Newyorkerbyheart

New York dagbog, dag 6…………

18 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser, New York-dagbog - Tags:

I dag var vejret tilbage til solskin og varme, men ikke helt så varmt – og slet ikke så fugtigt – som der havde været inden de 2 dage med regn. Luften var blevet renset og det var dejligt.

Efter morgenmaden tog vi subwayen ned til tæt ved Washington Square Garden, derfra gik vi bare rundt på må og få. Vi så charmerende gader, smukke huse med “fire escapes”, trendy butikker og masser af mennesker. Det er derfor man skal gå så meget rundt i New York som man overhovedet kan, det er for at mærke stemningen på gaderne og med egne øjne se hvordan det hele tiden ændrer sig. Så er det hipt og mondænt, så er det mere kunsterisk og alternativ, så er det fattigt og ghetto-agtigt – det ændrer sig fra blok til blok – hele tiden. Det er charmen ved New York…….
Vi kom ligeså stille ind i Little Italy, som var ved at gøre sig klar til at fejre “Feast of San Gennaro“. Engang bredte Little Italy sig over flere bloks, men i dag har Chinatown overtaget det meste af pladsen, så Little Italy i dag nærmest kun består af Mulberry Street. Der ligger stadig nogle italienske restauranter på Mulberry Street, men ingen italienere kunne finde på at spise derinde, der findes italienske restauranter rundt omkring i byen som er VÆSENTLIG bedre. Faktisk findes der virkelig, virkelig gode italiensk restauranter i New York – og i USA i det hele taget.

 Typiske gader bybilledet……..

 Ved mange træer, var der små bede med blomster, hvilket skaber en hyggelig stemning…….

 Et kig ind i en butik på vores gåtur……….

 En af de smukke bygninger som byen byder på, hvis man kigger op……….

 Little Italy klar til at fejre San Gennaro………..

Mulberry Street, indbegrebet af Little Italy……….

Vi gik mere rundt i området og bevægede os lige så stille over mod East Village. Bybilledet skiftede mange gange på vores gåtur – og vi nød det lige meget – for hver gang det skiftede. Selvom det af og til var knap så hyggelige nabolag, så følte vi os aldrig utrygge, mens vi gik.
Vores mål med at gå over til East Village var at komme på Katz Delicatessen (205 East Houston – udtales Howston – Street, på hjørnet af Ludlow Street. Katz er legendarisk for deres pastrami sandwich – ligesom Carnegie Deli er, deres sandwich skulle efter sigende være større (og nogle mener bedre), men vi nåede ikke at spise der. Men jeg kan sige, at de skal være virkelig gode for at slå Katz’s. Katz blev for alvor berømt, da Meg Ryan spiller den berømte “orgasme”-scene derinde i filmen When Harry met Sally.
Når man kommer ind ad døren får du en bon, hold fast i den – og vis den når du har bestilt noget. Det er den du bruger til at betale med når du skal ud igen – og husk at aflevere den – også selvom du IKKE har brugt den til noget!!
Du får altså din bon og stiller dig ind i køen. Du afgiver din bestilling og hvis du bestiller pastrami sandwich, får du en smagsprøve mens din sandwichs laves og det går altså hurtigt som lynet. Husk at sige om du vil have pickles til (kan anbefales) og hvilket slags brød du vil have din sandwich på – giv dem bonen, så de kan krydse af hvad du har fået. Så går du længere hen for at bestille drikkevarer og hvis du vil have pommes frites, cole slaw eller andet til – hvilket du altså ikke behøver for du skal nok blive mæt (giv dem igen bonen så de kan krydse af) – og så kan du sætte dig og nyde et øjeblik i himlen.
HUSK: undgå at sætte dig ovre i den ene side, hvor der er betjening ved bordet, det bliver det bare dyrere af……….
Nyd din sandwich og kig rundt på alle minderne der hænger på væggene, der er mange andre end dig der har sat i de lokaler og spist en pastramisandwich – jeg foretrækker den på ryebread.
Kødet er så mørt, så det falder fra hinanden bare du kigger på det og smelter nærmest i munden på dig. Kæresten, som var lidt bekymret for at det ville blive ulækkert med alt det kød, men jeg sagde til ham at han bare skulle nyde det – og det gjorde han og han syntes ikke at det blev det mindste ulækkert. Det ser ud af MEGET når du får det, men det skal nok glide ned. Kæresten mente, at alene den sandwich gør turen til New York værd!!!
Når du er klar til at gå, går du bare hen til buret på din vej ud, giver den bonen og betaler…….

 Skiltet der fortæller dig at du er på vej i himlen,  Katz Delicatessen…….

Så er det bare med at finde dig et bord – få øjeblikke efter dette billed var taget – var restauranten næsten fuld………

 Pastramisandwich på rye og med sennep, vores pickles kan lige anes………

Saftig og så mør det er ved at falde fra hinanden. Værs’go og tag en mundfuld af verdens bedste sandwich (efter min mening)……..

Efter den store frokost, kunne vi simpelthen – og desværre – ikke spise is, overfor Katz ligger ellers Il Laboratorio del gelato – islaboratoriet – hvor du efter sigende kan få nogle af de bedste is – men som skrevet, vi kunne simpelthen ikke klemme mere ned.
Vi gik tilbage mod Chinatown og på vejen kom vi forbi Father Demo Square, som er en lille park, hvor der bl. a. kan spilles skak. Det var dog et noget blakket folkefærd der holdt til derinde, så vi gjorde kun et kort hvil, fik vores vandflaske fyldt op ved drikkefontænen og stod og betragtede alle de mange egern der havde helt vildt travlt.
Endelig kom vi til Chinatown – og det er du på ingen måde i tvivl om. Alting står på kinesisk – selv McDonalds 😀 – og der er ligesom i en myreture. Alle myldrer ind og ud mellem hinanden, der er travlhed og en del støj synes jeg. Det er en af de eneste steder i New York jeg ikke bryder mig sådan helt vildt meget om, for mig er det bare for busy – og uden den charme som byen ellers byder på.

Skakspil i gang i Father Demo Square……….

Et af skakbordene……

 Et af de små, travle egern………..

 Brandbiler er en del af bybilledet……….

Chinatown……

 Chinatown……..

Jeg kan ikke huske hvor dette er taget henne (tror det var i en subway), men jeg syntes at det var ret sjovt……….

Tiden var kommet til at vende tilbage til hotellet, så vi kunne komme i bad og klæde om, inden vi skulle ind og se Spiderman i Foxwoods Theatre. Det var et fuldstændig FANTASTISK show på alle måder. Musikken har Bono haft fingeren med i og det kan man godt høre af og til, men ikke på en dårlig måde, virkelig god musik og gode sange. Skuespillerne var dygtige og havde nogle skønne stemmer, kulisser og hele scenen var perfekt og så var der jo lige det der med at Spiderman faktisk fløj rundt over hovederne på os!!!! Det var så absolut en oplevelse vi på ingen måder ville have været foruden og havde vi vidst hvordan showet var, så havde vi med glæde give flere penge for at komme til at sidde nede i salen, hvor du for alvor oplever det med at Spiderman flyver hen over hovedet på dig.
Jeg kan kun på det allervarmeste anbefale jer at tage ind og se showet, hvis det kører når/hvis I kommer derover. Jeg kan næsten garantere at I ikke vil fortryde det. Man måtte ikke tage billeder derinde, I kan se lidt fra showets officielle video HER.

Vi var helt høje da vi kom ud fra teatret, det havde været en uforglemmelig oplevelse – men vi var også sultne. Showet varede i 2 timer og 45 minutter, så klokken var næsten 23.00 og vi var godt sultne, for vi havde ikke fået noget siden vores (store) frokost på Katz. Lige overfor teatret ligger Shake Shack og Anne havde anbefalet os at besøge stedet. Første gang vi prøvede var køen for uoverskuelig – og selv her klokken 23.00 om aftenen – var der kø, men dog en vi kunne overskue og den gik ikke ud ad restauranten og hen ad fortovet.
Vi bestilte hver en dobbelt Shack burger og hold nu op, hvor var det en god burger!!! Helt perfekt: saftig og med MASSER af smag. Det er klart turens bedste burger og vi er stadig ret irriterede over at vi ikke nåede derinde igen, men det flaskede sig bare ikke. Lige nu vil jeg næsten give hvad som helst for en Shack burger med pickles og løg – dertil en iskold Dr. Pepper…….

Vi bestemte os for at der også var plads til en dessert, de havde noget frozen custard, som vi blev nødt til at prøve. Kæresten valgte den i vanilje og jeg fik chokoladen – MUMS det var godt!! Ligesom is, bare mere blød og cremet i konsistensen.

 Loftet inde i Foxwoods Theatre……….

Foxwoods Theatre………

 En “lille” limo……

 Shake Shack rules!!!! Jeg kan kun anbefale at spise der – også selvom der er kø……..

 Dobbelt Shack burger…….

 Vores dessert: frozen custard……..

 Vi kom også forbi Ripley’s Believe it or not, inde på Times Square……….

 Spiderman på et stort billboard……..

Når vi kom hjem med subwayen – den ene af dem – førte vejen tilbage til hotellet os forbi denne smukke bygning, The Dorilton (171 W 71st Street). Bygningen stod færdig allerede i 1902. Der er så mange smukke udsmykninger på den bygning og alene porten er 9 etager høj!!!

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Sep 19, 2011
  9:02 am

  Maria B.

  Hej Birthe.

  Nej, hvor ser det ud til , at I har haft en dejlig tur – er død misundelig :o) Det er en tur lige efter mit hoved. Jeg elsker også byferier, hvor man går og går og nyder maden og de mange kulturindtyrk.

  Har aldrig været New York, men vil vildt gerne derover, og efter at have læst dine indlæg er lysten ikke blevet mindre. Du er rigtig god til at formidle stemningen i ord og billeder. Jeg må vist igang med at spare sammen :o)

  Mange hilsner,
  Maria


 2. Sep 19, 2011
  11:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Mange tak for rosen, jeg er glad for at du synes jeg er god til at formidle vores indtryk, det kan godt være lidt svært at få sin begejstring ned på skrift 🙂

  New York kan varmt anbefales, det er bare den fedeste by!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 19, 2011
  3:21 pm

  BLACKBIRD

  Jeg ønsker mig virkelig tilbage til New York, når jeg læser om jeres tur 🙂 For næsten et år siden har jeg nemlig været i helt samme subway station og taget det helt samme bilede! ;D


 4. Sep 19, 2011
  3:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Blackbird!

  Ja, jeg ønsker mig også allerede tilbage – og hvor sjovt at du har taget det samme billed 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 19, 2011
  5:23 pm

  LaTascha

  Shake Shacks laver verdens bedste burgere. Der ligger som sagt en Shake Shack lige overfor Naturhistorisk museum – der købte vi aftensmad et par gange, det år vi boede på hotel på 72. st og der har jeg aldrig oplevet kø:-)

  Hvor er det skønt at læse alle dine NY indlæg – jeg svælger jo i skønne minder og får gode ideer til hvad vi skal opleve næste gang:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 6. Sep 19, 2011
  9:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Hmm, den synes jeg ikke at vi så. Gik ellers tit forbi Naturhistorisk Museum, men kom desværre ikke derind, det må blive næste gange 🙂

  Dejligt at vi har et fælles "hood" i New York, det giver gode reference punkter. Desværre kunne jeg ikke finde det kokosmel i Fairway, men jeg tog et billed derfra, det kommer senere….

  KH
  Birthe


 7. Sep 19, 2011
  10:09 pm

  Christina

  Hej 🙂

  Din dagbog lyder rigtig spændende. jeg håber også på at jeg en dag kommer til New York, det er i hvert fald en af mine drømme rejse destinationer!

  Hilsen Christina.


 8. Sep 19, 2011
  10:36 pm

  Piskeriset

  Hold da magle en stor sandwich 😀
  Er det også muligt at få en salat til?

  Den burger ser nu også ret tiltalende ud… *slurp*


 9. Sep 20, 2011
  9:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Jeg håber for dig at du kommer derover en dag, det kan varmt anbefales 🙂

  Mange hilsner

  Birthe


 10. Sep 20, 2011
  9:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Salat??? jeg fik da salat lørdag. Næhh, nej her er det bare de rene varer ;-D

  Jeg siger dig den burger, var SÅ god!

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 24, 2011
  7:27 pm

  freja

  Ej hvor ser den sandwich lækker ud! Der ser virkelig ud som om det har været en fantastisk ferie!
  Er blevet så inspireret af din blog at jeg lige er startet på min egen
  http://frejajosephsen.blogspot.com/


 12. Sep 24, 2011
  11:17 pm

  Charlotte Berg

  Aargh…misundelse er sådan en grim ting….men det grønne monster kigger altså lidt frem lige nu. Jeg vil hjeeeem til New York og de dejlige mennesker jeg kender derovre. 🙁

  Tak for kigget alle 6 NY-indlæg…. skønt at se "min by" igen. Jeg har suget al energien fra alle billederne….så hvis du synes de ser lidt grå ud nu er det min skyld. (Undskyld!)

  ;o) De bedste hilsner
  Charlotte


 13. Sep 27, 2011
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Freja!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Held og lykke med din blog, jeg håber, at du vil få lige så stor glæde ud af den som jeg har med min.

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Sep 27, 2011
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Jeg tror at det er svært ikke at lade New York gå i blodet på dig. Når man først har været der, rammes man af feberen og den rammer igen og igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!