Newyorkerbyheart

New York dagbog, dag 2………

Den 4. september vågnede vi op til endnu en varm dag i storbyen, solen skinnede og luftfugtigheden var stadig høj.
Efter en omgang morgenmad, pakkede vi vores tasker og tog afsted med subwayen. Vi havde 2 subways tæt på, en ved Dakota-bygningen og en hvis vi gik den modsatte vej fra vores hotel. Begge på w72nd Street.

Subwayen er super nem at bruge i New York og kører jo hele tiden. De fleste linjer går nord/syd, der er kun nogle få der går øst/vest, men der kan du enten gå eller tage busserne som også skulle være velfungerende (dem prøvede vi dog ikke). Vi købte et 7 dages kort til subwayen til 29 dollars pr. stk. og kunne så køre alt det vi overhovedet gad. Vi tog ned til Canal Street – som er downtown – og gik så hen til Ground Zero.
Det er jo stadig en stor byggeplads, hvor de er ved at opføre One World Trade Center (som tidligere hed Freedom Tower). 11. september (der jo var 10 års dagen for angrebene på World Trade Center) blev der åbnet en mindepark, hvor 2 firkanter med vandfald, symboliserer de to tårn der faldt – og hvor alle de dødes navne er indgraverede. Alle kan nu komme ind og se mindeparken, det er gratis, men HUSK der skal bestilles billetter her.

Det var begrænset hvor meget vi kunne se, fordi store hegn (pga byggepladsen) jo tager meget af udsynet, men vi kunne gå hele vejen rundt om sitet……

 På vejen ned mod “Ground Zero”…….

 “Ground Zero”……

 One World Trade Center under opførelse…..

 Masser af byggerod……

Ved Ground Zero ligger World Financial Center, som har et “Winter Garden” og derfra er faktisk den bedste udsigt ud over byggepladsen, hvor de to tvillingetårne engang stod. Selve Winter Garden er også utrolig smukt og man (læs: jeg) blev helt stille indeni ved at være derinde. Der er masser af lys og høje træer. Der er også butikker og restauranter indenfor og udenfor ligger vandet. Ved vandet er der opstillet stole og bænke, der er kaffesteder osv. og det er virkelig et skønt sted at sidde – og der er masser af plads. Hvis I tager dertil, så giv jer tid til at sidde og nyde udsigten og omgivelserne………

 Den smukke Winter Garden…….

 Udsigten ud over byggepladsen, hvor de 2 tvillingetårne engang tårnede sig op……..

 Winter Garden, set udefra vandsiden……….

Så smukt er der…………

Det var svært at løsrive sig fra den smukke udsigt over vandet, men vi gik videre og fandt forskellige mindetavler og andre steder hvor efterladte minedes deres kære. Lige ved Ground Zero ligger også den lille kirke Trinity St. Paul’s Chapel, som stod lige midt i al “balladen” da alle de omkring liggende bygninger faldt den 11. september 2001. Den lille kirke fik ikke så meget som en skramme – ikke engang et vindue blev knust – lidt af et under. Kirken blev brugt af mange af redningsarbejderne til at få sig et tiltrængt hvil. Vi nåede ikke ind og se kirken, men den skulle bestemt være et besøg værd………

 FDNY Memorial Wall…….

……og billeder af dem der måtte lade livet…….

Fra Ground Zero gik vi ned til Battery Park (også derfra du kan sejle til Frihedsgudinden og Ellis Island). Inde i parken er der diverse mindesmærker bl. a for de første jødiske emigranter, for de faldne i 2. verdenskrig, faldne i Vietnam og så står The Sphere der. Den stod engang på World Trade Center Plaza, men nu er den flyttet til Battery Park, som et monument over dem der døde.

 The Sphere, som engang stod på World Trade Center Plaza…..

 Springvand inde i Battery Park, hvor nogle benyttede lejligheden til at blive kølet lidt ned……

Endnu et mindesmærke……

Fra Battery Park gik vi lidt rundt på kryds og tværs. Vi var bl. a. oppe ad Wall Street, hvor vi så Stock Exchange og Federal Hall, hvor der udenfor står en kæmpe statue af George Washington.

 Var det noget med en gåtur i højderne??

 En af de mange fine reklamer der findes rundt omkring i byen……

 New York Stock Exchange………

Federal Hall, med den store statue af George Washington………

Vi ville egentlig have gået over Brooklyn Bridge, men jeg var ved at være træt og vi var faktisk lidt usikre på om der kunne gås over den, fordi den var under restaurering. Vi valgte derfor at tage subwayen til Clark Street i Brooklyn. Vi landede midt i et skønt kvarter, med træer og hyggelige små huse – lidt ligesom der hvor vores hotel lå. Vi gik lidt rundt på må og få, inden vi søgte ned mod vandet.
Jeg havde hørt om et par pizzasteder i Brooklyn som skulle være et besøg værd og da klokken var ved at være 14.00, begyndte vi at lede efter en af dem. Vi fik hjælp til at finde Grimaldi’s, hvor jeg havde fået at vide at køen nok ville være lang, men at det ville være ventetiden værd. Vi mente dog, at på denne tide ville køen ikke være så lang igen, men vi tog fejl. Der stod allerede mange da vi ankom og der kom endnu flere til. Vi snakkede lidt frem og tilbage men blev enige om, at når nu vi havde hørt at de var ventetiden værd, så ville vi blive og prøve dem. Vi havde aftalt at tage pizzaen med ned til vandet, men det var lige meget om vi ville spise der eller have pizzaen med, vi skulle vente i den samme kø!
Efter næsten 2 timer – TO TIMER!!!! – kom vi endelig indenfor. Vi fik faktisk et bord, men vi hjalp en kinesisk pige ind som var selv og som ellers aldrig havde fået et bord. Derefter afgav vi vores bestilling og fik dem gjort klart at vi ville have den med. Vi blev derefter sat til at vente udenfor, til vores pizza var færdig.
Det er et forholdsvis lille sted og de spisende gæster sad meget tæt…….

Vi bestilte en pepperoni pizza med oliven og efter ca. 20 minutter, fik vi den endelig. En stor hvid pose med en stabil bakke indeni, hvor pizzaen stod på. Den var rygende varm, så det var lidt af en prøvelse at gå med den ned til vandet, men heldigvis var der ikke særlig langt. Jeg er glad for at vi ikke bestilte 2, for sådan en basse er altså STOR. Vi fik 4 slices hver og blev godt mætte – men var den værd at vente 2 timer på – det synes jeg ikke helt. Altså den var da god, men jeg er overbevist om at du kan få en pizza mange andre steder i New York City og Brooklyn der er ligeså god, uden at vente i 2 timer i kø, på at få den.
Men vi var sulte og vi nød vores pizza og en iskold cola – og med den smukkeste udsigt i verden – New Yorks skyline og Brooklyn og Manhattan Bridge……….

 I nærheden af Clark Street, hvor vi kom op med subwayen…….

 Grimaldi’s, som laver berømte pizzaer, som du får lov til at stå i kø efter………

 …………i laaaaang tid……

 Endelig fik vi vores pizza – og en iskold cola – efter over 2 timers venten………..

 ……også sådan så den ud. Den smagte skønt og vi var virkelig sulte, men er der verdens bedste???? Jeg tillader mig at tvivle……….

 Men med denne udsigt, er du næsten ligeglad med hvad du spiser……

 Et syn der altid kan få mit hjerte til at banke hurtigere……….

 I forgrunden Brooklyn Bridge og i baggrunden Manhattan Bridge…..

Vi gik lidt rundt nede ved vandet og lidt langs med, inden vi gik op gennem Brooklyn Heigths (og det var faktisk mere eller mindre hvad vi fik set af Brooklyn – desværre) og hen til subwayen igen. Vi var ved at være godt trætte og vi havde det bare så varmt. Vi tog subwayen tilbage til vores hotel.
Det er SÅ varmt nede i subwayen, når man går dernede og mens man venter, men heldigvis er der aircondition i togene så vi glædede os virkelig til at komme ind i dem.
Vi hvilede os lige en lille times tid, inden det var tid til at tage et bad og så gik vi hen på Big Nick’s, som er et burgersted, der lå på vores gade – og som jeg faktisk også havde noteret ned – inden vi tog afsted.
Kæresten fik en cheeseburger og jeg fik en BBQ burger. Der var utallige burgere at vælge imellem og det var et ret sjovt sted. Det ser ud af absolut intet, sådan lidt mørkt og ret simpelt. Men burgerne var ganske udmærkede – og det samme var betjeningen, men som det skulle vise sig senere hen, så var det ikke turen bedste burger vi fik der. Men stedet kan helt sikkert anbefales…….

 Inde på Big Nick’s……..

Jeg fik en BBQ burger med onion rings……….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Sep 18, 2011
  10:14 am

  Bianca

  Uh… får da helt kriller.. Jeg vil afsted nu! Lyder til I havde en dejlig tur og glæder mig allerede til næste indlæg 😀
  Knus Bianca


 2. Sep 18, 2011
  1:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bianca!

  Ja, jeg vil også gerne afsted igen – NU!!! 😀

  KH
  Birthe


 3. Sep 18, 2011
  2:19 pm

  Camilla

  Ih, altså – hvor ser det fantastisk ud! Jeg er bare så misundelig… bare det var mig. Jeg glæder mig til at høre meget mere om det hele, og bare blive mere og mere misundelig, hihi. Knus


 4. Sep 18, 2011
  3:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det var bare så fantastisk, jeg ønsker mig allerede tilbage 🙂

  Kh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!