Newyorkerbyheart

New York dagbog, dag 10…………….

28 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser, New York-dagbog - Tags:

I dag vågnede vi op til vores sidste dag i denne FANTASTISKE by – byen over dem alle, byen der har så meget puls 24/7 – the big Apple, vi har taget et stort bid!

Jeg synes det var så vemodigt, jeg var slet ikke klar til at tage hjem. Selvom jeg var træt, både fysisk og psykisk, så ville jeg bare blive. Vi var begge kommet til at holde rigtig meget af vores “hood”. Vi befandt os rigtig godt her på West 71st Street mellem Central Park West og Columbus Avenue, det område kan varmt anbefales.

Vi gik ned og spiste morgenmad en sidste gang og så gik vi op og pakkede vores ting. Vi havde værelset indtil kl. 12.00, hvilket var dejligt. Efter at have fået pakket alle vores ting og sat dem ned i opbevaringsrummet, satte vi kursen mod Central Park.
Det var endnu en varm og solrig dag i New York – og det gjorde jo bare afskeden endnu sværere – vi vidste at vi skulle hjem til kulde, blæst og regn i Danmark.
Vi gik mod nord denne gang, kom over Oak Bridge og gik op mod Belvedere Castle, som vi endnu havde til gode. Vi stod og nød udsigten i et godt stykke tid, inden vi slentrede tilbage gennem parken og så var vores eventyr ved at være slut og vi skulle hjem mod Danmark.

 

 “Vores” gade, West 71st Street, mellem Central Park West og Columbus Avenue…….

 Smukt kig mellem træerne i Central Park……..

 Oak Bridge, Central Park……

 …….og i vandet var der masser af skildpadder…….

 Et nærmere syn på Oak Bridge…….

 Belvedere Castle………

 Udsigt fra Belvedere Castle………

 En smuk have inde i “haven” (Central Park)……

 Central Park……..

 Dakota Building, hvor bl. a. John Lennon har boet……..

Vores “hood”……….

Vi havde fået en shuttle til at hente os på hotellet, for med vores bagage var det helt udelukket at tage med metro. Ved at bruge en shuttle, som samler flere op på vejen mod lufthavnen, så kunne vi spare penge i forhold til at tage en taxa.
Vi skulle flyve kl. 17.50 fra Newark og blev hentet kl. 13.15. Det tog os ca. en times tid at nå til lufthavnen. Vi var 7 der delte bilen og skulle af med 20 dollars per person. En taxa fra vores hotel og til Newark ville have kostet os 70 dollars, så vi sparede en del penge……….

Tiden gik hurtigt i lufthavnen. Vi skulle have noget og spise og så fik vi lige shoppet en lille smule mere. Jeg købte nogle blade og lidt andet som jeg mente var virkelig nødvendigt – og ellers fik vi bare slappet lidt af. Inden vi så os om skulle vi boarde flyet og turen gik hjem mod Europa.
Vi havde været inde og checke ind på nettet og fået sæder, så der ikke sad nogen bagved os, hvilket er en stor fordel når der er touch-skærme i sæderne. Vores flyvetur var fin og jeg fik oveni købet sovet en lille bitte smule – ørepropper og sovemaske er en god investering.

Maden var ikke noget at råbe hurra for og jeg er ellers en af de “mærkelige”, som faktisk synes at flymad kan være ganske udemærket. Sidste gang vi var i USA – i 2008 – fløj vi med KLM og da var flymaden væsentlig bedre, men vi overlevede på det vi fik.
I Frankfurt havde vi en ca. 1½ time til at finde vores fly mod Billund. Faktisk ankom vi til Frankfurt – verdens kedeligste og grimmeste lufthavn (efter min mening) – ½ time før tid, så vi havde små 2 timer, men det skulle vise sig at vi havde brug for dem. Vi skulle gå helt vildt langt, som i MEGET langt og igennem endnu et sikkerhedstjek, inden vi endelig fandt vores gate. Da vi endelig havde fundet gate’en lavede de den om og udsatte vores flyver med knap en time. Så vi skulle ud på endnu en ret lang gåtur og lidt mere ventetid, inden vi endelig kunne flyve det sidste lille stræk.

 Garlic knots i Newark Liberty International Airport – jeg blev ret forfalden til garlic knots………

 Vi fik også pastasalat…….

 ……..og en pizzaslice………

 Flymaden var kylling med polenta (ikke særlig godt), Caesar salad (godt) og en kage (uspiselig)………

Udsigten fejlede dog ikke noget……..

Kærestens mor hentede os i Billund og så gik turen ellers hjem, hjem til den lille prinsesse som vi ikke havde set i 10 dage, men som vi vidste var blevet passet godt af vores søde nabo – TAK, Mikkel!!
Det var selvfølgelig på mange måde godt at være hjemme, men det var også trist ikke længere at være i New York.
Jeg spurgte kæresten om han kunne se sig selv bo i byen, bare et halvt års tid?? Det kunne han godt!!! Så er det bare ærgeligt at LEGO ikke udstationerer i New York, mon jeg kan overtale ham til at finde sig et andet job??? 😉

Dette var slut på dagbogs-indlæggene fra vores dage i New York. Det har været dejligt at skrive dem, huske tilbage og se på billeder.
Det var sådan en skøn ferie, hvor vi oplevede en masse og som gav en masse gode minder som jeg vil tage med mig. På sure vinterdage vil jeg tage billederne frem og mindes – og smile. Når jeg savner for meget, vil billederne også blive taget frem – og en tåre vil blive knebet.
At få den mulighed, at kunne være 10 dage i New York – i byen som jeg elsker – fordi en af mine læsere var så gavmild, det er noget jeg aldrig vil kunne takke nok for. Det er en gavmildhed, en generøsitet, som stadigvæk giver mig tårer i øjnene. Det er noget jeg aldrig, ALDRIG vil glemme.
Det siges at tak, kun er et fattigt ord, det er det i hvert fald i dette tilfælde. Men alligevel – TAK – du ved selv hvem du er………….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 29, 2011
  10:18 am

  Heidi

  1000 tak. Jeg har læst alle dine rejsebeskrivelser og det lyder til at i har haft en ferie med knald på. Det har været rigtig hyggelig læsning 🙂


 2. Sep 29, 2011
  11:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Vi har klart haft rigtig travlt, men vi ville bare have så meget ud af det som muligt – men så er der også dømt afslapning nu 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 29, 2011
  5:26 pm

  Sofie

  Må man spørge, hvordan en af dine læsere kunne give dig muligheden for at tage til NY? 🙂


 4. Sep 29, 2011
  5:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie!

  Det må du gerne, men jeg vil gerne holde det mellem læseren og mig.

  Mvh
  Birthe


 5. Oct 2, 2011
  7:09 pm

  Skt. Helena

  Meget inspirerende læsning! jeg har slugt det hele råt. Jeg glæder mig til, at jeg engang skal besøge NY – så vil jeg finde dine beskrivelser frem og læse dem igen. I har virkelig fået noget ud af turen. Måske også fordi du har været der før og ved hvad "man" skal se?


 6. Oct 2, 2011
  10:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helena!

  Mange tak 🙂 Glæd dig endelig og nyd byen når du kommer derover, det er en fantastisk by med sin helt egen puls….

  Lav masser af research inden du tager hjemmefra, det kan sagtens betale sig. Lav planer fra dag til dag, hvad I vil. Udvælg et område og se så det område til fods. Det er til fods at New York opleves bedst.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 7, 2011
  8:59 pm

  KarinØ

  New York New York….. FED by 🙂
  Og garlic knots – nammenam:-)


 8. Oct 7, 2011
  10:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karin!

  Jeg kan kun give dig ret, NYC er så FED!!!! Jeg drømmer mig allerede tilbage igen 🙂

  Garlic knots nød vi en hel del gange, syndige – men åh, så gode….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 20, 2011
  1:27 pm

  michael

  Øv øv øv (på den gode måde) – faldt over din blog ved et tilfælde – og har nu læst din 10 dages beretning igennem, set billeder og småtudet lidt for mig selv 🙂

  New York er og bliver bare verdens fedeste by og jeg vil glæde mig til min fjerde gang når jeg skal vise min datter byen der aldrig sover 🙂

  Tak for en go dagbog og at bringe mine egne minder frem igen 🙂

  Og til jer der ikke har prøvet det – få sparet sammen og kom afsted – i vil IKKE fortryde det!


 10. Oct 20, 2011
  3:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michael!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig at du synes om min NYC-dagbog, det var sjovt at skrive den – men også lidt sørgeligt – fordi jeg kom til at savne byen med det samme. Jeg giver dig helt ret, New York er bare en by der skal opleves, den er så SKØN……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!