Newyorkerbyheart

Kyllinge Cordon Bleu a la mig med parmesan-/dijonsovs……..

 Kyllingebrystfileter bankes ud…..

 ……skinke og emmentaler lægges på…….

 De foldes sammen på midten og vendes i rugmel, æg og (panko)rasp, inden de steges…….

 Sovsen bages op og smages til med dijonsennep, worcestershiresauce og parmesan……

 De færdigstegte, sprøde kyllinge Cordon Bleu……

 Aftenens tallerken…….

……og sådan så den ud indeni…….

I dag har jeg fået pakket en del til vores forestående rejse, det giver mig lidt ro i sjælen at begynde på det. Det stresser mig derimod at vide, at kæresten ikke pakke inden aftenen før vi skal afsted, men altså det skal jeg jo ikke blande mig i 😉

Menuen i aften stod på kyllinge Cordon Bleu, en ret jeg har haft lyst til at lave længe, men som jeg ikke har fået taget mig sammen til at lave førend i dag. Det blev SÅ godt, kødet var saftigt, paneringen sprød og osten flød fra midten………

Det er ellers ikke det bedste minde jeg har om Cordon Bleu – eller det er sådan et lidt blandet minde – for sidst jeg fik det var da jeg næsten lige havde lært min kæreste at kende. Han lavede mad til mig og havde købt nogle færdige Cordon Bleu. Han havde fulgt instruktionerne og endda givet dem lidt ekstra – og alligevel var de nærmest rå indeni. Vi grinte faktisk af det begge to i dag, da jeg fortalte ham hvad menuen var i aften, for han huskede det også tydeligt…..

Jeg valgte at putte emmentaler i, men en anden ost med smag til også være skønt, måske endda en brie eller blåskimmel ost?? Jeg skal i hvert fald eksperimentere lidt mere med det.
Som tilbehør fik vi en skøn sovs, som jeg fandt hos “Life as a Lofthouse“. Sovsen er med dijon og parmesan – og blev super cremet og lækker – selvom jeg kun brugte skummetmælk. Perfekt tilbehør til kyllingen. Vi fik også sesam-kartofler og grønne bønner til.

Kyllinge Cordon Bleu – my way, 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
2 skiver god, italiensk kogt skinke, foldet på midten hvis det er stort
emmentaler skåret i tynde skiver
salt, friskkværnet peber
lidt rugmel
1 æg, let sammenpisket
lidt pankorasp (eller almindelig rasp)
olie til stegning
Læg kyllingebrystfileterne  på et skærebræt og afpuds dem. Læg film over og bank dem så flade. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg skinke på, fold den evt. hvis skiven som min er stor og læg derefter ost på den ene halvdel. Fold kyllingen på midten, på den korte led og tryk godt sammen.
Gør 3 dybe tallerkner klare – eller 1 dyb tallerken og 2 stykker bagepapir. Kom æg i tallerknen og pisk det let sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom rugmel og pankorasp i de 2 øvrige tallerkner eller på bagepapir. Krydr også raspen med lidt salt og friskkværnet peber.
Varm en pande op til middelvarme med lidt olie. Dyp nu kyllingestykkerne først i mel, så i æg og tilsidst i rasp. Læg på panden og steg i ca. 6-7 minutter, på hver side, til kyllingen bliver gylden, sprød og gennemstegt. Server med det tilbehør du har lyst til.

Cremet parmesan-/dijonsovs (fra “Life as a Lofthouse“), 2 pers.:
1 spsk. smør
1 spsk. mel
ca. 1-1½ dl mælk
½ tsk. hønsebouillon granulat eller ½ tern, smuldret
salt, friskkværnet peber
1/4 tsk. worcestershiresauce
½ spsk. dijonsennep
1 lille håndfuld friskrevet parmesan
Smelt smørret, drys melet i og pisk det ud, så der ingen klumper er. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til den har ønsket tykkelse. Tilsæt bouillon og lad det koge igennem under konstant piskning.
Smag sovsen til med sennep, worcestershiresauce og parmesan. Varm den godt igennem og server.

I morgen skal vi have besøg af ham der skal passe vores lille prinsesse mens vi er væk. Han har selv 2 katte, så jeg er sikker på at hun bliver passet godt, hvilket hun nu også plejer at gøre. Det er altid lidt hårdt at skulle være væk fra hende så længe, det er jo forholdsvis mange dag ud af hendes liv, men sådan er det jo.
Jeg ved udmærket godt at det lyder lidt skørt når jeg skriver det, men for os er hun jo vores “barn” 🙂
Anyway, han kommer og spiser sammen med os – og så skal han lære at give prinsessen hendes epilepsi pille, det er jo super vigtigt at hun får den hver dag – selvom hun gør hvad hun kan for at undgå det…….

I dag fik vi for første gang besøg af den nye isbil, der skal konkurrere med Hjem-is. Bilen er fra Viking Is og har en ret sjov lyd. Lige da jeg hørte den, troede jeg at det var en mobiltelefon eller noget i den stil, jeg skal godt nok lige vænne mig til den. Det fede ved denne isbil er at den har Ben & Jerry’s med rundt – eller jeg ved faktisk ikke om det er helt så godt at jeg nu kan få det bragt lige til døren!!!! Normalt skal jeg jo ned i byen og hente det – og det er ikke altid at jeg gider det, når lysten melder sig – men nu kommer det direkte til døren. Så er det altså sværere at undgå……..

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Aug 23, 2011
  10:09 pm

  Stina

  Det ser virkelig lækkert ud! Det skal jeg helt sikkert kaste mig ud i at lave snarest 🙂


 2. Aug 23, 2011
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stina!

  Tak, det smagte bare så godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 23, 2011
  10:17 pm

  Frk.B

  Mmmm, jeg har cravet cordon bleu i virkelig lang tid, men har faktisk aldrig selv lavet det… Det må på madlisten 😉


 4. Aug 23, 2011
  10:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Det var bare så lækkert, det overraskede mig faktisk lidt – jeg håber, at det vil smage jer – når du får det lavet engang 🙂

  KH
  Birthe


 5. Aug 23, 2011
  10:20 pm

  Louise

  Mums det ser lækkert ud. Det vil jeg også prøve at lave. Måske til en tøseaften, for manden her i huset kan ikke uuuuuudstååååååååååå ost 😉


 6. Aug 23, 2011
  10:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Ejj, hvor en "skandale" at han ikke kan lide ost, spiser han det heller ikke på pizzaer??
  Nå, men godt det var det i hvert fald 🙂

  KH
  Birthe


 7. Aug 23, 2011
  10:52 pm

  SushiStegen

  Jeg havde helt glemt cordon bleu. Det kan smage så godt og så skidt, når det er skidt. 😉

  DEn der hjemisbil lyder alt alt for farlig. Jeg er blevet så vild med deres bananis med nødder og chokolade… FARLIGT!


 8. Aug 23, 2011
  11:06 pm

  Piskeriset

  Total nostalgi – det får jeg lyst til igen! Det ser rigtig dejligt ud 🙂


 9. Aug 24, 2011
  6:34 am

  sgs

  Ser lækkert ud – og sovsen lyder ret god. Jeg er også selv for mange år siden faldet i fælden med at købe en færdig lagt-sammen cordon bleu og jeg havde også problemer med at få den stegt. Så kæresten kan trøste sig med at have mindst en lidelsesfælle!

  Din version skal prøves en dag.

  En konkurrent til Hjem is – spændende og farligt på samme tid….


 10. Aug 24, 2011
  7:56 am

  cphfoodie.com

  Uhh de ser gode ud med masser af skøn ost nam nam..


 11. Aug 24, 2011
  8:05 am

  Xenia

  Hjemmelavet cordon bleu er også på min (uendeligt lange) liste. Måske får jeg en dag snøvlet mig sammen til at lave det 😉

  Uha, den isbil lyder farlig. Forhåbentligt kommer den ikke til Roskilde – hæhæ. Normalt er jeg egentligt ikke det største ismenneske, men lige når det kommer til B&J's har jeg en kæmpe svaghed 😀


 12. Aug 24, 2011
  10:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Ja, det kan være virkelig dårligt, men det her var fantastisk 🙂

  Jeg er ret ambivalent mht. den is-bil. Jeg tror jeg bliver nødt til at bruge min fantasi på at lade som om jeg ikke er hjemme, når den kommer!

  KH
  Birthe


 13. Aug 24, 2011
  10:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak – det smagte SÅ godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Aug 24, 2011
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sgs!

  Det skal jeg fortælle ham 🙂 Jeg er sikker på at du vil få en hel anden oplevelse med denne udgave….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 24, 2011
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Cphfoodie!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Aug 24, 2011
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Det må du gøre, for det var virkelig godt – men de er altså store sådan nogle 🙂

  B&J er meget farligt i nærheden af mig, så jeg må nok til at lade som om jeg ikke er hjemme, når den kommer….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 24, 2011
  7:07 pm

  Anne

  Ooooorww hvor ser det godt ud, Birthe! 🙂
  Og en sød lille historie bag retten for dig og kæresten's side 🙂


 18. Aug 24, 2011
  10:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak, det smagte altså også virkelig dejligt 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!