Newyorkerbyheart

Chokolademuffins a la Lone Landmand…….

 Mørk chokolade, hvid chokolade og Daim……

 Den færdige dej……….

 Kommes i de hjemmelavede muffinsforme…….

Klar til at blive spist………..

I dag har jeg fået strøget en hel masse tøj og jeg har fået pakket min kuffert næsten færdig, så nu er jeg ved at være klar. I morgen skal jeg have ringet til lægen for at høre om jeg kan få nogle sovepiller, så jeg kan få noget mere sammenhængende søvn mens vi er afsted – jeg vil få brug for det.
Jeg har efterhånden fortalt jer så meget om mine dårlige søvnrytmer, så det vil jeg ikke kede jer med igen, men selvom jeg ikke troede at det var muligt – så er det faktisk blevet værre. De sidste knap 14 dage har jeg sovet endnu mindre end jeg plejer og det har sat spor i min krop og på mine smerter, så nu må jeg tage mere drastiske midler i brug……..

I morgen kommer kærestens mor for at spise sammen med os, inden vi tager af sted, så i dag har jeg bagt muffins. Lone Landmand havde nogle lækre muffins på hendes blog den anden dag, dem måtte jeg bare prøve – men mine blev altså slet ikke så mørke som hendes – gad vide om jeg har overset noget?? Anyway, i skrivende stund har jeg faktisk ikke engang smagt dem endnu, så jeg kan ikke fortælle jer hvordan de er – men jeg er sikker på at de er gode 😀

På et tidspunkt havde jeg set CookieCrumble lave hendes egne muffinsforme, så det ville jeg også prøve og det er super let og MEGET dekorativt. I kan se her hvordan…….

Jeg halverede Lone’s opskrift, tog lidt mere hvid chokolade end mørk, skar ned på sukkeret og tilføjede et lille nip salt. Jeg kunne ikke finde Daim kugler, så jeg købte et par hele og hakkede dem. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Chokolademuffins a la Lone Landmand (Lone Landmand), 12 stk.:
100 g smør, blødt
175 g rørsukker
2 æg
1½ dl sødmælksyoghurt
5 spsk. piskefløde
1 tsk. natron
1/4 tsk. bagepulver
et lille nip salt
275 g mel
70 g god, mørk chokolade, hakket ( jeg brugte 70%)
85 g hvid chokolade, hakket
60 g Daim, hakket
Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt efter hvert. Tilsæt yoghurt og fløde, pisk igen ved laveste hastighed, til det er blandet i. Tilsæt de 3 slags chokolade og vend det godt rundt. Bland bagepulver, natron og salt sammen med melet og vend det i. Rør kun til det netop er blandet sammen.
Lav selv dine muffinsforme, du kan se her hvordan eller brug nogle købte, gerne de store. Fordel dejen i dem og sæt dem i ovnen ved 190 grader (ikke varmluft) i 20-22 minutter, tjek at de er gennembagte, inden de tages ud. Lad dem køle af.

Note:
Jeg har nu fundet ud af, at Lone faktisk kom 3 spsk. usødet kakao i (altså 1½ spsk. til denne portion)……..

Prinsessen er totalt uvidende om at der snart flytter en katte-sitter ind i huset og skal passe hende og opfylde alle hendes behov, mens vi er væk – eller er hun?? I hvert fald er hun mere “klagende” end hun plejer at være, hvilket vil sige at hun miav’er mere end hun nogensinde har gjort, ret underligt! Nå, men I får lige et par billeder af hende, hvis I nu skulle have glemt hvordan hun ser ud 😉

Opdatering:
Nu har jeg fået smagt de friskbagte muffins og de er absolut skønne, så det er bare med at komme i gang 😀

Print Friendly
Tilbage

29 kommentarer


 1. Aug 30, 2011
  9:35 pm

  Sysler fra hverdagen

  Hold op de ser gode ud, dem er jeg nød til at prøve.


 2. Aug 30, 2011
  9:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sysler fra hverdagen!

  Jeg håber at du vil kunne lide dem, de er meget lækre synes jeg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 30, 2011
  9:43 pm

  Frk.B

  De ser super lækre ud! Mon ikke hun har kommet kakao i? Og ikke skrevet det i opskriften – ej jeg ved det ikke 🙂
  Jeg er helt spændt på dine vegne mht NY! Jeg kunne virkelig godt lige klare et par uger mere derovre 😉


 4. Aug 30, 2011
  9:49 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  HVor er de blevet fine Birthe 🙂 Dejligt du også synes ideen om hjemmelavede muffinforme var et hit 😉

  Jeg glæder mig SÅ meget til og høre alt om din tur. Håber du får set og oplevet SÅ meget derovre, at du ikke kan andet end og sove trygt og godt hver eneste nat 😉


 5. Aug 30, 2011
  9:56 pm

  Pia Aagaard

  Rigtig god tur Birthe, det skal nok blive godt at komme lidt væk. Vil komme til at savne dine daglige opskrifter, men ha det rigtig godt så længe :o)


 6. Aug 30, 2011
  10:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Jo, det er også mit gæt, må have hørt hende ad 🙂

  Jeg tror det er den der særlige "USA-feber" der altid vil rase i ens årer, hvis man først bliver ramt…

  KH
  Birthe


 7. Aug 30, 2011
  10:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Jeg synes at det er sådan en FED ide og har haft lyst til at lave dem, lige siden jeg så dem hos dig! De er bare så flotte – og utrolig nemme at lave 🙂

  – og tak, Kristine! Jeg er sikker på at vi vil opleve mere end vi næsten kan kapere….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 30, 2011
  10:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Tak – jeg er sikker på at jeg også vil savne at blogge, jeg er jo blevet så vant til det. Men det er nok også sundt for mig at jeg får en pause 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 30, 2011
  10:32 pm

  Piskeriset

  De ser også gode ud 🙂

  Hm… der er ikke dukket mus op på trappestenen endnu? 😉


 10. Aug 30, 2011
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Skal jeg også sende nogle af dem til dig, til madpakken i morgen? ;-D

  Nej, endnu ikke, men hun er jo også blevet 3 år ældre og er ved at nå pensionsalderen………eller noget.

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 30, 2011
  11:46 pm

  russianvillageboy

  Hej! Hvor er det fantastisk, står her i sidste time, og skal til at lave muffins, men mangler forme. Må jeg spørge, hva er de lavede af? Så er sidste dag på arbejde i børnehaven i morgen reddet;-)

  Venlig hilsen
  pædagogmedhjælperen


 12. Aug 31, 2011
  8:26 am

  Charlotte den 2.

  Lige for en ordens skyld. Lone Landmand HAR skrevet kakao i sin opskrift;-)

  KH
  Charlotte


 13. Aug 31, 2011
  8:46 am

  Rikke

  Hej Birthe,
  Hvordan var det at få pillet smørrebrødspapiret af? Jeg synes nemlig ikke jeg har haft de heldigste erfaringer…dejen hang lige lidt for meget fast (og hvis kagen er god er det jo en skam at skulle sidde at sutte på papiret for at få det hele med)
  Mvh
  Rikke


 14. Aug 31, 2011
  9:13 am

  Rikke Jakobsen

  Hejsa

  Lone kommer 3 spsk kakao i dejen. Jeg går ud fra du har overset det. Men det er jo også dejligt at man kan lave dem med variationer.

  God tur.

  Rikke


 15. Aug 31, 2011
  9:58 am

  Lise B

  Uhm 3 foskellige slags chokolade er slet ikk enoget man skal brokke sig over. 😉 Som jeg læser hendes opskrift så er der kakao i 😉 Men tror nu de er liogeså gode uden, når der nu er så meget chokolade i 🙂
  Åh Birthe må i have den mest fantastiske tur nogensinde 🙂

  /Lise


 16. Aug 31, 2011
  10:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Russianvilageboy!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Hvis du følger linket i indlægget kan du se hvordan de er lavet…..

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 31, 2011
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Nå, jeg må have overset det, det må jeg komme i en anden gang. Men denne udgave blev nu også meget god, jeg synes nogle gange at al den chokolade kan blive for overvældende 🙂

  KH
  Birthe


 18. Aug 31, 2011
  10:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg kan ikke huske om jeg har set dig før, men velkommen i hvert fald – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg synes faktisk ikke det var noget problem, faktisk har jeg før haft større problemer med almindelige muffinsforme. Men hvis du er nervøs, kan du jo evt. spraye dem med lidt olie, hvis du har en oliespray…

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Aug 31, 2011
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak, jeg må have overset det med kakao'en – kunne nok også have tænkt mig til det 😉 – men jeg synes faktisk de er fine uden. Måske fordi jeg synes at chokolademuffins godt kan blive en tand for overvældende…..

  Mange tak, Lise! Jeg er sikker på at vi får en skøn tur 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Sep 2, 2011
  11:39 am

  Linn

  Ohh, hvor lækkert! Det skal jeg altså prøve at lave. Det lyder som at ALT godt man overhoved kan finde på, er samlet i de samme muffins. Sweet!


 21. Sep 2, 2011
  1:19 pm

  Randi

  Du puttede mere hvid chokolade i end mørk; måske nok derfor hendes muffins var mørkere end dine.
  Men bortset fra det, så ser de sgu da gode ud. Må nok teste dem en dag.
  Idag prøver jeg dog en opskrift jeg fandt fra en norsk blog… men amerikansk til at begynde med: Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread. 🙂
  God tur til NY.


 22. Sep 2, 2011
  1:22 pm

  Randi

  Btw: Er vel forskel på madpapir og faktisk bagepapir, hvis man skal lave sine egne muffinsforme? Kan jo forstå at det hænger fast, hvis man anvender madpapir…


 23. Sep 2, 2011
  6:35 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Ovr, de lyder nu gode (både med og uden kakao :-)) Håber, at I får en skøøøn tur. Hvor længe skal I være afsted? Kh Camilla


 24. Sep 13, 2011
  4:44 am

  Lisa

  Is it possible to translate this into English? It looks delicious!


 25. Sep 14, 2011
  2:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linn!

  De er super lækre og kan varmt anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 26. Sep 14, 2011
  2:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Det er nu vist ikke det der gjorde udslaget, men fordi Lone puttede kakaopulver i, det havde jeg overset 🙂

  Pull-apart bread har floret livligt på de amerikanske blogs i rigtig lang tid, de ser lækre ud, håber at de blev gode…

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Sep 14, 2011
  2:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Randi!

  Aner det ikke, men mine hang IKKE i. De var helt fine 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 28. Sep 14, 2011
  2:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  De smagte super godt 🙂

  Vi har været afsted i 10 dage, kom hjem i går….

  KH
  Birthe


 29. Sep 14, 2011
  2:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Lisa,

  thanks for stopping by my blog 🙂

  I have a translation button on my blog or you can try to copy paste it into google translate.

  All the best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!