Newyorkerbyheart

Amazing Italian Lemon Butter Chicken……………

 Kyllingebrystfileter bankes flade og vendes i mel, inden de steges……….

 Afdryppes bagefter på køkkenrulle………….

 Bagefter steges bacon, champignon, artiskokker og kapers på den samme pande……….

 De stegte kyllingefileter, skæres i mundrette stykker og kommes tilbage på panden………

 Lemon butter saucen………..

 Den færdige ret, klar til servering…………

 Aftenens salat…………

Aftenens tallerken…………

Endnu en ny uge tager sin begyndelse og samtidig er vi på nippet til at træde ind i en ny måned, hvor tiden dog flyver afsted. I den netop overståede weekend, skulle urene også sættes tilbage, jeg synes dog ikke helt at jeg kan mærke den ekstra time det gav. Tilgengæld er det tydeligt at mærke om eftermiddagen nu, hvor bliver det bare mørkt tidligt!!
Jeg må nok indrømme at jeg ikke helt forstår det med at skulle stille urene frem og tilbage. Jeg kan simpelthen ikke forstå at det skulle kunne spare så meget energi som det påstås, men jeg bøjer mig for videnskaben…………

Menuen i dag stod på en virkelig lækker ret, men hvis du er bange for smør, så skal du nok ikke læse videre. Det er ikke just en sund ret, men hold da op, hvor smagte det fantastisk.
Den vil egne sig godt som gæstemad eller en aften hvor I vil kræse lidt ekstra – og er en salat og dressing med syre – rigtig god til.

Opskriften er fra Allrecipes.

Amazing Italien Lemon Butter Chicken, 3 pers.:
2 kyllingebrystfileter
lidt mel, krydret med salt og friskkværnet peber
olie til stegning
200 g champignon, skåret i skiver
½ pakke bacon, skåret i mindre stykker
1 dåse artiskokhjerter, afdryppet og skåret i mindre stykker
2 tsk. kapers

Lemon Butter Sauce:
½ dl tør hvidvin
saft af 1 citron
5 spsk. piskefløde
100 g koldt smør, skåret i tern
salt, friskkværnet peber

Desuden:
ca. 200-250 g farfalle pasta
persille, finthakket
Bland mel med salt og friskkværnet peber. Bank kyllingebrystfileterne lidt ud, så de er lige tykke over det hele. Vend dem i melblandingen. Varm olie op på en pande og steg dem ca. 3 minutter på hver side (alt efter tykkelse) til de er netop gennemstegte og gyldne. Læg dem på køkkenrulle og lad dem dryppe af.
På den samme pande kommes nu bacon, lad det stege lidt inden champignon, artiskokker og kapers tilsættes. Lad det stege til væden fra champignonerne er fordampet og de begynder at blive gyldne. Krydr med en lille smule salt og friskkværnet peber.
Kom hvidvin og citronsaft i en gryde og lad det koge ca. 1/3 ind. Tilsæt piskefløden og rør rundt, lad det koge lidt, til det begynder at tykne. Skru ned og tilsæt nu smørret lidt efter lidt. Smørret skal være helt rørt sammen med saucen, før mere smør tilsættes. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber (den er syrlig, men det skal den være). Hold saucen varm, men den må endelig IKKE koge!!
Kog pasta i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente.
Skær kyllingestykkerne i mundrette stykker og kom på panden til bacon-blandingen, vend godt rundt. Tilsæt halvdelen af saucen og den kogte pasta, vend det godt rundt. Tilsæt mere sauce, hvis det er nødvendigt – eller så meget som du har lyst til – det må endelig ikke være for tørt. Drys med persille og server straks.

En prinsesse i hi………….

Som jeg tidligere har fortalt er vores prinsesse gået i hi – eller i hvert fald noget der ligner. Hun tilbringer uanede mængder af tid inde i hendes lille kattehule, hvor hun ligger rullet sammen. Nogle gange har jeg tænkt på om vi skulle installere en lille ringeklokke eller noget, når vi vil i kontakt med hende. Men når der er mad er farvandet, så kan hun dog lige strække sig til at stikke hovedet ud for at dufte, om det er noget hun evt. kunne være interesseret i. Man skulle være kat, skulle man……………

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 31, 2011
  10:04 pm

  Piskeriset

  Du overtalte mig, lige så snart du skrev lemon 😀

  Mmm… godt ser det ud.

  Hehe, vores katte bruger sjældent deres hule, men de sidste par uger har de gjort en dyd ud af at finde nye hyggesteder – og genfinde et par gamle. Leopold har således brugt hulen de sidste to dage.


 2. Oct 31, 2011
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Jeg vidste at du ville hoppe på den 😉 Men det kan også varmt anbefales, det var så godt og kæresten meget glad…….

  Vores kat genfinder bestemt også gemme/sovesteder. Lige pludselig duer et sted ikke – og et par måneder efter er det hendes yndlingssted. De er meget "underlige" de katte, har deres helt egen form for logik 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 31, 2011
  10:17 pm

  Madpaverne

  Mums det ser skønt ud –
  Den skal huskes til vi skal have gæster

  Sofie


 4. Nov 1, 2011
  5:30 am

  frkmoeller.dk

  Mmm…lyder godt. Alt med lemon er fantasktisk.

  Hvor sjovt med din kat. Den goer rigtig klar til vinteren.

  Har du hoert noget fra Ude og Hjemme med den konkurrence og med din opskrift som blev brugt, egentlig? Det er da lidt fesent hvis det virkelig er tilfaeldet og de saa honorerer en anden. Vedkommende maa da ogsaa have en daarlig smag i munden saa.


 5. Nov 1, 2011
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie!

  Det var bare SÅ godt, sådan noget mad man bliver glad af – langt ind i sjælen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 1, 2011
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Møller!

  Ja, det har du ret i og det her er i hvert fald super godt. Jeg var lidt bekymret da jeg smagte på saucen, fordi den var noget syrlig, men det forsvandt fuldstændigt, da den blev blandet med resten 🙂

  Jeg fik et noget uforskammet svar fra dem, noget om at der vist ikke var ophavsret på opskrifter og at jeg jo bare selv kunne have indsendt opskriften. Da jeg så gjorde dem klart at der faktisk ER ophavsret på opskrifter, vedlagde et svar fra en advokat – og at jeg var glad for at vide hvad deres holdning var – for så behøvede jeg jo ikke at bekymre mig om at huske at linke tilbage til dem, hvis jeg brugte deres opskrift. Siden har jeg ikke hørt fra dem, selvom jeg fik en mail om at deres advokat ville kigge på det (om jeg havde ret altså). Men de arbejder åbenbart langsomt sådan nogle 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 1, 2011
  11:42 am

  studielivet

  You had me at butter!! 🙂
  Hvor ser det bare skønt ud, Birthe.. Jeg sidder jo praktisk talt og savler ned i mit tastatur.. Den sauce SKAL prøves!
  Kærligst Lea


 8. Nov 1, 2011
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Jeg vil godt garantere dig (i hvert fald næsten) at du ikke bliver skuffet – det var bare sådan en skøn ret 🙂

  Kh
  Birthe


 9. Nov 1, 2011
  11:56 am

  Michelle

  Uhm, det kunne jeg SÅ godt spise lige nu. Bringer du ud? 😉


 10. Nov 1, 2011
  1:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michelle!

  Ja da, selvfølgelig – skal lige tjekke om der er mere 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 2, 2011
  2:47 am

  frkmoeller.dk

  Sikke meget boevl for en cheesecake. Hahaha…elsker din kommentar om at du heller ikke skal linke til dem. Lidt en dum oplevelse.

  Mit gaet er at hvis de nu bare havde skrevet til dig i en venlig tone, at det er hvad der sker og en anden ville de da spoerge udtrykkeligt om det var egen opfindelse/opskrift, jamen saa havde du nok sagt fine fine. Der er naturligvis graenser for hvor meget de kan undersoege, men de kan jo daekke sig ind. Det er jo en dum stiatuaiton for dem. Taenk hvis det var noget fra Noma som lige blev hapset.


 12. Nov 2, 2011
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Møller!

  Præcis. Jeg hader når folk er arrogante og bare fejer en af med en eller anden frase, som de ikke helt har undersøgt fordi "det kan da ikke være så vigtigt" 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!