Newyorkerbyheart

Opdatering…..

23 august , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Min blog - Tags: ,

Som jeg skrev om i går, har jeg i et stykke tid haft en donations-knap ude i højre side. Det er ikke noget jeg har gjort for at tigge penge, men mange har gennem årene spurgt mig om det ikke er muligt at give et lille beløb, hvis de har lyst til det. Efter mange års overvejelser er jeg nu kommet frem til: hvorfor ikke???? (ja, jeg skal nok huske at opgive det til skattevæsnet!).

Der har været lidt start problemer, hvor beløbet kun kunne doneres i Euro, men nu skulle det være løst og der kan nu indbetales i danske kroner, hvilket jo er mest praktisk.

Igen, dette er IKKE en måde at tigge penge på, men noget der har været efterspurgt og derfor har jeg nu taget dette tiltag 🙂

Print Friendly
Tilbage

29 kommentarer


 1. Aug 23, 2011
  12:31 pm

  Charlotte den 2.

  Godt man endelig kunne banke lidt fornuft ind i knolden på dig:-)
  KH
  Charlotte


 2. Aug 23, 2011
  12:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Tja well, jeg har også tøvet fordi jeg også vidste at det ville give "klø". Jeg har allerede modtaget mails om hvad jeg bilder mig ind?? at nu er "berømmelsen" de da steget mig til hovedet, hvordan jeg kan gøre sådan noget når der er børn i Afrika der sulter??, hvad jeg skal bruge pengene til?? osv…

  Men nu er det gjort og så må jeg tage det som det kommer 😉

  KH
  Birthe


 3. Aug 23, 2011
  12:40 pm

  BillyRubin

  Hvis der er nogle, der har lyst til at donere penge til dig, så har jeg da ikke ondt i røven over det… Hell, de må sgu gerne donere penge til mig også 😀

  Det virker jo bare ikke på mig som om du "mangler" noget – altså forstå mig ret, men I får lækker mad, kommer på rejser osv., så da jeg spurgte i et indlæg, hvad donate-knappen var til, så troede jeg faktisk det var til en eller anden form for sag som du støttede…

  Men penge kan man jo altid bruge!


 4. Aug 23, 2011
  12:41 pm

  Sarah

  Ja jeg må indrømme jeg er altså også forarget… Vores velfærdssystem her i DK, tager sig da af de som ikke kan klare sig selv, så ingen grund til at begynde og tage imod donationer på ens blog.. Og som du selv skriver så er der mange andre i de fattige lande der godt kunne bruge de donationer meget bedre i stedet for dig, det ser ikke ligefrem ud som om du står og mangler penge….


 5. Aug 23, 2011
  12:45 pm

  Charlotte den 2.

  Ak ja ak ja.

  Kun hvad man kan forvente. Se stort på det Birthe. Har lidt ondt af dem. Misundelse er en pokkers grim ting.
  KH
  Charlotte


 6. Aug 23, 2011
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej BillyRubin!

  Tak for din kommentar.

  Hilsen
  Birthe


 7. Aug 23, 2011
  12:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sarah!

  Well, forarget kan man jo altid blive og det har du jo ret til at blive. Jeg ved dog ikke om læserne ville være interesseret i at høre om mine økonomiske problemer. Hvis du har, må du endelig sende mig den mail, så skal jeg redegøre for dem…..

  /Newyorkerbyheart


 8. Aug 23, 2011
  12:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Det er ikke altid rart at se andre få noget, sådan er vi vel indrettet i DK 😉

  KH
  Birthe


 9. Aug 23, 2011
  1:42 pm

  Curly

  Janteloven og min bare r..!
  Hvis folk har lyst til at donere så lad dem om det og så er den ikke længere…. De bestemmer jo selv om de har lyst. Det er jo ikke sådan at det er en betalingsblog!!!!!!!
  Jesus Christ….


 10. Aug 23, 2011
  1:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Curly!

  Tja, sådan er det jo. Jeg vidste godt at det ville ske og derfor har jeg tøvet så længe med det – og nej, det bliver ALDRIG en btalingsblog 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 23, 2011
  2:11 pm

  Karen

  Nogle gange burde man bare holde sin mening for sig selv!
  De mennesker, der vil donere penge til dig og din blog gør det, og de mennesker, der vil donere til Afrika og de børn, der sulter gør det! Tænk, måske er der endda nogen, der gør begge dele… UH HA DA!!

  Jeg gør ingen af delene, men priser mig dog lykkelig for, at jeg hver dag GRATIS kan læse din blog og dine dejlige opskrifter.
  Ellers holder jeg min mening for mig selv… 🙂

  Hilsen Karen.


 12. Aug 23, 2011
  2:39 pm

  Marie

  Ignore the haters! Synes det er rigtig fint at folk kan donere hvis de har lyst til det. Forstår virkelig ikke problemet? Der er så mange fantastiske ting man kan få GRATIS på nettet – støt dog op om alle dem som gør en stor indsats for at du kan have en nemmere hverdag!


 13. Aug 23, 2011
  2:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen og Marie!

  Tak for jeres kommentarer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Aug 23, 2011
  5:14 pm

  sgs

  Hej Birthe – eller i virkeligheden vel alle Jer der absolut skal kommentere negativt.

  Hvis man ikke vil donere så lader man være – og er lige gode venner ad den grund.

  Det kan sku ikke få mit pis i kog og der er iøvrigt rigtigt mange andre blogs der har samme koncept.


 15. Aug 23, 2011
  6:23 pm

  Louise

  Som Birthe lægger op til, er det en frivillig sag om man vi donere noget til bloggen, lade være, donere til et andet formål eller hvordan man nu vælger at fordele de penge, man evt. har til donationer.

  Det er fint, Birthe, at du lader både de, der ikke er enige i dine dispositioner og dem, der er, komme til orde. Så længe det foregår i en ordentlig tone, er der jo ikke noget ondt i at man ikke er enig eller ikke mener, at ville donere noget.

  Jeg kunne sagtens finde på at gi' en donation. Af mange årsager, men én af dem er ikke, at jeg har "medlidenhed" med dig og din evt. dårlige økonomiske situation – den rager hverken mig eller andre.

  Jeg har masser af ting at bruge mine (i øvrigt ikke særligt mange) penge på, og det gør jeg med stor fornøjelse. Om det så er et par sko, der er alt, alt for dyre, rejser eller en donation til Afrika. Det er der ved gud ingen, der skal blande sig i. Om jeg får mine penge ved at arbejde eller via en social ydelse, det kommer ingen ved. Jeg bruger dem i alle fald nøjagtigt som jeg lyster, om end der naturligvis er ting, såsom husleje, som jeg SKAL betale…

  Jeg er selv blogger, og begyndte næsten samtidig med Birthe. Vi blogger om vidt forskellige ting, og lad det være sagt med det samme: jeg er IKKE den flittige blogger, som Birthe er. Der går længe mellem mine indlæg, jeg er sjældent særligt personlig, jeg blogger om bøger og har måske en håndfuld læsere (hvis jeg er heldig!!!), der et par gange eller tre om måneden smider en kommentar.

  Men jeg ved hvor lang tid det tager at lave et indlæg. Jeg ved hvor meget tid man bruger på billeder, opsætning (også selvom det hele stort set ligger i bloggers templates) og ikke mindst tænke over hvad man skriver. Plus det at besøge andres blogs. Uden andre bloggere, der besøger ens egen blog, er det bare et dødt sted (hvilket kan være fint nok hvis man udelukkende blogger for sig selv, og det er der trods alt nogen, der gør, men det er nu engang sjovere med læsere, også selvom de ikke altid er 100% enige i det, man skriver).

  Det tager med andre ord en hulens tid at være seriøs blogger. Som man selvfølgelig bruger med glæde. Er det ikke en glæde at blogge, skal man ikke gøre det.

  Det er fuldstændig almindeligt, at store, private blogs bl.a. i udlandet, "beder" om donationer. Det er et fuldtidsarbejde at være seriøs, daglig blogger. Birthe, du er i den situation, at du dagligt kan bruge meget tid på din blog, det er jo blevet dit arbejde. Så selvfølgelig er det ok at du nu har en donations-knap. Så kan folk bruge den eller lade f*cking være.

  Ja, du modtager muligvis allerede "løn" via din førtidspension. Og ham kæresten tjener vel også lidt 😉 Det er jo sagen fuldstændig uvedkommende. Jeg tjener også penge ved at gå på arbejde hver dag, men får jo også honorarer og løn fra alle mine "nebengeschäfter". Det er der sgu da ikke nogen, der har ondt af!

  Det her er det samme. Du får en "løn", men du laver også et stort arbejde med bloggen, så summa summarum: det er helt ok at have den donationsknap.

  Louise


 16. Aug 23, 2011
  6:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sgs!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg ved ikke hvor almindelig det er herhjemme endnu, men i det store udland er det faktisk meget normalt at man giver læserne en mulighed for at donere, hvis man har lyst….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 23, 2011
  6:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Jeg tror at der er mange ting vi skal til at vænne os til herhjemme, bl. a. det at give donationer og at se knapperne på blogs. I det store udland er der jo mange der har dem og ingen siger noget til det.

  Jeg tvinger jo langt fra nogen til at betale noget som helst. Bloggen ændrer sig ikke, det bliver ikke en betalingsblog – og det er noget jeg har overvejet rigtig længe. Om nogen giver noget eller ej er helt op til hver enkelt, men nu har man muligheden, hvis man har lyst 🙂

  KH
  Birthe


 18. Aug 23, 2011
  6:39 pm

  Louise

  Egentlig er det jo ikke så meget anderledes end de sider (før i tiden var det hjemmesider, nu er det Facebook) hvor folk mere eller mindre seriøst beder om: "Hjælp XXX af med sin shoppinggæld" og i den alvorlige ende med: "Hjælp lille kræftsyge XXX". Det kan man også synes om eller lade være, princippet er det samme, uagtet at jeg ikke vil sammenligne hverken den shoppegale eller en stakkels kræftsyg med det, du gør her.


 19. Aug 23, 2011
  9:26 pm

  Camilla B

  Mange har sikkert kogebøger på hylden, som de stort set aldrig bruger, fordi det er lettere at finde opskrifter på nettet.
  Vil I hellere betale for opskrifter, som I stort set aldrig bruger end at give en skilling for noget, som I bruger igen og igen?
  Hvis jeg donerer penge til de sultende på Afrikas Horn – hvilket jeg allerede har gjort, så kan jeg ikke følge min donation.
  Og i Afrika er der udbredt korruption, og meget af nødhjælpen bliver stjålet og solgt på det sorte marked.
  Hvis jeg donerer til dig, ved jeg hvor pengene havner.
  Du giver så meget af dig selv, og jeg har haft glæde af dine opskrifter i flere år.
  Så for mig er det oplagt at give en donation.
  Hvis man forventer at få en masse goder uden at give noget igen, er man enten dybt naiv eller pinligt nærig!


 20. Aug 23, 2011
  10:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  KH
  Birthe


 21. Aug 24, 2011
  12:17 am

  Lise Lotz

  Hej Birthe,

  Jeg er måske ikke den største fan af din blog, men jeg er imponeret over dit mod til at holde fast i det, som du synes er rigtigt. Stort "Thumbs up"!

  Lise


 22. Aug 24, 2011
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak for din kommentar 🙂
  Well, jeg ved ikke om det er mod, men nogen vælger at sætte reklamer på deres blog, nogle vælger at tage imod penge fra producenter – dette er min måde. Ingen skal føle sig forpligtet til noget, det er langtfra noget jeg forventer – men hvis nogen har lyst, så har de nu muligheden….

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Aug 25, 2011
  8:47 pm

  June

  Hej Birthe,

  Jeg har læst med hos Bitterfissen, og kan se at flere kommentatorer skriver, at du tager på ferie flere gange om året m.v.

  Og så er det jo, at jeg bare bliver nød til at spørge, om det er sandt?

  Jeg er nemlig også førtidspensionist, og selv med en mand, der tjener ret godt, er det ikke en mulighed vi har. Men fedt hvis I har!

  Dog ikke fedt, hvis du samtidig giver udtryk for en dårlig økonomi, og derfor opfordrer folk til, at støtte dig økonomisk. Så er det i mine øjne "falsk markedsføring".

  Mvh. June


 24. Aug 25, 2011
  8:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej June!

  Jeg er ked af at må sige det, men jeg tror ikke at jeg behøver at gøre rede for min økonomi overfor nogen som helst, man kan jo følge med herinde (den kommentar jeg skrev til Sarah var en joke, som jeg kan se at mange ikke har forstået). Jeg skjuler ikke noget og jeg har ALDRIG tigget om penge hos nogen!!

  Om man vil donere et beløb eller ej er ens eget personlige valg. Ligesom det ville være mit valg om jeg ville sætte reklamer over hele siden eller tage imod penge fra producenter, som andre gør.

  /Newyorkerbyheart


 25. Aug 26, 2011
  9:45 pm

  Mia Lova

  No offense, men i min optik, er der ikke meget forskel på om der sidder en mand med et skilt på Nørreport, og så din donations knap.
  Jo – det er der så alligevel, come to think..
  Manden på Nørreport ligger ikke skjul på at han tigger..

  Fred være med at du tigger om almisser – det synes jeg er fair nok. Det er trange tider for os alle.
  Men det ville klæde dig at stå ved dit foretagende..

  Lov-a


 26. Aug 26, 2011
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Det er så din mening og den skal du have lov til at have – ligesom jeg må have min – da dette jo er MIN blog.

  Jeg kan jo ikke give nogen indrømmelser overfor noget som ikke er, det vil jo være at lyve – og du kan jo ikke vide om det er tiggeri eller ej, du kender mig ikke og du har helt sikkert ikke læst alle de mails jeg har fået (- eller det formoder jeg i hvert fald ikke at du har!!).

  /Newyorkerbyheart


 27. Aug 28, 2011
  5:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jannie!

  Nej, det gør jeg ikke. Men jeg vil kunne forstå hvis du gør det!! Du må have det ret så dårligt med dig selv, siden du har brug for at skrive sådan en kommentar på MIN blog. Hvis du vil skriver noget, så hold det i en anden tone – og for det andet, så kan jeg det jo være at jeg er en af de mennesker der IKKE behøver at fortælle hele verden at jeg har penge nok til at give en donation!!!!

  Måske du skulle arbejde med selvværd, så du ikke behøves at lange ud efter nogen, der ikke har gjort dig noget – overhovedet!

  /Newyorkerbyheart


 28. Aug 30, 2011
  11:29 am

  Karina Hansen

  Hvorfor er det altid de sultende børn i Afrika der bliver bragt op? Hvis man får ondt i røven over en frivillig donationsknap på en blogside, så synes jeg at man skal stille sig ned i det nærmeste indkøbscenter, og prikke til folk der bruger deres hårdt tjente penge til det de selv har lyst til, i stedet for at sende dem ud i verden. Bare min mening.

  Hilsen Karina.


 29. Aug 30, 2011
  11:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Well, nu er det jo lige de afrikanske børn der er oppe i tiden og folk vil bare så gerne forarges – og det er så det de lige kan komme i tanke om at bruge som kasteskyts 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!