Newyorkerbyheart

Tærte med kartoffelbund og fyld af skinke, broccoli og champignon + melonsalat…….

27 juli , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , , ,

 Glemte vist at vise jer den røgede ost jeg købte i Citti i går…….

Jeg er ret fascineret og pjattet med røget ost. I Citti i går var jeg faktisk på udkig efter røget mozzarella eller cheddar, men jeg kunne ikke finde det. Det skal siges at jeg på det tidspunkt også var ret træt, så det er ikke sikkert mine øjne – og hjerne – har fungeret optimalt. Citti har en KÆMPE osteafdeling, men jeg var så træt, så jeg slet ikke kunne tage stilling til hvilke oste jeg skulle vælge. Jeg var dog rigtig glad da jeg fandt ovenstående ost, skulle dog nok bare have købt noget mere……

 Kartofler skæres i meget tynde skiver og lægges i et letsmurt tærteform, pensles/sprayes med lidt olie og krydres med salt og friskkværnet peber……..

 Rødløg og champignon steges…..

 Broccoli tilsættes og steges med i 3-4 minutter……..

 Den forbagte kartoffelbund…….

 Champignonblandingen kommes i………

 Tomater og god skinke skåret i tern fordeles ovenpå……..

 Æggeblandingen hældes over…….

 …….og til sidst sluttes der af med ost, her den røgede ost……..

 Melonsalat med tomater, agurk og basilikum……..

 Den færdigbagte tærte…….

Aftenens tallerken……..

I dag har vi ikke lavet noget særligt, en hviledag var påkrævet efter dagen i går. Det er dog blevet til lidt praktisk arbejde, såsom støvsugning og tøj der skulle lægges sammen. Jeg synes altid der er tøj der skal lægges sammen og vi er altså kun 2 personer………

Aftenens menu har jeg fundet hos Fallon’s Cucina, som også var hende jeg fik tildelt i denne måneds Secret Recipe Club. The Secret Recipe Club har forøvrigt fået sin egen hjemmeside nu, den kan findes her, hvis du er interesseret.
Anyway, hende Fallon laver noget virkelig lækkert mad – og denne tærte kan virkelig anbefales. Jeg faldt for den fordi tærtebunden skal laves af tyndtskårne kartoffelskiver. Mængdeangivelserne fulgte jeg ikke, jeg puttede bare de mængder i som jeg syntes. Fallon bruger Fontina ost i hendes opskrift, men jeg valgte at bruge den røgede ost jeg købte i går og den var helt perfekt. Nu ærgrer jeg mig endnu mere over at jeg ikke købte noget mere.
Men altså, virkelig lækker tærte!! Næste gang tror jeg at jeg laver kartoffelbunden lidt tykkere og så skal den måske forbage lidt længere tid, det må jeg lige eksperimentere lidt mere med – og køb noget god skinke  – det kan virkelig betale sig……

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, jeg brugte en tærteform på ca. 28 cm i diameter.

Tærte med kartoffelbund og fyld af skinke, broccoli og champignon (fra Fallon’s Cucina), 4 pers.:
2 store bagekartofler, skrubbet, skåret i MEGET tynde skiver (se note)
1½ broccoli hoved, skåret i små buketter
250 g champignon, renset og skåret i skiver
1 stort rødløg, skåret i tern
ca. 200 g god skinke, skåret i tern
ca. 3/4 bakke San Marzano tomater, skåret i tern
salt, friskkværnet peber
olivenolie til stegning
4 hele æg
2 æggehvider
½ dl (madlavnings)fløde
ost – gerne røget – i skiver
Skær kartoflerne super tynde med en virkelig skarp kniv eller på et mandolinjern. Dup dem helt tørre. Smør eller spray tærteformen ganske let og læg kartoffelskiverne taglagte i bunden og derefter op ad siderne. Pensl/spray igen med ganske lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt den i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 10 minutter. Tag den ud.
Varm lidt olie op i en pande og sauter løgene, til de begynder at blive bløde. Tilsæt champignon og skru lidt op for varmen, steg dem til løgene er gyldne og væden fra champignonerne er kogt helt ind, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt broccolibuketterne og steg i yderligere ca. 3 minutter, smag grøntsagerne til med salt og friskkværnet peber. Fordel det på den forbagte bund. Fordel derefter skinke og tomater.
Pisk de hele æg med æggehviderne, fløde, salt og friskkværnet peber. Hæld det over tærten og slut af med at fordele osten ovenpå. Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i ca. 30-35 minutter.

Note:
Hvis du vil gøre lidt bunden lidt tykkere, så læg et par lag kartofler mere. Jeg vil skyde på at den så skal forbages lidt længere tid, du må prøve dig frem……

Jeg lavede en frisk og sommerlig salat af melon. Det er en af de eneste former for frugt, som jeg kan få kæresten til at spise sammen med/i hans varme mad. Salaten var virkelig kølende, let og sommerlig – men du kan selvfølgelig også servere en grøn salat til.

Melonsalat:
½ frøskindsmelon, skåret i små tern

½ agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i små tern
4 San Marzano tomater, kernerne presset ud og skåret i små tern
lidt frisk basilikum, hakket
saft af ½ lime
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
evt. ganske lidt flydende honning
Bland melon, agurk, tomater og basilikum. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, hvis du synes at den er for syrlig, så tilsæt ganske lidt flydende honning. Hæld over salaten og vend godt rundt. Server straks.

Jeg har lige rundet 1000 der følger med inde på min Facebook-side, det er da helt eventyrligt, jeg er SÅ stolt!! Tænk, hvad denne blog er blevet til, noget jeg aldrig i min vildeste fantasi havde forestillet mig da jeg startede i marts 2006. TAK fordi I følger mig og for jeres trofasthed, I bringer mig daglig glæde…………..

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jul 28, 2011
  12:41 am

  Piskeriset

  Jeg er ret fascineret af den røgede ost, du omtaler, og jeg må samtidig indrømme, at jeg snildt kunne bruge al tiden i Citti i… osteafdelingen 😀

  Skøn tærte, du har lavet 🙂


 2. Jul 28, 2011
  8:01 pm

  Anne

  Lækkert alternativ til tærter med dej. Det lyder også spændende med den røgede ost. Prøvede selv for nylig Røget Kloster fra Thise, den var også god.


 3. Jul 28, 2011
  9:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Den smagte virkelig godt! Jeg kunne også sagtens bruge tiden i osteafdelingen, især hvis der er smagsprøver 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 28, 2011
  9:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Ja, det er et virkelig godt og anderledes alternativ, som fungerede godt 🙂

  Den kender jeg ikke, må da vist på jagt….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 28, 2011
  9:46 pm

  Ungersvenden

  Hej Birthe

  Den daglige glæde er gensidig!

  Jeg skriver egentligt, fordi jeg fandt den her artikel om restauranter i NY, som du måske kunne være interesseret i:

  http://politiken.dk/turengaartil/guide/nordamerika/usa/new_york/ECE1345190/guide-hippe-ny-restauranter-med-billig-mad/#t=tgtzoneright

  – Ungersvenden


 6. Jul 28, 2011
  10:23 pm

  Trine

  Hej 🙂
  Som altid ser det lækkert ud – superlækkert. Sad og overvejede at lave det når min kæreste kommer, men det gik op for mig, at jeg ikke spiser svinekød, og har allergi for svampe og melon, og han for tomat 😀 Haha. Så det ville være pænt mange ingridienser der skulle ændres. Men skidt nu være med det, du har så mange andre lækre ting jeg kan give mig i kast med 😉 Min yndlingstærte er i øvrigt splittet imellem laks og spinat (guddommelig siger jeg dig) og broccolitærte. Bare broccoli. Men som sagt – din tærte ser mega god ud. Hav en dejlig aften 🙂


 7. Jul 28, 2011
  10:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Tusinde tak, jeg er rigtig glad for linket, tak fordi du tænkte på mig 🙂
  Nu varer det ikke så længe og jeg kan næsten ikke være i min egen krop af spænding…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jul 28, 2011
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Tak 🙂

  Jeg kan godt se at det bliver lidt svært, men du kan jo bruge alt mulig andet, kun din fantasi sætter grænsen. Måske noget stegt oksefars sammen med nogle grøntsager?? Du kan også prøve med fisk (laks) eller kylling…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 29, 2011
  4:23 pm

  Cæcilie

  UHM, hvor er det smart! Så er man fri for at bruge hunderede år på at lave en god tærtebund. Virkelig smart; og det ser lækkert ud…!

  Mvh. Cæcilie


 10. Jul 29, 2011
  5:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cæcilie!

  Ja, jeg syntes også at det var smart da jeg så det og det smager virkelig godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 29, 2011
  9:21 pm

  LaTascha

  Århh den osteafdeling er så farlig:-) Desværre spiser Morten jo ikke ost, såååååå jeg får aldrig lov til at bruge særlig lang tid derinde:-)

  Genialt at bruge tynde kartoffelskiver som bund i en tærte – det skal jeg da lige huske:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 12. Jul 29, 2011
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Måske du og jeg skulle tage derned selv engang? 😉

  Jeg blev meget fascineret af det da jeg så det med kartoflerne og det smagte virkelig dejligt….

  KH
  Birthe


 13. Jul 30, 2011
  1:18 pm

  German Mama

  Oh yummy! I always love a good potato recipe and this one looks awesome.


 14. Jul 30, 2011
  3:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi German Mama,

  thanks for stopping by – it was really good and a fun way to make a piecrust 🙂

  All the best,
  Birthe


 15. Aug 3, 2011
  6:23 pm

  Hen-House

  This recipe is great…so delicious! We tried the melon salad too…herligt!


 16. Aug 4, 2011
  5:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hen-House!

  It is really a great recipe, thanks for stopping by 🙂

  All the best,
  Birthe


 17. Jan 31, 2012
  12:20 pm

  Michelle

  Fantastisk tærte! Jeg lavede nogle udskiftninger:
  Brugte jordskokker i bunden, gulerødder i skiver i stedet for champignon, udelod skinke (er vegetar) og brugte en chili-ost på toppen. Desuden brugte jeg to hele æg i stedet for to æggehvider og udelod fløde. Og den var bare SÅ mums! TAK


  • Jan 31, 2012
   1:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Michelle!

   Tak for din kommentar og for alle de gode ideer til ændringer i opskriften, håber andre kan få glæde af det også 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!