Newyorkerbyheart

Oksespyd og perlebygsalat med spidskål (Magasinet Mad! nr. 7/2011)…………

 Marinaden til kødet………….

 Det marinerede kød sættes på spyd………

 Spidskål vendes med lidt dressing, soltørrede tomater, tranebær og lidt smuldret blåskimmelost……

 Perlebyggen vendes i, sammen med resten af dressingen……….

 De grillede kødspyd………..

Aftenens tallerken……….

Selvom om jeg havde fået kylling til frokost, så skulle vi jo alligevel have noget mad til aften også og jeg havde valgt at vi skulle have nogle marinerede kødspyd og en salat med perlebyg og spidskål. Opskriften er fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 7/2011). Jeg endte dog med at lave en del ændringer……..
Til marinaden tilsatte jeg lidt hvidløg, fordi jeg bare ikke kunne lade være og jeg brugte en rød chili i stedet for en grøn.
Jeg brugte perlebyg i stedet for perlerug – og da jeg syntes at salaten var lidt kedelig – tilsatte jeg nogle soltørrede tranebær, nogle langtidsbagte tomater og lidt blåskimmelost. Jeg udelod dilden.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem……….

Oksespyd og perlebygsalat med spidskål (Magasinet Mad! nr. 7/2011), 2 pers.:
300 g mørt oksekød i tern

Marinade:
saft fra ½ citron
2 spsk. flydende honning
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, knust og finthakket
lidt salt

Perlebygsalat med spidskål (2-3 pers.):
2 dl perlebyg
ca. 4 dl vand
½ spidskål, fintsnittet
lidt langtidsbagte tomater
lidt soltørrede tranebær
lidt god blåskimmelost, smuldret
2 spsk. olivenolie
saft fra ½ citron
salt, friskkværnet peber
Pisk marinaden til kødet sammen og kom det i en frysepose sammen med kødet. Massér marinaden godt ind i kødet og lad det marinere i 4-12 timer.
Hvis du sætter kødet på træspyd, skal de ligge i blød i koldt vand i mindst ½ time inden brug. Krydr kødet lidt inden det grilles på en godt varm havegrill, gasgrill eller en grillpande.
Salat:
Snit spidskålen fint og kom den i en skål sammen med soltørrede tomater, tranebær og blåskimmelost. Hæld halvdelen af dressingen ved og vend det godt rundt.
Kog perlebyggen i vandet, tilsat lidt salt, i ca. 15-20 minutter, alt efter hvordan du kan lide dem. Skyld dem straks i koldt vand og lad dem dryppe af. Hæld dem i skålen til spidskålen og tilsæt resten af dressingen, vend det hele godt rundt. Tilsæt evt. lidt mere blåskimmelost, hvis du kan lide det.

Er der nogen af jer derude der har været i New York for nyligt og har fundet er fedt sted, restaurant, deli, butik eller lign. – så giv endelig lyd fra jer. Jeg indsamler i stor grad – det kan Anne bekræfte 😉 Nedtællingen er for alvor sat i gang og i næste uge hiver jeg kufferterne frem og så skal der pakkes. Jeg glæder mig helt uendelig meget til et gensyn, så meget så jeg drømmer om det om natten nu. I nat kunne jeg ikke finde det mad-marked der er inde i Grand Central Station, som Anne har fortalt om – og jeg var ved at være ret desperat tilsidst. Jeg håber, at det går væsentlig bedre, når vi snart lander derovre…………

Det er slet ikke til at forstå at det er lige om lidt vi skal afsted, nu har jeg gået og glædet mig SÅ længe. Men måske det er godt vi kommer derover nu. Obama kæmper jo noget med økonomien og vi skal over og hjælpe ham, måske vi egenhændigt kan få den amerikanske økonomi på rette kurs igen. Vi vil i hvert fald gøre vores, det kan jeg godt love 😀

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Aug 18, 2011
  8:00 am

  sgs

  Hej Newyorkerbyheart.

  Jeg husker stadig mit besøg i denne butik her godt snart 4 år efter …
  http://www.broadwaypanhandler.com/broadway/

  og jeg anbefaler gerne http://www.cafemogador.com/ hvis man kan lide marokkansk mad og afslappet stemning – både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad.

  Mit næste besøg i NYC er under planlægning og jeg skal helt sikkert besøge http://www.jean-georges.com/ Dessertkokken på Jean Georges er meget berømt – Johnny Iuzinni tor jeg han hedder.
  God fornøjelse – og husk nu at skrive om turen så vi andre kan leve højt på dine oplevelser!


 2. Aug 18, 2011
  8:14 am

  Karen Kragesand

  Hej
  Vi tager til NYC igen her til oktober (har på din "opfordring" søgt om en BigAppleGreeter guide; det håber jeg vi får – har I hørt om I får en?)
  Men altså; vi har været der 3 gange inden for de sidste 5 år og jeg har da et par tips, som du måske kan bruge (måske kender du det allerede i forvejen);

  – Hvis du kan holde til at cykle så vil jeg anbefale at leje cykler og tage en tur ned langs Manhattan over mod Jersey – der er lavet super cykelstier så det er rigtig rart at cykle der.

  – Jeg kan også anbefale at gå en tur ved High Line – gammel togbane hævet over gadeniveau som nu er park; også rigtig hyggeligt.

  – Jeg kunne se, at du havde læst Sarah Holms bog (jeg har den hvor hun kun skriver selv – men jeg tror det er næsten det samme) deri anbefaler hun et sted der hedder Vanessas Dumplings; det er rigtigt godt til frokost og det koster ingenting. Super gode fried dumplings hvis man er til det.

  – Min mand skal altid have burger på Big Nicks Burger Joint (ved 72 street). Det er nogle rigtig gode og store burgere – rigtig amerikansk.

  Jeg håber I får en fantastisk tur og vil selv gælde mig til om 1½ måned!

  Mange hilsner fra Karen


 3. Aug 18, 2011
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sgs!

  Tak for din kommentar. Jeg kan ikke huske om jeg har set dig før, men du får lige et velkommen herinde, for alle tilfældes skyld 🙂

  Fede tips, tak for dem – og så har jeg faktisk kig på en af Jean-George's restauranter. På Nougatine kan man få 3 retter til frokost for $ 28 eller noget i den stil, så den tror jeg at vi skal prøve….

  Du kan være helt rolig, der vil komme MASSER fra vores tur, sikkert så meget så nogen vil brække sig i lårtykke stråler ;-)(Undskyld mit sprogbrug)

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 18, 2011
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, jeg tror ikke at jeg har set dig før 🙂

  Tak for dine tips. Vanessas Dumplings er noteret, jeg ELSKER dumplings….
  Big Nicks er også noteret, en god burger er aldrig at kimse af.

  Jeg har ikke hørt det endelige tilsagn om vi har fået en Apple Greeter, tror først vi hører noget lige inden eller når vi er på hotellet.

  Håber også, at I får en SKØN tur derover!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 18, 2011
  12:54 pm

  Frk.B

  Jeg vil helt klart anbefale Southern Hospitality! http://www.southernhospitalitybbq.comHmmm, måske jeg skulle finde lidt billeder derfra og smide på bloggen 😉
  Vi var på den i Hell's Kitchen.


 6. Aug 18, 2011
  1:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Tak, det er noteret, jeg skal så meget prøve noget southern food 🙂 Læg endelig billeder på bloggen, jeg håber der kommer masser……

  KH
  Birthe


 7. Aug 18, 2011
  3:38 pm

  Christine

  Et lille tip at videregive (det gælder hele USA ikke kun NYC)

  Hvis man går op i visitor center i MAcys med sit danske pas kan man få et kort til 10% på (næsten) alt i butikken der varer 30 dage.

  Ellers få fat i en weekend avis og få fat i nogle gode amerikanske 'coupons' =) Der er meget at spare hvis man virkelig skal shoppe igennem 😉


 8. Aug 18, 2011
  9:27 pm

  BLACKBIRD

  Jeg var i New York sidste efterår og havde selv fået anbefalet hvad der skulle være New Yorks bedste burger joint! Og det levede helt klart op til forventningerne 🙂
  Adressen viste sig at være et MEGET fint hotel, men når man kommer ind skal man bare spørge efter stedet og så går der en lille gang ind til et lille bitte sted, hvor der er rigtig mange og mennesker og nogle rigtig gode burgere 🙂
  Du kan læse mere her: http://www.parkermeridien.com/eat4.php


 9. Aug 18, 2011
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Blackbird!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Fedt – tak for tip – det er fluks noteret…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 19, 2011
  8:53 am

  Piskeriset

  Øj, den salat kunne jeg godt spise lige nu! Det er da også alt for længe siden, jeg har brugt blåskimmelost i maden! Tak for 'reminderen' 😉


 11. Aug 19, 2011
  12:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte virkelig dejligt med blåskimmelosten i salaten, kan klart anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!