Newyorkerbyheart

Bøf Stroganoff med paprika og hasselbackkartofler (Magasinet Mad! nr. 8/2011)……….

16 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med oksekød - Tags: , ,

 Kødet brunes……

 Rødløg, champignon og grøn peberfrugt svitses….

 Kødet kommes tilbage i gryden og vendes med paprika og tomatpuré…….

 Bouillon/vand tilsættes……….

 Kartoflerne drysses med salt, friskkværnet peber og paprika, inden de sættes i ovnen…..

 Gårsdagens salat…….

 Madlavningsfløde tilsættes og derefter svampeblandingen……..

Gårsdagens menu……..

Jeg kæmper med at finde tilbage i hverdagens rytme, især kæmper jeg med træthed og smerter. Jeg sover længe, som i MEGET længe, hver dag. På den anden side, er det også vigtigt at få så meget hvile som muligt, inden min Mama kommer på tirsdag.
Vasketøjsbunkerne er ved at være nedkæmpet, så nu mangler jeg “bare” lige at få pakket resten ud, det er jeg altid enormt langsom til…..

I går lavede jeg bøf stroganoff efter en opskrift fra det seneste nummer af Mad! (nr. 8/2011). Jeg lavede dog en væsentlig ændring. Efter en lang ferie, synes jeg ikke lige der var råd til oksefilet eller oksemørbrad til at lave bøf stroganoff af, så jeg valgte nogle kødstrimler af okseinderlår, som skulle tilberedes i lidt længere tid. Jeg ved ikke om det så ændrer navn til noget andet end stroganoff, men det smagte i hvert fald dejligt.
Jeg brugte også en blanding af brune champignon og almindelig champignon.
At bruge noget andet kød, betød også at min tilberedningstid blev længere og anderledes end den beskrevet i bladet, så jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Bøf stroganoff med paprika og hasselbackkartofler (efter inspiration fra Magasinet Mad! nr. 8/2011 – men lavet på min måde), 4 pers.:
600 g oksekød i strimler af okseinderlår
olie til stegning
salt, friskkværnet peber
2 rødløg, skåret i smalle både
1 bakke brune champignon, evt. halveret hvis de er store
200 g champignon, evt. halveret hvis de er store
2 grønne peberfrugter, skåret i store tern
1 tsk. paprika
½ tsk. røget paprika
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 spsk. æblecidereddike
4 dl oksebouillon
2½ dl madlavningsfløde

Hasselbackkartofler:
8 kartofler af normal størrelse, skrællet
salt, friskkværnet peber
olie til pensling
paprika
Varm en tykbundet stegegryde op og tilsæt olie. Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det så på alle sider ad et par omgange, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det op og stil det til side. Kom evt. lidt mere olie i gryden og tilsæt så løg, lad det lige stege i et lille minuts tid under omrøring. Tilsæt champignon og peberfrugt, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Lad det stege i ca. 3-5 minutter, under omrøring, tag det op og stil det til side.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt de 2 slags paprika, vend godt rundt. Tilsæt så tomatpure og æblecidereddike, vend det igen godt rundt og lad det stege i et par minutter under omrøring. Hæld bouillon ved, lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det så simre i 1½ times tid.
Skræl kartoflerne og skær lidt af bunden af, så de kan stå stabilt. Stik en kødnål – eller et træspyd – igennem kartoflen i den nederste del, så du ikke snitter den hele vejen igennem. Skær derefter riller i kartoflerne, til du rammer kødnål/træspyd. Dup dem tørre og sæt dem i et smurt, ovnfast fad. Pensl med olie, krydr med salt, friskkværnet peber og paprika. Sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) og lad dem stå i 50-60 minutter, til de er møre.
Når kødet har simret færdigt, tilsættes madlavningsfløden og det koger igennem. Jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand og tilsæt derefter champignon-blandingen, lad det lige netop varme igennem. Smag sovsen til og server til hasselbackkartofler og gerne en salat.

Vores salat bestod af blandede salatblade, gulerødder, radiser, agurk, snackpeber og ristede græskarkerner. Dressingen var en italiensk dressing, som jeg købte i Trader Joe i New York.

Skøn og dejlig mad, der passer godt til det efterårsvejr vi er kommet hjem til. Unægtelig noget koldere – og mere vådt og blæsende – end vi havde i New York. I aften skal vi ud og spise hos kærestens søster, men resterne fra i går gemmes til på lørdag……….

I går gik den tid jeg var vågen med at gå igennem vores utrolig mange billeder fra New York. Jeg er efterhånden færdig med at sortere dem og det betyder at der nok ikke varer så længe inden det første indlæg fra vores tur kommer. I kan forvente et indlæg fra hver dag vi var væk, for denne blog er jo også min dagbog. Så for dem af jer der ikke er interesseret i at læse om vores oplevelser, så spring de indlæg over der begynder med “New York, dag ??” – bare en lille servicemeddelelse 🙂

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Sep 16, 2011
  3:10 pm

  fru helle

  Glæder mig allerede til at læse din dagbog….så bliver jeg da kun endnu mere utålmodig til næste gang jeg skal til USA – og næste gang jeg skal til NY…


 2. Sep 16, 2011
  3:31 pm

  Julie

  MÅÅÅMS! Det kunne jeg godt spise!


 3. Sep 16, 2011
  5:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Fru Helle!

  Jeg håber at du vil synes om min dagbog – og nyde billederne. Ved du hvornår du skal afsted? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 16, 2011
  5:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Julie!

  Det smagte også virkelig dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 16, 2011
  8:17 pm

  fru helle

  Hej Birthe
  Vi skal på familietur til Florida her om en måned.
  Og så skal jeg til NY på venindetur til maj….
  heldige mig ;o)

  Har netop slugt første afsnit af din dagbog. Og skal helt klart vende tilbage til den når vi skal planlægge lidt mere, dejlige billeder og skønt at opleve jeres tur.

  hilsen
  Helle


 6. Sep 17, 2011
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Fru Helle!

  Ja, heldige dig, det bliver da skønt. Skal I i Disney??

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 18, 2013
  12:23 pm

  Sanne

  Æblecidereddike er det meget vigtig eller er der andet man kan bruge. Har det ikke lige hjemme da det ikke er noget jeg før har brugt.


  • Feb 18, 2013
   12:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sanne!

   Du kan bruge hvid eller rød rødvinseddike/balsamico hvid du har det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Feb 18, 2013
    12:59 pm

    Sanne

    Tak Birthe det har jeg stående 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!