Newyorkerbyheart

Stegt blomkål med citron, oliven og feta…….

 Blomkål skæres i buketter og steges i lidt olivenolie…….

 Spidskommen og kalamataoliven tilsættes…….

 Derefter citronsaft og så tages det af varmen. Tilsæt lidt smør, citronskal, feta og purløg……

 Tykke koteletter grillet med BBQ sauce……

Aftenens tallerken……

Jeg er blevet helt vild med koteletter, som jeg ellers aldrig har brudt mig særlig meget om – og da slet ikke grillet. Men siden jeg har fundet de her super tykke koteletter, ca. 3 cm. tykke, har det ændret sig. De er super gode på grillen, fordi de forbliver saftige og har masser af smag………

I dag blev de vendt med lidt god BBQ sauce og fik lov at stå i nogle timer i køleskabet, inden de blev taget ud ½ times tid inden de kom på grillen. De fik lidt salt og friskkværnet peber og blev så grillet på en godt varm grill i ca. 5-6 minutter. De blev penslet et par gange undervejs med BBQ saucen. Så blev de taget af, dækket med stanniol og et viskestykke og fik lov til at stå og trække i 5-7 minutter. Resultat: lækre og saftige koteletter med masser af smag.

Tilbehøret blev blomkål stegt med citron, oliven og feta – en opskrift jeg har fundet hos “Lue vegetarmad“, en super skøn ret som mætter virkelig godt og har masser af smag. Det eneste jeg ændrede var, at jeg tilsatte lidt purløg og lidt hvidløg ellers fulgte jeg ingredienslisten.
Kombinationen af den milde blomkål, der får lidt mere kant når den bliver stegt, kalamataoliven, den lidt salte feta og citronskallen er helt vidunderligt. Retten kan sagtens være en selvstændig ret evt. med noget brød og måske en helt simpel grøn salat – eller den kan bruges som tilbehør til alverdens retter……..

Stegt blomkål med med citron, oliven og feta (fra Lue vegetarmad), 2-3 pers.:
1 blomkål, delt i små buketter
olivenolie til stegning
3/4 tsk. spidskommen
saft og fintrevet skal af ½ citron
salt, friskkværnet peber
ca. ½ glas kalamataoliven uden sten, halveret
2 fed hvidløg, knust og finthakket
lidt cayennepeber
noget feta, fra blok, smuldret
1 spsk. smør
lidt purløg, fintsnittet
Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til det begynder at tage farve. Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg. Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til. Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid. Tag panden af varmen og vend fintrevet citronskal og smør i. Vend godt rundt til smørret smelter. Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg. Server varm eller lun.

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Aug 2, 2011
  11:44 pm

  Camilla B

  Jeg forstår godt, hvorfor at du ikke er til tyndtskårne svinekotteletter 😉

  Det lyder som sædvanlig super-lækkert.


 2. Aug 3, 2011
  7:17 am

  Charlotte den 2.

  Go morgen go moren.

  Jeg har haft det på samme måde som dig m.h.t. koteletter, men efter jeg har set herregårdskoteletter med skaft, min. 350 gram pr. styk:-)hos REMA1000 er jeg blevet omvendt.
  KH
  Charlotte


 3. Aug 3, 2011
  7:32 am

  Åsa

  Det ser virkelig lækkert ud, det bliver jeg nød til at prøve:)
  Ha en rigtig fin dag, knus fra Åsa


 4. Aug 3, 2011
  8:48 am

  Piskeriset

  Koteletter er en af mine yndlings-grillting, for de bliver altid gode, når de steges på grill. Tilbehøret lyder nu også enkelt og velsmagende 🙂


 5. Aug 3, 2011
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Tak, det smagte også virkelig dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 3, 2011
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Ih, dem må jeg da prøve, vi har da en Rema her i byen 🙂

  KH
  Birthe


 7. Aug 3, 2011
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Åsa!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg håber du vil kunne lide det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 3, 2011
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja det bliver super lækre, især når de er godt tykke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 3, 2011
  1:54 pm

  fru K

  Spændende måde at få blomkål på, jeg er ikke så god til at lave eller spise blomkål, men tror da jeg må prøve denne. Tak for endnu et spændende input 🙂


 10. Aug 3, 2011
  2:00 pm

  Lin

  Tynde svinekoteletter??Nix, og man har svaert ved at faa andet hernede.Sidst da jeg "forlangte" tykke, kiggede slagtersvenden paa mig som om jeg var totalt tosset hihi. Men okay, de kender heller ikke rigtigt kyglegrillen hernede. Det maa vi lave om paa hehe.


 11. Aug 3, 2011
  3:20 pm

  Lue

  Kære Birte. Tak for henvisningen 🙂 ja, det er bare en super god blomkålssalat 🙂 hilsen Lue


 12. Aug 3, 2011
  9:08 pm

  Det-lille-koekken

  Mums.. det er jo lige noget for en blomkålselsker som mig..
  🙂


 13. Aug 3, 2011
  11:31 pm

  Trine

  Fy fån (sagt på svensk) det ser lækkert ud 🙂 Jeg har et spørgsmål til dig. Ikke om denne ret, men om en af dine andre. Jeg skal bare dine pitabrød. Tror du godt jeg kan lave dem dagen før, for har rigtig travlt den dag jeg skal bruge dem (og har desværre ikke nogen brødmaskine.. endnu!!) Bare om du havde nogen erfaring med hvordan de så blev? Har ville lave dem længe og nu synes jeg det skulle være. Jeg elsker btw, at du har så meget vegetarisk tilbehør. Jeg er ikke den store kødspiser, så det er skønt med nogle grøntsager at kigge på også (selvom jeg må indrømme, at dine kødretter også frister indimellem, haha). Som altid tak for en super dejlig blog 🙂 god aften / nat fra amager.


 14. Aug 3, 2011
  11:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Fru K!

  Jeg tror ikke jeg har set dig før, så velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende…

  Det er en virkelig skøn måde at spise blomkål på, som jeg synes er den grøntsag der er svær at variere 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Aug 3, 2011
  11:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Du må altså lære dem hvordan det skal gøres – også med kuglegrillen 😀

  Kh
  Birthe


 16. Aug 3, 2011
  11:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lue!

  Det var da det mindste – og ja, det er en virkelig SKØN ret – så det er mig der takker 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 3, 2011
  11:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille Køkken!

  Jeg er sikker på at det vil falde i din smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Aug 3, 2011
  11:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Tak, det er dejlig ros at få. Jeg ser ellers tid rundt omkring at folk synes jeg laver for fed mad 😉

  Jeg vil tro at du godt kan lave dem dagen før og så bare varme dem forsigtig op i ovnen, pakket ind i stanniol næste dag…
  HÅber, at de bliver gode.

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Aug 3, 2011
  11:49 pm

  Trine

  Tusind tak for rådet! Det vil jeg gøre. Det tror jeg. Dine opskrifter plejer at vække lykke. Mine favoritter so far er pebernødder ala lagkagehuset og en thai kyllingesuppe du lavede for laaang tid siden, men som smager himmelsk, og er utrolig når influenzaen har meldt sig i februar måned. Det er så dejligt, at man kan gå her ind og få inspiration!


 20. Aug 4, 2011
  5:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Trine!

  Det var så lidt, jeg håber at de bliver gode 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Aug 5, 2011
  8:57 pm

  Mimi K Jensen

  ja skaft koteletter er det endeste der dur i min verden, vi fik det også i går på grillen. De er fantastiske, ser lækkert ud det blomkålstilbehør !
  mvh Mimi


 22. Aug 5, 2011
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mimi!

  Ja, de er virkelig skønne – og prøv endelig blomkålssalaten, de er virkelig lækker 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Aug 6, 2011
  9:54 pm

  Christine

  Jeg er normalt ikke emget til blomkål, (tror ejg er skadet af for meget kogt blomkål i min barndom) men denne her tror jeg skal afprøves snarest. Ser lækkert ud!


 24. Aug 6, 2011
  9:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christine!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg var ret vild med denne ret og det var kæresten også. Oliven og feta, går virkelig godt til den stegte blomkål. Jeg håber, at du vil kunne lide det…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!