Newyorkerbyheart

Kylling Cacciatore med perlebyg og brød med halloumiost og mozzarella…….

 Galia melon med parmaskinke, basilikum og lidt figenbalsamico…….

Puhh, de sidste par dage har været varme og alt for høj luftfugtighed for mig, for at min krop kan fungere. Så jeg har holdt mig i nærheden af min bedste ven, ventilatoren…….

I går til frokost havde jeg ikke lyst til det helt store. Kæresten skulle spille tennis, så han fik noget rugbrød, men jeg lavede noget galia melon med parmaskinke, lidt frisk basilikum og dryppede med lidt figenbalsamico – helt perfekt frokost på en varm sommerdag.

Kærestens mor var og spise i går aftes, så der skulle laves noget mad. Jeg lavede chicken Cicciatore, som jeg fandt hos “A sweet pea chef“. SKØN ret med masser af smag og kraft. Nok ikke det mest oplagte til en varm sommeraften, men jeg har altså haft svært ved at finde ud af vejret. Hvor varmt det skulle blive og om det skulle regne, jeg synes at vejrudsigterne er helt umulige at regne med lige for tiden. Så varmt eller ej, så blev det altså aftenens menu.
Som tilbehør kogte jeg perlebyg og så lynstegte jeg nogle grøntsager, som måtte gøre det ud for salat…..

Hos “Not so humble Pie” fandt jeg en opskrift på brød, som jeg bare måtte lave – og sikke nogle brød. De er SÅ lækre – men pas på – de er STÆRKT vanedannende, nu er I advaret!! Pas også på med at servere dem for lang tid inden resten af maden kommer på bordet, for så spiser man sig mæt i dem…..

Jeg lavede dejen til brødene i min brødmaskine, men den kan garanteret også laves med god gammeldags håndkraft eller i en kraftig røremaskine. I hvert fald, så vil jeg anbefale dem til alle der godt kan lide lækkert brød og smeltet ost.

 Halloumi presses for væde, rives på et groft rivejern og blandes med revet mozzarella og frisk basilikum……

Sesamfrø og nigellafrø blandes og olivenolie hældes op i en lille skål……

 En lille klump dej trykkes til en cirkel, lidt af osteblandingen presses sammen og puttes på……

 Dejen foldes og dyppes i olivenolie og sesam-/nigellafrø – og lægges tæt sammen i en godt smurt springform……

 Det færdigbagte brød……..

Som brydes ved bordet og ser sådan ud indeni…….

Jeg kom persille i osteblandingen i stedet for persille, men ellers fulgte jeg opskriften. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Brød med halloumiost og mozzarella, (fra “Not so humble pie“) 4-6 pers.:
1½ tsk. tørgær
1/4 tsk. sukker
2 dl håndvarmt (37 grader) vand
1/4 tsk. groft salt
1 dl skummetmælk
1 æg
1 dl solsikkeolie (eller majsolie)
ca. 6-8 dl mel, alt efter behov

Fyld:
1 pakke halloumi ost, trykket for væde og revet på et groft rivejern
ca. ½ pose revet mozzarella
2 spsk. frisk basilikum, hakket

Desuden:
lidt olivenolie hældt op i en skål + ekstra til formen
sesamfrø
nigellafrø
Hæld tørgær, vand og sukker op i en skål og bland det godt sammen. Lad det stå i et par minutter, til det begynder at skumme, hæld det i bagemaskinens bageform. Tilsæt æg, mælk, salt, olie og det meste af melet. Sæt maskinen igang på dejprogrammet og mens hold øje med den mens den ælter, om der skal tilsættes lidt mere mel. Tilsæt mel, til dejen har den rigtige konsistens og slipper bagemaskinens form, når den æltes. Lad den så køre programmet færdigt, min maskine tage ca. 1½ time om hele processen.
Bland sesamfrø og nigellafrø sammen i en lille skål og hæld lidt olivenolie op i en anden skål. Smør en springform godt med olivenolie.
Pres væden ud af halloumi osten og riv den groft. Bland den med mozzarella og basilikum.
Når dejen er klar, slås den ned. Tril dejen til kugler, ca. på størrelse med en valnød. Pres dejen hel fladt ud i en cirkel, pres lidt af osteblandingen sammen og læg det midt på dejen. Pak dejen om som en pose og pres dejen godt sammen så den er tæt. Den flade/glatte side, dyppes i olivenolie og så i de blandede frø. Sæt den med frøene opad i springformen. Forsæt med resten af dejen, sæt den helt tæt sammen. Når du er færdig, dryppes med lidt olivenolie og de bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Løsn brødet langs kanten og tag ringen af. Jeg satte bare bunden på bordet og så bryder man selv brødet af.

Note:
Man kan også lægge et fad over mens ringen stadig er på springformen. Vend hurtigt rundt, tag endnu et fad og vend hurtig rundt igen – og så er den klar til servering. Alternativt kan du løsne brødet i siderne, tage ringen af springformen og så forsigtigt stikke en lang spatel ind under brødet og løsne den. Løft den forsigtigt over på et fad.
Anyway, brødet pynter på ethvert bord………

 Jeg fandt disse skønne et feds hvidløg i Netto………..

 Champignon svitses sammen med løg og hvidløg……..

 Oregano, kapers og hakkede tomater kommes ved…….

 ……og så de brunede kyllingelår……..

 

 Jeg lynstegte løg, hvidløg, peberfrugt og broccoli i olivenolie – som vi fik til…..

 Gryden pyntes med frisk basilikum skåret i strimler (chiffonade)…….

Gårsdagens tallerken…….

Jeg brugte de ingredienser der skulle i, ifølge original opskriften, men jeg fulgte ikke mængdeangivelserne. Jeg brugte det jeg syntes der skulle i. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Kylling Cicciatore (fra “A sweet pea chef“), 4 pers.:
1 bakke ferske kyllingelår (jeg tror der var ca. 8)
groft salt, friskkværnet peber
1 stort løg, hakket
2 et feds hvidløg, knust og finthakket (4 almindelig fed)
ca. 200 g champignon, skåret i skiver
2 spsk. kapers, afdryppet
1½ dl tør hvidvin
2 dåser hakkede tomater
2 tsk. tørret oregano
olivenolie til stegning
1 håndfuld frisk basilikumblade, som lægges ovenpå hinanden og rulles sammen. Skæres i strimler
Tjek lårene efter og skyl dem under koldt vand. Dup dem helt tørre. Krydr dem godt med salt og friskkværnet peber.
Hæld olivenolie op i en sauterpande/gryde og brun lårene godt på alle sider, tag dem op. Hæld løg og champignon op i den samme gryde (brug fedtstoffet fra kyllingen) og svits det, til løgene begynder at tage farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid under omrøring. Tilsæt kapers, tørret oregano, hvidvin og hakkede tomater. Rør godt rundt og bring det i kog, krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Læg kyllingelårene tilbage i gryden, skru ned for varmen, læg låg på. Lad det simre i ca. ½ time, til lårene er møre og gennemstegte. Tag lårene op, skru op for varmen og lad saucen koge kraftigt uden låg, til den får den tykkelse som du ønsker. Smag den til. Læg lårene tilbage og drys med basilikum. Server med friskkogt perlebyg eller en form for pasta.

Lynstegt salat: 3 pers.:
1 broccoli, stokken skrællet og skåret i mindre stykker og hovedet skåret i mindre stykker
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
1 orange peberfrugt, skåret i strimler
1 stort rødløg, skåret i smalle både
2 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
olivenolie til stegning
Varm olien op på en pande og kom løg på, sauter til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt stokken fra broccoli og lad dem stege med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt peberfrugt og lad også dem stege i et par minutter, under omrøring. Tilsæt tilsidst broccolibuketterne og hvidløg, lad det stege i et minuts tid. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server lun.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Budbringeren” af David Silva, som er den 3 i serien om Mossad-agenten Gabriel Allon, som faktisk hellere vil ernære sig ved at være den dygtige kunstkonservator som han er. Jeg er ret vild med Daniel Silva’s bøger, som foregår i spion-/agentverden. Hans bøger er en blanding mellem virkelighed og fiktion – og nogle gange kan det være svært at skelne.
Hans bøger er dog virkelig velskrevne synes jeg. Nogle har sammenlignet ham lidt med John Le Carré, men jeg synes at Daniel Silva skriver bedre og hans sprog er mere flydende.
Plottet er godt og fungerer. Personer og omgivelser/miljø beskrives virkelig godt.
Jeg er lige gået i gang med “I hemmelig tjeneste” som er efterfølgeren til “Budbringeren”……

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. Jul 31, 2011
  11:06 pm

  Ungersvenden

  Hej Birthe

  Wow, det der brød ser bare lækkert ud! Det ligner bare et perfekt madbrød.

  Hvor dælen finder man figenolie? (Jeg anede ikke, det eksisterede..)

  – Ungersvenden


 2. Jul 31, 2011
  11:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Jeg kan godt fortælle dig at de brød er stærkt vanedannende, jeg funderer allerede over hvornår jeg kan tillade mig at bage dem igen 😀

  Jeg fik det – figenbalsamico – af min svigerinde. Det er noget med at det kun har kunnet fås i Sverige, men nu kan det fås i nogle SuperBest, hvor de har sådan en stor olieafdeling (eller noget i den stil)….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 1, 2011
  1:33 am

  Kathrine

  Ååårh haps hvor ser det lækkert ud! Min mund løber i vand, den ret må jeg forsøge mig med i køkkenet (-:


 4. Aug 1, 2011
  6:53 am

  MissMuffin

  Uhm, det lyder virkeligt lækkert det brød- hele tallerkenen ser faktisk ret godt ud, haha:)
  Jeg elsker de udenlandske blogs lige for tiden, for der er virkeligt mange lækre ting at finde..
  Jeg synes nu heller ikke, at der er nogle spændende kogebøger for tiden…


 5. Aug 1, 2011
  1:26 pm

  Jenni

  Madbrødene ser bare vildt lækre ud. De der nigella frø, er det dem man også kalderr 'jomfru i det grønne'? Jeg leder nemlig efter opskriften på sådan nogle tyrkiske brød med feta i hvor der er krydderiet jomfru i det grønne på. Dine brød minder meget om dem udseendemæssigt.
  Mvh Jenni


 6. Aug 1, 2011
  3:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kathrine!

  Jeg håber at du vil kunne lide det, det vakte i hvert fald lykke her 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 1, 2011
  3:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Ja de udenlandske blogs er fyldt med lækkerier og masser af inspiration, det er også der jeg vender mit blik lige pt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 1, 2011
  3:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jenni!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeps, nigellafrø er det samme som "jomfru i det grønne". Jeg er sikker på at de også ville være gode med feta i….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 1, 2011
  7:59 pm

  Anne

  Hej Birthe 🙂

  Det ser lækkert ud som altid når du kaster dig over gryderne! 🙂
  Især brødene ser vildt lækre ud!

  Kh Anne 🙂


 10. Aug 2, 2011
  9:16 am

  superheltemor

  Wow det brød ser godt ud!


 11. Aug 2, 2011
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak, hvor er du sød 🙂

  De brød kan varmt anbefales og jeg har formået at få dem presset ind i denne uges madplan også (fyyyyyy)…..

  KH
  Birthe


 12. Aug 2, 2011
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Superheltemor!

  Det er de også, kan jeg roligt sige 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 3, 2011
  7:54 pm

  Basarm

  Det brød ser lækkert ud!

  Når det er bagt, skal det så opbevares i køleskabet (pga osten) eller kan det godt stå ude ved stuetemperatur?

  Mvh. Maria


 14. Aug 3, 2011
  7:57 pm

  Basarm

  … og forresten rigtig lækker blog! Den er virkelig til stor inspiration for mig. 🙂


 15. Aug 4, 2011
  5:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det er et super lækkert brød. Jeg ved desværre ikke rigtig hvordan det skal opbevares, fordi jeg har ikke prøvet at levne noget – men jeg ville nok putte de i køleskabet og så lune det forsigtigt (hvis der er rester)….

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Aug 7, 2011
  9:06 pm

  Kjærs Mølle

  Hej Birthe

  Har lige prøvet disse fantastiske boller i aften – WAUW de smager jo fantastisk 🙂 Kunne dog ikke finde grill ost så jeg brugte emmentaler og hørfrø på toppen…men mums de var gode.

  Knus Jannie


 17. Aug 7, 2011
  9:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jannie!

  Ja, de er bare skønne 🙂 Jeg er sikker på at emmentaler og hørfrø er fuldt gode erstatninger…..

  KH
  Birthe


 18. Mar 14, 2012
  11:40 am

  simone

  Hej
  Jeg er stor fan af din side, men har dig et enkelt spørgsmål.. Hvilken bagemaskine vil du anbefale?? Jeg har kigget lidt på denne
  http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadtjek/tjektjekmad/ECE751055/melissa-bread-maker/
  Hvordan tror du den vil være? Jeg har ikke 1000 k at købe for..


  • Mar 14, 2012
   12:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Simone!

   Mange tak, det er jeg glad for 🙂
   Jeg købte min bagemaskine på nettet for mange år siden efterhånden, jeg tror at den er 8 eller 9 år gammel efterhånden. Det er bare en Melissa, ikke noget fancy, jeg tror jeg gav kr. 249,- for den eller noget i den stil og jeg er glad for den. Måske de dyrere har andre funktioner, men jeg er glad for min som den er. Nogle gange er de på tilbud i Fakta eller Netto, der ville jeg købe den hvis jeg var dig. Er du så super glad for den, kan du altid spare sammen til en dyrere end, senere hvis du vil 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!