Newyorkerbyheart

Quesadillas med sorte bønner, peberfrugt og majs……..

Det var først i går vi fik resterne af de lækre cevapcici som jeg lavede fredag, fordi lørdag blev der serveret mad i tennisklubben, hvad jeg ikke vidste – mere om det senere. Men altså jeg lavede tomatsalaten til igen, bare i et andet udseende…….

 Majs, peberfrugt og sorte bønner blandes med lidt limesaft……..

 Tortillas lægges på en pande og lidt af fyldet kommes på halvdelen……

Derefter drysses med lidt ost……..

 Tortillas’en foldes over og steges sprød på begge sider…….

Aftenens tallerken…….

Dagens menu stod på nogle lækre quesadillas med sorte bønner, peberfrugt og maj. Jeg fandt dem inde hos The Yummy Morsel og straks jeg så dem, vidste jeg at de skulle laves – og de levede fuldt ud op til forventningerne.
Skøn smag og virkelig hurtig at lave. Jeg havde kun rød peberfrugt, men det ville klart se bedre ud, hvis der også bruges grøn. Jeg kunne forestille mig at en god guacamole og salsa ikke ville gøre retten dårligere…….
Jeg havde ingen af delene, så vi fik bare nogle gulerodsstave, agurkestave og en hvidløgsdressing til – men det smagte nu dejligt.

De sorte bønner købte jeg da jeg var i Citti i Flensborg. Jeg sætter dem i blød natten over i rigeligt vand og næste dag skyller jeg dem godt, inden de kommes i en gryde med letsaltet vand og koger dem i ca. 30-35 minutter.

Quesadillas med sorte bønner, peberfrugt og majs (fra The Yummy Morsel), 2-3 pers.:
3-4 store tortillas
2 dl sorte bønner, kogte og helt afkølede
2 dl frosne majs, optøede og afdryppede
1 rød peberfrugt i små tern
saft af ½ lime
2 dl revet mozzarella
2 dl revet cheddar
lidt olie
Bland bønner med peberfrugt. Pres limesaft ud over og bland det godt. Tilsæt majs og vend godt rundt igen.
Bland mozzarella og cheddarost.
Varm lidt olie op på en pande ved middelvarme og læg en tortillas på. Læg lidt af bønne-blandingen på halvdelen og top med ost. Fold den anden halvdel af tortilla’en over og pres godt ned med en spatel. Steg til den er gylden og sprød, vend den forsigtigt og steg på den anden side til den også er gylden og sprød. Skær den evt. i trekanter og server.
Note:
Jeg kunne forestille mig at det ville være godt at blande lidt godt, smagfulde tomater i bønne-blandingen, måske også oliven og lidt tabasco….

I dag var det kun kæresten der var til tennistræning, min krop sagde nej og for en gangs skyld lyttede jeg!!! Jeg ved at der er en tur til New York på spil, så det var lettere at lytte til kroppen 😉
I lørdags var jeg jo med til Skomager Cup i tennisklubben og det var måske ikke den smarteste beslutning jeg har truffet. Ikke alene er jeg MEGET handicappet i forhold til de andre pga. min sygdom, men de var også alle mænd, så oddsene var dårlige. Det var nu heller ikke fordi jeg havde forventet at vinde, men jeg syntes bare at det kunne være sjovt at deltage i sådan noget – og jeg er jo god til at bilde mig selv ind “at det skal nok gå!”. Det gik også – fordi jeg jo VILLE – men min “skildpadde”-tennis duer ikke rigtig til sådan noget. Jeg kom ind på en flot sidste plads, men jeg fik dog ikke æg af nogen……
Anyway, jeg har været rimelig meget underdrejet siden. Er det min egen skyld???? 100%. Gider andre at høre om det??? sikkert ikke. Piver jeg??? Jeps!. Har jeg ondt af mig selv?? well, ja lidt. Jeg bliver så trist over at jeg ikke kan, når jeg nu så gerne vil. Det gør mig trist at jeg får SÅ ondt, når jeg bruger min krop – hold kæft (pardon my French) hvor ville jeg gerne have en ny krop – hvis det var muligt……

Efterhånden har jeg fået en del mails angående den “Donate” gadget jeg har sat på ude i højre side. Den har været der noget tid efterhånden.
Jeg har sat den på fordi jeg gennem årene er blevet spurgt så mange gange om det var muligt at give mig et lille beløb, hvis man skulle have lyst til det – og ja, jeg skal nok huske at opgive det……..

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Aug 22, 2011
  10:41 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  oooohj Birthe – skøn tallerken 🙂

  Mht. tennis, så synes jeg det er flot du i det hele taget er med 🙂 Godt du undgik æggene 😉


 2. Aug 22, 2011
  10:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Tak – det kan anbefales en aften hvor tiden eller kræfterne ikke rigtig er til at lave mad. Det tager sådan ca. 15 minutter at lave det 🙂

  Tak!(mht. tennis)

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 22, 2011
  11:29 pm

  anne21

  Hej 🙂

  Jeg er relativt ny læser og har indtil videre kun læst bloggen for de dejligt inspirerende hverdagsretter, men nu føler jeg lige for at smide en kommentar 🙂
  Dine sidste linjer om at ønske sig en ny krop er virkelig ord der rammer for mig, jeg er kun 21, men ramt af dårlige hofter (ja, jeg ved godt det lyder som om jeg er 89) og allerede opereret så mange gange at det snart ikke er muligt at gøre mere. Jeg kender alt til at det er SÅ hårdt når man gerne vil, men kroppen siger nej… Og ja, man kan være meget værre handicappet end både du og jeg, og man skal også huske at være positiv i livet, men ind i mellem er det sgu okay at pive – så jeg synes det er helt fint at du ind i mellem "piver" her på bloggen, det skal der være plads til 🙂

  Tak for en go blog!


 4. Aug 23, 2011
  6:52 am

  Piskeriset

  Jeg kan godt forstå, du sparede på kræfterne – New York er altså vigtigst i den sammenhæng!

  Er du færdig med at pakke? 😉


 5. Aug 23, 2011
  7:03 am

  MissMuffin

  Uhm, lækker vegetarmad.
  Den opskrift vil jeg huske! Jeg forsømmer heller ikke en lejlighed til at spise guacamole, for det er noget af det bedste jeg ved:)


 6. Aug 23, 2011
  7:17 am

  Charlotte den 2.

  Morgen gomorgen Birthe!

  Ja husk endelig det Birthe, der er altid nogle der har så forbandet ondt i røven:-)
  Dog ville jeg ønske du havde dansk valuta på i stedet for euro. Jeg ved det kan lade sig gøre, har set det på andre blogs. Tænk lige et par tanker:-)
  Godt du tænker lidt på din egen formåen her inden turen til New. Også kun lidt.
  KH
  Charlotte


 7. Aug 23, 2011
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne21!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Puhh, ikke rart at være så ung og havde de problemer som du har. Du har helt ret i at mange andre har det værre end os to – hvilket jeg tænkte meget før i tiden – men efterhånden er jeg begyndt at tænke at dette jo er min virkelighed. Jeg ved selvfølgelig godt at mange andre har det værre, ligesom du ved det, men det gør jo ikke vores situation bedre, vores smerter mindre og vores ydeevne bedre 😉

  Alt det bedste til dig!

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 23, 2011
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nej, jeg har faktisk ikke fået pakket så meget endnu, hvad der slet ikke ligner mig, men kræfterne har ikke været der. Men nu skal der til at ske noget 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 23, 2011
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det gør jeg normalt heller ikke, men i går havde vi ikke noget avacadoer – og jeg orkede ikke at tage ned og handle. Men super lækker ret og virkelig hurtig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 23, 2011
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Jep, det er ikke noget visse mennesker har lettere ved, end at få ondt bagi 😉

  Jeg skal nok få kigget på det. Hvis du støder på en side der har det, vil du så ikke godt give mig besked??

  KH
  Birthe


 11. Aug 23, 2011
  1:21 pm

  Charlotte den 2.

  Jeg kan se du har lavet om på Donation. Men kan fortælle dig hvor jeg så det første gang m.h.t. DK.
  I sidste uge var der en mandlig blogger Max Rasmussen i morgen TV, som lavede verdens bedste brød i gryde. Hans blog hedder Kvalimad. Der fortæller han om donationen, bl.a. om udgifter til siden o.s.v. Det var der jeg så at det var i danske kroner.
  KH
  Charlotte


 12. Aug 23, 2011
  1:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Charlotte!

  Jeps, det er også ham jeg har spurgt til råds, så det nu skulle virke 🙂

  KH
  Birthe


 13. Aug 23, 2011
  6:57 pm

  Mary

  That just might be the perfect quesadilla. I love that combination of flavors.


 14. Aug 23, 2011
  9:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Barefeet ind the Kitchen,

  I really recommend these, they're perfect – quesadillas rock 🙂

  All the best,
  Birthe


 15. Sep 12, 2011
  5:53 pm

  Lise

  Hej

  Kan man også bruge kidney bønner f.eks? Altså dem man køber fra dåse med væske i?? Og også dåsemajs?

  Hilsen Lise


 16. Sep 14, 2011
  2:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Det kan jeg ikke se nogen grund til at du ikke skulle kunne 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!