Newyorkerbyheart

Tiramisu cheesecake…….

31 juli , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags:

 Kagebund pensles med kahlua……….

 Mascarpone-blandingen…….

 Halvdelen hældes ovenpå bunden……..

 Endnu en kagebund pensles med Kahlua og lægges ovenpå ostemassen…….

 ……og så sluttes der af med den sidste halvdel af ostemassen…….

 Den færdigbagte cheesecake…….

 En blanding af creme fraiche og flødeskum lægges ovenpå……..

 …..og der drysses med usødet kakaopulver……

Sådan så den ud…….

Hos “Amanda’s Cooking” – hende der også står for The Secret recipe club – faldt jeg over denne Tiramisu cheesecake. I går var det national cheesecake-dag i USA og sådan en tradition vil jeg da gerne gøre mit til at holde i hævd 😉 – det var lige den undskyldning jeg havde brug for, for at lave en cheesecake. Da så kærestens mor også skulle komme og spise (hvad vi ellers fik, kan ses her), så kunne det jo ikke passe bedre…….

Sidst vi var i Ikea, købte jeg en lille springform, som er ca. halv størrelse af min anden springform, så føler jeg at jeg kan lave cheesecake med lidt bedre samvittighed (fordi den ikke bliver så stor). Sikkert noget pjat, men vi mennesker kan jo godt lide at stikke os selv blår i øjnene 😀

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige om cheesecaken, jeg synes ikke at den blev helt vellykket. Jeg tror ikke at det er opskriften der er noget i vejen med, måske mere min måde at lave den på. Jeg tror at bundene skulle have været vædet lidt mere med Kahlua, men jeg var bange for at de skulle blive for våde.
Da jeg skulle pynte den, gjorde jeg nok den fejl at jeg blandede noget creme fraiche 9% i flødeskummet – sammen med lidt flormelis – fordi jeg har svært ved at komme ren flødeskum på en kage (jeg bryder mig ikke om flødeskum). Men det syrlige fra creme fraiche’en spillede bare slet ikke sammen med resten af kagen. Det var lidt af et flop – ærgeligt for konceptet lød så godt – og hvad kan være bedre end Tiramisu og cheesecake. Måske jeg forsøger igen en anden gang, men indtil videre vil jeg hellere spise det hver for sig……

Jeg valgte at købe lagkagebundene, men hvis du har mere energi end mig, så bag dem endelig selv.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, men kig forbi original opskriften hvis du vil lave den. Min lille springform er ca. 20 cm. i diameter…….

Tiramisu cheesecake (fra Amanda’s cooking), lille springform:
2 lagkagebunde
3/4 dl Kahlua
1½ spsk. instant kaffepulver (gerne espresso)

Fyld:
1 bæger mascarpone (250 g)
1 bæger flødeost naturel
1 3/4 dl rørsukker
2 hele æg + 1 æggeblomme
1 tsk. vaniljeekstrakt

Topping:
1 dl piskefløde, pisket til skum + lidt creme fraiche 9% (se note)
lidt flormelis, efter smag
usødet kakao
Hvis du bruger en lille springform som mig, så skær bundene til, så de passer.
Bland Kahlua med kaffepulveret og rør det godt ud. Del Kahlua-blandingen i 2 lige store dele.
Kom mascarpone, rørsukker og flødeost i en skål og pisk med en el-mikser til det er godt blandet og det er cremet, ca. 3 minutter. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Rør vanilje og den ene halvdel af Kahlua-blandingen i.
Smør springformen med smør og læg den ene bund ned i formen og pensl den så med halvdelen af den anden halvdel af Kahlua-blandingen. Hæld halvdejen af osteblandingen over og glat det ud. Pensl den anden lagkagebund med resten af Kahlua-blandingen og læg den ovenpå osteblandingen. Hæld resten af osteblandingen over og glat det ud.
Sæt i ovnen ved 160 grader (ikke varmluft) i ca. 45-50 minutter, til midten kun er lidt “blævret”. Tag den ud og lad den køle af på køkkenbordet i en times tid. Sæt den på køl og lad den stå i MINDST 6 timer, helst natten over.
Pisk fløden til en rimelig stiv skum og bland creme fraiche i (se note). Tilsæt så meget flormelis, så den passer til din smag.
Tag kagen ud af køleskabet og løsn den i kanterne. Fjern ringen og fordel flødeskums-blandingen ovenpå. Drys med usødet kakao og server.

Note:
Igen, så vil jeg nok ikke anbefale at I bruger en blanding af creme fraiche og flødeskum, brug kun flødeskum. Det syrlige fra creme fraichen spillede slet ikke sammen med resten af kagen.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jul 31, 2011
  10:35 pm

  Smagssag

  Er du vimmer den ser lækker ud!
  Tror lige jeg skriver den bag øret!
  /Smagssag


 2. Jul 31, 2011
  10:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Smagssag!

  Håber, at du vil kunne lide den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 31, 2011
  10:50 pm

  Anna

  Den ser godt nok lækker ud, den må prøves!! Og tak for advarslen angående creme fraichen. Det vil jeg undlade at komme på..

  National cheesecake-dag er en udmærket undskyldning for at nyde en cheesecake 🙂

  Mvh Anna


 4. Jul 31, 2011
  10:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Jeg håber du prøver, så jeg kan læse mig til hvad du synes 🙂

  Det er den helt perfekte undskyldning!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 31, 2011
  11:17 pm

  Ungersvenden

  Hej

  Uhm, cheesecake er godt, men jeg får det sjældent. Måske en national cheesecake-dag ville hjælpe.

  Jeg har for nylig smagt en Oreo-cheesecake, den var god!

  – Ungersvenden


 6. Jul 31, 2011
  11:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Jeg elsker cheesecake 🙂 Jeg har også lavet en Oreo cheesecake – men du skulle prøve min Manhattan-style cheesecake (den findes i opskriftsregistret), det er min yndlings…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 31, 2011
  11:31 pm

  Piskeriset

  Én ting er, at jeg glippede cheesecake-dagen – men at jeg så også skal se sådan en indbydende kage – DET er altså tarveligt 😀

  Tiramisu er et fantastisk koncept – øj hvor må den kage smage godt!


 8. Aug 1, 2011
  8:15 am

  MissMocca

  Hvordan kunne jeg misse national cheesecake dag. Det er da for dårligt.

  Øv, at du ikke syntes, den var lige i øjet. Men jeg har prøvet at lave din anden cheesecake, og jeg kan godt se, hvorfor den er svær at hamle op med. Forresten så er den SUPER god med solbær på toppen også 😉 Men tiramisu og cheesecake lyder simpelthen bare så godt sammen, at der MÅ være robund for noget videreudvikling. Måske en almindelig kiksebund og så lag af ladyfingers ind imellem? Det må der arbejdes på 😉

  Mange hilsener
  Louise


 9. Aug 1, 2011
  8:39 am

  Vibeke

  Hahaha Så ser man lige mig sidde her kl tidligt mandag morgen og savle big time. Og mig der har startet sundkost op i dag :-/
  En kombi af cheesecake OG tiramisu… Uhh den må være god. Kunne man erstatte creme fraichen med mascapone ?? Så man blandende fløden med mascapone ?
  Knus


 10. Aug 1, 2011
  10:06 am

  Camilla (Himmelske Kager)

  Det lyder ellers godt. Men jeg tænkte straks jeg så opskriften, at toppingen ikke lige var det jeg ville have valgt, så måske vil den fungere bedre med en anden topping.


 11. Aug 1, 2011
  3:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du kan også tro at jeg tænkte på dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Aug 1, 2011
  3:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Ja, men jeg tror det er helt min egen skyld at den ikke var så godt. Jeg har lært noget så det er jo godt nok. Jeg er sikker på at hvis bundene bliver vædet mere, så bliver den bedre 🙂

  Den cheesecake er min yndlings, jeg må altså snart lave den igen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 1, 2011
  3:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Ups, sorry 😉

  Ja, det kunne måske være en ide, mascarpone er jo ikke så syrlig i det. Jeg tror i hvert fald at jeg er blevet hooked på at prøve igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Aug 1, 2011
  3:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Jeg må prøve at lave den igen, der er ikke andet for 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 1, 2011
  10:16 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Øøøjh Birthe – lige med en kop tiramisu kaffe til 😉 YUMMI ! 🙂 eller måske det bliver for meget af det gode, meeeen det lød fedt 😉


 16. Aug 2, 2011
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Hvis du bringer kaffen, så laver jeg kagen 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!