Newyorkerbyheart

Chipotle-chokolade burritos serveret a la Newyorkerbyheart………….

 Lav en “bund” af blandede salatblade, agurk, tomater og majs………

Løg sauteres, oksekød tilsættes sammen med lidt champignon og hvidløg…….
Når det hele er brunet, tilsættes chilibønner og lidt god, mørk chokolade……………

Tortillas lægges ud på bordet og oksekøds-blandingen lægges på og der drysses med lidt revet cheddarost……….

 De rulles sammen og drysses med lidt ost på toppen, inden de gratineres i ovnen……….

Når osten er smeltet, lægges de over på tallerknerne og pyntes med creme fraiche, guacamole og salsa……..

Selvom jeg var træt i går da jeg kom hjem fra Århus, så skulle der jo alligevel laves mad. Heldigvis var der tid til at slappe lidt af, inden maden skulle laves, så det benyttede jeg mig af……

Aftensmaden bestod af chipotle/chokolade burritos serveret på en bund af salat og med tortillaschips til – og jeg kan kun sige, at det blev en succes – heldigvis har vi også til i dag. 1 burritos pr. person er rigeligt, der er meget mad i sådan en……….

Meningen var egentlig, at jeg “bare” ville lave en hurtig omgang burritos, men det udviklede sig lidt undervejs og jeg er ret så glad for resultatet.

Chipotle-chokolade burritos serveret a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:
4 tortillas
500 g hakket oksekød
1 stort løg, hakket
4 champignon, grofthakket (fordi jeg havde en rest)
2 store fed hvidløg, knust og finthakket
½-1 tsk. chipotlepulver, alt efter smag
1 dåse chilibønner
ca. 10 g god, mørk chokolade (jeg brugte en med 85% kakaoindhold)
lidt vand
salt, friskkværnet peber
revet cheddarost

Desuden:
creme fraiche 9%
guacamole
salsa (jeg brugte en færdigkøbt, men lav den endelig selv, hvis du har tid og lyst)
blandede salater
agurk skåret i kvarte skiver
San Marzano tomater, skåret i tern
1½ dl frosne majs, optøede og afdryppede
tortillas chips
Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige, de skal ikke tage farve. Tilsæt hakket oksekød og svits det, til det bliver brunt, krydr med salt, friskkværnet peber og chipotlepulver. Tilsæt hakket hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, under omrøring, til det begynder at afgive duft. Tilsæt chilibønnerne, ca. ½ dl vand og chokoladen – vend det hele godt rundt – til chokoladen er smeltet og det hele varmet godt igennem. Smag til og tag af varmen.
Læg en god håndfuld salat på hver tallerken og fordel lidt agurk, tomat og majs ovenpå.
Læg tortillas på bordet eller på et skærebræt og læg 1/4 af kødfyldet på hver tortillas – eller gem halvdelen til næste dag – hvis I kun er 2. Drys med lidt ost og rul dem sammen, læg dem i et letsmurt ovnfast fad og drys med lidt revet cheddar. Gratiner i ovnen ved 200 grader i ca. 5-7 minutter, til osten er smeltet. Tag ud af ovnen og læg ovenpå salaten på tallerknerne.
Fordel lidt guacamole, creme fraiche og salsa ovenpå – eller server det til – alt efter hvad du har lyst til. Server med tortillaschips og gerne ekstra guacamole og salsa, til at dyppe chipsene i.

Den salatblanding jeg brugte, købte jeg i Tyskland, da vi gjorde et stop i lørdags på vejen hjem. Virkelig lækker miks af forskellige salatblade, sprøde og velsmagende – og til kun knap kr. 7,-. De salatblandinger vi kan få herhjemme synes jeg er ret kedelige, i hvert fald dem, jeg kan købe her hvor jeg bor. Jeg ynder at købe salatblandinger, fordi så slipper jeg for at købe en masse forskellige salater, som jeg måske alligevel ikke får brugt. Jeg vil ikke have noget imod at give væsentlig mere end kr. 7,- for sådan en blanding, hvis den bare var god og interessant – men herhjemme er den både dyrere og MINDRE interessant.
I det hele taget synes jeg jo nok at det er et ret uheldig tiltag at danskerne nu har fået en fedt beskatning, jeg tror ikke at det vil få den virkning som politikerne har håbet på. Jeg synes jo at det ville være bedre om man fjernede momsen på grøntsager i stedet for, frem dog det der er godt i stedet for at lave tiltag mod det der er skidt!! Hvordan kan de være at de kan finde ud af at lægge ekstra skat på noget, når de fremturer at de ikke kan finde ud af at fjerne moms på noget andet – det er simpelthen ud over min fatteevne…….

Man kunne måske også tænke på at fjerne noget af alle de substitut produkter der findes. Hvad der ikke findes af light produkter, produkter hvor der er gået på kompromis med smagen for at skære ned på fedtprocenten og sukkeret. Jeg hører til dem der mener, at light produkter er af det “onde”. Jeg tror de indeholder ting, som vi ikke ved hvordan vores krop reagerer på – og som måske bare får os til at spise mere af noget der er mindst lige så “usundt” som den rigtige vare. Bare min ydmyge mening………

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 3, 2011
  1:51 pm

  frk. sveske

  Uhm! Det ser godt ud! Tror jeg, jeg skal lave snart.
  Bliver helt sulten, selv om jeg lige har fået min frokost.
  – frk. sveske


 2. Oct 3, 2011
  1:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Sveste!

  De fik i hvert fald ros fra kæresten, som så meget glad ud efter middagen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 3, 2011
  4:22 pm

  anne21

  Nu behøver man jo ikke spise flere lightprodukter bare fordi man spiser mindre ægte smør, fløde og ost?
  Det er bare en lille drejning i debatten, da jeg mange steder støder på din form for argumentation; "ægte smør, fløde osv er bedre end light", og ja det er da sikkert også rigtigt at naturlige varer er bedre end kunstige, men nu er det jo mættet fedt vi snakker om.. og derfor bedst at skære ned på mængden uanset ægte eller light!
  Det er bare min mening, og jeg er stor fortaler af fedtskatten som du nok kan regne ud 😉

  Ellers fin opskrift og sundhedaspekter til side, så ser din burrito jo lækker og indbydende ud 🙂


 4. Oct 3, 2011
  4:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne21!

  Tak for din kommentar.

  Mvh
  Birthe


 5. Oct 3, 2011
  10:38 pm

  KarinØ

  Mmmmm – jeg bliver altid så sulten, når jeg læser din blog.


 6. Oct 4, 2011
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej KarinØ!

  Mange tak, dejlig ros at få 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 4, 2011
  11:39 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Hvor ser det lækkert ud Birthe 🙂

  ps. er helt pjattet med dit sure opstød omkring fedtskatterne 🙂


 8. Oct 4, 2011
  12:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Tak, det smagte også virkelig godt – også dagen efter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 4, 2011
  8:39 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Ser rigtig dejligt ud uhmmm. Lyder til dagen i Århus var rigtig hyggelig og det er jo altid skønt med godt selskab. He he he glad for, at I trods alt fandt frem til bilen he he ;-), det kan være svært noglegange.
  Turen til Tyskland med din kæreste, ser rigtig fin ud og jeg må indrømme,at jeg aldrig har været dernede…. nååå jo i Husum, men så ikke meget på den tur…. begøste en veninde og hendes kæreste, og var mest hjemme hos dem. Og Friedrichstadt ser så flot og indbydende ud – du er heldig, at bo så tæt på mange skønne steder 😀

  Rigtig god dag/aften,

  Knus Rikke


 10. Oct 4, 2011
  8:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Godt selskab er det bedste og lige den dag var den vigtigere for mig en madmessen 🙂

  Jeg må sige jeg er helt solgt til Husum, som jeg synes er et virkelig skønt sted, synd at du ikke fik set noget af den, da du var der.

  Knus
  Birthe


 11. May 24, 2012
  8:05 pm

  Elsebeth

  Det blev vist den model, der hedder “smothered”! Prøv engang at stege tortillaerne i olie og så lægge alle de gode sager ovenpå. I USA køber jeg nogle meget store nogle, så man kan sidde og brække store sprøde stykker af til salaten. Guf er det nu. Der kan man købe en metal-dobbeltkurv, man putter en tortilla i og så sænker den ned i olie – det er min hofret med sådan en fyldt sprød kurv. Min nødløsning virker også godt!


  • May 24, 2012
   10:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Jeg elsker det ord “smothered” 😀
   Da vi var i NYC sidste år, fik jeg sådan en tortillakurv, de er så dekorative. Jeg har kig på nogle forme på Ebay, som jeg gerne vil eje……

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!