Newyorkerbyheart

New York dagbog, dag 5…………..

18 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser, New York-dagbog - Tags:

Vi vågnede op til endnu en dag med regn, men langt fra så kraftig som den der var dagen før. I dag var det bare stille regn, med opholdsvejr af og til, så vi havde paraplyerne med.
Alting bliver bare mere besværligt når man skal have paraply med. Den er våd når den er slået sammen, man støder ind i andre mennesker – og andre mennesker støder ind i dig – jeg synes at paraplyer bare er trælse. Men de er jo gode til at skærme for regnen, så vi slæbte troligt på dem…….

På vores 5. dag tog vi over på den anden side af parken og lidt sydpå. Vi tog direkte til Apple’s flagship butik på Fifth Avenue, mellem E 58th og E 59th Street. De var desværre ved at renovere det store “glasbur” der står over gaden, så den så vi ikke, men vi tog den fine glas elevator ned i selve butikken. Der var virkelig mange mennesker derinde. Folk der kigger, folk der får ladet deres Iphones – og alle andre af deres I-gear – op, folk der var på nettet og folk der køber. Der var massevis af hjælp at hente, for der gik mange Apple-folk rundt. Vi kiggede kun, men der var mange ting der godt kunne friste.

Fra Apple-butikken gik vi videre, den nøjagtige rute kan jeg ikke huske, men vi gik rigtig MEGET! Vi kom forbi alle de fancy butikker, smukke butikker og fashionable hoteller. En del af new yorker-oplevelsen……….

 Udsyn fra vores hotelværelse på 12. etage, når vejret var klart kunne vi skimte Central Park……….

 Apple’s flagship store inde på Fifth Avenue……….

 Det kendte The Plaza, på Fifth Avenue………

 Vi var også inde i Tiffany & Co, dog uden at købe nogen som helst ;-)……..

 Inde i Niketown, Nike’s flagship store på Fifth Avenue……….

 Vi nåede også ind i Hammacher Schlemmer (jeg ELSKER deres kataloger, som jeg får fast)…….

 Hvor man kan finde Zoltar, som I måske husker fra filmen “Big” med Tom Hanks i hovedrollen…..

 Uret udenfor Trump Tower……

 Cole Haan’s butiksfacade……

 …….og Michael Kors’s…………

Skyskraber i ordets bogstaveligste forstand……….

Et af vores mål var også New York Public Library (hvor Carrie fra Sex and the City skulle have været gift med Mr. Big), 5th Avenue og 42nd Street. Bygningen er uendelig smuk indeni omend det er er svært at finde bøgerne. Måske er der også nogen der husker bygningen fra katestrofe filmen “The day after tomorrow“. Men hvis du kigger ind i nogle af rummene, så er der faktisk bøger og folk der bruger biblioteket. Der er wi-fi derinde, hvis du har brug for det………..

 New York Public Library udefra…………

 Meget smuk indgangsparti……..

 Højt til loft og smukke buer……

 Sikke nogle vægmalerier………..

Smuk loftsudsmykning og smukke lamper…………..

På vores vej kom vi også forbi Chrysler-bygningen, som er min favoritbygning, fordi jeg synes at den er så smuk. Tænk, den stod færdig allerede i 1930 og den var verdens højeste bygning, indtil Empire State blev bygget i 1931. Det må have været bygningskunst ud over alle grænser, på det tidspunkt.
Jeg synes den er små smuk, fordi dens tårn er så karakteristisk og når mørket falder på bliver den bare endnu smukkere, fordi den så bliver lyst op.
Man kan ikke komme op i Chrysler-bygningen, men du kan gå ind i den. Det er en art-deco bygning, hvilket indretningen også bærer præg af. Der er rigtig meget marmor derinde og nogle meget smuk udsmykkede elevatordøre……..

 En lidt sjov vinduesudsmykning på vores vej……….

 Jeg synes at brandhanerne (eller hvad de hedder) er ret så smukke…………

 Indgangen til Chrysler-bygningen……….

De smukke elevatordøre inde i Chrysler-bygningen………

Det sidste stop inden vi bevægede os uptown igen, var Grand Central Terminal, som er en helt vild smuk bygning. Prøv at gå derind en dag ved rush-hour tid og se hvor mange mennesker der myldrer rundt derinde.
Det har lagt en station der helt tilbage til 1871, men den originale bygning blev revet ned. Den nuværende bygning har lagt der siden 1913, jeg tror at det stadig betragtes som en arkitektorisk perle. Det er også inde i Grand Central at du finder The Oyster Bar, hvor du kan få østers – andre skaldyr m. m.) i alle mulige og umulige former – klart et besøg værd.
Vi slentrede lidt rundt og kiggede på nogle af alle butikkerne der ligger derinde og så fandt vi ind i madmarkedet, hvor der virkelig findes lækkerier!! Der var kæmpe store, friske mozzarellakugler, som jeg ville ønske jeg kunne have taget med hjem. Der var grøntsager, kød, oste, kager og mange andre ting. De havde cheesecakes derinde fra Juniors – som skulle være en af de bedste til at lave cheesecakes – og de var altså ikke til at modstå. Vi købte en helt traditionel med jordbær og en med chokolade “swirl” – og de smagte fantastiske – men vi kunne jo kun spise under halvdelen hver, så vi kunne sagtens have nøjes med at dele den. Det er bare så svært, når man nu gerne vil smage flere slags.
Da vi gik rundt derinde fik jeg virkelig lyst til at lave mad, for hold da op nogle råvarer. Det må være en drøm for enhver der har interesse i mad……….

 Indgang til Grand Central Terminal………..

 Grand Central Terminal………

 Grand Central Terminal………

 Grand Central Terminal……….

 Inde i madmarkedet i Grand Central………

 Udvalg af kager……….

 Flere kager……..

 Denne forelskede jeg mig lidt i – men købte den dog ikke………

 Salater og kød……..

 Frisk bøffel mozzarella kugler……….

 Cheesecake med jordbær………

……….og en med chokolade “swirl”…………

Fra Grand Central gik turen tilbage mod Times Square og Broadway. På vores vej kom vi forbi Foxwood Theatre (213 West 42nd Street) hvor Spiderman opføres. Vi havde hele tiden talt om at det kunne være sjovt at komme ind og se et show når nu vi var i byen, men vi ville se tiden an til vi kom derover. Vi havde set reklamer for Spiderman i TV og det så virkelig interessant ud, så vi bestemte os for at købe billetter til dagen efter. Vi købte de billigste billetter (hvad vi senere fortrød lidt), for vi vidste jo ikke hvad vi kunne forvente os. Vi slap med 70 dollars for 2 personer, men når vi ser tilbage ville vi gerne have betalt mere og så siddet nede i selve salen i stedet for på balkonen.

Vi kom også forbi B. B. King Blues Club & Grill og vi kunne se at der skulle være en koncert med The Yardbirds. Men vi fik at vide at der også ville være en gratis koncert inde i Lucilles Bar & Grill, med et lokalt bluesband. Det valgte vi i stedet for, så behøvede vi heller ikke at være der så tidligt. Vi kunne nå hjem og komme i bad, hvilket var rart efter en hel dags gåen rundt i New York. Fordi det var en onsdag aften, behøvede vi heller ikke at bestille bord. Vi kom ved 20-tiden og fik anvist et bord. Jeg bestilte friskkogte, krydrede (store) rejer (fra Sydstaterne), blå majs chips og chipotle aïoli. Kæresten fik pulled pork sliders (mini burgere) med string sweet potatoes – begge dele smagte virkelig godt og der var pænt mange rejer til min portion – og flere chips end jeg kunne spise (beklager de dårlige billeder).
Til hovedret fik jeg “Filet Mignon” og kæresten fik “Marinated skirt steak”. Super lækkert kød, så mørt og med MASSER af smag. Desserten sprang vi over, for vi kunne simpelthen ikke spise mere.
Bandet der spillede var virkelig godt, det bestod af 4 mand og de kunne virkelig spille en “mean blues”. Efter lidt tid flyttede vi over i baren, for det var så hundekoldt der hvor vi sad, pga. deres aircondition. Jeg havde heldigvis fået et sjal med, men kæresten var kun i korte ærmer og han var ved at være stivfrossen. Det kan virkelig anbefales altid at have et sjal eller en tynd trøje med, for mange steder er airconditionen skruet godt op og det kan være ret så koldt, især hvis du kommer ude fra varmen. Kæresten nåede at blive lidt syg derovre – forkølelse – pga. aircondition på vores værelse, jeg slap heldigvis.
Kæresten fik et par øl i baren og jeg nød nogle glad lemonade, som jeg elsker at drikke når jeg er i USA. Vi tog tilbage til hotellet ved midnatstid, godt trætte.

 Der var allerede ved at være godt med politi på gaderne nær Times Square……….

 Ved Times Square………

 B. B. King Blues Club & Grill……

Dette lille hus kom vi af og til forbi på West 72nd Street, når vi kom med subwayen. Der ville jeg gerne bo……

 Lucille’s Bar & Grill, hvor vi spiste aftensmad mens vi hørte live blues musik……..

 Kæresten fik pulled pork sliders med string sweet potatoes……….

 Jeg fik krydrede, kogte sydstatsrejer med blå majschips og chipotle aïoli……

 Kærestens hovedret var marineret “skirt steak”……….

…………..og jeg fik “Filet mignon”…………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 19, 2011
  1:00 pm

  Misbah

  Hej Birte.
  Jeg kan læse mig til at det har været en super begivenhedsrig tur. Spændende 🙂
  venlige hilsner


 2. Sep 19, 2011
  3:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Ja, vi havde en skøn tur 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 19, 2011
  10:50 pm

  Piskeriset

  De billeder fra New York Public Library – de er fantastiske! Simpelthen så smuk en bygning. Jeg prøvede derefter at knibe øjnene tilpas meget sammen, da jeg nåede til madmarkedet, for de billeder kan jeg ikke tåle at se lige inden sengetid – så vil jeg drømme om dem hele natten 😀


 4. Sep 20, 2011
  9:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Tak, det er sådan en ufattelig smuk bygning, det er svært at indfange med et kamera 🙂

  Når det igen bliver dagslys må du tage et kig på de friske mozzarellaer, det er altså noget andet end det Galbani man kan købe her i landet…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 29, 2011
  12:10 pm

  PingvinDelfin

  Jeg nyder altid at læse din blog – og din rejsedagbog er ingen undtagelse! 🙂
  Jeg har selv været i New York – desværre kun én gang. Dine beskrivelser og billeder vækker skønne minder.
  Tusind tak for en skøn blog – bliv endelig ved! 🙂


 6. Sep 29, 2011
  12:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tine!

  Jeg tror ikke jeg har set dig før, så velkommen herinde – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig rigtig meget, at så mange har været glade for at læse med i min dagbog fra ferien i New York – og det er fedt at vække minder…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 26, 2012
  1:01 pm

  Sofie

  Det lyder da som om, at I har haft en rigtig god tur, og at I har fået oplevet en masse. Jeg ville virkelig ønske, at det var mig, der kom et smut forbi New York, men det må nok blive en anden god gang.

  Rimeligt uheldigt med det dårlige vejr, men hvis det var mig, havde jeg nok også taget paraplyerne med 😉


  • Apr 26, 2012
   1:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sofie!

   New York er altid fantastisk at besøge 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!