Newyorkerbyheart

Kyllingespyd med lime og chipotle + en skøn avocadocreme…….

 Marinaden til kyllingen…….

 Spydene klar til at komme på grillen…….

 Avocado, creme fraiche, limesaft, -skal og basilikum blendes…..

 Til en smuk og lækker creme……

 De grillede kyllingespyd……

Aftenens tallerken…….

Sikke en smuk dag det har været i dag – flere af dem – tak!
Godt nok har jeg – selvfølgelig – siddet og set Tour de Franc (nu er Contador jo endelig vågnet op), men jeg har altså været ude af og til. Eftersom dagens tour-etape også sluttede tidligt, tog vi op på tennisbanen, så jeg kunne blive rørt lidt. Nogle gange føler jeg mig lidt som en cirkushest, det skal ud og røres. Men ligegyldig hvor lidt jeg kan holde til, så giver det mig så meget livsglæde hver gang…..

Dagens menu stod på lækre kyllingespyd og en skøn avocadocreme, begge dele fundet hos Krista’s Kitchen, som jeg tit henter inspiration fra. Jeg var ret vild med avocadocremen, men kæresten var ikke imponeret, han hentede ketchupflasken 🙂

Jeg tilsatte lidt flydende honning til marinaden til kyllingen og så skiftede jeg koriander ud med basilikum i avocadocremen. Som tilbehør lavede jeg nogle små ovnbagte kartofler med frisk rosmain, oregano og timian.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Kyllingespyd med lime og chipotle + skøn avocadocreme (fra Krista’s Kitchen), 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
saft af 1½ lime
1 spsk. balsamico
2 tsk. chipotle i Abodo puré
2 tsk. flydende honning
lidt salt

Avocadocreme:
1 avocado
1 dl creme fraiche 9%
saft af ½ lime
1 tsk. fintrevet limeskal
lidt friske basilikumblade
lidt Maldon salt
Skær kyllingekødet i tern. Bland ingredienserne til marinaden sammen og kom det i en frysepose sammen med kyllingekødet. Lad det marinere på køl i minimum ½ time, gerne 6 timer.
Hvis du bruger træspyd, så skal de lægge i blød i koldt vand i mindst ½ time, inden de skal på grillen. Sæt kødet på og grill dem på en grillpande, en gasgrill eller en almindelig grill – til de er gennemstegte – ca. 5-7 minutter i alt.
Tag kødet ud af avocadoen og kom det i en blender sammen med creme fraiche, basilikum, limesaft, -skal og lidt salt. Blend til det er en ensartet, smuk creme. Smag til og stil på køl til det skal serveres. Server med de varme kyllingespyd.

Note:
Avocadocremen kan bruges til så mange andre ting. I en sandwich, som dip, til stegte/grillede grøntsager, til alle former for grillmad osv. Jeg kan kun anbefale jer at lave den, den er virkelig lækker…..

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jul 20, 2011
  9:44 pm

  madazz

  mmm grillede kyllingespyd – godt du nåede at få taget et billede af dem:-)


 2. Jul 20, 2011
  10:00 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Både kyllingespyd og avokadodip lyder rigtig gode. Det må jeg prøve af en af de nærmeste dage.


 3. Jul 20, 2011
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mads!

  Begge dele er virkelig lækre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 20, 2011
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Rigtig sommermad, jeg er sikker på at du vil kunne lide det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 20, 2011
  11:23 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Advocado er jo drøøøn lækkert i sig selv, men en advocadocreme kan da KUN være toppen af kransekagen 🙂

  Den må jeg bare prøve Birthe. YUM!


 6. Jul 21, 2011
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Jeg er i hvert fald helt solgt til den, den er så lækker. Kæresten var dog ikke imponeret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 21, 2011
  12:20 pm

  Misbah

  LÆKKERT!!! 🙂


 8. Jul 21, 2011
  12:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Det var det i hvert fald 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 21, 2011
  9:28 pm

  SushiStegen

  mums det lyder skønt. Jeg er helt pjattet med avokado, så cremen falder sikkert i min smag.
  /SS


 10. Jul 21, 2011
  10:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Jeg vil tro at den falder i din smag. Jeg synes at den har helt vild skøn 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 22, 2011
  8:17 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Så fik jeg afprøvet avokadodressingen. Den var meget frisk og lækker.


 12. Jul 23, 2011
  12:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Ja, den er frisk. Kunne du lide den?? Som skrevet, var kæresten ikke imponeret af mine anstrengelser 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 24, 2011
  6:46 pm

  Elsk med Mad

  simpelt men laekkert. lige min stil:-)
  mvh
  mariam


 14. Jul 25, 2011
  5:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mariam!

  Ja, det er virkelig simpelt og MEGET lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!