Newyorkerbyheart

Pankopaneret kylling og spinatsalat………….

 Marinade til kyllingestykkerne………

 Kyllingstykkerne vendes i……….

 Ahornsirup røres sammen med chipotle pulver……….

 ………..pensles på bacon, mens de steges……..

 Dippen til kyllingestykerne………

 Pankorasp blandes med finthakket rosmarin, fintrevet parmesan, salt, friskkværnet peber og olivenolie………

 Kyllingestykkerne dryppes lidt af og vendes i panko-blandingen………

Babyspinat med langtidsbagte tomater, bacon, blåskimmelost, parmesan i flager, figenbalsamico og olivenolie………

 De bagte kyllingestykker……….

Dagens frokosttallerken……..

I dag kom Anne til frokost og det har jeg glædet mig til, for på programmet stod udveksling af New York minder, tips og “tricks” – men i det hele taget er det dejligt at være sammen med Anne, for jeg kan være sikker på at stemmebåndet bliver rørt – og også lattermusklerne!! Anne har en god form for humor, som passer meget godt til mig……

Inden Anne kom, ville jeg lige støvsuge, så nullermændene ikke overfaldt hende når hun trådte ind ad døren. Jeg var kun lige startet, da støvsugeren gik i stykker – og så kan det ellers nok være at der for alvor kom sved på panden – what to do???
Heldigvis kom jeg i tanke om at vi havde en stående ude i skuret, som kæresten bruger til bilen – og jeg vidste at der også stod et rør til den et sted – jeg skulle bare finde den. Det lykkedes mig kun at finde et lille stykke rør, så jeg nærmest kravlede rundt og støvsugede, men det lykkedes mig at få det gjort inden Anne kom.

Jeg lavede lidt let til frokost, noget kylling, som jeg faldt over i det seneste nummer af Mad & Venner og så en spinatsalat.
Dippen til kyllingen lavede jeg lidt anderledes, fordi jeg syntes at den var noget kedelig, så den fik lige lidt sød chili. Ellers fulgte jeg opskriften, bortset fra mængdeangivelserne. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Salaten er hjemmekomponeret efter hvad jeg godt kan lide og hvad jeg mente ville tage sig godt ud 🙂

Panko-paneret kylling (inspireret af Mad & Venner), 2 pers.:
2 kyllingefileter, skåret i ca. 4-5 strimler hver

Marinade:
1 dl yoghurt naturel
saft af 1/4 citron
lidt hvid peber

Panering:
1½ dl panko rasp
nåle fra 1 stilk rosmarin, finthakket
salt, friskkværnet peber
½ dl frisk, fintrevet parmesan
1½ spsk. olivenolie

Dip:
1 dl yoghurt naturel
salt, friskkværnet peber
skal og saft af 1/4 citron
lidt sød chilisauce
Rør yoghurt og citronsaft sammen til marinaden til kyllingen, krydr med lidt hvid peber. Vend kyllingestrimlerne i og lad det stå og i ca. 4 timer eller natten over. Inden kyllingestykkerne skal paneres, hældes de op i en sigte, så de kan dryppe af.
Panering:
Bland panko, ost, salt og friskkværnet peber sammen. Tilsæt olivenolie og fordel den i blandingen med hænderne. Tag de afdryppede kyllingestykker op og vend et par stykker ad gange i paneringen. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 210 grader (varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Dip:
Rør ingredienserne sammen og smag det til. Server til de varme kyllingestykker.

Spinatsalat med chipotle-/ahorn bacon og blåskimmelost, 2 pers.:
1 bakke babyspinat, godt skyllet og slynget tør, de groveste stilke pillet fra
nogle langtidsbagte tomater
lidt god blåskimmelost, smuldret
4 skiver bacon
lidt god ahornsirup
lidt chipotlepulver
lidt helt parmesan, høvlet
lidt figenbalsamico, eller en anden god balsamico
lidt god olivenolie
Bland ahornsirup og chipotlepulver sammen. Steg bacon og pensl det undervejs med siruppen. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Skær eller smuldr det i mindre stykker.
Fordel spinaten i et fad og læg nogle soltørrede tomater ovenpå. Drys derefter med ost, bacon og høvlet parmesan. Dryp med olivenolie og balsamico.

Vi havde en super hyggelig dag og nu er min stemmebånd faktisk lidt slidt, jeg er slet ikke vant til at tale så meget, så meget taler jeg trods alt ikke med mig selv – eller prinsessen – til hverdag. Men det var dejligt at snakke New York – og alle mulige andre ting – med en som er lige så passioneret som mig. 
Resten af dagen vil jeg slappe mest mulig af, for jeg er lidt træt, men også glad. I dag har været en rigtig god dag…………….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 17, 2011
  7:18 pm

  Mademoiselle Black

  Det lyder skønt! 🙂 Der er ikke noget bedre end at være sammen med mennesker, der fylder en op med glæde og kærlighed 🙂
  Jeg må spørge om, hvad pankorasp er?


 2. Aug 17, 2011
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mademoiselle Black!

  Det var sådan en hyggelig eftermiddag 🙂

  Panko er en japansk rasp og er godt til stegt mad, fordi det bliver meget sprødt. Læs evt. mere her: http://en.wikipedia.org/wiki/Panko

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 17, 2011
  9:34 pm

  Lise B

  Mums hvor ser det lækkert ud 🙂
  Hvor har du købt raspen, kan ikke rigtig finde det nogen steder? 🙂

  /Lise


 4. Aug 17, 2011
  9:36 pm

  Piskeriset

  Meget passende med en panko-ret, nu I begge talte så meget om det 😉

  Hvor endte du i øvrigt med at finde det?


 5. Aug 18, 2011
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak 🙂

  Det er virkelig svært at finde. Jeg fandt det nogle steder på nette, men var for nærig til at betale den porto de forlangte. Jeg endte med at købe det i Citti (i Flensborg) da vi i ferien var dernede. Det var et helt kilo, men jeg delte det med Anne der var i dag….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 18, 2011
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, ikk?? 😉

  Jeg købte det da vi var i Citti i ferien (i Flensborg). Jeg kunne kun få det i et kilos poser, men jeg regnede med at Anne ville dele med mig, så jeg købte det – og jeg havde ret mht. Anne….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 18, 2011
  1:02 pm

  Madpaverne

  Jeg har købt panko i asiatiske butikker .. de fleste har det. – og 250g koster ca. 25 kr

  – men man skal selvfølgelig have sådan en ved hånden 🙂

  Sofie


 8. Aug 18, 2011
  1:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie!

  Jeg prøvede engang i en asiatisk butik i Haderslev og de kiggede på mig som om jeg var faldet ned fra månen 😀 De vidste ikke hvad panko var – og de var asiater….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!