Newyorkerbyheart

Pandekager med oksekød, flødeost og grøntsager dertil tomatsalat med grillost + blomkålssalat med oliven og radiser……….

 Indhold af pakke fra Spaceblue………

I husker måske at jeg skrev om gavelegen som jeg er med i?? I dag modtog jeg en pakke fra Spaceblue og sikke en pakke. Det fineste lille personlige billed, en opskrift og andre fine småting – jeg kan nu godt lide at få sådan nogle små pakker 🙂

Jeg må ærlig tilstå, at jeg ikke er nået så langt endnu. Men til jer jeg skylder en pakke – fortvivl ikke – den skal nok komme, jeg er bare l – a – n – g – s – o – m!!

 Den bagte banankage………

 På med karamel-/saltglasuren…..

 Uhmmmm…….

Det er nu ikke fordi det er den store energi der har præget min dag, men der lå 3 bananer og tiggede om at blive brugt til et eller andet – og sådan et nødråb er jo ikke til at overhøre – så jeg måtte i gang. Der var en der havde skrevet en kommentar på banankagen med karamelglasur – en af mine yndlingskager – så den skulle det være. Jeg bagte den som jeg plejer, men 1 lille ændring. Jeg kom ca. ½ tsk. Maldon salt i glasuren – det kan anbefales……….

 Pandekagedej…….

 Hakket oksekød, løg, gulerødder og lidt champignon svitses……

 Squash, peberfrugt og hvidløg tilsættes……

 …….og tilsidt vendes flødeost i……..

 Kødblandingen lægges på pandekagerne og så rulles de sammen……

 ……..og så lægges de tæt sammen i et letsmurt fad……..

 Drysses med ost og så skal de i ovnen…..

 Færdigbagte og klar til servering……

 Salat med blomkål, radiser, lidt squash, forårsløg og grillede, grønne oliven…….

Tomatsalat med grillost og frisk basilikum…….

Aftenens tallerken……..

Jeg havde bestemt mig for at vi skulle have pandekager med fyld til aftensmaden, men jeg vidste også at kræfterne ikke var imponerende, så jeg måtte lægge en plan. Jeg har stort set haft gang i projektet hele dagen, for jeg måtte tage det lidt ad gangen, men til sidst blev der et måltid ud af det *S*

Jeg ELSKER pandekager – også madpandekager med fyld – men jeg HADER at bage dem. Heldigvis er dette ikke så mange, som når jeg bager dessertpandekager. Pandekagerne mætter godt, idet jeg kom lidt rugmel i dejen, men du kan bare bruge hvedemel eller erstatte rugmelet med en anden meltype, du bestemmer……..

Fyldet blev til af hvad jeg havde i grøntsagsskuffen – og det samme kan siges om salaterne. Jeg har “tolket” lidt på den traditionelle italienske tomatsalat – Insalata Caprese – og brugt grillost i stedet for mozzarellaost, meget lækkert.
Til blomkålssalaten brugte jeg de grillede oliven fra Fakta, som jeg er dybt afhængig af – og som dressing brugte jeg noget af lagen fra dem – det fungerede fint.

Pandekager med oksekød, flødeost og grøntsager, ca. 9 pandekager:
110 g hvedemel
85 g rugmel
3/4 tsk. groft salt
3½ – 3 3/4 dl skummetmælk
2 æg
1½ spsk. rapsolie

Fyld:
400 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 rød peberfrugt, i små tern
3/4 squash, skåret i skiver og skiverne i “strimler”
4 gulerødder i små tern
4 champignon i skiver (mere hvis du har, men det var hvad jeg havde)
salt, friskkværnet peber
græsk krydderiblanding
1 pakke Philadelphia Light

Desuden:
1 pose revet mozzarella
Bland de 2 meltyper og salt sammen. Hæld mælken i og pisk godt, så klumperne piskes ud. Tilsæt æg og olie – pisk igen godt. Smør en slip-let pande ganske let med lidt olie til den første pandekage, men ellers behøves der ikke fedtstof. Bag til al dejen er opbrugt, ca. 9 stk.
Fyld:
Varm lidt olie op og sauter løg til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt hakket kød og lad det stege med, til det får farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt gulerødder og krydderiblanding, lad det stege i et par minutter inden champignon tilsættes. Når de er blevet bløde tilsættes peberfrugter og squash, steg i et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Bland flødeoste i og rør det godt ud. Stil til side, så det kan afkøle lidt.
Læg en pandekage på et skærebræt og kom lidt af kødfyldet på. Rul pandekagen sammen om fyldet og læg det i et letsmurt, ovnfast fad. Forsæt med resten af pandekagerne og fyldet. Drys med mozzarella og gratiner i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter. Server med en god salat.

Tomatsalat med grillost:
8 blommetomater, skåret i skiver
1 grillost, skåret i skiver og stegt i lidt olivenolie til det bliver gyldent
frisk basilikum, lagt ovenpå hinanden og skåret i strimer (chiffonade)
lidt god olivenolie
balsamico
Maldon salt, friskkværnet peber
Læg tomater og grillost taglagt i et fad. Krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp med olivenolie og balsamico. Server straks.

Blomkålssalat med oliven og radiser:
1 lille blomkål, i små buketter
1 bdt. radiser, skåret i skiver
2 forårsløg, fintsnittet
10 grønne, grillede oliven, halveret (de købes i Fakta)
lidt af olielagen fra de grønne oliven
Maldon salt, friskkværnet peber
Bland det hele sammen, dryp med lidt af lagen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og server.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Scarpetta faktoren” af Patricia Cornwell, endnu en skuffende bog fra hendes hånd. Jeg ved at det er skørt at jeg bliver ved med at læse hendes bøger om Kay Scarpetta, men måske er det i et håb om at hun finder tilbage til rødderne. Hendes første bøger om retsmedicineren Kay Scarpetta var så gode, spændende og velskrevet – jeg tror jeg bliver ved med at håbe at hun finder tilbage til den stil. Jeg bliver dog nok nødt til at indse, at det ikke sker.
Den kunne egentlig være god, den starter – og slutter – faktisk ok, men alt det indimellem er bare ikke godt nok. I bedste fald er det hamrende kedeligt og kunne egentlig bare springes over. Det er faktisk lidt trist synes jeg, at hendes bøger har udviklet sig på den måde……..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jul 14, 2011
  12:37 am

  Ungersvenden

  Hej

  Jeg er også vild med pandekager, men synes, det tager lang tid.

  Man burde opfinde et eller andet, der gør, at det er nemmere/hurtigere at lave pandekager.

  – Ungersvenden


 2. Jul 14, 2011
  7:11 am

  Piskeriset

  Madpandekager er skønne og kan varieres i det uendelige (næsten da). Kunne godt bruge sådan en sag på madpakken i dag 😀

  Er det selve bagetiden på panden, du ikke bryder dig om?


 3. Jul 14, 2011
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Kunne ikke være mere enig! Hvis du opfinder noget, så sig lige til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 14, 2011
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Sender lige en til dig – omend den nok bliver lidt våd 🙂

  Ja, det er bagetiden. Jeg synes det er hårdt at stå op i den tid det tager. Jeg prøver nogle gange at sidde ned på vores barstol, men føler mig lidt dum….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 14, 2011
  12:26 pm

  Charlotte den 2.

  Dum eller ej Birthe – sæt dig på den barstol:-)
  Har du smagt de færdiglavede pandekager? Jeg har ikke. Men du har lært mig at bruge færdig pizzadej – det kan da i en snæver vending bruges, og smager nu ganske godt.
  Vil næste gang prøve "din" opskrift på pizzadej.
  KH
  Charlotte


 6. Jul 14, 2011
  12:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Skal nok sætte mig 😀

  Jeg har købt de færdige nogle gange, men i modsætning til pizzadejen (som jeg synes er absolut spiselig) så er jeg ikke så imponeret af de færdige pandekager.
  Måske jeg bare skal lave en kæmpe portion næste gang og så fryse dem….

  KH
  Birthe


 7. Jul 14, 2011
  12:46 pm

  LaTascha

  Jeg har det fuldstændig ligesom dig – jeg elsker pandekager, men jeg giiiiiiiiiiiider ikke bage dem. Nogle gange springer jeg over hvor gærdet er lavest og køber en pakke færdige, men det er altså ikke lige så godt som de hjemmelavede…

  Kærlig hilsen

  Anne.


 8. Jul 14, 2011
  1:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Måske vi skal skiftes til at lave en kæmpe portion og så dele dem? 😉
  Jeg har også købt de færdige en enkelt gang i mellem, men jeg synes ikke at de er så gode….

  KH
  Birthe


 9. Jul 14, 2011
  6:24 pm

  Pille

  Mmm, madpandekager er altså bare guf.. Det tror jeg vi skal have på madplanen i næste uge, det er godt nok længe siden vi har fået det…

  Kig gerne forbi min nye blog, jeg har nu både en madblog og en kreativ blog.. Mvh. Rikke

  Pilles univers
  Pilles kreative univers.


 10. Jul 14, 2011
  6:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pille!

  Ja, de er skønne og kan bruges til det meste 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 15, 2011
  1:23 am

  Peggy

  What delicious dishes! Especially that banana cake!


 12. Jul 15, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  thanks – you should try that bananacake, it's really good 🙂

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!