Newyorkerbyheart

Spaghetti med tunsauce………

 Gaven fra Astrid, som var med i min gaveleg……..

I dag modtog jeg min gave fra Astrid og ok – jeg har altså lidt dårlig samvittighed over at jeg ikke har fået sendt mine afsted endnu, men nu er de da i det mindste pakket og klar. Så om alt gå vel, får I dem i starten af næste uge…….

 Løg sauteres og champignon tilsættes sammen med hvidløg……

 Hakkede tomater og tørrede chiliflager tilsættes og simrer med…….

 Tun i vand – af god kvalitet – tilsættes…….

 ……lad det simre lidt og krydr med salt og friskkværnet peber…….

 Vend basilikum i…….

 ……og så friskkogt spaghetti…….

Aftenens tallerken…….

Ikke det store at berette fra østfronten – som vel faktisk er vestfronten i mit tilfælde – kort sagt, der sker ikke det helt vilde. Jeg tilstår ærligt, at min dage går med Tour de France, som jeg elsker at se. Jeg følger det tæt hvert år, jeg elsker bare at læne mig tilbage i sofaen og lade mig transportere gennem Frankrig og se en masse smuk natur.
Faktisk ved jeg ikke hvorfor jeg synes at det er så fascinerende, men det gør jeg altså – og har gjort det siden jeg var ganske ung. Jeg trækker helst gardinerne for i 3 uger og bare lader mig opsluge af dette fascinerende cykelløb, med al dens dramatik, sejre, nederlag, intriger osv.

Desværre har kærestens bror fødselsdag sidst i juli – og det slår aldrig fejl at de inviterer den dag hvor det sidste, STORE slag skal stå – og sådan er det selvfølgelig også i år. Fredag den 22. juli kl. 17(!!!!!) er vi inviteret til middag. Helt ærligt, hvem pokker kan finde på at invitere til aftensmad kl. 17???? I’m NOT happy……….

Nå, men selvom der er Tour, så skal der jo mad på bordet. I dag blev det til spaghetti med en tunsauce, som jeg så hos Camilla. Lækker og ikke mindst HURTIG ret, lige noget for mig.
Jeg brugte den bedste tun i vand jeg kunne finde. Den koster ca. 4 gange så meget som den billigste udgave, men den er alle pengene værd. Smagen er markant anderledes og kødet er helt fint og lyst. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvad du vil bruge…..

Ellers fulgte jeg opskriften, eneste ændring, at jeg tilsatte lidt tørrede chiliflager – som jeg synes giver et godt modspil til den milde tun. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Spaghetti med tunsauce (fra Coco & Co), 2-3 pers.:
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 dåse tun i vand, af god kvalitet
lidt knuste, tørrede chiliflager (kan udelades)
salt, friskkværnet peber
175 g champignon i tykke skiver
1 dåse hakkede tomater
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket
olivenolie

Desuden:
Friskkogt spaghetti
Hæld tunen i en sigte, så den kan dryppe af.
Varm olivenolie op i en gryde og tilsæt champignon, når den væske de afgiver er næsten kogt ind, tilsættes løg. Lad dem sautere med ved middelvarme, til de bliver bløde og gennemsigtige, de skal ikke tage farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld tomaterne ved og drys med lidt tørrede chiliflager, skru ned for varmen og lad det simre i 20 minutter.
Del tunen med en gaffel i mindre stykker og kom den i saucen, lad det simre med i 15-20 minutter. Når den er færdig, vendes det meste af den friske basilikum i.
Kog imens spaghettien, så det passer med at den er færdig samtidig med saucen. Husk det er bedre at saucen skal vente på spaghettien og ikke omvendt.
Et lille minut inden spaghettien er al dente, hældes vandet fra. Tunsaucen hældes ned til spaghettien og det sættes tilbage på varmen, mens saucen røres godt rundt, så den fordeles i spaghettien og spaghettien bliver al dente. Tag af varmen, drys med det sidste basilikum og server straks.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jul 15, 2011
  9:40 pm

  Ungersvenden

  Hej

  Det ser godt ud. Pastaretter er noget for mig.
  Tour de France bruger jeg dog ikke så meget tid på.

  Har du set, at jeg har fundet en print-knap?

  – Ungersvenden


 2. Jul 15, 2011
  9:40 pm

  LaTascha

  Det ser godt ud – elsker sådan noget "rod-sammen" med pasta, jeg er bare så dårlig til at få det lavet, af en eller anden grund. og det er jo ikke engang fordi det er specielt svært. Jeg må igang, for det ser så godt ud hver gang du blogger sådan noget mad:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 3. Jul 16, 2011
  7:56 am

  Charlotte den 2.

  Tun går man aldrig forkert ad. Lækkert. Har du prøvet den lækre Albacore tun – prøv den og du vil høre englene synge:-)
  God Tourdag. Begynder tidligt i dag.
  KH
  Charlotte


 4. Jul 16, 2011
  11:06 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Nøjh Birthe. Det ser altså spændende ud. Har aldri hørt om kødsauce med tun, men iih hvor lyder det lækkert.

  åber det smagte 🙂 specielt med den dyre tun 😉 Der er jeg desværre en af dem, der godt kan nøjes med den billige udgave. Måske fordi SU'en ikke just er til de dyre produkter 😉

  Vi spiser ellers meget tun herhjemme, men måske har vi bare aldrig fået en "GOD" og dyr bøtte tun, og ved derfor heller ikke, at der findes bedre alternativer 😉 Måske vi bare skal lade det være sådan, i hvert fald indtil vi ikke længere er på su 😉 Haha

  /Kristine


 5. Jul 16, 2011
  5:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Jeg ELSKER pastaretter 🙂

  Jeg har godt set det, skal lige have kigget lidt nærmere på det….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 16, 2011
  5:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det her smagte virkelig dejligt og så er det jo helt enkel mad, som jeg godt kan lide 🙂

  KH
  Birthe


 7. Jul 16, 2011
  5:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Ja, det var netop Albacore tun og det er altså virkelig lækkert 🙂

  Dejlig lang Tour-dag, jeg elsker dem…..

  KH
  Birthe


 8. Jul 16, 2011
  5:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Det kan i hvert fald anbefales 🙂

  Jeg spiser normalt også den billige tun, men lige nøjagtig i retter som denne, vil jeg gerne have noget af en god kvalitet. Det koster ca. kr. 20,- for en dåse. Der er godt nok også en lille smule mindre i, men smagen er bare så meget bedre synes jeg. Ellers er jeg normalt ikke til at købe noget, bare fordi det er dyrere – eller økologisk – jeg er rimelig meget "jyde" på det punkt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 16, 2011
  6:19 pm

  Ungersvenden

  Hej igen

  Jeg kom til at tænke på, hvordan har du lavet dit opskriftsindex?
  Er det på den lavpraktiske måde?


 10. Jul 16, 2011
  6:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Ungersvenden!

  Jeg har lavet det på den "hårde" måde, side for side og sat links ind – det tog rigtig lang tid for mig at lave det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 16, 2011
  7:49 pm

  Ungersvenden

  Hej igen

  Den hårde måde, puha…!

  Jeg troede bare, det var et eller andet smart trick, som jeg ikke lige kunne lure. Men nej.

  Jeg må lige se, om jeg får 'tid' til det. 😉


 12. Jul 16, 2011
  8:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Ungersvenden!

  Jeg skal ikke kunne sige om der findes en lettere måde, det gør der sikkert. Det er ved at være nogle år siden jeg lavede mit indeks, så heldigvis var der ikke så mange indlæg som der er nu 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 17, 2011
  10:25 am

  Anna

  Den her ret ville min mand elske, han er ret vild med tun. Den må jeg lave snart..

  Jeg er også vild med at se tour. Særligt når Jørgen Leth er med, fordi han har så mange sjove anekdoter om de steder, de passerer. Nu hvor jeg er på barsel har jeg det ofte kørende lidt i baggrunden om eftermiddagen. Særligt de hårde bjergetaper prøver jeg at følge med i. Det er dybt fascinerende at se, hvordan de får kæmpet sig op af de der vandvittige stigninger. Og så ikke mindst hele det taktiske spil er spændende. Godt at vide at jeg ikke er den eneste (kvinde) med hang til Tour de France.

  Men hvor er det ærgeligt med invitationen på fredag.. Kan I ikke på nogen måde ankomme senere end klokken 17?

  Mange hilsner fra Anna


 14. Jul 17, 2011
  12:01 pm

  Sanny

  Hej Birthe. Jeg vil lige høre om det kan passe at der kommer en anmeldelse af det køleskab du havde på prøve??
  Kh Sanny


 15. Jul 17, 2011
  1:16 pm

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  jeg er lidt i vildrede – håber du kan give mig svar. Til højre på din blog står der man kan donere penge???? Jeg har ikke set det før hos dig – hvad menes der med det? Til hvilket formål og til hvem?
  God Tourdag.
  KH
  Charlotte


 16. Jul 17, 2011
  3:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Ja, jeg sagde til kæresten i går at jeg gerne ville sådan en Tour de France rundt med Jørgen Leth som guide, som kan fortælle om alle stederne. Han er så interessant at høre på og ved en hel masse 🙂

  Ja, det er så irriterende med den invitation – og nej kan desværre ikke ændres – kun hvis jeg bliver "syg"….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jul 17, 2011
  3:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sanny!

  Der kom jo sådan lidt løbende konklusioner, men jeg skrev den endelige her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2011/06/kleskabsdagbog-dag-6-pandekager-med.html

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Jul 17, 2011
  3:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Igennem årene har jeg haft så mange der spurgte om de ikke kunne give et lille beløb, hvis de havde lyst. Som "tak" og som en erkendelse for det jeg laver. Endelig har jeg taget det til efterretning og sat den konto op, så formålet er til mig….

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!