Newyorkerbyheart

Kødboller med sesam og hoisinsauce og lun blomkålssalat – lidt af en fiasko……….

10 august , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , , ,

 Farsen….

 Kødbollerne sættes på bageplade……

 Salat og radiser, gjort klar…….

 Brødcroutoner……

 Dampet blomkål, drysset med purløg…..

 De færdigbagte kødboller, drysset med purløg……

 Mornaysauce med purløg…..

Aftenens tallerken………..

I dag da jeg skulle til at spise min frokost og skulle til at skære med min kniv, gav det ligesom et stød og et “smæld” i hånden og videre op i skulderen, så jeg øjeblikkeligt måtte slippe kniven. Det får jeg af og til, men sjældent så slemt som dette. Jeg har mange smerter i min højre arm og sådan en konstant snurrende fornemmelse, ikke lige hvad jeg havde brug for!!

Smerter eller ej, aftensmaden skulle laves – og som I kan se ud af overskriften – så blev den ikke særlig vellykket. Opskriften fandt jeg hos Arla, men jeg tænkte at jeg ville tilsætte lidt hoisinsauce og lidt sauteret løg og hvidløg. Jeg ved ikke hvor min hjerne var mens jeg lavede det, men i hvert fald puttede jeg alt for meget salt i farsen, hvor hoisinsaucen selvfølgelig også er meget salt. Det betød at de var ret uspiselige, men ellers tror jeg faktisk at de ville have smagt godt….

I original opskriften stod der at der skulle bruges Arla ostesovs, det kunne jeg ikke finde, så jeg brugte mornaysauce hvor der jo også er ost i. Det skulle fortyndes med mælk og jeg synes ikke at det smagte af noget særligt. For at få lidt smag i det, tror jeg at der skal tilsættes lidt revet ost med smag, som så smeltes i mornaysaucen.

Ellers kunne jeg godt lide ideen om kombinationen af kødbollerne og de sprøde grøntsager, faktisk havde jeg glædet mig til det, men det blev altså ikke særlig vellykket. Jeg havde beregnet at vi også skulle have det i morgen, men det bliver altså ikke til noget. I stedet fandt jeg en rulle færdig pizzadej i fryseren, så jeg tror jeg laver en mexicansk inspireret pizza……

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Kødboller med sesam og hoisinsauce + lun blomkålssalat (fra Arla), 4 pers.:
500 g hakket oksekød
1 æg
1½ spsk. hoisinsauce
3 spsk. sesamfrø
friskkværnet peber
3 tsk. flydende olie-margarine
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket

Salat:
1 blomkål, delt i store buketter
1 bdt. radiser, skåret i skiver
2 hjertesalat, skyllet, slynget tør og plukket i mindre stykker
½ flute, skåret i tern
lidt olivenolie
Maldon salt
1 bdt. purløg, fintsnittet

Ostesovs:
2½ dl mornaysauce
1 dl skummetmælk
Dryp flute i tern med lidt olie og sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 5-7 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt Maldon salt. Slut IKKE for ovnen!!
Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til det bliver blødt og gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, under omrøring. Tag af varmen og lad det køle lidt af.
Rør ingredienserne til farsen sammen, tilsæt de let afkølede løg. Form til kødboller og sæt på en bageplade med bagepapir. Sæt i ovnen og bag i 8-10 0minutter alt efter størrelse, til de er gennemstegte.
Damp blomkål i letsaltet vand, til det er mørt, men stadig har bid. Hæld vandet fra og drys med lidt purløg. Anret salat, radiser og croutoner i skåle og sæt på bordet sammen med blomkålen.
Varm mornaysaucen op sammen med mælken, tilsæt halvdelen af den snittede purløg og vend godt rundt. Server sammen med de varme kødboller.

I går læste jeg en artikel i et gammel Alt for Damerne, med stor interesse. Den handlede om at vælge alkohol fra og hvad det betyder for ens sociale liv.
Som jeg har fortalt flere gange, så har jeg siden jeg blev syg med fibromylgi, valgt ikke at drikke alkohol – og nogle af de ting de fortalte om i artiklen – kan jeg sagtens nikke genkendende til. Folk bliver sådan lidt mærkelige og lidt uforstående, når jeg siger at jeg ikke drikker noget med alkohol i. Nogle spørger om jeg er på antabus?? og om jeg ikke savner det. Nej, jeg er ikke på antabus og jo, jeg kan da godt savne det – men det er faktisk meget, MEGET sjældent! Min personlige mening er at alkohol påvirker fibromyalgi negativt og derfor har jeg taget det valg…..

Det er lidt som om, at hyggeligt samvær er noget med mad og alkohol. Det med maden har jeg også en tendens til at forbinde med hygge, men det med alkohol er jeg kommet helt udover. Jeg kan sagtens hygge mig uden at indtage alkohol og jeg bilder mig selv ind, at jeg sagtens kan have det lige så sjovt til en fest. Nogle har faktisk – men undren i stemmen sagt – at de synes det er rart at se at jeg ikke bliver kedelig af ikke at drikke. Tænk, jeg vidste ikke at der var lighedstegn mellem de 2 ting 😉 Nogle siger: “arhhh, fordi du lige tager et glas, det betyder da ingenting. Det kan du sagtens gøre” – og ja, det kan jeg måske også, men jeg ønsker det ikke.

Det næste der melder sig er “problemet” om, hvad skal jeg dog så have at drikke. Mange siger: “så kan du få noget vand” – som om jeg skal “straffes” for ikke at drikke alkohol eller som om det er en personlig fornærmelse imod dem – det er det altså ikke. Nogle har selvfølgelig også sodavand på lager, men ærlig talt så er jeg ikke frygtelig vild med sodavand og kan i hvert fald kun drikke en. Der er som om der mangler noget på det danske marked, for os som ikke gider at sidde og spytte i postevand hele aftenen og gerne vil have et alternativ til sodavand.
Jeg er meget spændt på at komme over og se hvad der rører sig på det amerikanske marked, for jeg har hørt at de har virkelig mange alternativer til alkohol.
Nogle restauranter er også begyndt at have en juice-menu som pendant til vinmenu og det synes jeg er et godt tiltag.

Det jeg egentlig vil frem til er, om alternativer til alkoholske drikke er noget I som værter/værtinder tænker over?? Der er jo også tit nogen der skal køre hjem, er det noget I tænker over?

Jeg må ærlig tilstå at inden jeg droppede alkohol var jeg ikke god til at tænke på det, men jeg havde dog altid juice, danskvand og sodavand i huset. Men nogle værger sig endda ved at købe danskvand, fordi det er “spild” af penge, men det er noget der også får en til at føle sig værdsat som gæst. I den nærmeste familie er det et problem her i huset, i stedet for kan jeg få noget postevand med nogle isterninger der smager af fryser – og det er bare ikke særlig hyggeligt når de andre sidder og drikker vin eller øl. Det er ikke fordi jeg synes der skal tages specielle hensyn, men måske man kunne tage de samme hensyn som der tages til dem der drikker alkohol?? Well, bare lige noget jeg godt kunne tænke mig at høre jeres mening om……………….

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Aug 10, 2011
  10:54 pm

  heidi

  Om man drikker alkohol eller ej er ens eget valg, uanset hvad årsagen er – og vi har også et par stykker i omgangskredsen som stort set aldrig rører det. Den ene kan ikke tåle det, og har som regel selv alkoholfri vin eller øl med, og det er fint.
  Den anden nipper lidt til en vin for at smage, men har ellers ikke lyst til alkohol, og det er fint med os.
  Drikker de sodavand får de det, eller en cider, eller juice eller hvad vi nu har – nogle vil lige så gerne have postevand (og vi har i så tilfælde isterninger der ikke smager af fryser :-))

  Vi har lidt det samme problem med at vi ikke drikker kaffe, og heller ikke er specielt vilde med te – har været udsat for kun at kunne blive tilbudt sodavand til rundstykkerne om morgenen – ikke lige så fedt! Der havde det været rart med juice eller måske kakao.

  Nå men det korte af det lange er – jeg synes også man må tage hensyn hvis man ved at folk ikke drikker alkohol/kaffe/whatever – får man en ny gæst på besøg, hvor man ikke kender drikkevanerne, så kan det selvfølgelig være svært, men ellers prøver jeg i hvert fald at tage hensyn – og vores venner/naboer er heldigvis også ved at kunne huske vores kaffeaversion!


 2. Aug 10, 2011
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jeg ved det, de fleste mennesker har isterninger der ikke smager af fryser 😉

  Men du har helt ret mht. til kaffe-/tedrikkere, det kan jeg godt se. Vi har altid mælk og juice i køleskabet (og kakaopulver i skabet), så her ville du ikke blive budt på sodavand til morgenmad – men jeg kan sagtens se dilemmaet. Tak for at dele det herinde…..

  Mange hlsner
  Birthe


 3. Aug 10, 2011
  11:08 pm

  Marie

  Hej Birthe! Godt emne!
  Selv er jeg jo kun 16 år – men jeg føler alligevel godt, at jeg kan deltage i denne "debat", da jeg allerede oplever en del problemer med "drikkerier", da jeg ikke selv drikker.
  Alle mine venner har prøvet at drikke, og at være fulde.
  Selv har jeg ikke prøvet at drikke eller at være fuld, og når jeg siger til folk, at jeg ikke drikker, så modtager jeg lidt blandede svar. Nogen siger – Ej hvor cool, gad det var mig, jeg har fortrudt, at jeg er begyndt, for nu føler jeg, at at jeg skal drikke, for at være med i fællesskabet… – Andre har kigget underligt på mig, og sagt – ej er det ikke træls.
  Selvfølgelig kan det være træls for folk, som ikke kommer særlig let ind i stemningen, og jeg tror på mange måder, at det er meget opblæst det med at komme i stemning, når man drikker.
  For selv kan jeg sagtens komme let og hurtigt ind i stemningen til en fest, hvor folk er halv-fulde, og mange tror også selv at jeg er fuld, fordi jeg er så festlig og glad, og når jeg så siger, at jeg ikke drikker, så bliver folk helt overrasket, og tænker – Wow, hvor er du sej!
  Men så er der de mennesker, som bare siger – at de ikke kan komme i stemning, hvis de ikke drikker… Og det tror jeg simpelthen ikke på. Jeg tror, der er noget som hedder – vil jeg ind i stemningen med mit humør og mig selv, eller skal jeg have nogle promiller til at gøre det lettere? For nogen kan det måske tage lang tid, og ofte er det dem som skal have "lidt" for at komme ind i stemningen, og jeg tror på mange måder, at det er lidt "skuespil"… Har tit tænkt på at holde en fest, hvor jeg køber en masse alkohol ind, men jeg hælder al alkoholen ud, og fylder det i stedet med noget som minder om de forskellige drikke, så folk tror de drikker alkohol, men i virkeligheden gør de det ikke… Mit formål ville så være at se, hvor mange der egentlig "spiller" sig fulde. For det tror jeg mange gør, og kun fordi det simpelthen er så "forbudt" ikke at være fuld eller at drikke…
  Selv føler jeg mig ikke klar til at drikke… Jeg ved ikke hvornår den følelse kommer, måske aldrig… Men jeg gruer meget for gymnasiet, for indtil videre har jeg haft en masse søde og forstående venner, som sagtens kunne følge mig, men nu er der pludselig en masse nye, som rent faktisk drikker og fester en del, så hvad gør jeg lige der?
  Desværre er der ikke skrevet en håndbog til at være "Non-drikker i nutiden", for næsten alle drikker… Selv i min lillesøsters klasse, altså syvende klasse drikker de! Så er det her jeg tænker – hvad er det for et samfund? Skal man virkelig være inde i varmen for at drikke?
  Okay den her kommentar gav ikke helt mening, men jeg håber alligevel det er ok, jeg skrev den.. Havde lige lyst til at lufte min mening om al det alkohol der ryger indebords i Danmark. :p
  KH Marie


 4. Aug 11, 2011
  6:48 am

  MissMuffin

  Herhjemme kan du roligt komme, for Kristian har stor forkærlighed for alle mulige mærkelige drikke både med og uden alkohol, så vi har altid noget:)
  Sodavand har vi altid og også en kold flaske vand.
  Der er også 2 slags juice, mælk, 3 slags saft og en flaske hyldeblomstsaft med brus i køleskabet lige nu..
  Jeg drikker sjældent alkohol i hverdagen, så når vi har gæster til hverdag, så serveres der sjældent alkohol..
  Sån er det bare her og det hører jeg aldrig et ondt ord for, for sån er det flere steder i min vennekreds.
  Mine veninder sætter stor pris på saft fra Søbogaard, isvand og sodavand, så det er det der drikkes her..
  De gange jeg har lavet lemonade har de også synes, at det var ret dejligt.
  Måske jeg bare har søde og fornuftige veninder:)
  Værre er det med kaffe og te, for det kan vi ikke rigtig tilbyde her i huset:)

  Jeg ser ikke det store problem i, at folk ikke drikker alkohol- slet ikke hvis jeg ved det, for så sørger jeg gerne for at der er alternativer.
  Jeg tager gerne de hensyn som værtinde- det ville man jo også gøre hvis gæsten var allergisk eller vegetar.


 5. Aug 11, 2011
  8:56 am

  Charlotte den 2.

  OM jeg kender det Birthe – mon ikke. Jeg har igennem 11 år ikke drukket alkohol – nej nej er IKKE på antabus, men p.g.a. medicinen jeg får er det en meget dårlig blanding. Jeg synes specielt det er et problem når jeg spiser på rest. De forventer jeg, som de andre, bestiller vinmenuen.
  Når jeg er ude privat kommer de med som regel med Ramløsa, det er ok med mig, men når de er klar over mit problem er der en del der har købt alkoholdfri vin eller øl, alt efter hvad menuen står på. Det bliver jeg meget taknemlig for og roser ALTID værtsparet for deres omtanke, vel og mærke mens alle gæsterne hører på. Flere har så kommenteret det, og sagt at det problem havde de aldrig tænkt på.
  M.h.t. isterninger der smager af køleskab – jo tak, det kender jeg også. Men hvis man bruger isterningeposer, ja så er problemet ikke eksisterende.

  KH
  Charlotte


 6. Aug 11, 2011
  9:01 am

  Piskeriset

  Vi har altid en lang række forskellige ikke-alkoholiske drikke i huset. Mange i vores vennekreds drikker ret sjældent, ligesom vi heller ikke selv indtager synderlig megen alkohol (og vi er bestemt ikke kedelige af den grund – til gengæld har vi aldrig tømmermænd :-D). Desuden er der jo altid én, der skal køre bilen hjem, og så går det jo ikke, at der kun sættes vin på bordet.

  Jeg er heldigvis ikke stødt på uforståenhed over for ønsket om at drikke noget ikke-alkoholisk (har været til række fester, hvor jeg ikke gad at drikke alkohol), men jeg kan godt forstå, hvor irriterende det må være.


 7. Aug 11, 2011
  10:12 am

  Staalen

  Jeg er blevet rigtig glad for BEO fra Carlsberg, som jeg prøvede, efter at du havde skrevet om det. Rigtig lækkert, uden at være for sød


 8. Aug 11, 2011
  11:11 am

  Pandekagepiraten

  Vi har så noget til fælles. Jeg drikker heller ikke. Ikke fordi jeg ikke kan tåle det, jeg har bare ikke lyst, for det siger mig ikke noget at drikke.

  Jeg har mistet et par venner på den konto. De gider ikke bruge tid sammen med mig, fordi de hellere vil i byen og drikke hjernen ud.

  Savner lidt nogen venner der synes det bare er super hygge at mødes og sammen lave noget lækker mad – jeg synes det er nedern at man ikke kan være sammen uden at man skal være fuld.

  Mit yndlings alternativ til alkohol (til maden) er nok hyldeblomstsaft 🙂 Eventuelt blandet med danskvand i stedet for vand. Det er sådan lidt frugt-champagne-agtigt.


 9. Aug 11, 2011
  11:13 am

  Pandekagepiraten

  Og forresten: Baconkartoflerne var et hit hos kæresten 😀


 10. Aug 11, 2011
  12:01 pm

  Anja

  Uhh.. den her debat har jeg godt nok haft mange gange og kommer nok til at ha det mange gange endnu. Jeg er 35 år og har aldrig rørt noget med alkohol, så man kan sige at jeg ikke ved hvad jeg går glip a. Men det er ikke fordi jeg har haft en dårlig brandert, eller er på antabus, eller er kristen (ja den møder jeg tit), jeg er bare aldrig kommet igang, og jeg fortryder det ikke. Men sys ligesom også der mangler et alternativ til alkohol som er lidt mere spændende. Her i sommer har jeg lavet mange forskellige limonader og icetea´s og de har været dejlige.

  Mht. det at være værtinde og huske at have det rigtige hjemme til gæsterne, har jeg fået min dejlige kæreste til at løse for mig. Han har simpelthen lavet et computerprogram til mig, hvor jeg notere hvem og hvornår den enkelte var på besøg, også hvad jeg havde lavet at spise, og meget vigtigt, om personen er allergisk, kræsen eller bare har nogle ting der skal tages højde for. Og det hjælper mig lige til at huske at få styr på det hele. Smart smart 🙂

  Løsningen på problemet når jeg er ude privat, tager jeg ofte selv drikkevarer med, men det er svært når man som oftest ikke ved hvad menuen står på. Og jeg kan godt genkende det med at være på restaurent og tjeneren glor åndsvagt på en når man bestiller en cola til en menu til flere hundrede kroner, men det er jo ikke min skyld at han ikke har et bedre alternativ.

  Lad os endelig få bedre alternativer 🙂

  VH. Anja


 11. Aug 11, 2011
  12:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Selvfølgelig er du mere end velkommen til at komme med din kommentar, den er altid værdsat – og jeg har af og til stadig svært ved at komme mig over at du kun er 16 år 🙂
  Jeg synes du er SÅ sej, hold fast i at være dig!! Ikke fordi der er noget galt med alkohol, men du skal nok nå det – desuden oplever man tingene mere "rigtigt", når du ikke er under indflydelse af alkohol….
  Århhh, jeg lyder gammel og kedelig, men sådan synes jeg altså at det er…..

  KH
  Birthe


 12. Aug 11, 2011
  12:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Ok, så vil jeg gerne melde min ankomst 😉

  Mange tak for din kommentar og fordi du vil deltage i debatten…

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 11, 2011
  12:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Tak for din kommentar 🙂

  Ramlösa vil skam også være fint med mig. Helt almindeligt vand er skam også fint, men det kan bare godt være lidt kedeligt i længden….

  KH
  Birthe


 14. Aug 11, 2011
  12:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak for din kommentar og fordi du vil deltage 🙂
  Du må være sådan et ønskested at blive inviteret til…..

  Min svigermor spørger mig stadig hver eneste gang, om jeg nu ikke vil have lidt vin, for det tager jeg da ikke skade af – og derefter serverer hun vandet med isterningerne der smager af fryser (så kan jeg lære det ;-)).
  Det eneste jeg ønsker er bare lidt forståelse 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 11, 2011
  12:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Staalen!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set det dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jep, jeg er også blevet rigtig glad fro BEO og har det altid hjemme….

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Aug 11, 2011
  12:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pandekagepiraten!

  Tak for din kommentar og fordi du vil deltage i debatten 🙂

  Sørgeligt, hvis ens venner ikke kan respektere hvem man er og holde af en alligevel.
  Jeg ynder også at blande noget god saft med danskvand, det er lidt mere festlig med boblerne og mere friskt synes jeg…..

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 11, 2011
  12:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Tak for din kommentar – og ja – lad os endelig få flere alternativer til alkoholiske drikke 🙂

  Jeg tager aldrig selv drikkevarer med – eller i hvert fald meget sjældent. Min kæreste synes at det er så pinligt – og han er bange for at hans mor vil blive stødt over det. Det har dog sket at jeg har sneget en danskvand med….

  Skøn side du har forøvrigt, den vil jeg da følge med på fra nu af 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Aug 11, 2011
  3:34 pm

  studielivet

  Hej Birthe,

  Hvor er jeg glad for at du tog emnet op! Jeg har nemlig selv en del tanker om det, og har også overvejet at skrive et indlæg om det.
  Jeg har selv drukket og gået i byen, især fra da jeg var 17-21 år. Men de sidste 2½ år har jeg ikke drukket og mangler det ikke.
  Jeg er blevet spurgt mange gange hvorfor jeg ikke drikker og enten kigger folk diskret på min mave eller spørger direkte om jeg er gravid.
  Min familie støtter op om det og har altid andet at drikke til mig og en del af kærestens venner og mine egne, har også lært/forstået nu, at jeg altså ikke drikker.
  Jeg tager ikke antabus eller smertestillende, så det er ikke derfor jeg ikke drikker. Jeg har for det første virkelig nemt ved at tage på og alkohol smadrer min forbrænding. For det andet så synes jeg ikke det er sjovt længere. Jeg vil hellere undvære og kan sagtens holde mig kørende til klokken 4 om natten, hvis vi er til fest.
  Hvis vi selv holder fest eller har folk til middag, har vi både øl og vin til andre, for jeg vil ikke bremse andre der har lyst til alkohol. Men vi drikker generelt ikke, hverken kæresten eller jeg og det ser jeg ikke som et problem. Der burde ikke rynkes på næsen fordi man vælger ikke at drikke alkohol.
  Så Birthe, bare rolig, du kunne sagtens besøge mig 🙂

  Kærligst Lea


 19. Aug 11, 2011
  10:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Uhhh, pas på med at skrive det, det kan være jeg står på dit dørtrin en dag 😉

  Tak for din kommentar og jeg er glad for at I vil være med i debatten….

  Det er jo nemlig heller ikke for at køre et korstog mod dem der drikker alkohol – slet IKKE! Hvis jeg ikke var syg, ville jeg jo nok stadig drikke alkohol af og til – jeg synes bare det er sjovt at se om det er noget man tænker over som vært/værtinde. Selvfølgelig er postevand fint, men i løbet af en hel aften (- og evt. nat) er det rart med lidt at skifte med, som ikke nødvendigvis kun er sodavand 🙂

  Men du har helt ret, Lea, der burde ikke rynkes på næsen hvis folk ikke drikker og det burde være mere "legalt" at takke nej til alkohol, uden at være gravid, på antabus, medicin osv……

  KH
  Birthe


 20. Aug 12, 2011
  5:02 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Jeg drikker heller ikke så tit alkohol, heller ikke til fester, nødvendigvis. Måske et enkelt glas eller en drink. Hvis vi får gæster, sætter jeg altid iskoldt vand på bordet eller hyldeblomstdrik. Man kan jo sagtens pifte ikke-alkoholiske drikke op. Jeg køber noglegange Lemonade, og de fåes i forskellige farver – der er ikke alkohol i, men brus, uden at være en sodavand. Glasset kan jeg finde på, at lave en sukkerkant på, parasol og sugerør, så se den straks mere festlig ud. På den måde, kan alle være med, både dem der ikke drikker og dem der drikker.

  Knus Rikke


 21. Aug 12, 2011
  5:09 pm

  Bettelaus

  Hejsa igen,

  Sjovt som jeg tit liiiige kommer i tanke om noget, jeg skulle have skrevet, når det er sendt afsted….

  Kan huske jeg engang var til fest og da vi skulle skåle – jeg sad med en citronvand ( da de stadig var gule ), og der blev sagt til mig, at hun gad ikke skåle med en der ikke drak alkohol….hmmm tænk man ikke kan feste uden…. nå, men det var lige en sidebemærkning….

  knus Rikke


 22. Aug 12, 2011
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Tak for din kommentar – og hvis du gør så meget ud af drikkevarer (paraplyer og alt muligt), så vil jeg sandelig gerne komme på besøg hos dig 😉

  Jep, jeg har også hørt den med ikke at ville skåle, hvis ikke jeg drak alkohol. Meget mærkeligt……

  Kh
  Birthe


 23. Aug 13, 2011
  12:23 pm

  Sequence

  Hej Birthe,

  Jeg har igennem det sidste års været på en type medicin, der er inkompatibel med alkohol. Sådan vil det formentlig være resten af mit liv, og jeg savner på ingen måde alkohol.

  Som du selv nævner, så er der til private arrangementer ofte andre, der skal være chauffør på turen hjem, og som derfor heller ikke indtager alkohol. Vi har næsten altid både sodavand, danskvand og juice i huset.

  Til private arrangementer medbringer jeg ofte mine egne drikkevarer (danskvand, sodavand eller alkoholfrie øl), hvis jeg har en mistanke om at eneste alternativ er postevand. Jeg drikker nu gerne vand, men det kan godt blive kedeligt i længden. I den sammenhæng er jeg helt iskold overfor hvorvidt værterne synes, at det er underligt (Jeg har nu kun oplevet positive reaktioner).

  På restauranter bliver det mest til danskvand og sodavand, og det har jeg endnu ikke oplevet løftede øjenbryn over.

  Hvis jeg ikke er i humør til at snakke sygdom og medicin med fremmede, der til fester gladeligt kommenterer på mit manglende alkohol indtag, kan jeg godt finde på at sige, at jeg er på antabus. Det virker så dejlig afvæbnende på spørgelysten 🙂

  Det er ærgerligt at "folk" nemmere accepterer et lægeligt alkoholforbud, end et personligt fravalg.


 24. Aug 13, 2011
  5:49 pm

  C'est La Vie By G.

  Hvis jeg får besøg af nogen, der ikke drikker alkohol, så vil jeg altid sørge for alternativer (andet end vand). Det samme vil jeg gøre, hvis det var en vegetar, allergiker eller andet 🙂

  Synes ofte folk kommer med tankeløse kommentarer eller bedrevidende straks man skiller sig lidt ud fra mængden – det kan være SÅ belastende og frustrerende.

  Men glæd dig til NYC! Der er masser af lækre alternativer uden alkohol, både i butikkerne men også på restauranter. Det samme i Australien – og det var rigtig rart at opleve 🙂

  /Gitte


 25. Aug 14, 2011
  1:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sequence!

  Mange tak for kommentaren og jeg giver dig helt ret i din sidste betragtning 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 26. Aug 14, 2011
  1:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Mange tak for din kommentar – og jeg giver dig helt ret. Nogle gange føles det som om folk elsker at dømme og helst hurtigst muligt – på et alt for tyndt grundlag 🙂

  Jeg glæder mig for vildt til NYC, jeg ved nemlig at de er langt fremme indenfor alkoholfrie drikke…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!