Newyorkerbyheart

Chicken Sorrentino penne………

 Kylling vendes i finthakket hvidløg, krydres med salt og friskkværnet peber og dryppes med olivenolie…….

 Panko rasp blandet med krydderier……

 Aubergine skrælles og skæres i skiver…..

 Skiverne vendes i rugmel, sammenpisket æg og panko-blandingen, indes de steges i ovnen……

 Penne koges og vendes med tomatsovs, friskrevet parmesan kommes over…..

 Kyllingestykkerne steges og kommes ovenpå……

 Ovenpå lægges god, italiensk skinke……

 ……og så de stegte, sprøde aubergineskiver……..

 Slut af med frisk mozzarella i skiver……..

 Bag i ovnen til osten er smeltet………

 Slut af med opvarmet tomatsovs, friskrevet parmesan og hakket basilikum……..

Aftenens tallerken……..

Well. hvad har jeg bedrevet i dag?? Jeg har fået forberedt kærestens fødselsdagskage til i morgen eller i hvert faldt så klar, så den bare skal samles. Bare er et “the keyword” her, for jeg er mere end spændt på hvordan det skal gå og om jeg har fået komponeret en kage som smager godt. Åh, hvor ville jeg ønske jeg havde en kagekyndig som kunne bistå mig, måske en form for hotline – gade vide om der findes sådan en?? 🙂
Nå, men i hvert fald, det bliver ret så spændende at se resultatet i morgen………

Bortset fra det, så har jeg faktisk ikke lavet noget. Jeg har lagt i min seng i 4 timer i eftermiddags. Der er absolut ingen energi tilbage i min krop, så jeg har lagt og tanket skeer til i morgen. Kærestens bedste ven, hans kæreste og barn kommer til burgere. Kæresten har ønsket sig PAJ-burgere, så det skal han selvfølgelig have……

Aftenens menu har jeg endnu engang fundet hos Fallon’s Cucina – og den er SKØN!! Det her er helt bestemt en “keeper”, en ret der skal laves igen. Auberginerne er helt perfekte og har en skøn smag. Jeg lavede dem med panko rasp og ved at stege dem i ovnen, suger de ikke så meget fedtstof.
Jeg brugte en tomatsovs med basilikum fra Mutti (købt i Citti), men brug gerne en god hjemmelavet marinara sovs eller Sugo della Casa.

Chicken Sorrrentino penne (fra Fallons Cucina), 4 pers.:
1 pakke kyllingefileter eller 3 kyllingefileter, halveret så de ikke er så tykke
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 aubergine, skrællet og skåret i ca. 1 cm. tykke skiver
god, kogt italiensk skinke
5 dl marinara sovs
2 dl panko rasp
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. tørret persille
2 tsk. italiensk krydderi
salt, friskkværnet peber
2 dl rugmel
2 æg, let sammenpisket
1½ kugle frisk mozzarella, presset for væde og skåret i skiver
en god håndfuld frisk parmesan, fintrevet + 2 spsk. til drys
frisk basilikum, hakket
olivenolie
ca. 300 g (fuldkorns) penne, kogt al dente og afdryppet
Fordel det finthakkede hvidløg på en tallerken. læg kyllingestykkerne på og krydr med salt og friskkværnet peber, vend rundt og krydr også den anden side. Dryp med lidt olivenolie. Lad det stå og trække.
Kom panko rasp på et stykke bagepapir, tilsæt hvidløgspulver, persille, italiensk krydderi, salt og friskkværnet peber og bland det godt.
Kom rugmel på et andet stykke bagepapir og piske æggene sammen i en dyb tallerken. Kom bagepapir på en bageplade og pensl med olivenolie.
Vend først aubergineskiverne i rugmel, ryst overskydende mel af. Dyp derefter i æg og lad det dryppe af og vend tilsidst i panko-blandingen. Læg på bagepladen, forsæt med resten af aubergineskiverne. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Varm lidt olivenolie på en pande og brun kyllingestykkerne (så meget af hvidløget som muligt). De skal ikke gennemsteges, bare brunes.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen til den er al dente, hæld vandet fra og lad den dryppe af. Vend pastaen med halvdelen af tomatsovsen. Kom resten af sovsen i en gryde og varm den op.
Smør et fad med lidt olie og hæld pastaen i, drys med 1 håndfuld friskrevet parmesan. Fordel kyllingestykkerne ovenpå og læg skinke på hvert stykke. Fordel derefter aubergineskiverne ovenpå og slut af med mozarellaosten. Sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) og bag i 10-15 minutter, til osten er smeltet.
Tag ud af ovnen og fordel den lune tomatsovs ovenpå, drys med et par spsk. fintrevet parmesan og hakket basilikum. Server straks, evt. med en grøn salat.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Aug 6, 2011
  10:01 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Uuuhm, hvor jeg altså bare elsker sådanne retter med lag på lag på lag, også i fad 🙂 Yum yum yum..

  Håber dit kageprojekt går som du gerne vil det 🙂 og at fødselsdagen bliver hyggelig. Brug nu ikke alle skeerne inden gæsterne kommer Birthe 😉 Pas på dig selv 😉

  Kram Kristine


 2. Aug 6, 2011
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Du må absolut prøve denne ret, Kristine, jeg er ret sikker på at det vil være noget for dig 🙂

  Jeg skal prøve at rette mig efter det, men jeg er jo ikke så god til det 😉

  KH
  Birthe


 3. Aug 7, 2011
  10:28 am

  Ungersvenden

  Hej

  Er spændt på den kage der. 🙂

  Der findes noget, der hedder Tørsleffs Husmoderservice, måske kan de hjælpe.

  – Ungersvenden


 4. Aug 7, 2011
  11:20 am

  Pandekagepiraten

  Årh det ser sgu godt ud 😀 ! Auberginer er bare såååh godt… Nu er jeg sulten.. Damn


 5. Aug 7, 2011
  12:31 pm

  LaTascha

  Årh, hvor ser det godt ud Birthe. Sådan nogle amerikanske madblogs kan virkelig være farlige:-) Håber kærestens kage bliver god og at han får en dejlig dag – Morten havde fødselsdag i går, altså 6. august – det er da lidt sjovt:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 6. Aug 7, 2011
  5:29 pm

  Mater Augustae

  Det ser godt nok godt ud! Hvad er pankorasp, og hvor kan det fås henne?
  Angående kagen er jeg selv lidt af en kagenørd, og der findes rent faktisk en kagehotline på http://www.min-mave.dk. Siden er egentlig et forum for gravide og mødre, men kageafdelingen er i et helt selvstændigt afsnit, og kan findes her: http://www.min-mave.dk/grupper/kager/
  Jeg glæder mig til at høre mere om din kage!


 7. Aug 7, 2011
  9:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Den skulle gerne komme på i aften eller i morgen, jeg er spændt på hvad I læsere siger til den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 7, 2011
  9:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pandekagepiraten!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg kan også rigtig godt lide aubergine og da især på denne måde, når de er helt sprøde…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 7, 2011
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mater Augustae!

  Tak, det smagte også virkelig skønt, jeg glæder mig til resterne i morgen 🙂

  Pankorasp er japansk (tror jeg nok), i hvert fald asiatisk og kan fås i nogle asiatiske butikker eller kan købes på nettet. Jeg har haft virkelig svært ved at skaffe noget og har ledt længe, men jeg fandt det da vi var i Citti (Tyskland) for kort tid siden……

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 7, 2011
  9:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  De er MEGET farlige, men også meget dragende (og tidskrævende) 😀

  Ej, hvor sjovt, tillykke med ham. Kagen vakte lykke 🙂

  KH
  Birthe


 11. Aug 8, 2011
  8:14 am

  Pandekagepiraten

  Arh 😛 det er bare fordi jeg har gemt mig.


 12. Aug 8, 2011
  12:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pandekagepiraten!

  Jeg er glad for at du nu giver dig til kende – og jeg glæder mig til at følge din blog 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 8, 2011
  10:01 pm

  Sequence

  Ej, det duer bare ikke, at jeg besøger din blog efter aftensmaden… Bliver noget så sulten, når jeg ser de lækre retter.

  Det ser ud til at være total win win med pasta, kylling og aubergine i samme ret.


 14. Aug 8, 2011
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sequence!

  Jeg kender det alt for godt, et generelt problem ved at være vild med madblogs 🙂

  Vi har spist resterne i aften og det er stadigvæk godt, jeg kan kun anbefale dig at lave det, det er SÅ godt!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!