Newyorkerbyheart

Chicken Pizzaiola………

 Kyllingebrystfileter bankes lidt ud, krydres og steges……….

 Brug en hjemmelavet tomatsovs eller en god færdiglavet. Jeg sværger til Bertolli…….

Løg sauteres på en pande sammen med champignon og hvidløg…….

 Tomatsovsen hældes på sammen med frisk oregano og basilikum…….

Tomatsovsen hældes i et ovnfast fad og kyllingestykkerne lægges ovenpå………..

 Derefter kommes mozzarella og pepperoni på…….

 Efter en tur i ovnen er det klar til servering…………

Aftenens tallerken………….

I går aftes da jeg gik i seng, syntes jeg godt nok at min krop føltes lidt underlig og i dag da jeg vågnede op vidste jeg hvorfor: jeg er blevet forkølet!! I der har fulgt mig gennem længere tid, ved hvor meget jeg HADER at være forkølet. Min krop bliver bare slap, træt og helt umulig – ligesom alle andres – er jeg sikker på, men jeg bliver bare den største “cry-baby” når jeg er forkølet 😉
Heldigvis ved kæresten det og pusler lidt ekstra om mig – og prøver på ikke at genere mig alt for meget 😉

Jeg bliver nødt til at stramme mig lidt an, for i morgen har jeg en frokost-aftale, som kræver at jeg slår ørerne ud og prøver at være bare lidt præsentabel. Jeg håber, at natten kan udvirke mirakler……….

Menuen i aften stod på en amerikansk “klassiker” Chicken Pizzaiola. Jeg fandt forskellige opskrifter på nettet og så har jeg stjålet lidt fra dem alle sammen, så jeg kan ikke angive en kilde.

Skøn ret, som er hurtig at lave og i aften snød jeg og brugte en færdigkøbt tomatsovs. Brug endelig en hjemmelavet, hvis du har – eller ikke er så doven som mig – men hvis du bruger en købt, så brug en god en.
Kombinationen af pepperoni, ost og kylling er super skøn!! Som tilbehør fik vi bare nogle grøntsager fra frost. Vil også være godt med en salat og hvidløgsbrød.

Chicken Pizzaiola, 3 pers.:
3 kyllingebrystfileter
lidt italiensk krydderi (basilikum, oregano, persille og lidt hvidløgspulver)
250 g champignon, skåret i skiver
1 løg, skåret i smalle både
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 håndfuld basilikum, hakket
3 stilke frisk oregano, bladene taget af og hakket
salt, friskkværnet peber
1 glas god, færdigkøbt tomatsovs – eller en hjemmelavet
3 spsk. revet mozzarella
9 skiver pepperoni
olivenolie til stegning
fuldkornsspaghetti
Læg en plastpose – eller film – over kyllingebrystfileterne og bank dem let ud med en kødhammer, så de har samme tykkelse over det hele. Varm olivenolie op på en pande. Krydr de udbankede kyllingebrystfileter med salt, friskkværnet peber og italiensk krydderi og steg dem ca. 3 minutter på hver side – alt efter tykkelse. Tag dem af panden.
På den samme pande kommes løg og de sauterer lidt, inden champignon tilsættes. Det hele steger i nogle minutter, til væden fra champignonerne er kogt ind, rør i det af og til. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld tomatsovsen ved sammen med oregano og ca. halvdelen af den hakkede basilikum. Bland det god sammen og lad det simre i 5 minutter. Smag til.
Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand, til det er al dente.
Kom tomatsovsen i et ovnfast fad og læg kyllingestykkerne ned i. Drys 1 spsk. revet ost på hvert stykke kylling og læg 3 skiver pepperoni ovenpå. Sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i den tid det tager at koge spaghettien, ca. 8 minutter. Tag fadet ud og drys med det sidste basilikum.

Bøger:
Jeg er startet på bogen “Disciplen” af Hjorth & Rosenfeldt, Hr. Ferdinand. “Disciplen” er efterfølgeren til “Manden der ikke var morder” (som jeg har skrevet om her). Jeg har ikke læst så meget endnu, men det jeg har læst lover godt og den tegner ligeså god som den første bog fra den svenske forfatter-duo. Der kommer en anmeldelse, når jeg er færdig med den………..

Print Friendly
Tilbage

27 kommentarer


 1. Oct 17, 2011
  9:47 pm

  LaTascha

  Hvor ser det lækkert ud. Godt med ost på – det kan vi li;-)

  Kan du så drikke nogle citrontoddy'er og spise noget ingefær, så du kan komme over den forkølelse:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 2. Oct 17, 2011
  9:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  NEMLIG!! Ost er jo en del af kostpyramiden ;-D

  Javel!!!

  KH
  Birthe


 3. Oct 17, 2011
  9:58 pm

  Marie

  Min mund løber i vand – hvor ser det bare lækkert ud!
  Jeg kom forresten til at tænke på (og jeg ved det er et dumt spørgsmål), men når man banker kyllingefileter ud, siger de så ikke SPLASH, altså hvis du ved hvad jeg mener, for er de ikke meget vandet sådan hele vejen igennem, eller er det bare fordi jeg tænker lidt mærkeligt? :-p
  Og god bedring – og put dig nu under dynen og spil lidt spil på din iPhone, så bliver du hurtigt rask (det ville jeg i hvert fald blive 😉 – er stadig meget misundelig på dig!)

  Knus Marie


 4. Oct 17, 2011
  10:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Jeg siger dig, det smagte SÅ godt 🙂

  Jeg har ikke haft den oplevelse du beskriver. Men jeg ligger en plastpose eller film over, for at der ikke skal sprøjte kødsaft ud over det hele……

  – Og jeg er misundelig på dig på din Mac Book 😉

  KH
  Birthe


 5. Oct 17, 2011
  10:22 pm

  Marie

  Jeg må lave den ret en dag!
  (Og godt du forstod oplevelsen, følte mig godt nok en smule dum, da jeg sad og beskrev den – men meget smart trick du bruger!)

  Og jeg synes faktisk en iPhone er bedre, for den er jo nærmest en mini Mac Book, og den kan du endda have med på farten! 🙂

  Og forresten – Nu har du jo været i Paris et par gange, boede I da på hotel, og hvilke steder kan du anbefale mig?
  Jeg er nemlig i gang med at planlægge en tur til sommer, og jeg håber inderligt den bliver til noget, men jeg ved virkelig ikke, hvilket hotel jeg skal vælge… Er nemlig bange for at vælge et, hvor der kravler klamme dyr rundt på værelset om natten, så hvis du har et godt hotel, så kom endelig med det! 🙂
  Kram herfra!


 6. Oct 17, 2011
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Jeg tror nu (næsten) godt at jeg vil bytte – ej, det vil jeg ikke – men jeg må indrømme at en Mac Book står højt på min ønskeliste. Meeeen, jeg tror ikke at jeg skal gøre mig de store forbåbninger 🙂

  Jeg har været i Paris 2 gange, men begge gange boede jeg hos min – nu afdøde – veninde, så jeg ved desværre ikke rigtig noget om hotellerne. Men jeg kan anbefale dig at bruge tripadvisor.com. Hvis du finder et hotel, så prøv at slå det op derinde. Der skriver andre om deres oplevelser på hoteller, restauranter osv.

  Du kan dog ikke altid stole på det, det hotel vi boede på i NYC fik blandede anmeldelser, men vi var glade for det 🙂

  Held og lykke med det, jeg er sikker på at du vil være vild med Paris. Jeg er især betaget af Marais-kvarteret. Desværre har Paris mistet lidt af sin magi for mig……

  Kh
  Birthe


 7. Oct 18, 2011
  8:17 am

  Camilla

  Ih, hvor ser det lækkert ud! Det ryger lige i inspirationsmappen, og minder mig endnu engang om, at det er en skam jeg ikke er italiener (for så ville jeg være nogenlunde ligeså stor som et hus!) :o) Knus


 8. Oct 18, 2011
  8:46 am

  Sverigestossen

  Hold op det ser lækkert ud. Den er gemt i arkivet over retter der engang skal prøves.

  God bedring.


 9. Oct 18, 2011
  8:54 am

  Maria B.

  Hej Birthe.

  Det ser rigtig lækkert ud. Jeg synes, at det er svært at finde en god færdiglavet tomatsauce,som ikke er al for syrlig, men hvor man kan smage tomaternes sødme. Hvor køber du din Bertolli henne?

  Og rigtig god bedring :o)

  Mange hilsner,
  Maria


 10. Oct 18, 2011
  9:24 am

  Heidi Meldgaard

  Uhh, det ser lækkert ud. Det skal vi da vist prøve herhjemme.

  Kan du nu blive rask igen. skriver lige en mail ang. besøg.

  Knus

  Heidi


 11. Oct 18, 2011
  9:41 am

  Birgitte

  Det ser lækkert ud – hvor havde du købt den tomatsovs? Genveje er at foretrække når det skal gå lidt hurtigt 😉


 12. Oct 18, 2011
  9:45 am

  Birgitte

  Ej, tror min kommentar blev væk… nå, prøver igen: Hvor har du købt tomatsovsen? Nogle gange er genveje nemlig godt hos børnefamilier 😉
  Og god bedring med forkølelsen 🙂


 13. Oct 18, 2011
  10:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det vakte i hvert fald glæder her i huset 😀

  Kh
  Birthe


 14. Oct 18, 2011
  10:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sverigestossen!

  Dejligt at høre, at I vil kunne lide det, hvis du engang får det afprøvet.

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 18, 2011
  10:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Ja, jeg har syntes at det har været svært at finde en der ikke smager syntetisk.

  Jeg køber Bertolli i Tyskland, hver gang vi er dernede slæber jeg hjem af pasta og lidt forskellige glas pastasovs. Mutti's tomatsovser (sugo) er også god, men den er også svær at finde herhjemme – desværre

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Oct 18, 2011
  10:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jeg tror at det vil falde I jeres smag 🙂

  KH
  Birthe


 17. Oct 18, 2011
  10:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Det er fordi du ikke kan se din kommentar med det samme, da jeg har en til at se alle kommentarer igennem, da jeg oplever en del ubehagelige kommentarer…….

  Jeg køber den når vi er i Tyskland og handle, der køber jeg også pasta med hjem. Jeg ved desværre ikke hvor den kan fås herhjemme, måske Bilka??

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Oct 18, 2011
  12:28 pm

  Birgitte

  Ej øv, at du får ubehagelige kommentarer. Har endnu ikke oplevet det på min blog sådan rigtig. Når jeg først har godkendt en person, skal hendes/hans kommentarer ikke godkendes mere og det har ikke givet problemer… Men fint at du lod mig komme igennem 🙂 og med begge kommentarer.


 19. Oct 18, 2011
  3:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Well, der siges at det er "prisen" for at sikke næsen frem 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Oct 18, 2011
  3:38 pm

  Lykke

  Hej Birthe, det ser lækkert ud, spændende kombination med kylling og peperoni, har aldrig hørt om den opskrift før, den må jeg prøve.

  God bedring 🙂

  Venlig hilsen Lykke


 21. Oct 18, 2011
  3:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lykke!

  Jeg synes det er en ret skøn kombination. Jeg havde heller ikke set det med pepperoni før, men da jeg så det, vidste jeg at jeg måtte prøve det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Oct 18, 2011
  5:32 pm

  Grønspætte

  Sikke dejligt at læse din blog. Dels ser maden fantastisk ud, men jeg vidste ikke, at der er kommet en 2'er i Hjorth og Rosenfeldt serien, JUBII!!! Der er ikke noget så godt som en god krimi. Jeg er lige gået igang med Jo Nesbø´ "Genfærd", men nu ved jeg hvad jeg skal læse bagefter ;0)


 23. Oct 18, 2011
  8:08 pm

  Bianca

  Mums det ser lækkert ud!
  Knus Bianca


 24. Oct 18, 2011
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Grønspætte!

  Mange tak, sikke en masse ros.

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Oct 18, 2011
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bianca!

  Det smagte SÅ godt 🙂

  KH
  Birthe


 26. Oct 12, 2012
  6:31 pm

  Gitte

  Ser lækkert ud, og tror det må prøves. Tror du at chorizopølse kunne fungere i stedet for pepperoni?


  • Oct 12, 2012
   11:04 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Gitte!

   Det tror jeg sagtens du kan, du får bare en anden smag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!