Newyorkerbyheart

Makronsnitter a la Lone Landmand………

  Mel, rørsukker, bagepulver og smør, køres sammen i en foodprocessor…..

 Æggeblommer tilsætte og det køres til en smuldrende masse…..

 ……..som presses ud i en bradepande…….

 …….og forbages…….

 Marcipan-massen……
 

  Syltetøj og chokolade bredes ud på den forbagte bund……

 Derefter kommes marcipanmassen på i klatter, for det er umuligt at brede ud…..

 Den færdigbagte kage…..

Skæres ud i tern og så skal der spises…..

Jeg er inde i en periode hvor jeg sover dårligt – altså værre end jeg plejer – hvilket er ret slemt! Jeg vender og drejer mig – og bliver opsøgt af Anette i drømme og tanker. I nat har jeg sovet så få timer – afbrudt søvn – så det lige så godt kunne være noget jeg har drømt. Jeg er i en periode hvor alt minder mig om hende: en sang, et digt, en mail, noget mad, Paris osv.
Jeg går konstant rundt med en klump i halsen og har bare lyst til at trække dynen op over hovedet og tude i flere dage.
Det piner mig, at jeg ikke var der i de sidste dage, de sidste timer – og jeg tror, at det ALTID vil pine mig.
Jeg tænker på om jeg fik sagt hvor meget jeg holdt af hende, den sidste gang jeg talte med hende. Jeg er så ked af at vi ikke fik lov til at besøge hende en sidste gang og være sammen med hende nogle timer. Den rejse der var betalt og bestilt – og som skulle have fundet sted få uger efter den dag hun døde. Det fylder helt enormt i mit liv lige nu……………..

Et eller andet måtte jeg jo lave for at aflede mig selv og det eneste andet jeg kan lave er at lave noget madrelateret! Jeg valgte at bage………..
Jeg havde set en opskrift på makronsnitter hos Lone Landmand, som jeg bare måtte afprøve, så den blev det. Jeg skar en hel del i sukkeret og tilsatte lidt mere marcipan. Jeg brugte en blanding af fuldkernemarcipan og almindelig marciapn. Selvom jeg skar så meget i sukkeret blev den alligevel ret så sød, men smagen fejler bestemt ikke noget.
Jeg havde ikke nok mørk chokolade, så jeg blandede det med noget hvid chokolade.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Makronsnitter (fra Lone Landmand), 1 stor bradepande:
450 g hvedemel
250 g koldt smør, skåret i tern
2 tsk. bagepulver
225 g rørsukker
4 æggeblommer

Fyld:
2 dl god jordbærmarmelade
75 g god, mørk chokolade, hakket
50 g hvid chokolade, hakket

Marcipanmasse:
4 æggehvider
200 g flormelis
75 g fuldkernemarcipan, groftrevet
200 g marcipan, groftrevet
½1 tsk. mandelessens
Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft).
Beklæd en stor bradepande (den der hører til ovnen) med bagepapir. Kom mel, sukker og bagepulver i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør til smørret er findelt i melet. Tilsæt æggeblommerne og kør til det bliver en grynet masse, den behøver på ingen måde at være en sammenhængende dej.
Du kan også gør dette med håndkraft, bare kom mel, sukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i og tilsæt æggeblommerne. Arbejd det sammen, til du får den grynede masse.
Hæld den grynede masse i bradepande, fordel det så der er et lige tyk lag over det hele og pres det godt sammen. Sæt i ovnen og forbag i 15 minutter. Tag ud og lad det bunde køle lidt af.
Pisk imens æggehvider, marcipan, mandelessens og flormelis sammen med en el-mikser, til du har en tyk masse.
Når den forbagte bund er kølet noget af, fordeles syltetøjet på dejen og derefter drysses med chokolade. Fordel marcipanmassen i klatter ovenpå – det skal være i klatter – for ellers er det umulig at fordele.
Sæt i ovnen igen, skru op til 200 grader (ikke varmluft) og bag i 15-20 minutter, til den er gylden. Tag den ud og lad det den køle helt af, inden den skæres i tern og serveres.

Den anden dag kom vores naboer over med disse 2 smukke, røde roser. De har plantet roser og disse var de 2 første og dem syntes de at jeg skulle have, det berører mig altså dybt sådan noget!!
Da jeg fik dem var de ikke sprunget helt ud, men her de sidste par dage har de foldet sig ud og se nu hvor smukke de er. De dufter også helt magisk, jeg er så glad for dem……..

 Chilimarinerede rejer, grillede artiskokker, oliven, lidt hønsesalat med bacon og marineret rucolasalat med skinke og kugler af Galia melon…….

 Grillet ribeye, bagekartoffel med kryddersmør, lidt grillet kylling og lidt grønt……

Lidt ost, syltede abrikoser(??) og lækker frisk frugt med råcreme…….

I aften har vi været ude og spise sammen med et hold venner og lige nu er jeg bare stop mæt! Vi spiste på Skibelund Krat, hvor de havde grillaften, med tag-selv forret, hovedret og forret til kr. 199,- pr person.
Til forret var der:
– chilimarinerede rejer
– hønsesalat med ananasringe og bacon
– rucolasalat med skinke og melonkugler

Hovedret:
– grillede ribeye steaks
– grillede kyllingebryst
– grillede spareribs
– grillede pølser
– pastasalat
– bagt kartoffel
– kartoffelsalat
– salatbar

Dessert:
forskellige oste med tilbehør
frugtsalat med råcreme

Desværre var det for koldt til at sidde ude, restauranten har ellers en terrasse med en skød udsigt. Men maden var fin og fadene blev fyldt op hele tiden.
De chilimarinerede rejer, var måske ikke de mest spændende, men tilgengæld var hønsesalaten virkelig lækkert.
Det kød jeg smagte var også fint, tilbehøret var jeg ikke så meget for.
Fint lille udvalg af oste, som jeg tror tilfredsstillede de fleste. Frugtsalaten var virkelig lækker, med friskskåret frugt og en råcreme som duftede (og smagte) herligt af vanilje. Den var måske lige til den søde side, men der er jeg jo lidt vanskelig! *S*

Der var masser af betjening på, som fjernede vores tallerkner lige så hurtig som de var tømte (næsten), så vi bare kunne gå og tage rene tallerkner. Alt i alt en god aften til en yderst rimelig pris eneste minus: hver person skulle af med kr. 60,- for vand – helt ALMINDELIGT postevand. Ok, der var isterninger i, men alligevel, det synes jeg altså er tyveri ved højlys dag. Vi fik 2 kander isvand til vores bord og kom dermed af med kr. 240,- for de 2 kander!!! Alene det er nok til at jeg vil overveje det en gang til, inden jeg tager dertil og spise igen………….

Men ellers en skøn og hyggelig aften, i selskab med dejlige mennesker. Hvad mere kan man forlange af en fredag aften??

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jul 1, 2011
  11:17 pm

  Ungersvenden

  Hej Birthe

  Skibelund Krat, det er sjovt. Jeg har gået på Askov Højskole, og har været ude i krattet flere gange.

  Men 240 kroner, det er da tyveri…

  – Ungersvenden


 2. Jul 2, 2011
  6:20 am

  Springflower

  De makronsnitter må jeg bare prøve. De ser utroligt lækre ud. Iøvrigt tusind tak for din anbefaling af Lone Landmands side, som jeg også holder meget af at følge 🙂

  60 kr for en kande isvand!!!??? Det er da ren tyveri. De skulle da skamme sig. Der ville jeg også overveje, om jeg ville vende tilbage en anden gang.

  Hvor er det søde og betænksomme naboer, du har. Det varmer hjertet.

  Hav en dejlig weekend og tak for din skønne blog.

  Knus fra Lisa


 3. Jul 2, 2011
  8:20 am

  Piskeriset

  Det lyder godt nok voldsomt mht. vandet – det ville altså også irritere mig grusomt. Så skulle de hellere tage noget mere for maden, for det andet er jo bare et forsøg på at signalere en billigere kuvertpris, end der reelt set er.

  Håber du snart får ro til at sove igen. Måske en tur til hendes gravsten kan få tankerne til at falde på plads?


 4. Jul 2, 2011
  9:06 am

  LaTascha

  240 kr for 2 kander vand!!!!!! Hvis jeg var dig, ville jeg overveje at sende en mail til restauranten og spørge, om ikke der er sket en fejltagelse. Om ikke andet bliver de vel nødt til at svare dig, og så kan det jo være det også går op for dem selv, at det måske lyder lidt vildt.

  Lyder ellers som en lækker restaurant for øvrigt – men da jeg også er vanddrikker kan jeg vist godt skyde en hvid pil efter en middag der:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 5. Jul 2, 2011
  1:36 pm

  Mimi K Jensen

  Den ser god ude den kage, er dog ikke så meget til marcipan. Kender alt for godt det med at være hjemsøgt om nattet, af nogen der ikke er her mere. Og du har min dybeste medfølelse. Lyder da som en lækker middag i fik, men sindsygt at tage så mange penge for vand. Jeg ville også bliver godt gal !!


 6. Jul 2, 2011
  2:31 pm

  Malene uden "R"

  Mums – de makronsnitter må jeg simpelthen prøve at få bagt her en af dagene 🙂

  Mht. din kære Anette – jeg tænker også tit på tabet af min mormor på samme måde. De følelser med om man har været der nok, fået sagt de rigtige ting og forklaret følelserne.
  Jeg kan huske at jeg græd som piskeet, da vi sang min mormor ud af huset og nærmest skreg at jeg aldrig fik sagt jeg elskede hende. Nogle ting forbliver usagte mellem to mennesker – men derfor kan man godt stadig vide det 🙂
  Ville bare lige skrive, at du ikke er ene om at tumle med trælse tanker nogle gange! 🙁

  /Malene – Den Nysgerrige Muffin


 7. Jul 2, 2011
  3:15 pm

  tz

  hej med dig.
  Jeg læser din blog hver dAg OG har også kommeteret et par gange. Jeg har læst om din veninde og jeg føler bare at jeg bliver nødt til, at sige til dig at du ikke skal have skyldfølelse! Ved selv hvordan det er at føle den afmagt, jeg skulle ha gjort noget, jeg skulle ha været der etc. Din veninde ved at du altid ville værre der for hende, du skulle respektere hendes families ønske. Annette sidder højt oppe og passer på hendes kære veninde, det er dig. Rigtig god dag og jeg håber virkelig at du får en god nats søvn snart! VH Tina


 8. Jul 2, 2011
  4:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Ja, det er faktisk en form for tyveri 🙂

  Hvor sjovt, så er du jo ret stedkendt heromkring hvor jeg bor…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 2, 2011
  4:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Hendes side er så skøn og jeg elsker at læse med derinde 🙂

  Jeg synes simpelthen at kr. 60,- pr. mand for isvand er optrækkeri….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jul 2, 2011
  4:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er virkelig træls med sådan nogle skjulte priser, i hvert fald synes jeg at de burde have oplyst os om det!

  Jeg skal helt klart tilbage til hendes gravsted, der er nok kommet sten på nu, det var der jo ikke sidst. Jeg må se hvornår jeg kan få det til at passe ind, der er jo en ret lang køretur derop.

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 2, 2011
  4:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg synes nærmest det er uanstændigt, især når vi ikke er blevet informere om det!
  Der er åbenbart mange måder at tjene penge på 🙂

  KH
  Birthe


 12. Jul 2, 2011
  4:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mimi!

  Marcipan er en af de ting jeg virkelig ELSKER, især god marcipan! Min store svaghed 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 2, 2011
  4:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Malene!

  De er virkelig lækre!! Jeg har frosset en stor del af den, for det er en ret stor portion, nu er jeg spændt på hvordan de bliver efter at have været frosset 🙂

  Jeg er ret sikker på at hun vidste hvor meget hun betød for mig, men jeg er så ked af at jeg ikke fik sagt det en gang til. Men jeg tror det er meget almindeligt når man mister, at føle man har sagt det for lidt……

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jul 2, 2011
  4:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Tusinde tak for dine ord!! Jeg ved det jo godt inderst inde, det er bare så svært "to let go". At give slip på hende – og måske er der også en form for vrede over at jeg ikke måtte komme derned.
  Jeg forstår selvfølgelig godt hendes families beslutning, helt sikkert!, men hvor ville jeg gerne have haft chancen for at sige farvel….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jul 2, 2011
  6:42 pm

  linz

  Kære NYBH (jeg var lige ved at skrive NYPD hehe)

  Du er bare SÅ inspirerende at følge!! Bare lige en lille kommentar med en dybfølt TAK fordi du gider!

  Keep up the good work


 16. Jul 2, 2011
  7:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linz!

  *LOL* Well, det har jo begge noget med New York at gøre, så det vil være ok 😀

  Tak for dine ord, som lige netop i disse dage varmer endnu mere!!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!