Newyorkerbyheart

New York dagbog, dag 9……………

28 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser, New York-dagbog - Tags:

I dag stod vi på tour-bussen ved Dakota-bygningen, som jo lå små 2 minutters gang fra vores hotel. Denne gang satte vi kursen på Morningside Height, Harlem, Spanish Harlem og Upper East Side. Denne gang var vores guide ret ung, jeg vil tro i starten af 20’erne og helt anderledes end de 2 andre vi havde kørt med – men stadig god og meget informativ. Jeg er ret imponeret over hvad de guider kan have i deres hjerner 🙂

Jeg synes at det er fedt ved de tour-busser, at guiderne er så forskellige. Det er ikke sådan at du føler at de alle sammen læser op af det samme papir. De har helt klart hver deres helt egen stil og personlighed – og har fået lov til at beholde det.

I Morningside Heights kom vi bl. a. forbi Cathedral of St. John the Divine, som – når den engang bliver færdig – vil blive verdens største katedral. Den blev påbegyndt i 1892 og er stadig kun 2/3 dele færdig. Den er mere end 180 meter lang og helt utrolig imponerende!!

Da vi kom til 1000 Fifth Avenue stod vi af, for da kom vi til The Metropolitan Museum of Art (også kaldet The Met). Det var det eneste museum vi besøgte, men jeg er uendelig glad for at det blev det, for sikke et museum. Selve museet er selvfølgelig smukt – og STORT – som sådan nogle jo er. Vi så det meste af den ægyptiske udstilling og da vi havde set det, kiggede vi på kortet. Vi havde gået derinde i vel omkring 1-1½ time på det tidspunkt, men blev klar over at vi havde set omkring 1/5 af den nederste etage – og der er 3 etager!!!!
Udover den det meste af den ægyptiske udstilling, så vi en stor del af den afrikanske udstilling, Arms and Armor, The American Wing, lidt af Modern og Contemporary Art, Drawings and Prints og Photographs. Vi brugte rigtig meget af dagen derinde, sad og nød de store lyse rum og spiste også frokost derinde. Det er et museum jeg virkelig kan anbefale jer at besøge, hvis I kommer på de kanter, det er et pragtfuldt sted……

 Cathedral of St. John the Divine………..

Når i ser menneskerne, kan I få en ide om hvor høj den dør faktisk er!! (Cathedral of St. John the Divine)………

 Her på 1040 Fifth Avenue, boede Jaqueline Kennedy Onasis til hun døde i 1994……..

 The Metropolitan Museum of Art (The Met)……..

……..som har dette smukke springvand udenfor…………

 Fra den ægyptiske afdeling i The Met……

 Smukke lamper i en af gangene, The Met……..

 Helt utroligt hvad de ægyptere kunne fremstille, for så mange år siden, The Met……..

I dette smukke rum, var de ved at øve til en mindeskoncert for 9/11. Det var meget sørgelig musik, men sikke et smukt rum…….

 The American Wing, The Met…….

 The American Wing (hos Shakerne), The Met…….

I dette runde rum, var der er billed af Versailles Slottet, der er så virkeligheds tro, så man kan forledes til at tro at man er der. The Met……..

 ………og her ses den slotshaven, The Met………

The American Wing, The Met……….

 Smuk glasmosaik, The Met…….

 I dette smukke rum, spiste vi frokost…….

 Masser af riddere – i fuld størrelse, The Met……..

 ……..selvfølgelig i en riddersal, The Met……

 Det er ligefør jeg får lyst til at ride, med sådan en saddel……

 Jackie Kennedy af Andy Warhol, The Met…….

 Maleri af Pablo Picasso, The Met……….

 Jeg fik øje på denne lille pige, der sad og forevigede den kunst hun så, på hendes eget papir, The Met…….

Fra den afrikanske udstilling, The Met……..

Efter af have brug det meste af dagen inde i The Met, var vores hjerner helt blæste og vi var ret trætte. Vi gik hen til Times Square, hvor vi blev mødt af “The Naked Cowboy“, som stod og underholdt på Times Square, hvor han for det meste er at finde.
Vi fandt ud af at køen ved TKTS kiosken var nærmest ikke eksisterende, så vi gik hen for at se hvad de havde af billetter. Normalt ville vi ikke bruge tiden på at stå i kø her, fordi køen er så lang. Men her da klokken var 18.00, kan det altså betale sig at tage hen forbi og kigge.

Vi fik billetter til Cirque du Soleil – Zarkana, som foregik i Radio City Music Hall. Vi fik 50% på billetterne, men kom stadig af med 140 dollars for 2, så det var ret dyrt – men vi kom også til at sidde virkelig godt. Inden showet kl. 19.30, kunne vi lige nå at få lidt og spise. Lige henne i nærheden af Radio City Music Hall ligger en afdeling af Five Guys, som er en burgerkæde. Jeg havde hørt at de skulle lave virkelig gode burgere – og de har også fået mange priser – men jeg vil sige at jeg ikke var imponeret. Jeg vil til enhver tid foretrække Shake Shack‘s burgere………..

Det er første gang vi stiftede bekendtskab med Cirque du Soleil og at det så også foregik i Radio City Music Hall, var bare en ekstra gevinst. Radio City Music Hall er jo en “legende”, noget man har hørt om og så er det kendt for dets juleshows. Det er et stort sted, der kan være omkring 6000 tilskuere. Så mange var vi dog ikke denne aften, men der var pænt med mennesker.
Cirque du Soleil – Zarkana, var ret fantastisk. Det er svært at beskrive, men nærmest en krydsning mellem en rockmusical og cirkus. Det var top underholdning og akrobatisme på højt plan. Der var virkelig mange deltagende i det show og de var alle helt fantastisk dygtige, til det de skulle lave. Det kan klart anbefales at tage ind og se deres show, både i New York, men også hvor du ellers skulle få chancen……….

 The naked Cowboy på Times Square……..

 ………….også bagfra……….

 Vi var aldrig i tvivl om at det var 11. september – 10 års dagen for tvillingetårnenes fald………

 De fortæller gerne på “Five Guys” om hvor populære de er……..

 ………deres pommes frites var det bedste ved oplevelsen – og de var ikke engang specielt gode……

Sådan så burgeren ud, beklager det dårlige billed……….

 Indgang til Cirque du Soleil – Zarkana ved Radio City Music Hall……..

 Inde i Radio City Music Hall……..

 …….et noget rystet billed, men det giver måske et lille indtryk af salen…..

Planet Hollywood på Times Square…….

Dette var en meget speciel dag, det var 11. september 2011 – 10 års dagen for 9/11, hvor tvillingetårnene faldt – og vi passede en del steder med flag på halv, billeder og andre former for “mindesmærker”. 
Det var en speciel dag at være i New York på. Ikke fordi vi oplevede noget af alt det formelle der foregik med præsident Obama osv, men fordi store dele af byen var spærret af, der var helt vildt meget politi på gaden og biler blev stoppet og gennemsøgt (selv taxaer). Det var som om en hel speciel stemning hvilede over byen, som om alt var som normalt og så alligevel ikke.
Always remember – NEVER forget – remember, honor and reflect!……..
Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 28, 2011
  10:37 pm

  Piskeriset

  Tusind, tusind tak for de mange spændende indlæg om NY – fantastisk rundrejse vi læsere kan være med på 🙂


 2. Sep 28, 2011
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det var da så sandelig så lidt, jeg har selv nydt at skrive dagbogen rigtig meget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!