Newyorkerbyheart

Kylling i karry med sprødt grøntsager……………

 Cashewnødder ristes på en tør pande………..

 Gulerødder svitses i olie…….

 ……….og rødløg og broccoli tilsættes. Tilsidst tilsætte hvidløg og det tages af varmen……..

 Kyllingen svitses (beklager det dårlige billed, der var for meget damp)……

 Madlavningsfløde, karry, oystersauce og honning tilsættes……

 ……..og så kommes grøntsagerne i. Smag til med fishsauce og limesaft………….

 Pynt med forårsløg og de ristede, hakkede cashewnødder………..

Aftenens tallerken………..

I dag var vi trætte – ikke bare jeg – men også kæresten. Det er hårdt sådan et fejre fødselsdag, men ikke desto mindre er jeg glad langt ind i sjælen over at det var sådan en god dag.
Måske der alligevel var en mening med Anettes alt for tidlige død. Hun skulle ikke være sammen med mig på dagen i går, hun skulle være min fødselsdags-engle, hende der bragte lyset tilbage og fortrængte alt det mørke………….

Selvom det var en god dag i går, så startede den dårligt – jeg fandt 3 (TRE!!!!) – helt HVIDE hår i min ellers sorte manke. Men jeg formoder at det er en af følgerne ved at blive ældre 😉

Nå men dagen i dag har været totalt afslapning for mit vedkommende – og det har været dejligt. Aftensmaden er fundet hos Arla og smagte SKØNT. En form for kylling i karry med sprødt grøntsager.
Vi fik dog basmatiris til i stedet for nudler. Desuden tilsatte jeg lidt hvidløg, lidt fishsauce og også noget limesaft, da jeg syntes at det var virkelig sødt og lidt kvalmt – men limesaften gav det virkelig et løft.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……………….

Kylling i karry med med sprødt grøntsager (Arla), 4 pers.:
50 g usaltede cashewnødder
1 pose små gulerødder (skyllet og skåret i grove stykker)
1 rødløg i smalle både
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 hoved broccoli, skåret i små buketter, stilken skrællet og skåret i mindre stykker
3 kylingebrystfileter, skåret i strimler
2 tsk. karry
1½ spsk. oystersauce
½ spsk. flydende honning
ca. 1 spsk. fishsauce
saft fra 1 lime
salt, friskkværnet peber
½ liter madlavningsfløde 8%
olie til stegning
2 forårsløg, snittet
Rist cashewnødder på en tør pande i nogle minutter, til de bliver let gyldne. Stil dem til side, inden de hakkes groft.
Gør alle grøntsagerne klar.
Varm olie op i en sauterpande, gryde eller wok og tilsæt først gulerødder og broccolistilk, lad dem stege i et par minutter – rør i dem af og til. Tilsæt så rødløg og broccoli, svits i yderligere et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt tilsidst hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring. Grøntsagerne skal nu være stegte, men stadig godt sprøde. Hæld det hele op i en dyb tallerken.
Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt lidt mere olie. Tilsæt kylling og lad det brune, krydr med salt og friskkværnet peber. Når det er gyldent tilsættes karry og det vendes godt rundt. Hæld fløde, honning og oystersauce ved, lad det simre i et par minutter. Hæld grøntsagerne i og lad dem varme igennem. Smag til imens med fishsauce og limesaft. Tag af varmen, grøntsagerne skal stadig være sprøde. Pynt med forårsløg og cashewnødder. Server med ris eller nudler.

Hvad gør I egentlig når I er selv?? Sætter i gryderne på bordet eller anretter i pænt maden på fade og i skåle???
Som I kan se på mine billeder er jeg for det meste for doven til at anrette pænt på fade og i skåle – men på en måde er det også bevidst – fordi det er sådan vi spiser vores mad.
At bruge for mange fade og skåle, kræver jo også opvask – opvask kræver vand – og dette er så min måde at spare på miljøet og gavne verden 😉
I starten var jeg ikke så bevidst om det, om hvordan denne blog skulle være, hvad den skulle signalere og alt det. Det er først noget som jeg er begyndt at tænke lidt mere over indenfor det sidste års tid, måske især efter den famøse RUC-afhandling.
Da jeg startede var det jo “bare” en blog og jeg tænkte ikke over strategier, hvad folk tænkte når de læste den, hvordan jeg ville præsentere mig selv osv. Det kom bare, bloggen er blevet hvad den er uden at tænke i strategi og antal læsere, men ved at skrive som jeg er – skrive fra hjertet.
Selvom jeg selvfølgelig bliver påvirket meget af alt der der sker i verden, i blogland i almindelighed og i madblog-verden i særdeleshed – så skal bloggen stadig afspejle mig – og hvem jeg er. Den skal ikke male et glansbilled, den skal ikke være strategisk for at få læsere (selvom jeg da selvfølgelig er glade for jer – MEGET endda!) og den må godt være lidt anderledes. Hverdagen er er mig, det er der mit fokus er, det er det jeg gerne vil afspejle i denne blog…………

Altså, hvis vi har gæster, så anretter jeg selvfølgelig maden så godt som jeg formår. Men selv når kærestens mor er her og spise, kan jeg godt finde på at servere maden i gryder – helt almindelige hverdagsgryder. Så altså, hvad gør I??

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. Aug 14, 2011
  10:06 pm

  Michelle

  jeg gør præsis det samme som dig – kan jeg spare opvasken på at lade være med at vimse og vamse det op i fine potter osv – ja så gør jeg det 😉


 2. Aug 14, 2011
  10:08 pm

  Ungersvenden

  Hej Birthe

  Det mad ser super godt ud! Ææælsker især cashewnødder! Det må have givet en virkelig lækker sprødhed og smag til retten.

  Tjo, Mortens Aften, juleaften og nytårsaften bruger familien fade og skåle. 😉
  Men derudover er det ikke noget, der bliver gjort så meget i. Maden smager ligedan uanset.
  På restaurant Ziggy i Århus har de faktisk et koncept, der hedder 'Gryden ind på Bordet'. 😉

  – Ungersvenden


 3. Aug 14, 2011
  10:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michelle!

  Nemlig – og dejligt at andre har det som mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 14, 2011
  10:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Jeg er også vild med cashewnødder både i varm mad og på salater – og peanuts for den sags skyld 🙂

  Fedt koncept, lyder lige som et sted for mig! Skal forresten til MAD i Ridehuset enten den 1. eller den 2. okt., skal du også det??

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 14, 2011
  11:00 pm

  Ungersvenden

  Hej igen

  Der ligger to i byen, en ved åen og en på Trøjborg. 🙂

  Hov, jeg havde faktisk læst om arrangementet før, men havde åbenbart glemt det igen. Men ja, det tror jeg bestemt – hvis ikke der pludselig kommer noget i vejen, forhåbentlig gør der ikke det. Googlede det lige, og det lyder spændende. Aarstiderne kommer. 🙂
  Jeg tror faktisk, jeg gik forbi sidste år, men da var jeg ny i byen, og gik bare forbi.
  50 kr. er heller ikke særlig dyrt. 🙂
  Så ja, det regner jeg med. 😀
  Så kan vi mødes. Kommer der en hel blog-karavane?


 6. Aug 15, 2011
  12:24 am

  Peggy

  This curry sounds delicious! Well done Birthe!


 7. Aug 15, 2011
  6:59 am

  MissMuffin

  Jeg går meget op i at anrette maden, da jeg mener at det er en del af "oplevelsen"- det håber jeg så også afspejles i mine billeder:)
  Vi anretter altid maden på vores egen tallerken ude i køkkenet og tar det så med ind til spisebordet, for jeg gider ikke bære gryder osv. frem og tilbage..
  Når jeg har gæster-både i weekenden og til hverdag- så anretter jeg i fade og skåle, ligesom jeg dækker bord med dug og servietter..

  Selvom det næsten er pinligt at indrømme, så tænker jeg altid over hvordan maden vil ta sig bedst ud og har efterhånden en pæn samling af forskellige skåle, fade osv, så jeg altid har noget at vælge imellem..
  Jeg har også altid krydderurter i vindueskarmen, både til at smage maden til med, men også med henblik på anretning..

  Sammen med bloggen er min interesse for foto også vokset, så meget af det ligger nok også deri..
  Jeg overvejer at investere i nyt kamera og evt. tage et fotokursus, for jeg synes det er ret sjovt..


 8. Aug 15, 2011
  7:03 am

  Piskeriset

  Når vi bare er os selv, sætter vi blot gryderne på bordet – ingen grund til at skabe mere opvask end højst nødvendigt. Ind imellem anretter jeg dog maden på tallerknerne i køkkenet, så vi ikke behøver at sætte gryder og pander på spisebordet, men det skaber så heller ikke mere opvask.


 9. Aug 15, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Ungersvenden!

  Tak, det må jeg huske 🙂

  Jeg ved ikke om der kommer andre bloggere. Jeg skal følges med Lone Landmand og det glæder jeg mig til, det er desværre alt for lidt jeg ser hende. Men det kunne da være sjovt at mødes, hvis vi er der den samme dag eller aftale nærmere om det…..

  Jeg var der også sidste år.

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 15, 2011
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  thanks!! Chicken, curry and crispy vegetables is always a hit (I think) 🙂

  All the best,
  Birthe


 11. Aug 15, 2011
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg synes du har ret i at anretningen tæller meget, vi spiser jo også med øjnene, men til hverdag orker jeg sjældent at gøre noget ud af det…

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Aug 15, 2011
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg anretter også nogle gange maden på tallerknerne, det er nogle gange nemmere og så bliver man ikke fristet til at tage igen 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 15, 2011
  12:31 pm

  anni

  Jo jeg anretter da maden – på tallerkerne – når vi er alene, ellers kommer det på fade, når vi har gæster. Vi har åbent køkken, spisestue og opholdsstue, så det er ikke så besværligt at hente mere hvis man vil!


 14. Aug 15, 2011
  3:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anni!

  Hold da op, det er flot – det orker jeg godt nok ikke (- selvom vi sidder lige ved siden af køkkenet, vores er også åbent) 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 16, 2011
  8:54 am

  Anna

  Vi spiser stort set altid af gryderne derhjemme. Hvis vi får gæster så prøver jeg at anrette det lidt pænere, men jeg har bare ikke fået anskaffet mig så mange pæne skåle og fade. Jeg er desværre en af de kvinder som fuldstændig mangler et dekorations-gen, både hvad angår boligindretning samt anretning af mad..
  Jeg ville da gerne selv være bedre til at tage billeder osv, men til gengæld synes jeg godt selv jeg kan vurdere om en madret ser lækker ud, til trods for at billedet måske er lidt grynet.

  Mvh Anna


 16. Aug 16, 2011
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg har det også lidt sådan, at selvom jeg blogger om mad, så vil jeg gerne vise læserne vores virkelighed. Vores virkelighed er ikke flot anrettet mad, der er pyntet efter alle kunstens regler. Vores virkelighed er som den ses på billederne….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 17, 2011
  9:35 am

  Camilla

  Hej Birthe,

  jeg er også typen, som sætter gryderne på bordet til hverdag, og bruger fade og skåle når vi har gæster… Men som flere andre skriver, så anretter jeg som regel på tallerkenen – det er både for at kunne tage et pænt billede, men det giver mig også lidt mere kontrol over mængden af mad jeg spiser :o)

  knus
  Camilla


 18. Aug 17, 2011
  12:32 pm

  Jenny Rossander

  jeg synes det er dejligt at du står ved den blog du har skabt. jeg er egentlig ikke sådan én der kigger blogs, så det er første gang at jeg har fundet mig selv følgende med, i de sidste par uger. Du har en VIDUNDERLIG blog, man bliver så inspireret, og man kan finde ud af at lave det selv. Det er vildt dejligt..

  du bringer mere god mad ind i mit musikerkollektiv. vi kan ellers godt forfalde til lidt for let mad, men efter jeg fandt din blog har jeg virkelig fået meget madlavningsglæde tilbage.

  Hvis du vil vide hvem JEG er er her et link til min musikvideo:
  http://www.youtube.com/watch?v=WIAe7SXpTvA

  kæmpe kram kram kram fra jenny
  KEEP ON ROCKING!


 19. Aug 18, 2011
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jenny Rose!

  Jeg tror ikke at jeg har set dig før herinde, så velkommen til og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  WOW, er det dig der synger?? Det er da for vildt, det lyder virkelig godt!! Har du lavet mere??

  Tak for din ros, det glæder mig meget at du kan lide min blog. Jeg vil gerne at dette er et sted hvor alle kan være med, hvor ingen føler sig talt ned til eller belært – noget jeg ikke selv bryder mig særlig meget om…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!