sådan ud indeni………

I dag har været præget af en knaldende hovedpine, en af de værste former for smerter – synes jeg – jeg HADER hovedpine! Men jeg lider en del af det og nogle gange så slemt at jeg absolut intet kan lave, andet end at ligge i et mørkt rum – eller i hvert fald ligge med solbriller. I dag var den ikke helt så voldsom, som den kan være, så jeg fik alligevel lavet lidt…..

Jeg vil gerne takke for den opbakning der har været, efter jeg skrev dette indlæg i går. Det er jo ikke bare til mig, men også til andre som er i samme situation. Jeg håber, at det kan være med til at skabe lidt mere forståelse, inden man bare dømmer andre. Ordsproget om at “du ikke kan udtale dig om en anden persons liv, inden du har gået nogle kilometer i vedkommendes sko” gælder jo i høj grad. Det er så let at dømme uden at kende omstændighederne eller have prøvet det på sin egen krop. At dømme, er det nemmeste i hele verden!!
Støtten gør mig glad og bekræfter mig i, at det jeg gør er rigtigt. Jeg HAR faktisk ret til et liv. Et liv med glæde og sorg – og jeg har faktisk ret til at smile og være glad – uden at skulle spørge skatteyderne (som jo også er mig selv) om lov først.
Noget er det der har gjort allermest indtryk på mig er Mads’s indlæg! Jeg kender ham ikke, har lagt et par kommentarer hos ham og følger ham på min Google læser. Men hans indlæg, fik tårerne frem. Tænk at en fremmed kan være sådan, kan give sådan en moralsk opbakning, det rører mig dybt. Men igen, jeg vil gerne takke jer alle: fordi I er derude og læser med hos mig. Fordi I bakker mig op når jeg har brug for det – TAK!! 

Jeg havde noget hytteost og noget letmælk – som jeg udelukkende har købt til iskaffe – som trængte til at blive brugt og til det er boller eller brød jo fantastisk. Så jeg lavede nogle gulerodsboller og de blev virkelig lækre. Hytteosten har gjort den svampede og skønne.
Jeg vil ikke påstå at jeg stod og målte af samtidig med at jeg lavede dejen, så den opskrift I får et med forbehold og det kan være I selv skal justere den. Men den er i grove træk som følger:

Gulerodsboller med hytteost og kerner, 16 stk.:
50 g gær
3 dl letmælk
ca. 3 dl hytteost
2 tsk. flydende honning
2 tsk. groft salt
4 gulerødder, skrællet og revet
1 håndfuld solsikkekerner
1½ håndfuld græskarkerner
1½ dl fuldkornsdurummel
1½ dl sigtemel
resten hvedemel
1 æg, let pisket sammen, til pensling
Varm mælken op til den lige er håndvarm (37 grader), ikke mere. Smuldr gæren i en skål og tilsæt honning. Hæld den lune mælk i og rør gæren ud. Kom så hytteost, de 2 slags kerner, salt og gulerødder i og bland det godt sammen. Tilsæt fuldkornsdurum og sigtemel og rør det godt ud i resten af ingredienserne. Tilsæt så meget hvedemel, som der skal til, for at dejen kan tages ud på bordet og æltes. Ælt den godt, den må godt stadig være lidt klistret.
Kom dejen i en skål, dæk den til og stil den til hævning i en times tid. Stil den et sted hvor den ikke får træk, jeg stiller den som regel i ovnen.
Tril dejen til boller som sættes på bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i endnu en times tid.
Forvarm ovnen til 225 grader (ikke varmluft). Pensl bollerne med let sammenpisket æg, inden de sættes i ovnen og bages i 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Sæt dem over på en bagerist og lad dem køle af. Spis dem lune og lad resten køle helt af, inden de evt. puttes i fryseposer.

Note:
Du kan selvfølgelig nøjes med at bruge en slags kerner eller tilsætte andre. Du kan skifte hytteost ud med yoghurt naturel eller andre former for surmælksprodukter. Det kan også udelades, men så vil jeg nok tilsætte et æg i stedet for.

 Hamburgerryg lægges i et letsmurt fad…..

 Derefter kommes champignon på og der drysses med purløg og oregano….

 Cocktailtomater i skiver lægges ovenpå og madlavningsfløde hældes ved……

 Der sluttes af med frisk mozzarella, plukket i mindre stykker…..

 Klar til servering……..

Aftenens tallerken……

Dagens aftensmad bestod af rester fra i går, lavet efter en opskrift jeg fandt hos Kryddburken. Den så bare så lækker ud, så det var faktisk grunden til at vi i det hele taget skulle have hamburgerryg……

Jeg tilsatte noget frisk oregano til retten, men ellers fulgte jeg ingredienslisten, jeg fulgte dog ikke mængdeangivelserne. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Hamburgerryg med mozzarella (opskrift fra Kryddburken), 4 pers.:
12 skiver af en rest hamburgerryg, ca. 1 cm. tykke
250 g champignon skåret i skiver
½ dl purløg, fintsnittet
2 stilke oregano, hakket
½ bakke cocktailtomater, skåret i skiver
1 kugle frisk mozzarella, presset for væde
salt, friskkværnet peber
2½ dl fløde (jeg brugte en blanding af madlavningsfløde og rigtig fløde, for det var hvad jeg havde)
2 fed hvidløg, presset
Smør et fad let og læg skiver af hamburgerryg i bunden. Fordel champignon over og drys derefter med purløg og oregano. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Fordel tomater ovenpå og drys igen med lidt salt og friskkværnet peber. Rør presset hvidløg i fløden og hæld den ved. Pluk mozzarella i mindre stykker og fordel øverst.
Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 minutter, til osten er smelten og er gylden (og hamburgerryggen varm). Server med ovnstegte kartofler (vendt med hvidløg, krydderurter, olivenolie, salt og friskkværnet peber) og broccoli (eller hvad du nu kan lide).

Det er en lækker ret og en god måde at bruge en rest hamburgerryg på, som jeg ellers tit ikke ved hvad jeg skal stille op med. Andre der har spændende ideer til hamburgerryg??

 Dagens frokost…….

Jeg synes at vi trængte til lidt lækkert til frokost, så jeg lavede lidt smørrebrød. Ikke højtbelagt, men lidt pænere end vi normalt får det. Det smagte dejligt og blev værdsæt af kæresten, der elsker når jeg laver frokost til ham på den måde *S*
Han skal jo også have det lidt godt engang imellem……..

Så er de her………

Den anden dag kom billetterne til US Open i tennis, vi glæææææder os og kan næsten ikke vente. Det bliver altså stort at sidde der blandt 23000 mennesker og se tennis på Arthur Ashe Stadium. Vi har været lidt nervøse for om billetterne ville nå frem i tide, inden vores afrejse, for det stod at de først ville blive afsendt først i august. Men nu er de her, så vi kan ånde lettet op…………

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jul 4, 2011
  7:24 am

  Piskeriset

  Jeg har aldrig prøvet at putte hytteost i bagværk før – kan du smage det i brødet? Synes i hvert fald det lyder spændende 🙂

  Og fedt at billetterne nåede frem! Det bliver en stor oplevelse.


 2. Jul 4, 2011
  7:32 am

  Heidi Meldgaard

  lækker mad igen Birthe.

  Det er godt nok utroligt at nogle bliver ved med at anmelde dig. Jeg kunne forstå hvis du aldrig fortalte om hvordan det er at være syg. Men bare skrev at du fik pension!

  Men du fortæller jo bagsiden af medaljen, og det må siges at være en stor ting.

  Jeg gad forresten godt et smut til usa og se us open. Det bliver fedt.

  Knus

  heidi


 3. Jul 4, 2011
  12:01 pm

  Randi

  Hytteost til iskaffe? Eller var det udelukkende letmælken? Og i øvrigt… Tennis?? Okay, hver sin interessere. 😉 J/K – håber I får en fin tur til NY.


 4. Jul 4, 2011
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Jeg har heller aldrig prøvet hytteost i boller før, men det giver en skøn fugtighed til brødet. Det kan ikke smages, men ingen det bages, kan man se de hvide "prikker" 🙂

  Det kan i hvert fald anbefales, jeg vil bruge det igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 4, 2011
  12:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Tak, Heidi 🙂

  Well, der er bare nogle der gerne vil gøre livet surt for andre, måske de har problemer i deres eget liv?? Jeg ved det ikke……

  Jeg glæder mig SÅ meget til US Open!!

  KH
  Birthe


 6. Jul 4, 2011
  12:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Det er selvfølgelig letmælken – og ja, hver sin interesse og heldigvis for det….

  Hilsen
  Birthe


 7. Jul 4, 2011
  9:11 pm

  Tanja

  Uh den opskrift med hamburgerryg må bestemt prøves næste gang vi har en rest. Vi plejer bare at skære cet i tern og så i en biksemadsbøtte (men der kan tit ende med farlig meget hamburgerryg i den bøtte så 😀 )


 8. Jul 4, 2011
  9:40 pm

  Museklik

  Ideer til hamburgerryg:

  Hakker altid rester af hamburgerryg med løg og så mayo på – fuglekvidder (pålæg).

  Det smager også godt at skære hamburgerryggen i skiver, men kun trekvart igennem. Smør med en flødeost (Pikant eller bland din egen af neutral og dine yndlingskrydderier)og pak den ind i en mør-dej. I ovnen til den er sprød.


 9. Jul 5, 2011
  6:07 am

  Davids Engle

  Birthe du er så sej og du har en dejlig inspirerende blog, som jeg elsker at tjekke op på næsten hver eneste dag. Flere af dine retter er ved at blive klassikere herhjemme:-)
  Birthe jeg pakker de små isfome ind og sender dem til dig. Kan du sende mig din adresse.
  Kh. Kate


 10. Jul 5, 2011
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tanja!

  Det er i hvert fald en skøn måde at få rester på og der kan jo tilsættes andre grøntsager, hvis man vil 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 5, 2011
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Museklik!

  Sikke da nogle gode ideer til at bruge rester af hamburgerryg – tak for det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jul 5, 2011
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kate!

  Tak, hvor er du sød! Det glæder mig usigelig meget at kunne være med til at inspirere 🙂

  Jeg har sendt dig en mail…..

  KH
  Birthe


 13. Jul 6, 2011
  4:49 pm

  Ungersvenden

  Hej Birthe

  Jeg elsker gulerodsboller, så de skal prøves på et tidspunkt.
  Først skal jeg nemlig ud og finde en støbejernsgryde eller en gammel stegeso, så jeg kan lave 'Verdens bedste brød' af Jim Lahey. Kender du det?

  Kom forresten til at tænke på, om du vil blogge fra NYC?
  Jeg har selv været der en enkelt gang.

  – Ungersvenden


 14. Jul 6, 2011
  7:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  De blev i hvert fald gode, synes jeg selv 😉

  Jeg har godt læst og hørt om det, men ikke bagt det selv. Du kan støbejernsgryder i Ikea, som er til at betale….

  Pt. ved jeg ikke om jeg vil blogge fra NYC, lige nu hælder jeg mest til at holde fri 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jul 8, 2011
  10:33 pm

  Ungersvenden

  Hej igen

  Jeg er ud af en amatørbager-familie, så jeg er meget interesseret i bageteknikker.
  Derfor bliver det en af de meget nære projekter – brødet ser simpelt hen så lækkert ud. Så tak for tippet om Ikea!
  Jeg tror dog, jeg starter i genbrug'erne. De må have en billig Römertopf.

  Jeg kan godt forstå, hvis du bare vil holde fri i NYC.

  – Ungersvenden


 16. Jul 9, 2011
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Ungersvenden!

  Håber at du har held til at finde en 🙂

  Nu må vi se mht. til NYC. Det kan være jeg får lyst til at blogge en gang eller 2, men i det store og hele satser jeg på at holde fri….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 12, 2012
  5:14 pm

  Susanne

  Hey Birthe….
  Ja, så forlangte familien IGEN hamburgerrygfad 😉 Men det smager nu også fantastisk dejligt. Endnu én af dine opskrifter der bliver brugt igen og igen 😉
  Knus
  Susanne


  • Aug 12, 2012
   8:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Dejligt at I er blevet så glad for den ret, den er også god, synes jeg 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!