Newyorkerbyheart

Philly cheesesteak sandwich………

 Steak skæres i tynde skiver og blandes med krydderier…….

 Kødet steges i lidt olie på en meget varm pande…..

 Kødet tages af og derefter steges løg og peberfrugt…….

 Et ciabatta flutes flækkes og halveres, lidt af indmaden pilles ud og halvdelen af kødet fordeles i de to brød…….

 Derefter lægges løg-blandingen, så det sidste kød og tilsidst lidt mere af løg-blandingen…….

 Tynde skiver emmentaler lægges ovenpå og så skal de i ovnen…….

 Når osten er smeltet, skal de bare samles…….

 Klar til servering…….

Aftnens tallerken…….

Menuen i aften skulle være let, for kræfterne er ikke alt for overvældende – og selvfølgelig hjælper den manglende nattesøvn heller ikke!!

Nu da vi alligevel snart skal til USA, havde jeg bestemt mig for en rigtig amerikansk klassiker: Philidelphia  cheesesteak sandwich. Sandwichen stammer selvfølgelig fra Philidelphia. I følge Wikipedia, kan den dateres tilbage til 1930’erne, hvor der dog ikke var ost i – det kom først senere. Nogle sværger til at komme provolone ost på, men jeg kan ikke skaffe det, så jeg brugte emmentaler. En Philly-steak kan fås i utallige variationer, jeg fik engang en med champignon og løg i, den var super lækker. Den opskrift jeg valgte er fra All Recipes, hvor kødet også vendes i en krydderblanding, så det får en masse smag – dog kom jeg ikke tørret basilikum i.
Jeg brugte nogle entrecôte, som dog ikke var så store, så jeg brugte 3. Desuden pillede jeg en del af brødkrummen ud af både den øverste og underste del af ciabatta brødet. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Philly cheesesteak sandwich (fra All Recipes), 2 pers.:
1 ciabattabrød, delt, flækket og brødkrummerne tages evt. ud
2-3 steaks, alt efter størrelse, skåret i tynde skiver
1 løg, skåret i halve ringe
½ tsk. sukker
1 peberfrugt, skåret i tynde skiver
salt, friskkværnet peber
½ tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
½ tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret merian
olie til stegning
tynde skiver af emmentaler
Kom de tynde skiver kød i en skål og bland med salt, friskkværnet peber, paprika, chili, løgpulver, hvidløgspulver, timian og merian. Vend det rundt med hænderne, så det er godt blandet. Gør peberfrugter og løg klare. Læg de flækkede, delte brød på en bageplade (både de underste og de nederste dele af brødet, med skærefladen opad) – så de er klar.
Tænd for ovnen på 225 grader (varmluft).
Varm en pande godt op og kom olie på. Kom kødet på og lad det brune, vend det og brun på den anden side. Steg i alt i 2-3 minutter. Tag det af panden. Skru lidt ned og kom løg på, lad det stege til det bliver blødt og tilsæt så sukkeret. Når det begynder at blive gyldent, tilsættes peberfrugt, som steger med i nogle minutter.
Fordel halvdelen af kødet på underdelen af brødet, derefter løgblanding, så det sidste kød og slut af med lidt mere af løgblandingen. Læg tynde skiver af emmentaler ovenpå og sæt pladen ind i den øverste del af ovnen. Giv det ca. 4-5 minutter, til osten er smeltet og brødet blevet let ristet. Tag ud og læg overdelen af brødet ovenpå. Server straks.

Vi fik en tomat-løgsalat til, en salat vil også være godt.

Jeg regner med at der kommer et indlæg mere fra min side, inden vi tager afsted til New York fredag morgen, men jeg regner ikke med at blogge derovre fra. Jeg har valgt at holde helt fri, dels fordi jeg ikke ved hvordan internetforbindelsen er på vores hotel og dels fordi jeg trænger til lidt ferie.

Jeg vil også godt takke alle jer der har støttet mig efter den ubehagelige mail! Der er kommet rigtig mange kommentarer – og TAK for det. Jeg har valgt ikke at svare hver enkelt, som jeg ellers plejer, men jeg håber at I ved at jeg værdsætter alle jeres ord og jeres støtte. Nu trænger jeg vist bare til at komme lidt væk fra blogverden – og til en ordentlig en på opleveren……..

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Aug 30, 2011
  10:30 pm

  Piskeriset

  Nøj, den ser god ud! Kan du ikke nå at lave en til min frokost i morgen? 😛

  *må snart skaffe sig en 3D-printer*


 2. Aug 30, 2011
  10:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Et styks fluks afsted til dig! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 30, 2011
  11:08 pm

  MindYourSpirit

  Mummemums, hvor ser det lækkert og super-indbydende ud 🙂
  Den kommer lige på indkøbssedlen til næste uge 🙂


 4. Aug 30, 2011
  11:38 pm

  Frøken Uldbjerg

  Wauw, det ser virkelig lækkert ud. Dejlig med en opskrift på sandwich – jeg er selv lidt i sandwich-land lige for tiden og akkurat ligesom græsk og kinesisk mad er det stærkt undervurderet hvis det ellers tilberedes med kærlighed 🙂

  God rejse og hey, du skal skisme da heller finde dig i sådan en vred amatør uden stavekontrol. *smiley der lægger armene over kors og ser stædig ud*!

  Og forresten så er jeg stadig stolt over at du læser min blog 🙂

  Allervenligst
  Natalie


 5. Aug 31, 2011
  9:29 am

  camilla

  jeg håber i får en rigtig god tur til new york, og glæder mig til at læse om alle jeres oplevelser.
  imens vil jeg lave den her opskrift og drømme om den dag hvor vi selv får råd til sådan en tur:)
  mange hilsner camilla pugflod


 6. Aug 31, 2011
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mind your spirit!

  Tak, jeg håber at du også vil kunne lide den. Jeg synes det er skøn mad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 31, 2011
  11:00 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Natalie!

  Tusinde tak for din kommentar 🙂

  Jeg kan rigtig godt lide sandwich – og ja, de er undervurderede, de skal bare laves rigtigt…
  Jeg er sikker på at vi vil få nogle virkelig gode af slagsen i New York.

  Selvfølgelig læser jeg med, du har en dejlig blog og laver mad som jeg godt kan lide 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 31, 2011
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Tusinde tak!! Det er en fin erstatning, når man nu ikke selv kan være i "Guds eget land" 🙂 Jeg glæder mig meget til at komme derover og mærke den helt specielle vibe, der er derovre………

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 31, 2011
  11:17 am

  Marie

  Lækkert! Jeg drager til NY i oktober, og jeg skal da vist også nå at lave den lækre sandwich inden (og en omgang Pulled Pork 😉 )

  Hav en rigtig dejlig ferie. Jeg glæder mig til at læse om dine oplevelser, og forhåbentlig få nogle gode tips om NY 😉


 10. Aug 31, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Ej, hvor skønt for dig! New York er jo altid en FED by at komme til – jeg håber at jeg vil kunne bidrage med nogle tips til din tur 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 31, 2011
  8:59 pm

  Doreen Møller Holmquist

  Hej
  Jeg har tildelt dig en blog-award, du kan læse mere her
  http://pippitime.blogspot.com/2011/08/blog-award.html
  hvad det går ud på, håber du er med på legen.

  KH Doreen


 12. Aug 31, 2011
  9:45 pm

  SushiStegen

  Steaksandwich er de bedste sandwich! Din ser så god ud.

  Har lige læst den ubehagelige mail. Det er for vildt at nogen dels skriver den slags og dels bruger krudt på det. Virkelig dårlig karma. Godt du har politianmeldt den. Den slags skal ingen finde sig i!
  Jeg håber at du kan abstrahere fra ubehagelighederne og glæde dig over de søde emails. Jeg slutter mig til koret, og synes din blog er skøn, personlig og fyldt med gode ideer til aftensmad. Tak for dine indlæg, jeg ved det tager meget af din tid, overskud og kræfter, men jeg værdsætter at læse hos dig,
  knus SS


 13. Aug 31, 2011
  9:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Ja, det er virkelig en skøn sandwich, men jeg går nu heller ikke af vejen for en meatball-sandwich 😀

  Tak for dine søde ord, de er værdsat…..

  Knus
  Birthe


 14. Aug 31, 2011
  9:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Doreen!

  Mange tak fordi tildeler mig en award, det gør mig glad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 31, 2011
  10:03 pm

  Trine

  Ville bare lige ønske dig god tur til USA. Nyd det, du fortjener det virkelig. Og lad ikke de der lorte kommentarer gå dig på. Du skal bare hygge dig, og nyde det forhåbentligt gode vejr!


 16. Aug 31, 2011
  10:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Tusinde tak, hvor er det sødt af dig – og det ser ud til at vejret bliver ganske godt 🙂

  Mht. kommentarerne, så er der bare altid nogen der VIL misforstå…..

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Sep 1, 2011
  10:44 am

  Drilleren

  SKØN mad, vil prøve det en dag


 18. Sep 1, 2011
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Drilleren!

  Jamen, det er jeg da glad for 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Sep 1, 2011
  1:15 pm

  studielivet

  Hej Birthe,

  Det ser da super ud! Så fik du alligevel lavet det, selvom din version er lidt anderledes end min.. Skønt ser det i hvert fald ud 🙂
  Håber du får en skøn tur til staterne..
  Kærligst Lea


 20. Sep 1, 2011
  1:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Ja, de laves jo i et utal af variationer, men jeg tror at lige meget hvad, så er resultatet altid godt 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!