Newyorkerbyheart

New York dagbog, dag 7…………

27 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser, New York-dagbog - Tags:

I dag vågnede vi op til endnu en skøn og smuk dag, en rigtig september dag i New York: klar blå himmel og solskin……

Efter morgenmaden tog vi subwayen til 42nd Street og gik hen til Empire State Building. På vejen blev vi mødt af mennesker der ville sælge os en eller anden billet, så vi kunne komme hurtigere op i Empire State.
Det var noget med at vi ville få et virtuel helikopter tur over New York og VIP billet til Empire State, så vi ikke skulle stå så meget i kø. Det ville dog koste os 42 dollars eller noget i den stil per person, så vi takkede pænt nej.

Jeg vil tro at vi var ved Empire State ved 11.30 tiden og selvom der var mange mennesker så gik det faktisk forbavsende hurtigt. Jeg vil tro at vi stod i kø i ca. ½ time for at få vores billetter. Vi valgte kun at tage op til 86. etage, fordi kæresten er ikke alt for vild med højder og så virker 102. etage nok liiiiige i overkanten. Vi slap med 21 dollars per person.
Efter at have fået billetterne, skulle vi lige igennem sikkerhedstjek, inden vi kunne komme med elevatoren. Vi kom op på 80. etage, hvor der er plancher hvor man kan læse om Empire States tilblivelse og historie. Desuden bliver man også her ledt igennem fotografering, som alle skal igennem. Jeg ved faktisk ikke helt om man kan undgå det, på en eller anden måde – meningen er så at man kan købe billederne eller lade være.
Derefter skulle vi så med i endnu en elevator op til 86. etage – jeg vil tro at det alt i alt tog os en times tid, fra vi stillede os i kø og til vi kom op på 86. etage.
Der var mange mennesker deroppe, men selvom der var så mange mennesker, så var det alligevel muligt at komme helt hen til rækværket og kigge ned. FANTASTISK udsigt deroppe fra, især en dag som denne!!
Kæresten fik hurtigt nok, så han gik bare lige en kort runde og ventede så på mig indenfor 🙂

 Dette var 10. september, så der var masser af politi på gaderne………..

 På vej hen mod Empire State Building………

 Det var masser af støtte og patriotisme i vinduerne………

 Små, søde politibiler…….

 Inde i Empire State Building………

 Disse postkasser kunne jeg ikke stå for……..

 Den smukke bygning – efter min mening – Chrysler Building, Empire State Building, 86. etage…………….

 Et kig ned på gaderne fra Empire State Building, 86. etage…………

 Flatiron Building, Empire State Building, 86. etage………….

 Frihedsgudinden, Empire State Building, 86. etage……….

 Et kig ud over den skønneste by i verden, Empire State Building, 86. etage…….

Efter Empire State Building fandt vi en subway og kørte tilbage til Times Square. Vi kiggede os lidt omkring og bestemte os så for at gå hen til “vores” diner – Westway Diner – for at spise frokost. Frokosten i dag bestod af en grillet clubsandwich til mig med pommes frites og pickles, dertil iskold lemonade. Kæresten fik en suppe og tunsandwich med hjemmelavede chips – som smagte SKØNT!. Kæresten drak rootbeer til (som han elsker). Det var en skøn frokost, som smagte så godt og vi kunne slet ikke spise op………….

 Westway Diner, som blev “vores” diner………

 Min grillet clubsandwich………

 Kærestens tunsandwich med pickles og hjemmelavede chips……

Sådan ser det ud indeni diner’en……….

Fra Westway Diner gik vi ud mod Pier 83 (West 42nd Street) til Circle Line Cruises, for at tage med vores 3 timers cruise rundt om Manhattan. På vejen derud, kom vi forbi nogle ret sjove måder at parkere biler på. Jeg vil i hvert fald sige det sådan, at hvis man parkerer sådan nogle steder, så vil man ønske at man kommer sidst – så man holder yderst. For ellers ved jeg simpelthen ikke hvordan de får ens biler ud……….

Sjov parkering – og denne var slet ikke den værste……….

Kl. 15.30 steg vi ombord på Circle Line og satte os til godt til rette. Vores guide var virkelig god og talte næsten i 3 timer uafbrudt. Der var virkelig mange helikoptere i luften hele tiden, Hudson River blev overfløjet igen og igen – ingen var i tvivl om at sikkerheden var højnet væsentligt i disse dage!
Circle Line bådene samlede en del mennesker op i deres både på 11. september 2001, mennesker der desperat prøvede på at flygte fra Manhattan. Jeg kan ikke længere huske hvor mange, men det var virkelig mange mennesker, mange flere end jeg ville ha’ troet……

Vi havde nogle helt vidunderlige timer på båden, hvor vi bare kunne sidde og slappe af og nyde de smukke, smukke omgivelser. Nogle steder glemte vi – næsten – helt at det var New York vi var i, fordi naturen var så smuk og helt anderledes end man ville forvente af New York.

 Empire State Building, set fra vandet………

 Manhattan, set fra vandet……..

The Winter Garden in World Trade Financial Center……….

 One World Trade Center, under opbygning……..

 Ellis Island, hvor til emigranterne kom i hobetal og hvor drømme kunne knuses……….

 Statue of Liberty……….

 Staten Island færgen, som er gratis……….

Castle Williams på Govenors Island………….

 Helikoptere på konstant patrulje over Manhattan……….
Brooklyn Bridge…………

 Manhattan Bridge……..

 Svævebanen til Roosevelt Island………..

 Yankee Stadium………..

 Jeg mener at dette er Washington Bridge, men jeg kan tage fejl………

 Er det ikke et fantastisk syn???………..

Bygningen var med i Ghostbusters………….

En af de ting der slår dig når du tager sådan en sejltur omkring Manhattan er hvor mange broer den by har. Jeg mener at det er omkring 21 broer eller noget i den stil, det er i hvert fald rigtig mange når man tænker på hvor lille Manhattan faktisk er……

Efter den smukke sejltur tog vi subwayen gik vi tilbage til Times Square. På vores vej dertil kom vi pludselig forbi en masse store, sorte biler, det var helt tydeligt at der foregik et eller andet. Pludselig så vi at der i en af bilerne stod Adam Sandler. Vi så ham desværre ikke. Jeg ved ikke om det havde noget med Fashion Week at gøre, som også foregik i byen i disse dage.
Fra Times Square tog vi subwayen tilbage til 72nd Street og da vi kom op fra subwayen var der skøn musik. Vi satte os ned på en af bænkede og nød den skønne, lune aften og musikken. Vi handlede i Fairway på West 74th Street og Broadway på vejen hjem, det blev til lidt forskelligt til køkkenskabene herhjemme, men mere om det i et senere indlæg.
Efter et bad tog vi hen på Pasha – en tyrkisk restaurant – som lå et lille minuts gang fra vores hotel. Når man ser restauranten udefra ser den lille ud, men når man kommer ind er der et stort lokale med masser af plads. Desværre var der ikke borde nok udenfor, til at vi kunne få plads der.
Vi delte en portion hummus med noget lækkert brød og derefter bestilte vi begge fisk: stegt bækørred drysset med majsmel, dertil ris og grøntsager. Beklager at billederne blev så dårlige, men belysningen var ikke særlig god……..

 Bilen tilhørende Adam Sandler………

 West 72nd Street Subway i aftenbelysning………..

 Fairway, hvor vi handlede lidt ind………..

 Hummus, som vi delte på Pasha………

Stegt bækørred på Pasha……..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 27, 2011
  9:31 pm

  Camilla

  Ih, sikke travlt du har haft! Både i med ferie, mama-visit og med masser af blogindlæg :o) Jeg har bare sådan nydt dine N.Y. indlæg, og jeg har i hvert fald ikke fået MINDRE lyst til at komme der over en dag! Knus


 2. Sep 27, 2011
  9:53 pm

  LaTascha

  Here we go again – jeg har ventet spændt:-)
  Vi er også blevet tilbudt de der hurtige billetter op i Empire, men helt ærligt. Tror aldrig vi har stået i kø mere end max 30 minutter, fra start til 86. etage og den tid går så hurtigt fordi der er så meget at kigge på og alle de forskellige sikkerhedsforanstaltninger. Til gengæld irriterer den evindelige fotografering af samtlige besøgende mig – måske ikke så meget i Empire, for der er billederne jo ikke printet ud, men ombord på Cirkle Line båden, hvor samtlige billeder bliver printet ud. Måske sælger de 3-4 stykker på en tur og resten skal vel så bare kasseres…
  Jeg synes for øvrigt, at det er fantastisk at være i Empire, men hvis man ikke er så glad for højder kan jeg sagtens sætte mig ind i, at det kan være lidt svært – synes godt man kan mærke den gynge let, når man står på 86;-)

  Sidst vi var derovre, boede vi for øvrigt på hotel der lå på Broadway, lige overfor den Subway station du har taget billeder af på West 72. str. Synes altså den station er en lille smule fin:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 3. Sep 27, 2011
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Dejligt at du stadig hænger med 🙂

  Knus
  Birthe


 4. Sep 27, 2011
  9:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det var lige præcis dig jeg tænkte på da jeg tog billedet af subwayen, jeg tænkte at du måtte kende den – så den er speciel til dig fra mig 🙂

  Du har helt ret mht. til billederne, det irriterede også mig, vi købte ingen af dem, hverken i Empire eller på båden.
  Kæresten sagde også at han syntes at det gyngede, det kunne jeg altså ikke mærke – men jeg tror han var mere (eller ligeså) nervøs for alle de fly han så hele tiden. Tror han følte de var lige tæt nok på 😉

  KH
  Birthe


 5. Sep 27, 2011
  10:13 pm

  LaTascha

  For pokker da, hvor er vi bare nødt til at opleve den by sammen:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 6. Sep 28, 2011
  7:38 am

  Piskeriset

  Sikke en udsigt! Det må alligevel være sjovt at kunne se byen på den måde – det giver et helt andet overblik, hæhæ 😉


 7. Sep 28, 2011
  11:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Anne!

  Ja, det må vi. Vi finde ud af at kommer derover sammen i nogle dage, nogle gange har de billige pakkerejser – og vi har jo et fælles "hood" 😀

  KH
  Birthe


 8. Sep 28, 2011
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, udsigten kunne vi ikke klage over! Jeg ville gerne have været op på 102. etage – fordi det var jeg på World Trade Center i 1998 og i 1991 – men kæresten syntes at 89. etage var rigeligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 13, 2011
  12:51 am

  moi

  Helikopterne patruljerer ikke over Manhattan konstant – langt størsteparten af dem er turist helikoptere, ret populært.

  Bor selv på Manhattan p.t.


 10. Oct 13, 2011
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Moi!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg tror gerne at det er mest turist helikoptere, men lige præcis denne dag, kunne vi nu se, at de fleste af dem var politihelikoptere, det var få dage før 9/11…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!