Newyorkerbyheart

Små, italienske farsbrød……

 Sauterede løg, peberfrugt og hvidløg……..

 Ingredienserne til farsen blandes sammen…….

 …….og den afkølede løgblanding tilsættes……

 Farsen formes til bøffer (eller små brød)…….

 En god (hjemmelavet) tomatsauce kommes over og så skal det i ovnen……..

 Aftenens ikke særlig spændende salat, men dog et grønt indslag………

 Inden det er færdig kommes der revet ost på……

 Den færdige ret…….

 Aftenens tallerken……

……..og salaten……..

Dårlig Tour de France dag i dag, i hvert fald hvis man som mig, holder med Contador. Men hatten af for Andy Schleck (og Cadel Evans), som tog kampen op som en mand (mænd).
I morgen får jeg desværre nok ikke set det hele, fordi vi skal til Esbjerg, hvilket jeg stadig er lidt vranten over – but that’s life……………..

I morgen får kæresten ferie og det er dejligt, så har vi 2 uger sammen. Ikke at vi skal noget særligt, men man ved jo aldrig hvad der dukker op, dog gemmer vi de fleste penge til vi skal til New York senere på året.

Dagens menu stod på små, italienske farsbrød, pasta og en salat. Salaten var ikke det mest ophidsende man kan tænke sig, men hey, jeg fik lavet en salat *S*
Opskriften på farsbrødene har jeg fundet hos Joelen. Lækker og nem opskrift, hvor vi har mad til 2 dage, ren win-win.

Jeg halverede den oprindelige opskrift og bruge kun hakket oksekød. I original opskriften bruges der hakket oksekød og italiensk pølse (presset ud af skindet) og jeg brugte HP Sauce i stedet for Worcestershiresauce.
Jeg brugte den marinarasauce jeg lavede for ikke så længe siden, den var skøn til. Du kan også lave din egen eller du kan bruge en færdiglavet. Hvis jeg skulle bruge en færdiglavet (hvad jeg tit gør), så ville jeg vælge Sugo della Casa, som kan fås i bl. a. SuperBrugsen (Coop’s eget mærke).

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Små, italienske farsbrød (fra Joelens), 4 pers.:
500 g hakket oksekød
1 stort løg, hakket
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 æg
1 dl rasp
1 dl frisk, fintrevet parmesan
1 spsk. HP Sauce
1 spsk. balsamico
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket
1 spsk. tørret persille
salt, friskkværnet peber
½ liter tomatsovs
3/4 pose revet mozzarella
olivenolie til stegning
Kom lidt olie på en pande og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige, uden at de tager farve. Tilsæt peberfrugt, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og lad det sautere med i et par minutter. Tilsidst tilsættes hvidløg, som steger med i 1 minuts tid, under omrøring. Tag det af varmen og lad det køle helt af.
Bland alle ingredienserne til farsen, undtagen tomatsovs og mozzarella. Bland den afkølede løgblanding i og bland det hele godt sammen. Smør et ovnfast fad og form farsen til små brød eller “burgere”. Fordel halvdelen af tomatsovsen over og sæt i ovnen i ½ time ved 180 grader (varmluft). Tag ud, hæld resten af tomatsovsen ved og drys med mozzarella. Sæt i ovnen igen til osten er smeltet og er gylden, ca. 10 minutter. Server til friskkogt pasta og en salat.

Salaten vi fik til, var som jeg har skrevet ikke særlig spændende eller ophidsende, men det var dog trods alt lidt grønt. Det var bare icebergsalat, majs, agurk, San Marzano tomater, peberfrugt og oliven. Dressingen var en færdigkøbt.

Bøger:
Jeg er startet på “Budbringeren” af Daniel Silva. Jeg tror nok at det er 3. bind i serien om Mossad-agenten Gabriel Allon. Jeg har læst de 2 første som er “Vatikanets mand” og “Ildens søn”. Den er allerede ganske spændende og som altid fra Daniel Silva’s hånd, meget velskrevet…….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jul 21, 2011
  9:37 pm

  Dorrit

  Jeg syn´s sgu det ser godt ud – jeg får lyst til noget kød – det tror jeg er en fin lækkerhedsindikator 🙂


 2. Jul 21, 2011
  10:03 pm

  Anne Mette

  Du må snige en lille radio med, så du kan høre hvad der sker på etapen 🙂


 3. Jul 21, 2011
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorrit!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tak – det smagte altså også dejligt….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 21, 2011
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Du har ret! Mon der er nogen der opdager at jeg har høretelefoner i, hvis jeg skjuler det med håret??? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 22, 2011
  7:23 am

  Piskeriset

  Jeg er en af de slubberter, der kunne finde på at invitere oven i et sportsarrangement, for da vi ikke selv har fjernsyn, følger vi ikke med noget. Nu er de fleste i vores omgangskreds så heller ikke interesserede i at se på sport, så jeg tror, vi kunne 'slippe godt fra det', men det er nu en god pointe – jeg tror aldrig, jeg ville overveje, hvornår der lå store sportsbegivenheder, hvis jeg planlagde en fest eller hyggeaften 🙂


 6. Jul 22, 2011
  7:32 am

  MissMocca

  Det ser altså bare super lækkert ud.. Noteret på lidten over kommende retter her 😉

  Vh. Louise


 7. Jul 22, 2011
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg tror at min irritation har lige så meget at gøre med stedet vi skal hen.
  Selvfølgelig kan man ikke altid tage hensyn til hvad der er i TV, men når det er er noget man virkelig interesserer sig for, så er det lidt træls, når det lige er den største dag af dem alle – hvert år!

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jul 22, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Det smagte også virkelig godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!