Newyorkerbyheart

Kitchen sink bars………….

 Chips, kokosflager, usaltede cashewnødder, saltstænger og chokolade blandes sammen………

 Krummer af digestive kiks blandes med smeltet smør………

 Sødet, kondenseret mælk hældes over og fordeles jævnt………..

 Derefter den salte/søde blanding – og det hele sættes i ovnen……..

 Den færdigbagte kage……….

Som tager sig sådan ud……….

Når nu Anne kom og besøgte mig, syntes jeg også, at vi skulle have noget sødt. Jeg ville gerne prøve at lave lidt anderledes og det syntes jeg egentlig lykkedes meget godt 😉
Kitchen sink bars er det meget lidt flatterende navn, som jeg faldt over hos Serious Eats – og det kunne jeg ikke modstå.
Kæresten spurgte mig om jeg ikke havde kunnet bestemme mig til om jeg ville spise chips eller kage?? 😀 Men egentlig er det jo rigtigt, for det er en sjov blanding, men egentlig synes jeg at det smager ganske ok. Det er ikke så sødt som jeg havde forventet, men i går syntes jeg at chokoladen var for dominerende, i dag var det bedre. Måske kagen stadig var lidt lun i går, da vi smagte på den……

Det er en sjov leg med det søde og det salte, men det er egentlig også ret skønt at der er så meget bid i kagen. Bunden er ligesom til en cheesecake, smeltet smør og smuldret kiks. Jeg ændrede lidt på målene i den originale opskrift og udskiftede usaltede peanuts (som det er umuligt for mig at skaffe) med usaltede cashew nødder. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Kitchen sink bars (fra Serious Eats), en lille bradepande på ca. 22 x 30 cm.:
300 g digestive kiks
150 g smør, smeltet
100 g god, mørk chokolade, hakket (jeg brugte en med 78%)
ca. 100 g saltede chips, letknuste
1 pose usaltede cashewnødder (jeg så ikke hvor meget der var i, men det er sådan en pose økologiske cashewnødder fra Netto)
100 g saltstænger, groft knuste
1 håndfuld kokosflager
1 dåse sødet, kondenseret mælk
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland chokolade, chips, kokosflager, nødder og saltstænger i en skål. Bræk kiksene i grove stykker og kom dem i en foodprocessor, kør til det er krummer. Hæld det smeltede smør i en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm.) og pensl bradepanden med det. Hæld de blendede kiks i og vend det hele godt rundt, til smørret er jævnt fordelt. Fordel krummerne ligeligt i bradepanden og pres det godt ned i formen, til det er jævn og fast. Hæld den kondenserede mælk ud over og fordel det let med en dejskraber. Fordel derefter chokolade-blandingen ligeligt ud over.
Sæt det i ovnen og bag i ca. 17-20 minutter ved 175 grader (ikke varmluft). Afkøl den helt inden den skæres ud i firkanter – ikke alt for store – og serveres.

Den lyder måske lidt underlig – og ser måske også ud – men jo flere gange man smager den, jo bedre bliver den faktisk…………….synes jeg. I går var jeg ikke overbevist om at det var mig, men i dag synes jeg faktisk at den er ret god 🙂

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 17, 2011
  8:35 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Haha, skægt med chips vs. kage joken 😉 I LIKE! Det ser super lækkert ud, og håber i havde jer en dejlig dag fyldt med NY'er snak 😀


 2. Aug 17, 2011
  9:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Han syntes selv det var hylende morsomt ;-D
  Det var så dejligt og Anne er lige så skør med NYC som mig – og mad…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 17, 2011
  9:34 pm

  Piskeriset

  Du har ret – det er måske ikke det navn, der sælger bedst, men de ser nu gode ud 😀


 4. Aug 18, 2011
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nej, navnet er ikke et mest præsentable, men de er sjove og smager faktisk bedre og bedre for hver gang jeg smager på dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 18, 2011
  6:12 pm

  Linn

  Det må prøves. Godt koncept!


 6. Aug 18, 2011
  10:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linn!

  Spændt på at høre hvad du synes om dem, hvis du får dem prøvet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 19, 2011
  7:47 pm

  Foodyear

  Mums! Jeg er ret vild med en amerikansk pretzel bar fra Mojo, saa jeg vil helt sikkert synes om denne kage!! Jeg smager ogsaa altid mine kreationer mange gange inden jeg beslutter mig for, hvor godt jeg kan lide dem. Det bliver man vist noedt til 🙂

  Meget fin blog, du har.

  Stine fra Foodyear


 8. Aug 19, 2011
  8:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg kender desværre ikke Mojo, men det kan være jeg støder på den når jeg om et par uger tager på ferie i New York…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 3, 2011
  8:33 pm

  britt.raaby

  Du har glemt at skrive hvor mange grader den skal bages ved. Satser på 200 grader og ser hvordan det bliver.


 10. Oct 3, 2011
  8:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Britt!

  Velkommen herinde 🙂

  Beklager fejlen, den skal jeg få rettet. Jeg mener at det var 175 grader (ikke varmluft)….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!