Newyorkerbyheart

Græsk kylling med feta, squash og kartofler……………

01 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Ferie/rejser, Salater - Tags: , ,

 Hele kyllingelår brunes og steges derefter i ca. 20 minutter, på en pande……….

 Squash og rødløg blandes med olivenolie, frisk rosmarin og salt……..

 Feta smuldres og blandes med soltørrede tomater, pinjekerner og kalamata oliven………

Kartofler rengøres og skæres i passende stykker. Vendes med olivenolie, salt og friskkværnet peber…….

 Efter kartoflerne har bagt lidt, lægges de forstegte kyllingelår på og så ind i ovnen igen…….

 Efter 20 minutter tages fadet ud og squash-blandingen kommes på……..

 Efter yderligere 20 minutter, kommes feta-blandingen på……..

 5 minutter senere er retten klar til servering……..

 Græsk salat af tomater, agurk, rødløg, kalamata oliven og smuldret feta………

Aftenens tallerken………..

I går var en stille dag, hvor jeg bare prøvede at få slappet mest muligt af. Jeg satte mig udenfor og læste lidt i det dejlige vejr, det er længe siden det har været vejr til det.

Kærestens mor kom ned og spiste i går aftes og menuen skulle være let og gerne noget, hvor vi fik rester til i dag. Valget faldt på en opskrift fra “Gourmet Morsan” på græsk kylling med feta, squash og kartofler. Normalt ville jeg have puttet hvidløg i og serveret tzatziki til, men da vi jo skal sidde sammen med mange mennesker i et fly i morgen, så valgte jeg helt at udelade hvidløg. Det er jo ingen grund til at genere andre, hvis vi kan undgå det 😉

Retten var let at lave og smagte skønt – og det dejlige er jo at det hele laves i et fad. Jeg lavede en græsk salat til og vi fik også noget stenovnsbagt flute til. Desserten var de muffins jeg bagte i forgårs. I original opskriften bruges der kyllingefileter, men jeg fandt nogle flotte hele kyllingelår fra Frijsenborg, så dem valgte jeg at bruge i stedet for. Det ændrede lidt i fremgangsmåden, fordi de jo skal have lidt længere tid end kyllingefileter, men det var det hele værd, for de var kødfulde og med masser af smag. Ellers fulgte ellers opskriften, jeg målte og vejede dog ikke af, så jeg ved ikke hvor meget jeg brugte af hver. Derfor er mængdeangivelserne (undtagen på kylling) som i original opskriften, mens fremgangsmåden er tilpasset sådan som jeg lavede den……

Græsk kylling med feta, squash og kartofler (fra” Gourmet Morsan“), 4-5 pers.:
6 hele kyllingelår af god kvalitet
700 g små kartofler
olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 squash, skåret i kvarte skiver
2 rødløg, skåret i smalle både
nåle fra 3 stilke frisk rosmarin, finthakket
200 g god fetaost, smuldret
1 dl kalamata oliven
1 dl soltørrede tomater, skåret i strimler
3 spsk. pinjekerner
lidt frisk oregano til pynt
Dup kyllingelårene tørre og gå dem efter for overskydende fedt. Kom olie på en pande og brun kyllingelårene på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Skru ned og læg låg på, steg videre i ca. 20 minutter, vend dem en gang undervejs. Dette kan gøres på forhånd.
Skrub kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker. Kom dem i et fad, dryp med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend dem godt rundt og sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) i 20 minutter.
Bland imens squash med rødløg, halvdelen af den hakkede rosmarin, lidt salt og olivenolie. Vend det hele godt sammen.
Bland også smuldret feta med oliven, soltørrede tomater og pinjekerner i en anden skål.
Efter 20 minutter tages fadet ud af ovnen og de forstegte kyllingestykker lægges ovenpå kartoflerne og derefter fordeles squash-blandingen ovenpå. Krydr med resten af rosmarinen. Sæt i ovnen igen i 20 minutter. Tag fadet ud igen, drys med feta-blandingen og sæt i ovnen igen i 5 minutter. Tag ud, drys med lidt frisk oregano og server.

Græsk salat a la Newyorkerbyheart:
en blanding af blommetomater og San Marzano tomater, skåret i tern
1 agurk, skrællet i striber – eller helt, alt efter temperament – flækket på langs og kernerne fjernet, skåret i skiver
½ glas kalamata oliven
½ blok god feta, smuldret
1 rødløg, hakket
Maldon salt, friskkværnet peber

Dresing:
3 spsk. olivenolie
1½ spsk. rødvinseddike
½ tsk. tørret oregano
Bland tomater, agurk, oliven og løg i et fad. Tilsæt feta og vend forsigtigt rundt. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp over. Det må gerne stå og trække på køkkenbordet i 1-2 timer, inden servering. Lige inden servering drysses med lidt salt og friskkværnet peber

Så er det i morgen vi skal afsted til byen over dem alle: New York! Vi er ved at være klar, dvs. kæresten har ikke pakket endnu, men han lover at han nok skal nå det 😉 Han skal lige til tennis i aften – og så skal han pakke……
Ellers skal det sidste lige stryges, ham der skal passe hus og kat skal hentes og installeres, så han kan føle sig hjemme hos os mens vi er væk – og så skal vi bare lige sove lidt (forhåbentlig) – inden vi skal afsted!! Det er helt uvirkeligt og samtidig så glæder jeg mig så meget så jeg er helt elektrisk – ok, det har jeg nok været længe – men så endnu mere…..

Bloggen bliver stille mens vi er væk, for jeg har bestemt at der skal holdes ferie, nydes, opleves og tankes op. Desuden ved jeg heller ikke lige hvor stabilt internettet er på hotellet hvor vi skal bo og jeg føler ikke for at bruge den dyrebare tid i byen, på at sidde og blogge. Men når vi kommer hjem skal I nok få et fyldigt referat af turen – og masser af billeder – sikkert så meget, så nogen af jer vil blive “lidt” trætte 😀

Bøger:
Jeg er begyndt på “Glasslottet” af Jeanette Walls. Det jeg har læst af den indtil nu er virkelig godt og jeg er sikker på at det vil blive en bog, der vil få mine varmeste anbefalinger! Bogen er både trist og meget rørende, men alligevel er der en livsglæde, varme og kærlighed i den, som er meget betagende….

Pas godt på jer selv og hinanden mens jeg er væk. So long…………………..

Print Friendly
Tilbage

31 kommentarer


 1. Sep 1, 2011
  1:31 pm

  Camilla

  Ih, hvor ser det lækkert ud! Mums!

  Jeg håber, at I får en rigtig fantastisk tur!!! :O)


 2. Sep 1, 2011
  1:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Tusinde tak – til begge dele 🙂

  KH
  Birthe


 3. Sep 1, 2011
  2:25 pm

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe!

  Jeg ønsker af hele mit hjerte en rigtig god tur for jer begge, med store oplevelser og godt helbred.
  Glæder mig til at høre om jeres rejse – lige til ørene falder af:-)
  Pøj pøj begge to.
  KH
  Charlotte


 4. Sep 1, 2011
  2:33 pm

  Marianne

  Ønsker jer en helt fantastisk tur !!! God idé at lade bloggen hvile så længe !!

  Nyd det … alt det hele og lad ingen af de gode oplevelser smutte forbi !!!

  Marianne
  ups…. og de her kyllinger skal helt sikkert prøves !


 5. Sep 1, 2011
  2:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Tusinde tak, vi glæder os helt vildt 🙂

  Kh
  Birthe


 6. Sep 1, 2011
  2:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Mange tak og det hele vil blive indsuget og gemt 🙂

  Kan varmt anbefale retten, den smager dejligt….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 1, 2011
  4:13 pm

  Pia

  Hej Birthe
  Jeg vil lige ønske jer en god tur. Jeg håber I får det fantastisk.
  Jeg kommer nok til at savne dine daglige indlæg og inspiration, men selvfølgelig skal du da holde fri fra blogland. Især efter de seneste trusler, håber du kan koble helt fra og lade det glide i baggrunden.
  Pas godt på jer selv og hinanden.
  Forøvrigt – lækker ret du har lavet i går.

  Kh. Pia


 8. Sep 1, 2011
  4:25 pm

  SushiStegen

  Rigtig god tur, og nyd ferien fra bloggerjobbet. Det er dig vel undt.
  Jeg glæder mig til at gense byen og alle dine måltider:-)
  knus SS


 9. Sep 1, 2011
  5:04 pm

  Tanja

  Lyder lækkert. og så er det jo skønt med mad der (næsten) passer sig selv 🙂
  Og rigtig god tur 🙂


 10. Sep 1, 2011
  6:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Tak, jeg er sikker på at jeg også vil komme til at savne at blogge, det gør jeg altid når jeg holder fri. Men det er sundt for mig engang imellem 🙂

  Super lækkert mad, kan varmt anbefales….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 1, 2011
  6:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Tak, du er så sød 🙂 Det er altid lidt mærkeligt for mig når jeg ikke blogger, men jeg nyder det på sin vis også, men jeg vil også glæde mig til at komme hjem og fortælle….

  Knus
  Birthe


 12. Sep 1, 2011
  6:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tanja!

  Ja, hvis det hele er forberedt, så er det jo kun lige at tage fadet ud og ind af ovnen et par gange og komme mere på – og så smager der dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 1, 2011
  7:00 pm

  JeanetteB

  Hej Birthe.
  Rigtig rigtig god tur til "byen".
  Håber I får en dejlig ferie, også her fra bloggen, for som sushistegen sagde, er det dig vel undt.
  KH Jeanette


 14. Sep 1, 2011
  7:23 pm

  Piskeriset

  Rigtig rigtig god tur! Glæder mig til at høre om oplevelserne, når du er tilbage – og selvfølgelig om alle de ting, du får shoppet derovre! 😀


 15. Sep 1, 2011
  8:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jeanette!

  Mange tak, jeg glæder mig meget til en lille ferie 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Sep 1, 2011
  8:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak, jeg ved ikke om jeg får sovet i nat, så meget glæder jeg mig 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Sep 1, 2011
  8:31 pm

  Heidi

  Hej Birthe

  Kan I nu have en fantastisk tur, og så er jeg sikker på, at vi sidder mange rundt omkring i det ganske Danske land, der glæder os til at høre om det – og til du vender tilbage med endnu flere gode opskrifter 🙂

  Mvh. Heidi


 18. Sep 1, 2011
  8:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Mange tak, jeg glæder mig så meget 🙂
  Jeg er sikker på at der kommer så mange billeder og tekst fra turen, så mange vil fortryde at de har sagt at de glæder sig til at høre om det 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Sep 1, 2011
  8:44 pm

  Frk.B

  RIGTIG god tur, Birthe!

  Spis og drik lige en masse for mig (bagels, frappucino, KØD, pancakes..ja, bare lidt af hvert ;))

  NYD DET! 😀

  KH


 20. Sep 1, 2011
  8:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Med glæde, så har jeg da en undskyldning for at tage en portion mere ;-D

  KH
  Birthe


 21. Sep 2, 2011
  7:02 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Ja I må have en rigtig dejlig tur – tag lidt af stemningen med hjem 😀

  Pas på Jer 😀

  Knus Rikke


 22. Sep 2, 2011
  11:32 pm

  Kiki

  Hej Birthe !

  I ønskes en rigtig god tur over "dammen". Glæder mig at læse om jeres oplevelser bagefter.

  Mange hilsner Kirsten


 23. Sep 3, 2011
  11:11 am

  MissMocca

  Kan i have en fantastisk tur, glæde rmig til at læse alt om det 🙂

  Vh. Louise


 24. Sep 4, 2011
  8:42 pm

  nanna.hejl

  Hej.
  Jeg synes din blog er rigtig fed.
  Er nu fast læser, håber også du vil blive det af min 🙂
  Nannakrautwald.blogspot.com


 25. Sep 6, 2011
  9:17 pm

  Linn

  Det ser rigtigt lækkert ud! Og god tur!


 26. Sep 8, 2011
  10:38 am

  tomorrowgetsushigher

  Hejsa..

  Opskriften lyder super lækker – tror den skal prøves i aften, så vi kan drømme os væk til lidt varmere himmelstrøg 🙂 Rigtig god tur til NY. Jeg glæder mig selv til den destination bliver en del af min rejseblog!

  /Caroline
  http://www.tomorrowgetsushigher.dk


 27. Sep 9, 2011
  1:01 am

  mysweetsundaydotnet

  EJ det ser jo bare SÅ lækkert ud! Naaamm.
  Mvh. Bianca


 28. Sep 9, 2011
  4:30 pm

  Bloggeren

  Øj, hvor ser det bare godt ud! Dejligt at læse om. Så kunne det være man selv skulle bevæge sig ind i sweet deal universet. Tak for en dejlig blog – det er altid dejligt at læse med. Mvh Karen


 29. Sep 12, 2011
  10:08 pm

  Basuna

  Hold fast hvor ser det bare lækkert ud….. den må jeg prøve !

  Håber i har en god tur i New York.

  Mange hilsner fra Vivi


 30. Sep 12, 2011
  10:53 pm

  Madpaverne

  Kære Birthe …
  Jeg fik slet ikke ønsket dig en fantastisk tur – så jeg sender dig i stedet en tanke og håber i har en dejlig tur … 🙂
  Knus
  Sofie


 31. Sep 14, 2011
  2:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej alle!

  Dette bliver lige en fælles svar på kommentarerne….

  Tak for alle jeres ønsker om en god tur til New York. Vi er nu kommet hjem og vi havde en FANTASTISK tur. Der kommer meget mere i løbet af den næste tid 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!