Newyorkerbyheart

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme (Spis Bedre, nr. 10/2011) + Jamie Olivers figensalat…………

 Ingredienserne til urtecremen, blendes………..

 Mere flødeost røres i og så ser den sådan her ud…………

 Det smøres på brød og varmrøget laks i flager kommes ovenpå…….

Frisk figensalat med mozzarella, parmaskinke og basilikum a la Jamie Oliver……….

Ristet flute med anderilette………..

Hold da op, det ser ud som om vi får Indian summer – eller i hvert fald noget der ligner – sikke noget fantastisk vejr og de siger at det bliver bedre endnu!!

I dag blev jeg nødsaget til at stå op kl. 10.00 fordi jeg simpelthen ikke kunne holde ud til at ligge i sengen mere, min lænd gjorde helt forfærdelig ondt. Faktisk lidt “trist”, når jeg var så træt så jeg faktisk sad op og sov bagefter!!

Det er lidt underligt, for lige pludselig føles det mærkeligt at føre samtaler på kæresten på dansk. Efter en uges intensiv engelsk sprogbrug, har hjernen ligesom vænnet sig til det og det føles slet ikke underligt mere – nærmest tværtimod.

Aftensmaden blev lidt af et samsurium af forskellige ting: Jamie Olivers lækre salat med friske figner, rugbrød med en lækker urtecreme og varmrøget laks (fra Spis Bedre) og så noget anderilette på ristet flute – nok en lidt underlig sammensætning, men det smagte dejligt – og vi spiste det jo altså hver for sig……..

Opskriften med urtecreme og varmrøget laks er i det seneste nummer af Spis Bedre (nr. 10/2011), det så så godt ud, så jeg bare slet ikke kunne modstå det.
Jeg brugte kun en halv pakke Philidelphia og målte ikke rigtig krydderurterne af, smagte mig bare lidt frem til hvad jeg kunne lide, så jeg tror jeg skriver original opskriften ned.

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme (Spis Bedre nr. 10/2011), 4 pers.:
200 g varmrøget laks
1 potte basilikum
1 potte dild
1 pakke Philidelphia
1 spsk. friskpresset citronsaft
salt, friskkværnet peber
4 skiver groft rugbrød
Pluk bladene af basilikum og dild (gem lidt dild til pynt) og kom det i en beholder til stavblenderen – eller en almindelig blender – sammen med 1/3 af flødeosten og citronsaften. Kør til det er en glat masse og vend så resten af flødeosten i med en dejskraber, smag til med salt og friskkværnet peber. Smør brødskiverne med urtecremen.
Pluk det varmrøgede laks i mindre stykker og læg ovenpå. Pynt med dild.

Jeg var helt pjattet med salaten med friske figner, kæresten delte desværre ikke min entusiasme. Ikke fordi han ikke brød som om smagen, men fordi kernerne fra fignerne knasede mellem hans tænder, hvilket han ikke brød sig om……

Salat med friske figner, parmaskinke og mozzarella (Jamie Oliver), 2 pers.:
4 friske figner
1 kugle frisk bøffel mozzarella, presset for væde
1 håndfuld friske basilikumblade, skåret i strimler
4 skiver parmaskinke
6 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning
flagesalt, friskkværnet peber
Skær et kryds i fignerne, men ikke så det går hele vejen igennem. Pres lidt på bunden, så fignerne åbner sig, stil dem på en tallerken – eller 2. Vikl parmaskinke rundt om de friske figner. Pluk mozzarellaen i mindre stykker og fordel i fignerne og rundt omkring dem. Drys med basilikum.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp godt med dressing i fignerne og lidt udenom. Server med flute.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Afhopperen” af Daniel Silva, 6. bind i serien om den israelske agent Gabriel Allon – som egentlig helst vil være kunstkonservartor. Denne er klart min yndlings indtil videre, sikke en bog!!! Fantastisk spændende og gribende, det var svært at ligge den fra mig og jeg ville hele tiden bare lige læse lidt mere.
Efter at have genoptaget sine hvedebrødsdage i Italien, bliver han pludselig – og brat – revet tilbage til virkeligheden. En afhopper – som han hjalp til London – ser ud til at være taget tilbage til Rusland af egen fri vilje, hvilket Gabriel dog har svært ved at tro på og han får ret. Pludselig står han i en højspændt situation, hvor hans nye kone også er i fare………..
Nu er jeg gået i gang med den seneste i serien “Rembrandtsagen“, jeg håber at der kommer mange flere i denne serie, som jeg er så vild med………….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 28, 2011
  7:35 am

  Piskeriset

  Det er godt nok et par lækre håndmadder, I fik – og smart detalje med den 'indpakkede' salat 🙂

  Det er skønt med det smukke vejr. I går sad jeg ude en halv times tid sidst på eftermiddagen og fik godt med farve på armene – det er jeg ikke vant til på denne årstid 😀


 2. Sep 28, 2011
  11:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak, det smagte også virkelig godt 🙂

  Det er så skønt med det vejr her, det er som om vi mangler lidt fra sommeren…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!