Newyorkerbyheart

Små lasagner og pastasalat……..

 Hakket oksekød, løg, hvidløg og champignon svitses……

 Ricotta blandes med salt, friskkværnet peber, frisk oregano og frisk basilikum…….

 Der tilsættes moste tomater til kødet, jeg brugte dem fra Mutti, som jeg købte i Citti i sidste uge…..

 Filodej skæres til og kommes i muffinsformen……

 Så fordeles halvdelen af ricottablandingen…….

 …..og derefter halvdelen af kødsovsen………

 Slut af med lidt revet ost…….

 Gør så det hele engang til……

 Det færdige resultat, inden de kommes i ovnen…….

 De små, færdigbagte lasagner……..

Små suppehornspasta med champignon, oliven radiser, peberfrugt og agurk……

 Aftenens tallerken søndag og mandag……

……og sådan ser de ud tæt på…….

Søndag og mandag – har vi fået mad, som jeg har forelsket mig lidt i, nemlig små lasagner. Jeg synes at de er vildt søde, dekorative og så smager de selvfølgelig godt…..

Jeg fandt opskriften hos “Can you stay for dinner” og jeg vidste bare at dem skulle jeg prøve at lave. I original opskriften bruges der wonton-dej, men jeg valgte at bruge filodej, som jeg selv skar til. Jeg vil måske overveje at lægge 2 stykker filodej i for i stedet for kun et, fordi de bliver lidt skrøbelige. De kan være lidt svære at få op, men med en kniv til at løfte op i dem og en ske til at stikke ind under, så gik det fint og uden at de gik i stykker. Desuden var det som om at efter de havde sat sig lidt, så blev det endnu nemmere……

Jeg brugte frisk oregano og basilikum i stedet for tørret. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Små lasagner (fra “Can you stay for dinner“), 12 stk./4 pers.:
24 stykker filodej, skåret i firkanter på ca. 9 x 9 cm.
400 g hakket oksekød
ca. 150 g champignon, hakket
salt, friskkværnet peber
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
ca. 3/4 flaske moste tomater (eller Sugo della Casa, fra bl. a. SuperBrugsen og Kvickly)
blade fra 3 stilke frisk oregano, hakket
1 bæger ricottaost (250 g)
blade fra 3 stilke frisk oregano, hakket
1 håndfuld basilikum, hakket
revet mozzarella
olivenolie til stegning
Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løg til de bliver lidt bløde. Tilsæt hakket oksekød og krydr med salt og friskkværnet peber, lad det stege til løg og kød bliver gyldent. Tilsæt champignon, hvidløg og oregano, lad det stege med lidt under omrøring. Hæld tomaterne ved, krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber og lad det simre i 10 minutters tid. Smag til.
Bland ricotta med salt, friskkværnet peber, oregano og basilikum.
Pensl/spray muffinsformene med lidt olivenolie, vær ikke alt for nærig, for så hænger de i. Læg filodej i hver og sørg for at trykke dem godt ud i kanten. Fordel halvdelen af ricottablandingen i hullerne, derefter halvdelen af kødsovsen og så lidt revet mozzarella. Læg endnu et stykke filodej over og pres forsigtig ned, gentag så processen og slut med revet ost. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til osten er smeltet og gylden. Tag ud af ovnen og lad dem lige stå i 5 minutter, inden de serveres.

Som tilbehør lavede jeg en pastasalat, men det kunne også bare være en grøn salat. Min pastasalat var helt enkelt (læs: lidt kedelig), men det var hvad jeg havde i køleskabet. Jeg lavede en creme fraiche dressing med hvidløg og basilikum til.

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Aug 2, 2011
  12:39 pm

  LaTascha

  Hvor er de da bare helt ubeskriveligt nuttede. Savner man slet ikke pastapladerne eller opvejer filodejen det hele?

  Kærlig hilsen

  Anne.


 2. Aug 2, 2011
  12:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Ja, ikk?? Vi savnede slet ikke lasagnepladerne, derimod gav filodejen et meget dekadent crunch. Men jeg har tænkt at jeg vil lægge 2 plader filodej i hvert lag næste gang, men mere for at få lidt mere hold på selve lasagnen 🙂

  KH
  Birthe


 3. Aug 2, 2011
  1:09 pm

  Anne Katrine

  Hej Birthe

  De ser vildt lækre ud 🙂 tror du man kan lave dem med friske lasagneplader skåret til, så de passer i muffinformen?

  Med venlig hilsen og dejlig solskinsdag
  Anne Katrine


 4. Aug 2, 2011
  5:07 pm

  MissMuffin

  Jeg har gemt helt samme opskrift på min "to do", men jeg er aldrig kommet videre, haha:)
  Jeg har dog stadig lyst til at lave den, for de lyder lækre!
  (Og så er det ligesom, at alt i mini bare er så meget bedre:) )


 5. Aug 2, 2011
  6:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Katrine!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Personligt synes jeg lidt at ideen går af, hvis du bruge almindelige lasagnerplader, desuden er de heller ikke helt så lette at forme efter muffinshullerne som f. eks. filodej. Jeg ved heller ikke om du vil kunne have plads til 2 lag, hvis du bruger lasagneplader….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 2, 2011
  7:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Ja, det har du ret i, de smager i hvert fald super godt – også dagen efter – hvor jeg bare varmede dem op igen med stanniol over 🙂

  Du skulle tage at lave dem, de er virkelig gode….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 2, 2011
  7:07 pm

  Piskeriset

  Genial idé! Det må jeg prøve at lave et på et tidspunkt – tak for inspirationen 🙂

  (og så ikke et ord om den voksende liste… ;-))


 8. Aug 2, 2011
  7:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Liste, hvilken liste?? jeg kender ikke noget til nogen liste 😉

  Du må klart prøve dem, de er så skønne og jeg skal helt sikkert prøve dem igen. Måske med hakket kylling….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 3, 2011
  8:56 am

  Apatulski

  Det ser simpelthen så lækkert ud.!

  Helt fantastisk. Den MÅ jeg prøve.


 10. Aug 3, 2011
  8:58 am

  Apatulski

  så lige din sidste kommentar med at prøve dem med hakket kylling. DET lyder da også bare så lækkert 😀
  Måske man skulle lave to slags…

  Mange hilsner Anja


 11. Aug 3, 2011
  11:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  De var så lækre og er helt sikkert nogen jeg vil lave igen – og så synes jeg at de er så fine 🙂

  Jeg glemte at skrive at i originalopskriften blev der brugt hakket kalkun, men ja, god ide at lave lidt forskellige….

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Aug 3, 2011
  12:17 pm

  Apatulski

  Kære Birthe,

  Hav en fortsat fornøjelig dag 🙂

  Tak for svar

  KH Anja


 13. Aug 3, 2011
  12:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Anja!

  I lige måde – og det var da så lidt 🙂

  KH
  Birthe


 14. Aug 5, 2011
  7:17 pm

  Miss Joan

  Hej Birthe.
  Jeg har lige lavet dem, jeg kom lidt chili i og mums det var bare godt, men lidt svært at får op af formen, men det gik.
  joan


 15. Aug 5, 2011
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Joan!

  Velkommen herinde, tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg vil godt tro at chili er godt i, tippet er hermed givet videre – og ja, de er lidt svære at få ud af formen…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!