Newyorkerbyheart

Plan Ø: Økologisk tomatsuppe………

14 september , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Ferie/rejser, Supper - Tags: , ,

 Mosede tomater, bouillon fra Herbamare, fuldkornssuppehorn og stæk paprika……..

 Porre, løg og hvidløg sauteres i olivenolie…..

 Mosede tomater, vand og bouillon tilsættes……

 Efter det har kogt, blendes suppen og piskefløde tilsættes og derefter puttes forkogte suppehorn i……

Aftenens tallerken…….

Inden vi tog afsted på ferie blev jeg kontaktet af Plan Ø, for at høre om jeg ville være med til at omtale deres kampagne om at få flere til at spise økologisk, mod at få tilsendt nogle produkter. Det ville jeg selvfølgelig gerne, men altså, jeg skulle jo på ferie. De sendte alligevel en kasse til mig, som stod og ventede da vi kom hjem i går, hvori der bl. a. var ingredienser til tomatsuppe – som var i vedlagte hæfte med opskrifter. Der var også en “advarsel” om at den stærke paprika er RIGTIG stærk og at jeg nok skulle bruge mindre, den “advarsel” var jeg glad for, for den er virkelig stærk. Jeg brugte kun 1 tsk. – og det syntes jeg endda var stærkt……
Suppen var hurtig at lave – helt perfekt når nu jeg lider af jetlag og en krop der er helt umulig – og smagte dejligt. Vi fik grove flutes til, som er købt.
Det er Kohberg og Urtekram, der står bag Plan Ø, som du også kan læse mere om her.

Jeg valgte at komme de forkogte suppehorn i suppen, lige inden servering – og brugte lidt mere hvidløg –  men ellers fulgte jeg opskriften til punkt og prikke.

Økologisk tomatsuppe (fra Plan Ø), 4 pers.:
1 økologisk løg, hakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 økologiske porrer, skåret i tern
½ flaske økologiske mosede tomater
½ liter vand
1 tsk. økologisk stærk paprika
200 g økologiske fuldkornssuppehorn
2 tsk. økologisk urtebouillon fra Herbamare
2 dl økologisk piskefløde
salt
økologisk olivenolie
Varm olie op i en gryde og sauter løg, porre og hvidløg sammen med paprika og lidt salt, til det bliver blødt og falder sammen. Efter ca. 5 minutter tilsættes de mosede tomater, vand og urtebouillon. Bring i kog, skru ned, læg låg på og lad det småkoge i ca. ½ time.
Kog suppehorn efter anvisning på emballagen, i rigeligt, saltet vand. Hæld vandet fra, skyl hurtigt med koldt vand og lad dem dryppe af.
Blend suppen til den er glat, tilsæt fløden, sæt gryden tilbage på kogepladen og varm det igennem. Tilsæt suppehorn og vend godt rundt. Server rygende varmt med fuldkornsflutes.

Vi landede i går – lidt forsinket – ved 11-tiden i Billund, kærestens mor hentede os. Vi var godt trætte, så efter at have fået købt lidt ind, sat gang i vaskemaskinen og pakket lidt ud – gik vi i seng og sov i et par timer.
Kærestens mor havde inviteret om os til aftensmad, hvilket var dejligt for jeg orkede slet ikke at tænke på at lave mad, det har jeg jo slet ikke skullet tænke på i 10 dage 🙂 Kl. 22.00 gik i vi seng og kæresten tog på arbejde i morges – jeg sov til kl. 13.20!!!!
Min krop er fysisk helt og aldeles udkørt – og jeg har stærke smerter – hvilket jeg også havde i de sidste dage i New York. Men hver eneste smerte er det værd, for turen har været helt og aldeles FANTASTISK.

Vi har oplevet New York på den eneste måde som byen skal opleves på, nemlig til fods. Vi har virkelig gået meget, som i RIGTIG meget! Men vi har også brugt subway og tour-busser, for ellers ville jeg ikke have kunnet kommet igennem turen……..

Vi har haft de vildeste oplevelser. Vi har set tennis, vi har set 2 shows, set byen og de steder jeg elsker. Opdaget nye steder, gået i Central Park, sejlet og bare nydt, nydt, nydt. Kæresten faldt også for byen – måske han ikke er faldet så hårdt som mig – men han synes det er en skøn by og han kan klart forstå min fascination af byen.
Vi har ikke spist på fancy restauranter, men fået meget pizza, sandwich og burgere – men der kommer meget mere om maden senere.

Vores hotel havde en mest fantastiske beliggenhed på 71st Street mellem Columbus Avenue og Central Park West. Gaden var stille og rolig, beboet af helt almindelige new yorkere. Rundt om hjørnet på Dakota Building og vi havde vel mindre end 500 meter hen til Central Park.
Vi boede på 12. etage i et lille bitte værelse, men vi vidste jo at det ville være lille. Vi kunne ikke gå rundt om sengen, men vi havde et indbygget skab og en kommode, så vi fandt alligevel plads til vores ting. Badeværelset havde en ok størrelse, jeg har i hvert fald set dem mindre. Vi havde nok varmt vand og der var slet ikke lydt på hotellet, så det var virkelig dejligt. Fra vores vinduer havde vi udsigt til tagterrasser og kunne lige ane Central Park. Heldigvis havde vi aircondition, for der var varmt i New York!!

Elevatoren i hotellet var lille og ikke den hurtigste, men den virkede alle dage, undtagen en. Dagen inden vi skulle hjem, gik den i stykker, så vi måtte gå!!!! Heldigvis fik de den lavet inden vi skulle hjem, så vi ikke skulle slæbe vores bagage ned, men der var nogen der var mindre heldige…….

De sidste par dage var meget smertefulde for mig, min krop havde fået nok. Jeg fik nogle mærkelige pletter ved mange af mine led (knæ, ankler og ribben), som jeg aldrig har fået før. De var/er rødlige, men føles ligesom blå mærker, når man rører ved dem. Derfor gik vi ikke så meget i de sidste par dage, men lod os transportere med tour-busserne, som vi nød og som også gav os en anden synsvinkel på byens bygninger. Guiderne var meget informative og sjove, selvom det var lidt dyrt, var det alle pengene værd.

Vi var heldige med vores tennisbilletter. Vi var inde og se tennis mandag aften, hvor vi så både Caroline Wosniacki og Roger Federer – de næste 2 dage blev der ikke spillet kampe pga. regn – så det var et sandt lykketræf både hvad angår spillere og vejret.

Men der kommer meget, som I RIGTIG meget, om vores tur i den nærmeste fremtid. Jeg er ved at gennemse billeder og så skal jeg nok få lavet nogle indlæg……..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 14, 2011
  10:54 pm

  Piskeriset

  Jeg fandt netop sådan en pakke suppehorn frem i går, da jeg ordnede vikturalierummet. Nu får jeg da lyst til snart at tage dem i brug! Elsker fyldige grøntsagssupper 🙂


 2. Sep 14, 2011
  10:58 pm

  MindYourSpirit

  Glæææder mig til at læse mere 🙂


 3. Sep 14, 2011
  11:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Så må du i gang – og det er jo så absolut suppe vejr her i DK 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 14, 2011
  11:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mind your spirit!

  Jeg håber at der kommer noget på indenfor de næste par dage, lige nu sorterer jeg billeder 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 15, 2011
  12:43 am

  Sequence

  Velkommen hjem igen.

  Det lyder til, at i har haft en rigtig dejlig ferie – skønt.


 6. Sep 15, 2011
  2:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sequence!

  Tak, og ja, vi havde en helt vildt dejlig ferie 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 15, 2011
  6:17 pm

  Camilla

  Velkommen hjem, glæder mig til at høre en masse mere om jeres tur :o) Mums, den ser mega lækker ud den suppe – enkel og lækker. Knus


 8. Sep 16, 2011
  2:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Mange tak og bare vent, der kommer en hel masse, når jeg engang er færdig med at gennemgå vores billeder 🙂

  KH
  Birthe


 9. Apr 10, 2012
  3:59 pm

  Curly

  Jeg ELSKER den tomatsuppe…. vender tilbage til den igen og igen, og i dag er det en rigtig suppedag med det sure møgvejr… Ser frem til aftensmaden 🙂


  • Apr 10, 2012
   7:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Curly!

   Den smagte også rigtig dejligt og du har ret – det er suppevejr i dag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!