Newyorkerbyheart

Pappardelle med kantareller og pinjekerner (Spis Bedre nr. 8/2011)…….

 Endelig fik jeg en, en Moleskine New York……..

Jeg har i mange år lovet mig selv, at når jeg igen skulle til New York, så ville jeg købe en Moleskine – og nu står jeg lige foran at skulle derover og derfor er den nu købt og landet sikkert hos mig. Jeg vil fylde den med ting mens vi er derovre, lave en lille scrapbog. Jeg gemmer altid kvitteringer og andre souvenirs når vi ude at rejse og denne gang vil alt blive gemt, så jeg kan samle en bog af minder.
Moleskine kan fås til mange storbyer i verden………

 Tortillas med flødeost, agurk, røget laks og basilikum……

 Lækre og fine at servere……..

 Grøntsager og dip er et stort hit i vores lille husholdning lige pt……….

I mandags og i dag (i går var vi jo på tur), har vi fået lækre tortillas med laks, agurk og flødeost. Det smager super godt og er så nemt at lave, samtidig er de jo også ret dekorative at servere. Som tilbehør har vi fået gulerødder, radiser og sukkerærter med en dip. Jeg er inde i en fase hvor jeg er vild med at dyppe friske og sprøde grøntsager i en god dip.

Wraps med laks og agurk, 2 pers.:
2 tortillas
røget laks
agurk skåret i meget tynde skiver
flødeost
salt, friskkværnet peber
frisk basilikum
Smør tortillas med flødeost og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg agurkeskiver på, derover røget laks og så frisk basilikum. Rul sammen og skær i mindre stykker.

Som dip brugte jeg denne, bare uden basilikum – som du sagtens kan komme i hvis du vil………

 Kantareller steges…….

 Hvidløg og rosmarin tilsættes……..

 En lille smule (madlavnings)fløde tilsættes…….

 Fintrevet citronskal tilsættes og så vendes den friskkogte pappardelle i, drys med parmesanflager og pinjekerner………

Gårsdagens tallerken…..

Efter vores udflugt i går, var jeg glad for at jeg ikke skulle hjem og lave den helt store middag – faktisk var vi heller sikke specielt sultne. Vi var først hjemme godt kl. 19 og så skulle der pakkes indkøb ud og stilles væk, inden jeg gik i gang med maden.
Jeg faldt over en opskrift i det seneste nummer af Spis Bedre, med kantareller, som jeg lavede. SKØN ret, med masse af smag….

I original opskriften bruges der en blanding af forskellige svampe, men jeg brugte kun kantareller. Jeg valgte desuden at tilsætte en lille smule fløde, fordi vi godt kan lide at der er lidt sauce, men det kan du gøre som du vil. Desuden tilsatte jeg lidt hvidløg, fordi jeg synes det går godt sammen med kantareller.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Pappardelle med kantareller og pinjekerner (Spis Bedre nr. 8/2011), 2 pers.:
1 pakke frisk pappardelle
300 g kantareller, børstet rene og skåret i grove stykker
smør og olivenolie til stegning
1 fed hvidløg, knust og finthakket
nåle fra 1 stilk rosmarin, finthakket
1 dl (madlavnings)fløde
fintrevet skal af ½ citron
lidt parmesan, høvlet i flager (kan gøres med en kartoffelskræller)
lidt pinjekerner, ristede på en tør pande
salt, friskkværnet peber
lidt persille, meget finthakket
Brug ikke vand til at rengøre kantarellerne, hvis du kan undgå det. Børst dem rene og skær evt. lidt af stilken af. Skær dem i grove stykker.
Varm lidt smør og olivenolie op på en pande og steg kantarellerne, til de ligesom begynder at “smælde” og får farve, ca. 8 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. I det sidste minut, tilsættes rosmarin og hvidløg, rør godt rundt. Hæld fløde ved og lad det koge lidt ind, smag til.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra.
Tag panden med saucen af varmen og rør fintrevet citronskal i. Vend den friskkogte pappardelle i og vend godt rundt. Pynt med flager af parmesan, de ristede pinjekerner og lidt finthakket persille.

Som tilbehør fik vi bare nogle dampede, grønne asparges…..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 28, 2011
  12:38 am

  Piskeriset

  Jeg må indrømme, at jeg ikke helt kender til Moleskine-konceptet. Er det en slags scrapbog, der er dedikeret til en bestemt storby (i dette tilfælde NY), så der allerede er små historier eller facts om byen, der er skrevet ind i bogen?


 2. Jul 28, 2011
  9:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Moleskine bøgerne har en perfekt størrelse til at tage med på rejse. Der er bykort og metrokort i. Desuden forskellige praktiske oplysninger såsom transport, forskel i størrelser (hvad der er praktisk i USA) osv. Desuden er der blanke sider du selv kan skrive på eller sætte udklip ind. Der er et lille register, med hvor du kan noterer gode restauranter, seværdigheder hoteller osv. Der er sådan nogle blanke, gennemsigtige ark du kan lægge hen over bykortene, så du kan tegne ind hvor du har gået. I det hele taget kan du lave din egen lille rejsejournal – det er i hvert fald det jeg håber jeg får gjort 🙂

  Prøv at gå ind på deres hjemmeside, der kan du se meget mere……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 28, 2011
  9:24 pm

  Piskeriset

  Ah super – tak for forklaringen 🙂


 4. Jul 28, 2011
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Piskeris!

  Det var så lidt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 28, 2011
  10:47 pm

  SushiStegen

  Hvor mærkeligt det end lyder, så glæder jeg mig også meget til at du skal til NY. Jeg glæder mig til at høre om dine oplevelser også især hvad du spiser og køber med hjem 😉

  Kantareller smager så skønt sammen med pasta… mums tænker min madmave lige nu.
  kh SS


 6. Jul 28, 2011
  11:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Ihh, hvor har jeg tænkt meget på dig og gør det stadig, håber det hjælper???

  Jeg glæder mig også, jeg kan næsten ikke være i min egen krop af spænding og en form for ekstase, over SNART at skulle derover. Hvis jeg kommer til at tænke på det om natten, kan jeg slet ikke falde i søvn igen 🙂

  Det er en gude kombination, som virkelig tager kegler hver gang….

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!