Newyorkerbyheart

Cevapici og tomat-løgsalat……………..

 Ingredienserne til farsen blandes sammen……..

 Tomatsalaten, som lige skal trække lidt inden den skal spises……..

 Bagekartofler skæres i tykke skiver, pensles med olie og drysses med salt og rosmarin…….

 Farsen trilles til pølser/stænger, som steges………

 Klar til servering………..

Aftenens tallerken………

I dag har ikke været særlig produktiv, men set i lyset af anstrengelserne i går, synes jeg egentlig at det er helt fint at jeg i det hele taget kom ud af sengen i dag 😉 At klokken så også var næsten 11.30 inden jeg formåede at vælte ud af sengen, det er så en helt anden snak……………

Jeg har dog fået lavet denne måneds indlæg til SRC – som jeg selvfølgelig kom til at poste – så hvis nogen har set den og ikke kan finde den igen, så er det fordi det først er på mandag I skal den 🙂

Kæresten arbejder længe i dag og er i skrivende stund endnu ikke kommet hjem, så jeg har lavet mad til mig selv – men det blev en stor portion – for det er nøje planlagt til også at skulle være til i morgen. Menuen stod på cevapici med tomat-løgsalat, en opskrift fundet hos Heidi – og de er super LÆKRE!! Jeg orkede ikke at tænde op i grillen eller hive gasgrillen frem, men jeg er sikker på at de vil være absolut SKØNNE på grill, især en “rigtig” grill. Jeg stegte dem altså på panden og de blev nu meget gode. Desuden udelod jeg hakket svinekød.
Tomatsalaten er også rigtig lækker til. Jeg brugte lidt figenbalsamico, som jeg blandede op med lidt almindelig balsamico. Desuden skar jeg en bagekartoffel i tykke skiver og bagte i ovnen…..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Cevapici og tomat-løgsalat (fra Heidis verden), 4 pers.:
500 g hakket oksekød
400 g hakket lammekød
1 æg
½ dl tørret persille
1 løg, meget finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
1 tsk. røget paprika
2 spsk. mild paprika
1 tsk. natron
1 tsk. cayennepeber (eller efter smag)
lidt frisk, fintrevet muskatnød
1 dl rødvin
olivenolie til stegning

Tomat-løgsalat:
store tomater i skiver
salatløg i ringe
figenbalsamico (eller en anden lidt tykkere balsamico)
lidt almindelig balsamico
Maldon salt, friskkværnet peber
persille, finthakket
god koldpresset olivenolie
Kom det hakkede kød i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser, rør det godt sammen eller ælt det sammen med hænderne. Dæk det til og stil det på køl i ½ times tid.
Hvis du bruge en almindelig grill eller en gasgrill, så smør grillristen med lidt olie (ikke olivenolie). Bruger du en pande (eller 2), kommer du bare lidt olivenolie på den, varmer det op og steger dem.
Hav lidt vand stående, så du lige kan dyppe fingrene lidt i det, så er de nemmere at forme. Tag lidt fars – ca. på størrelse med en golfbold og form den til en pølse (se note). Steg/grill dem på alle sider til de er gennemstegte og gyldne, vel ca. 8-10 minutters tid.
Tomatsalat:
Læg tomat og løgringe taglagt i et fad. Bland den tykke balsamico med den lidt tyndere – du kan også nøjes med kun at bruge en almindelig balsamico – dryp det over. Dryp med olivenolie og drys med salt, friskkværnet peber og persille. Lad det trække i køleskab i 1 times tid inden servering.

Note:
Heidi foreslår at man evt. måler kødet af i decilitermål, så mængden bliver ens, nogle ville måske også veje det af, så kødpølserne bliver ens – det er helt op til dit eget temperament og personlighed. Personligt kan jeg godt lide det skæve og at alting ikke er ens, for meget enshed gør mig lidt “utryg”. Jeg går ind for det “rustikke”……

Tykke, bagte kartoffelskiver:
passende mængde bagekartofler, ca. 1 pr. person (alt efter størrelse), skrubbet og skåret i ca. 2 cm. tykke skiver
olivenolie
Maldon salt
rosmarinnåle, finthakket
Dup kartoffelskiverne helt tørre og læg dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med salt og rosmarin. Bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. ½ time, til de er gyldne og let sprøde.

I dag om 14 dage er vi godt på vej over Atlanten, over til “min” by. Selvom jeg ikke har været der i mange år, så var det kærlighed ved allerførste øjeblik og jeg er sikker på at den blusser endnu mere op i det øjeblik jeg igen sætter mine fødder på et fortorv i New York!!! Jeg kan næsten ikke vente, jeg glæder mig uendeligt, ikke mindst til at dele byen med min kæreste. Jeg håber, at han forelsker sig ligeså meget i byen som jeg gjorde……….

I dag fik jeg kontakt med en af Anettes venner som jeg ikke kendte i forvejen. Han postede et billed af Anette på hendes Facebook side og det var som at få en knytnæve i maven. Tårerne sprøjtede øjeblikkeligt ud af øjnene på mig og savnet var ved at tage pusten fra mig. Hold da op, sikke en kraft sorg kan vende tilbage med!!!! Jeg mener, sorgen er der jo hele tiden og der går ikke en dag hvor hun ikke er i mine tanker på en eller anden måde. Hendes telefonnummer er stadig på min telefon, ligesom jeg ikke kan få mig selv til at slette hendes mailadresse.
Det føles så godt at få kontakt med en af hendes venner, det at kunne dele smerten ved at have mistet dette endeligt smukke menneske og som jeg stadig prøver at finde mening i. Mindes hendes smil, hendes latter, hendes kærlighed og hendes omsorg. Jeg savner dig forfærdeligt, Anette…………

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Aug 20, 2011
  8:16 am

  Piskeriset

  Det er også en god og anderledes måde at bruge hakket kød på i stedet for de traditionelle hakkebøffer. Det er bare ikke meget udenlandsk-inspireret mad, jeg har lavet på det sidste. Den hest må jeg op på igen 😉

  Held og lykke til turneringen i dag!


 2. Aug 20, 2011
  10:11 am

  heidi

  Ja jeg synes jo selvfølgelig det ser lækkert ud 🙂
  Man behøver selvfølgelig heller ikke lave rullerne lige store, det er mest hvis man gerne vil være sikker på de bliver færdige på samme tid, så nogle af dem ikke ligger og bliver tørre.
  Jeg går normalt også ind for rustikt!


 3. Aug 20, 2011
  10:14 am

  heidi

  P.S. Jeg fik dit SRC indlæg i min Google reader, og der kan jeg stadig se det, så man kan åbenbart ikke være sikker på det forsvinder igen, hvis man først har nået at indlæse det der.
  Jeg kom også til at poste mit (ufærdige) indlæg på et tidspunkt da jeg skulle bruge perma-linket, men jeg ved ikke om det kan ses af andre endnu…


 4. Aug 20, 2011
  11:30 am

  BillyRubin

  Mmmmh hvor ser det lækkert ud! Det må prøves.

  Jeg så lige den der "donér"-funktion ude i sidemenuen på di blog – hvad er det man donerer penge til? Altså, hvilken sag tænker jeg?


 5. Aug 20, 2011
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nemlig og så er der masser af smag i dem 🙂

  Jeg ved ikke om jeg kommer til at spille, lige nu er det ikke sandsynligt min krop gør lidt for ondt….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 20, 2011
  11:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  De er så skønne, tak for at dele opskriften 🙂
  Jeg skrev det også bare som bonus-info – nogle kan jo godt lide at alting er ens – vi er jo alle så forskellige 😉

  Det er så dumt jeg sad og tænkte hele tiden at nu skulle jeg ikke offentliggøre indlægget – og så gør jeg det selvfølgelig! Jeg tror det står i google reader i et stykke tid, det gjorde dit indlæg i hvert fald.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 20, 2011
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej BillyRubin!

  Tak.

  Jeg har sat den ind fordi jeg igennem årene er blevet spurgt om der ikke er en måde folk kan give mig et lille bidrag hvis de har lyst – jeg har ikke villet gøre det, men nu er den der altså.

  Hilsen
  Birthe


 8. Aug 20, 2011
  9:23 pm

  Lise B

  Åh jeg elsker dem, også har de bare verdens bedste navn. Lidt ligesom baba ganoush, der er bare nogle ting der både lyder og smager fab!

  /Lise


 9. Aug 20, 2011
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Du har helt ret 😀 Det er første gang jeg laver dem, men de er skønne og kan jo laves i flere variationer…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 21, 2011
  2:47 am

  La Fembot

  Som kroat vil jeg sige at det ikke er den rigtige opskrift på ćevapčići. Gode ser de ud, men den originale opskrift er meget mere enkel, som resten af de eks jugoslaviske køkken er. 🙂

  Oprindelig er opskriften

  Okse og kalvekød
  Lidt løg, æg, hvidløg, salt/peber og meget paprika.

  Man spiser dem med brød til og Ajvar + nogle hakkede rå løg.

  🙂


 11. Aug 21, 2011
  11:57 am

  Marie

  Jeg håber virkelig, at du får en helt fantastisk tur til New York! 🙂
  Og.. Hvis du nu har et par kroner i overskud, så skal du altså tage i Apple-store og købe en iPad eller en Macbook Air, hvis du har råd til det! 😉
  Du sparer en del på det, og især iPad'en vil du ikke fortryde, at du får købt – også er den jo også god til hjemturen.
  Jeg misunder dig i hvert fald meget, for gid jeg kunne komme til New York! Men jeg må vente til jeg er færdig med gymnasiet, medmindre jeg kan lokke mine forældre derover. Nu får vi at se..
  Du må i hvert fald hilse Frihedsgudinden fra mig! 😀
  Kh Marie


 12. Aug 21, 2011
  12:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej La Fembot!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg tror det er en af de ting der er blevet "globaliseret" og ændret i det uendelige. Jeg talte med en bosnier i går, som også fortalte mig at det var helt forkert. Men forkert eller ej, det smagte nu godt 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 21, 2011
  12:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Skal nok hilse Frihedsgudinden fra dig 🙂

  En Mac Air, bliver det helt sikkert ikke til (selvom det næsten er halv pris), men måske en Ipad, nu må vi se. Jeg vil også gerne have en ny Ipod og det tror jeg at jeg har råd til….

  Jeg glæder mig så meget og er helt elektrisk over snart at skulle afsted 😀

  KH
  Birthe


 14. Aug 21, 2011
  1:56 pm

  La Fembot

  Hej Birthe.

  Jeg lavede din version til frokost nu her, og de er gode! 😉 Så thumbs up til dig!

  (jeg har nu fulgt dig længe, bare aldrig fået skrevet en kommentar før 🙂 )


 15. Aug 21, 2011
  5:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, La Fembot!

  Hvor dejligt, det glæder mig. Det er jo faktisk Heidi's opskrift: http://hejdis.blogspot.com/, så det er hende du skal takke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Aug 22, 2011
  10:30 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe!

  Der er åbenbart en del jeg er gået glip af den seneste tid.
  SRC er helt gået mig forbi??? Jeg har dog netop været på siden – spændende.
  Jeg så i et indlæg du havde på en anden blog, hvor du spurgte hvilken kategori vedkommende var i. Hvad går det ud på med forskellige A, B osv.? Sorry, måske spørger jeg dumt?
  Har du/I NEWYORKERdrømme om natten?
  KH
  Charlotte


 17. Aug 22, 2011
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Jeg startede også først på SRC i sidste måned, det er ret sjovt og giver mig kendskab til en masse nye blogs 🙂
  Vi er inddelt i grupper, fordi der efterhånden er så mange der vil lege med. Denne måned er der 3 grupper, men næste måske 4. Vi har alle forskellige dage vi skal udgive på, indenfor den samme måned….

  Jeg drømmer ikke om andet, både nat og dag – jeg kan snart ikke vente længere 😀

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!