Newyorkerbyheart

Familiebesøg………….

27 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Familie - Tags: , , ,

Sidste tirsdag hentede jeg min Mama i Billund Lufthavn om formiddagen, det var en stor dag, for det er kun 2. gang hun kommer på besøg i Danmark og første gang hun ser mit hjem.
Jeg har glædet mig helt VILDT meget til at kunne vise hende rundt til de steder som betyder noget for mig og til at lave dansk mad til hende.

Jeg vidste at det ville blive en kamp med min krop, fordi jeg kun havde en uge mellem vores 10 dage i New York og til hendes besøg, men jeg VILLE komme igennem det. Jeg skal være ærlig og tilstå at jeg var træt om aftenen, mens hun var her, men jeg holdt alligevel ud til midnatstide de fleste aftner – og jeg kunne sove forholdsvis længe om morgenen.
I går stod vi op kl. 03.30, fordi hun skulle være i lufthavnen tidligt. På vejen tilbage satte jeg kæresten af ved LEGO og så kørte jeg ellers hjem i seng. Jeg sov faktisk mere eller mindre hele dagen i går, bortset fra et par timer i går aftes.
Jeg har lavet en aftale med mig selv om at jeg må sove lige så længe jeg vil i denne uge, uden at jeg vil give mig selv dårlig samvittighed over det. Desværre gør min ryg og lænd så ondt, så jeg har svært ved at ligge ned, så jeg må tage søvnen lidt i etaper 🙂

Nå, men tilbage til oplevelserne med min Mama i den uge der er gået………….

Tirsdag den 20. september hentede jeg altså min Mama i Billund Lufthavn. Hendes fly var lidt forsinket, så jeg måtte vente utålmodigt på hende. Resten af dagen gik bare med snak og hygge – komme tæt på hinanden igen – og bare nyde at have hende her hos mig. Mandag aften fik vi grydestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat.

Onsdag var regnvejr, så vi vidste hende lidt rundt her i byen og hun havde et ærinde på posthuset, som vi fik klaret. Vi handlede lidt ind på vejen, bl. a. købte vi en varm leverpostej og jeg stegte bacon og champignon til. Vi fik også rødbeder til og det hele var et stort hit, hun var virkelig vild med leverpostejen.
Onsdag aften fik vi hakkebøffer med bløde løg, kartofler og syltede asier.

Torsdag var vejret endelig godt, så vi kørte afsted til Middelfart. Det betød meget for mig at jeg fik vist min Mama byen som jeg holder så meget af. Vi gik lidt rundt i byen, spiste frokost på Holms, hvor vi fik æggekage. Derefter tog vi hende med til det gode issted, hvor vi fik gammeldags isvafler med flødeboller, inden vi kørte til Hindsgavl Slot og vi gik en tur.
Kæresten tog til tennis da vi kom hjem og efter at have pustet ud 10 minutter, kørte vi op for at se ham spille. Min Mama har en skulderskade, som hun har haft problemer med i rigtig lang tid, men da vi så de andre spille tennis fik vi også lyst. Så vi vi tog tilbage og skiftede tøj og spillede derefter lidt, det var super hyggeligt!
Om aftenen fik vi smørrebrød.

Kæresten og min Mama, Middelfart……..

Middelfart……….

Smørrebrød – faktisk var det kun snitter – torsdag aften……….

Fredag tog vi i Legoland og vi havde en virkelig SKØN dag. Vi gik rundt og så på alle tingene og prøvede også forskellige ting, hvis bare det ikke snurrede for meget rundt, så var min Mama med på hvad som helst – især hvis det gik hurtigt (og vi blev lidt våde).
Efter nogle timer i Legoland, kørte vi til kærestens arbejde, hvor han havde fået lov til at vise hende rundt. Min Mama er meget interesseret i tekniske ting, så det var ret stort – og meget interessant – for hende at få lov til at komme ind og se.
Kæresten søster og hendes kæreste kom til aftensmad, så vi skulle hjem så vi kunne lave mad. Dagens menu stod på stegt flæsk med persillesovs og en råskostsalat med gulerødder, vindruer og ristede græskarkerner. Som dessert fik vi lagkage. Jeg dryppede nogle købte lagkagebunde med mørk rom. Jeg knuste nogle makroner, som jeg også dryppede med lidt mørk rom. Så lagde jeg bundene sammen. Første lag creme og makroner, andet lag bananer, creme og mandariner og øverst selvfølgelig flødeskum pyntet med lidt hakket Daim.

Udsigt fra tårnet i Legoland……..

Legoland………..

Lagkage, fredag aften………

Lørdag var et fantastisk vejr, så vi satte kursen mod Blåvand. Vi gik rundt i byen, besøgte bl. a. en ravforretning og bolsje-stedet, hvor børn – i ferier – kan lave deres egne bolsjer.
Fra Blåvand kørte vi til Henne, hvor vi spiste frokost på Café Stranden, som faktisk ligger lige på stranden. Et fantastisk sted, hvor maden er god og med en udsigt som andre steder ikke kan konkurrere med. Min Mama fik fiskefrikadeller, jeg fik en clubsandwich og kæresten fik risotto – alt sammen flot anrettet og det smagte virkelig godt.
Efter en skøn frokost gik vi en dejlig lang tur på stranden, hvor vi fandt smukke sten og noget havglas. Det var ikke rigtig fordi vi havde lyst til at forlade den smukke strand, men vi havde bestilt bord på Weis Vinstue i Ribe til aften og da vi også gerne ville have tid til at tage et bad, så blev vi nødt til at forlade den smukke strand.
Weis Vinstue er et virkelig hyggeligt sted, med masser af charme, men jeg synes ikke maden var specielt god – og heller ikke betjeningen fo den sags skyld.
Vi bestilte menuen, hvor min Mama og jeg fik rejecocktail og kæresten fik hønsesalat på ananasring. Til hovedret fik kæresten og jeg steak og min Mama fik skinkemedaljoner. Vi ville faktisk gerne have haft dessert også, men tjeneren informerede os ikke om at køknet havde lukket og at det ikke var muligt for os at få det. Det ville have været dejligt om de havde sagt til os “at nu lukkede køkkenet og om vi ønskede dessert”, men vi fik intet at vide og så var det bare for sent.
Efter maden gik vi lidt rundt i Ribe by…………

Tirpitz-stillingen ved Blåvand…………

Blåvand Bolcher…………..

Inde i Blåvand Bolcher………

Kærestens risotto……….

Min clubsandwich…………

Henne Strand…….

Min Mama, ude at mærke Vesterhavet………

Weis Stue, Ribe………

Rejecocktail……….

Svinemedaljoner (som min Mama fik)……….

Steak (som kæresten og jeg fik)……..

Ribe ved aftentide………….

Ribe ved aftentide………

Søndag var vores sidste dag sammen. Kæresten spillede tennis og min Mama og jeg tog selv til Ribe, for at gå lidt rundt. Det var dejligt at være selv med hende lidt, bare snakke og gå rundt sammen med hende.
Vi var inde i Domkirken, kiggede på glas, shoppede lidt og spiste frokost udenfor ved Hotel Dagmar. Vi fik lækker koldrøget laks på forskellige måder og derefter delte vi en brownie, Dagmars brownie kan virkelig anbefales!! Vi skulle have taget min Mama med på Hotel Dagmar – eller Kolvig’s – i stedet for Weis Stue, men det ved vi til næste gang hun kommer.
Om aftenen kom kærestens mor til aftensmad, hun har været på ferie, men kunne lige nå hjem og hilse på min Mama.
Menuen stod på boller i karry og æblekage til dessert.

Ribe Domkirke……..

Ribe Domkirke……..

Hyggelig gade i Ribe…….

Ved åen…….

Lækker frokost på Hotel Dagmar……

………og lækker brownie…….

Aftenens æblekage………..

Så det var lidt om min uge med min Mama i ord og billeder. Nu er det tilbage til hverdagen, når jeg engang føler mig “normal” igen…….

Da jeg kom hjem i morges tidligt, fandt jeg små sten rundt omkring, som min Mama har efterladt til mig. Jeg er sikker på at jeg finder flere med tiden………

En lille sten under mit ur…….

…….og en i bryggerset…….

Det havglas jeg fandt……..

Smukke blomster fra kærestens søster……..

Gaver fra min Mama: en smuk taske lavet af alpaca-uld, en kunstbog og en holder når mobil eller Ipod skal oplades. Desuden fik jeg salt water taffys, hjemmelavet ahornsirup og masser af chipotle…….

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Sep 27, 2011
  1:34 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Sikke nogle skønne billeder. Dejligt i har hygget 🙂


 2. Sep 27, 2011
  1:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 27, 2011
  1:47 pm

  Madpaverne

  hej Birthe ..
  Det ser ud til, at det er en uge, der har været værd, at batterierne er lidt flade …
  Skønne billeder 🙂
  Knus
  Sofie


 4. Sep 27, 2011
  2:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie!

  Det har det helt sikkert været, det er minder jeg vil gemme i mit hjerte 🙂

  KH
  Birthe


 5. Sep 27, 2011
  3:45 pm

  LaTascha

  Det ser ud til, at I har haft en skøn lille uge sammen. Jeg kan lige forestille mig, hvordan det er at stå i Billund og tage afsked og ikke vide hvornår…….?
  Så er det godt med nogle gode minder. Hver lille sten du finder, minder jo om at hun har været hos dig og tænker på dig:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 6. Sep 27, 2011
  5:11 pm

  Linebinevaskemaskine

  Man kan virkelig mærke at du har haft nogle utrolig dejlige og hygelige dage 🙂 dejligt! Det er skønt at du vil dele det med os.


 7. Sep 27, 2011
  6:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det var uendelig svært!!! Men i dag har jeg fundet en sten i mit lille saltkar og i glasset med bolsjer 😀

  KH
  Birthe


 8. Sep 27, 2011
  6:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Ja, det har været nogle fantastiske dage, som jeg vil gemme i mit hjerte altid. Det har været så specielt at have hende boende i mit hjem og vise hende rundt, det er noget jeg aldrig vil glemme 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 27, 2011
  9:19 pm

  SushiStegen

  Kære Birthe,
  Hold da op, kærligheden flyder ud af ordene- sikke en dejlig uge. Det lyder skønt, hårdt og det hele værd. Godt kæmpet! 😀

  PS Skønne billeder af Henne og Ribe.


 10. Sep 27, 2011
  9:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Det var i den grad det hele værd, jeg ville gøre det hele igen, hvis jeg skulle. Hendes besøg har betydet så meget for mig. At have en intensiv uge sammen med hende, er nok til at tanke mig op i lang tid – og så har jeg jo noget at tænke på, når jeg alligevel ligger ned 🙂

  Knus
  Birthe


 11. Sep 28, 2011
  7:52 am

  Piskeriset

  I har søreme nået meget – hvor er det dejligt at læse om! Hvad kan hun egentlig bedst lide af den danske mad? Og er der danske madvarer, som hun køber med hjem?


 12. Sep 28, 2011
  11:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, vi har haft travlt, men også hygget os rigtig meget med det 🙂

  Hun var fuldstændig vild med leverpostej og god dansk rugbrød, desværre turde hun ikke at tage noget af det med hjem pga. toldreglerne. Hun var også vild med syltede rødbeder og asier, stegt flæsk med persillesovs og hakkebøf med bløde løg. I det hele taget var hun ret vild med det hele……

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 28, 2011
  10:21 pm

  Misbah

  Hej Birthe.
  Sikken i har hygget jer og fået nået at lave så meget sammen. Jeg bliver helt varm om hjertet.


 14. Sep 28, 2011
  10:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Ja, vi hyggede os så meget og jeg savner hende allerede…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!