Newyorkerbyheart

Æblemos med mørk rom og brun farin + Æblefisk a la LaTascha…………….

 Æbler, lidt vand, lidt mørk rom, vanilje, rørsukker og lidt brun farin………

 Den færdige mos……….

 Butterdejen rulles lidt ud og marcipan og æblemos lægges på………..

 De lukkes godt og pensles med æg……..

 Jeg havde også lidt croissanter til dej, det skulle også prøves af………

 …………..og resultatet blev faktisk ganske godt………

Og sådan ser æblefiskene ud indeni……….

Lige så snart jeg så Anne’s æblefisk, da vidste jeg bare at dem skulle jeg også lave. Jeg husker dem fra min mormor som lavede dem – og fra bageren – dog ikke med marcipan i, men da jeg jo ELSKER marcipan, så er det en tilføjelse der er helt fin med mig 😀

Jeg har næsten altid marcipan i fryseren, så det er lige til at tø op til kager og tærter, dejlig nemt. Jeg køber der når det er på tilbud og skærer det ud i 50 g portioner, så er det nemt at tage det op jeg skal bruge.

Den anden dag købte jeg nogle lækre Aroma æbler og dem brugte jeg til at lave æblemos af. Jeg lavede rigeligt, så der kan blive til en æblekage eller noget andet i weekenden – nu må vi se hvad det bliver til.
Jeg tilsatte lidt brun farin til æblerne mens de kogte, det giver en lidt dybere smag, end rørsukker – og hældte jeg lige en lille sjat mørk rom i – en dejlig tilføjelse……

Æblegrød med brun farin og mørk rom:
10 æbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i skiver
rørsukker
2 spsk. brun farin
en lille sjat mørk rom (ca. 1/4 dl vil jeg tro)
korn af 1 stang vanilje + de tomme stænger
Kom æbleskiverne i en gryde sammen med en lille sjat vand (ca. ½ dl), den mørke rom, brun farin, lidt rørsukker (alt efter hvor sur/søde æblerne er), vaniljekorn og de tomme stænger. Kog i 15-20 minutter til æblerne bliver møre. Smag til.

Jeg fulgte Anne‘s anvisninger til æblefiskene. Jeg havde dog ikke butterdej i rulle, men i plader, så jeg rullede dem lidt ud hvilket betød at de ikke blev helt så fluffy som Anne’s. Desuden havde jeg jo så sådan noget croissant-dej på dåse som skulle bruges. Så jeg æltede sammen – for at fjerne perforeringerne – og rullede det så ud igen. Det var lidt svært at rulle ud, men det lykkedes mig endelig….

Jeg udelod at komme rørsukker ovenpå. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Æblefisk a la LaTascha (fra LaTascha):
plader af butterdej, rullet lidt ud, så den kan blive til 2 firkanter
lidt æblemos
lidt marcipan, delt i lige så mange stykker som du har butterdej til og trykket lidt flade
æggeblomme blandet med lidt vand
Kom marcipan og lidt æblemos på hver firkant, sørg for at det ikke kommer for tæt på kanterne. Fold dem lige over eller skrå – alt efter hvad du har lyst til – jeg lavede lidt af hver. Dyp en gaffel i lidt mel og tryk kanterne sammen, så de er tætte. Flyt dem over på en bageplade. Pensl med æggeblomme, rørt med en lille bitte smule vand og bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Lad dem afkøle til de er lune og server.

Jeg er stadig ret så træt og føler at mit søvnbehov er nærmest uendeligt, men det er nok ikke så sær med den september måned jeg havde, nu skal jeg så bare lære at give det tid. Jeg har på fornemmelsen at der stadig går noget tid, inden min krop er tilbage til det den var før.
Jeg håber på at jeg kan få taget mig sammen til at genoptage yoga/pilates/yogalates træningen dette efterår. Det har virkelig været sløjt med træningen i det sidste år (for ikke at sige, ikke eksisterende!) og det kan altså mærkes på mine led og bevægelighed. Jeg må virkelig arbejde på at komme ind i en rytme igen.
Jeg har så mange dvd’er liggerne, så det er faktisk bare med at komme i gang……..

På lørdag skal jeg over og have en influenza vaccine, det er 3. år jeg skal have den. Jeg har selvfølgelig været syg i den periode jeg har fået vaccinen, men jeg synes ikke at jeg har blevet så slemt syg og heller ikke så lang tid ad gangen, som inden jeg fik vaccinationen.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 5, 2011
  10:32 pm

  Marie

  Ejjj hvor ser det lækkert ud!
  Birthe har du en idé til en god kage, som min mor og jeg kan lave til nogen gæster som kommer på lørdag?
  De kommer til eftermiddagstid, og skal også spise aftensmad, så den skal ikke være for tung, og må gerne kunne laves dagen før… 🙂
  Vi har tænkt lidt på gulerodskage, men vi kan ikke rigtigt bedømme om den bliver for voldsom, når vi skal have dessert efter aftensmaden… 🙂

  Og pas nu på dig selv! Så du ikke slider dig helt ned, så du skal ligge i sengen resten af år 2011! 😉
  Knus Marie


 2. Oct 6, 2011
  7:36 am

  Bianca

  Uh hvor ser jeres æblefisk altså lækre ud. -Måske det var det min æblemos skulle bruges til.

  Håber du snart kommer lidt mere ovenpå. Kroppen kræver tid og vi er bare nødt til at give den det.

  Knus Bianca


 3. Oct 6, 2011
  12:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Tak, det smagte også dejligt 🙂

  Hmm, umiddelbart vil jeg nok mene at I kan servere gulerodskagen – men så igen, jeg kan spise den kage altid…..

  Men ellers er der "Gunvor" kagen, men ellers vil en kringle eller en smørkage måske også være en ide.

  KH
  Birthe


 4. Oct 6, 2011
  12:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bianca!

  Det kan i hvert fald anbefales at lave sådan nogen, de smager skønt 🙂

  KH
  Birthe


 5. Oct 6, 2011
  1:05 pm

  Elsk med Mad

  Hej Birthe,

  Det er bare fantastisk med de æbler og hvad man kan bruge dem til, og så smager det bare fantastisk godt:)
  Jeg tror vist heller ikke jeg fik sagt velkommen hjem, selvom det vist er et stykke tid siden;)

  Mvh
  Mariam


 6. Oct 6, 2011
  2:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mariam!

  Ja, æbler kan bruges til mange skønne ting 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 7, 2011
  10:53 am

  LaTascha

  Årh, de ser gode ud. Bliver jo helt misundelig på trods af, at jeg allerede har bagt dem 3 gange siden jeg bloggede om det;-)
  Har heldigvis en pakke butterdej i køleskabet og æbler på træet, men denne her weekend bliver vist i husets tegn. Vi flytter ind indenfor 14 dage, så jeg må hellere virke lidt deltagende i projektet;-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 8. Oct 7, 2011
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg tror altså også at jeg "er tvunget" til at lave en ny omgang, må ud og have fat i noget butterdej 🙂
  Hvor er du heldig at have æbler på træet, hvis du ikke kan bruge dem alle, må du endelig sige til….

  Ja, kan du så komme i gang i det hus, så jeg snart kan komme og se det 😀

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!