Newyorkerbyheart

New York dagbog, dag 8………….

28 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser, New York-dagbog - Tags:

Efter dagens morgenmad tog vi subwayen til Harlem for at gå lidt rundt der. Harlem er under renovering, dvs. de er ved at forskønne bydelen, så den bliver pænere at se på. Det er tydeligt at se at der er en forskel fra resten af Manhattan, der er mere affald på gaderne og bygningerne er ikke helt så pæne og velholdte.

Desværre fik vi ikke gjort et stop i Morningside Heights, hvor bl. a. Columbus University ligger, det siges at de har en utrolig smuk campus. Columbus Univesity er en ivy league skole, dvs. en af USA’s 8 bedste universiteter.

Vi gik bare lidt rundt, fulgte mest Morningside Avenue og kiggede lidt på gadelivet. Vi kom også forbi det berømte Apollo Theater, som er Harlems mest berømte underholdningssted, hvor bl. a. Duke Ellington og Billie Holiday har optrådt……..

 En brandstation i Harlem…….

Det så kendte, Apollo Theater………….

Efter vores gåtur i Harlem tog vi subwayen til Upper East Side. Vi gik en tur langs Central Park og på Fifth Avenue og så kom vi til Museum Mile. Vi kom bl. a. forbi det Jewish Museum, Museum of the City of New York og Guggenheim. Vi gik lige indenfor i Guggenheim, så kæresten kunne se hvor smuk den er indeni, men vi købte ikke billet.

 En af indgangene til Central Park……..

 El Barrio Museum, på The Museum Mile……..

 Guggenheim…….

 Guggenheim……

Guggenheim……

Efter at have kigget indenfor hos Guggenheim, gik vi en tur på Park Avenue, hvor alting bare er så velplejet og fint. Vejen er bred, der er blomster og træer i midterrabatten, der står dørmænd udenfor alle de flotte bygninger, hvor rige mennesker bor i der kæmpe mæssige luksuslejligheder. Måske livet er bare en lille smule grønnere der………

På vores vej ned mod downtown blev vi pludselig mødt af et stort optog, som så vidt vi fandt ud af, var fagforeninger. Det var et virkelig stort optog med dansere, musikere, “floats” og en kæmpe gruppe af motorcykler som lavede en vældig larm. Nå ja, der var selvfølgelig også en hel masse politi, der passede på at det hele forløb i god ro og orden.

 Park Avenue med de smukke – og brede – midterrabatter……….

 Optog……

 …….og masser af politi holdt øje med at det forløb i god ro og orden………

 Masser af motorcykler deltog………..

 …….se bl. a. den smukke lyseblå i baggrunden…….

Der var også “floats” med i optoget…….

Der er rigtig mange hjemløse i New York City. Folk der sidder udenfor på fortovene og beder om penge eller står udenfor Starbucks og beder om de småpenge du fik tilbage derinde. Selvom jeg har ondt af dem, så er det umuligt at hjælpe dem alle, for så ville jeg ende med at skulle stå og tigge. Men hvis du ikke kan spise de store portioner som restauranterne serverer ovre i “Guds eget land”, så bed dem om at få en doggie bag og aflever det til en hjemløs. Selvom det kan føles underligt at give andre rester fra dit bord, så bliver de altså glade for det hvis de har sultet i flere dage – og restauranterne pakker altid maden pænt ind.
Men da vi kom forbi manden med de små killinger da måtte jeg give fortabt, han fik alle mine småmønter (quarters, dimes og nikkels). Jeg havde bestemt mig for at jeg ville give dem til en hjemløs inden vi tog hjem, men nu blev det manden med de små killinger der fik dem……..

De søde killinger, som fik alle mine småpenge………

Vi var inde i MoMa’s museumsbutik for at finde gaver til at tage med hjem. Vi købte dog ikke noget, for alt det vi kunne lide var så dyrt, så vi købte dem et andet sted. Det var dog sjovt at gå derinde og kigge. Vi var ikke inde på selve Museum of Modern Art (MoMa), vejret var så smukt, så det var svært at gå indenfor i et museum……….

LOVE skiltet, udenfor MoMa……..

Efter museumbutikken tog vi en subway hen til Rockefeller Center og derfra gik vi hen mod Columbus Circle. På vejen stoppede vi ved en deli og købte frokost. Jeg fik en roastbeefsandwich med emmentaler og chipotle mayonnaise og kæresten fik vist nok en kyllingesandwich med avocado. Vi tog maden med hen i Central Park, hvor vi nød vejret, parken og alle menneskerne.

 Min frokostsandwich med roastbeef, emmentaler og chipotle mayonnaise…….

Et “mindesmærke” for 9/11…………

 9/11 “mindesmærke”………..

9/11 “mindesmærke”……..

På dette tidspunkt var min krop ved at være mere en almindelig “overbelastet”. Min lænd gjorde ondt og det samme gjorde mine fødder og ankler, så vi bestemte os for at købe en billet til en af tour-busserne – Gray Line. Billetten gjaldt i 48 timer, hvilket var perfekt, for vores subway pass ville udløbe ved dagens afslutning og på denne måde kunne vi stadig komme rundt i byen. Vi kunne hoppe på og af hvor vi ville, men også bare sidde og nyde turene rundt i bussen. Vores guide var virkelig god, informativ og helt vild sjov.
Det er helt utroligt så meget mere – eller andet – man ser når man kører med tour-busserne. Det er jo dobbeltdækkere, så det er en helt anden højde man pludselig sidder i og der ser man bygningerne fra en helt anden niveau. Efter at have kørt rundt fra Times Square og hele vejen ned til sydspidsen og tilbage igen – ca. 2 timer – stod vi af så vi kunne komme med aftenturen over til Brooklyn. Der var mange flere der havde fået samme ide, så køen var lang. Men heldigvis var der flere busser der kørte den tur.
Den guide vi fik denne gang var meget anderledes end den første, men da vi først vænnede os til ham, var han også helt vildt god. Han havde en hel speciel form for humor, som vi kom til at holde meget af. Aftenturen var virkelig dejlig og meget smuk, fordi den forgik til solnedgang og mens byen langsomt begyndte at tænde dens lys. New York er magisk om dagen – men om aftenen kommer der en hel speciel magi – alle byens lys er så smukke……

Jeg kan virkelig anbefale at tage med tour-busserne. Det er første gang vi har gjort det i en storby, men det var en virkelig god oplevelse. Guiderne ved uendelig mange ting og er super interessante at høre på og man ser noget som man ikke ser når man støver gaderne rundt til fods. Så selvom det er lidt dyrt og noget som I måske ikke normalt ville gøre – så und jer selv den oplevelse i New York, det er alle pengene værd……

 TKTS kiosken på Times Square, hvor folk står i kø for at få billige billetter til aftenens musicals……..

 Ingen tvivl om at vi befinder os i “Garment District”, lige overfor stedet hvor “Project Runway” optages……..

 Madison Square Garden……….

 Flatiron Building……..

 Smuk bygning med de berømte brandtrapper……

 Altid forbløffende hvor lige gaderne faktisk er i New York City……….

 Ved den lille St. Pauls Chapel ved Ground Zero………

I Battery Park var der sat et flag op for hvert menneske der døde 9/11, for næsten 10 år siden. Dette var dagen før……….

 South Street Seaport – eller Pier 17…………

 FN Bygningen………

 Alle flagstængerne udenfor FN-bygningen……….

 Der var rigeligt med politi udenfor FN-bygningen. Rygtet sagde at det var en øvelse………

 Her boede Kathryn Hepburn, indtil hendes død i 2003…………..

 Jeg kan ikke huske hvilken bygning dette er, men jeg synes den var meget smuk……

 På vej over Manhattan Bridge……..

 Manhattan ved solnedgang………

 Her er solen endnu ikke gået helt ned……..

 Bussen holde midt mellem 2 skyskrabere, hvilket gav et ret sjovt billed – synes jeg………

Patriotismen blomstrer………

Efter endnu en begivenhedsrig dag, tog vil tilbage med subwayen til West 72nd Street. Klokken var nu ved at være 22.00, så vi var ret sultne. Vi fandt et lille pizzasted, hvor vi delte 3 pizzaslices og lidt frugtsalat. Inden vi tog hjem købte vi lidt ind i Trader Joe’s (hjørnet af Broadway og West 72nd Street) – som ligger lige overfor subwayen – og som varmt kan anbefales. Deres ting er økologiske og det er en fed stemning i butikken. Jeg er totalt vild med deres varer, men desværre sætter vægten jo en begrænsning for, hvor meget jeg kan have med hjem. Det lykkedes mig at få taget nogle billeder, inden sikkerhedsvagten opdagede mig.
På vejen hjem fik vi også lige en kage med hjem på hotellet. Kæresten valgte en Oreo-bar og jeg valgte en blåbærmuffin, det smagte så englene sang………

 Inde i Trader Joe’s………….

 Kærestens Oreo-bar……….

Og min blåbærmuffin (beklager det dårlige billed)……….

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Sep 28, 2011
  7:31 pm

  Piskeriset

  Det er imponerende mange ting, I har nået – jeg bliver jo helt forpustet af at læse det 😀

  Når vi en dag (7-9-13) kommer til NY, håber jeg også at komme med en af tourbusserne, for NY er en rigtig stor by, så det er en god måde at få et overblik/hurtig introduktion til byen.


 2. Sep 28, 2011
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, vi gjorde det rimelig godt, men jeg kan også godt betro dig at jeg var træt om aftenen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 28, 2011
  8:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cecilie!

  Tusinde tak, jeg vil skrive det på billedet 🙂 Jeg havde på fornemmelsen at det var det museum, men jeg var ikke 100% sikker…..

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 28, 2011
  9:10 pm

  Loppelækkerier

  Ej, hold nu OP hvor er jeg misundelig. Helt ind i marv og ben!! Jeg MÅ bare til NY, men desværre har økonomien ikke lige været til det, og så har jeg synetes at enten studiet, arbejdet og nu mine to små børn har hindret det. Men så snart de er store nok til at blive passet i længere tid, så skal vi altså afsted. Det er absolut mit MUST SEE i denne verden. Dejligt at læse din beretning – tak for det. (Så føler man da, at man har været der bare en lille smule….) ;o)
  Kh Charlotte.


 5. Sep 28, 2011
  9:14 pm

  Frk. Struds

  Tak for "a trip down memory lane"
  🙂


 6. Sep 28, 2011
  10:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg håber at du kommer derover, det er sådan en fantastisk by, som alle burde have lov til at opleve…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 28, 2011
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Struds!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  – det var da så lidt…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!