Newyorkerbyheart

En skøn søndag i godt selskab…………

03 oktober , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Oplevelser - Tags:

I går satte jeg kursen mod Århus og MAD i Ridehuset. Jeg skulle hente Anne i Vejle kl. 11.00 og jeg var der lige på sekundet…….næsten.

Da jeg kørte hjemmefra var der en meget tæt tåge og jeg frygtede at jeg skulle køre i det hele vejen, men da jeg nåede til Vejle var tågen lettet, hvilket glædede mig meget.
Jeg var der lige få sekunder før Anne og hendes kæreste, der satte hende af, så jeg kunne lige nå at smutte på toilettet på McDonalds. Inden jeg gik ind ad døren, nåede jeg lige at se Annes forbavsede ansigt, da de kørte ind på parkeringspladsen – meget sjovt syn 😀 Men det var altså ikke mad jeg skulle ind efter, Anne……….

Turen derop gik hurtig – måske fordi snakken gik lystigt i bilen – og Anne kunne både snakke om alt muligt og guide mig på vej samtidig, ret imponerende 🙂
Lone stod og ventede på os ved Ridehuset og jeg syntes at det var noget af en forkælelses-dag, at jeg fik lov til at tilbringe denne smukke søndag i selskab med 2 skønne kvinder, hvis selskab jeg sætter stor pris på.

Lige da vi kom ind ad døren, var der pandekagebagning – vi lavede dog ikke en………

Woodshade havde masser af chokolade og lækre produkter……..

Jeg synes måske ikke at Danish Crown hører til på denne messe – men i dagens anledning havde de dog fyldt bordet med grøntsager i de smukkeste farver………

Denne smukke æblemost var jeg meget fristet af, men jeg orkede ikke at skulle slæbe på det hele dagen……..

Indbydende mel i forskellige varianter, men igen, for tungt at gå og slæbe på……..

Og så var der salt i lange baner fra Mariager Saltcenter………

Messen var egentlig pænt besøgt og vi fik da nappet et par smagsprøver, bl. a. på Woodshade chokolade, gulerødder hos Aarstiderne og en lækker og meget smuk æblemost fra Tolstrup. Æblemosten smagte aldeles pragtfuldt, men jeg orkede simpelthen ikke at skulle slæbe på flaskerne hele dagen, for ellers havde jeg bestemt købt nogle flasker med hjem.
Det lykkedes mig faktisk ikke at købe noget på messen – faktisk tror jeg at ingen af os købte noget – meget bemærkelsesværdigt!

Jeg må tilstå at vi ikke var derinde så længe, når sandheden skal frem synes jeg ikke at der var så meget af virkelig interesse. Måske fordi jeg var der sidste år og det var mange af de samme der var der i år – og sidste år brugte jeg mere tid derinde.
Anyway, vi gik lige en hurtig runde, men ellers tror jeg egentlig bare mest at vi havde lyst til at sidde et sted og snakke sammen.

Vi gik hen på The Diner i den intention at vi ville spise vores frokost der, men vi kunne ikke rigtig finde ud af hvad vi skulle spise – og jeg må tilstå at stedet skuffede mig lidt – men altså, jeg smagte IKKE maden.
Jeg synes at selve stedet virker lidt koldt, måske pga. af deres farvevalg. Efter min mening har de skabt en diner, som danskere ville forvente at en diner ser ud – men desværre kun med burgere. I USA er en diner jo ikke en “grill-bar”, men et sted hvor du kan få god, gammeldags mættende mad. Selvfølgelig er der burgere, men der er også salater, sandwich og noget så klassisk som farsbrød med kartoffelmos, supper osv. Retfærdigvis skal der dog siges at stedet også har morgenmad/brunch på menuen, dvs. pandekager, omeletter, french toast osv.
Jeg ville nok også have ønsket at stedet var så amerikansk, så der straks ville vise sig en servitrice med et stort glas isvand, ligeså snart vi satte os………..men desværre.
Men altså, vi kunne ikke få sammensat en menu der ville give os bare lidt sundhed, så vi valgte at gå igen.

The Diner………

Vi valgte at gå hen på Sushi+ og der faldt roen over os. Stedet er meget hyggeligt og der hviler en helt anden ro over stedet. Jeg bestilte en menu med både sushi og sticks. Lækker sushi og sticks’ene var virkelig lækre, især var jeg vild med teriaki kylling. Vi nød maden, mens munden ikke stod stille et eneste øjeblik – både pga. at vi spiste og fordi vi havde en masse at snakke om…………

Der blev straks sat snacks på bordet, sammen med soya……….

Smukke blomster på bordene……

Min tallerken: 4 california, 2 nigiri tun og 2 nigiri laks, spicy okse ribeye (øverst), kyllingekødboller, teriaki laks og teriaki kylling……

Efter denne skønne frokost, skulle vi selvfølgelig have noget dessert. Vi talte egentlig om at gå på café og få en kop kaffe og et stykke kage, men så fandt vi på en anden løsning. Anne sagde at bageren lige inde ved siden af Sushi+ var rigtig god, så der gik vi ind og købte LÆKKER brownie – som godt nok så større ud da de stod i montren – men som smagte absolut fantastisk og derefter gik turen ind i 7-11, hvor vi købte Snapple (jeg ELSKER Snapple). Anne og Lone købte lemonade og jeg købte den med kiwi og jordbær, som jeg er helt pjattet med – dermed fik Lone også sin debut ud i Snapple – jeg håber ikke vi nu har givet hende “dårlige” vaner 😉
Efter vores indkøb satte vi os hen på kirketrappen og der sad vi og nød vejret og vores kage. Desværre skulle Lone tidlig hjem, så hende sendte vi afsted og Anne og jeg fulgte hurtigt efter, jeg var egentlig også ved at være lidt træt.
Da vi kom tilbage til hvor vi havde parkeret bilen, kunne vi ikke lige huske hvor det nu var vi havde parkeret den – men heldigvis fandt vi den uden at skulle hele parkeringshuset rundt 😉

TAK Lone og Anne for en dag i jeres SKØNNE selskab. Jeg værdsætter at være sammen med jer og det er dejligt at kunne dele sin passion med nogen som samtidig er helt nede på jorden – både menneskeligt og madmæssigt……….

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 3, 2011
  1:25 pm

  Nanna

  Det var også en utrolig lækker æblemost de havde med fra Tolstrup . Hvis det hjælper lidt på det kan jeg fortælle at de slet ikke solgte den der, vi ville nemlig gerne have haft en flaske med hjem . 🙂


 2. Oct 3, 2011
  1:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nanna!

  Nå, så er jeg mere rolig, det var slet ikke gået op for mig at de ikke solgte dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 3, 2011
  2:22 pm

  Marie

  Hej Birthe!
  Hvor ville jeg altså gerne ha' været af sted!
  Men da jeg ikke kunne lokke min mor med, og min søster besluttede sig for at tage på en (meget våd) bytur om lørdagen, som gjorde at hun ikke orkede andet end at se TV hele søndagen, ja så måtte jeg altså blive hjemme…
  Men jeg regner stærkt med, at jeg næste år i hvert fald skal til det! 🙂

  Jeg læste jo hos Anne, at I fik brownies fra Schweizerbageriet, og næste gang du er i Århus må du altså prøve "Småkage huset".
  Det er min ynglings bager, også er det et ægtepar som ejer den, og laver alt helt selv, hvilket man også kan smage, da der er lagt meget kærlighed i alting, så det må du altså gøre! 🙂

  Knus marie


 4. Oct 3, 2011
  4:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Ja, det var ærgeligt at du ikke kunne komme i går, men sådan kan det jo gå. Måske vi mødes næste år? 😉

  Tak for tippet, det er noteret ned. Det er desværre ikke så tit jeg kommer til Århus, men jeg vil huske det…

  Knus
  Birthe


 5. Oct 3, 2011
  4:26 pm

  Marie

  Vi mødes i den grad næste år, vil så gerne møde dig! 😀

  Og ja, hvis du bor nede omkring Vejle, er der jo et stykke vej til Århus, desværre! 😉
  Knus Marie


 6. Oct 3, 2011
  4:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Jeg vil også rigtig gerne møde dig 🙂

  Faktisk bor jeg længere væk end Vejle, ca. 40 minutter sydvest for Vejle….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 3, 2011
  4:59 pm

  Piskeriset

  Lidt ærgerligt, at der ikke var så meget, der fristede. På den anden side set er det også frustrerende, hvis der er for mange ting, der frister 😉

  Til gengæld mener jeg, at det var helt oplagt, at I fik sushi, for det for du (og for den sags skyld også jeg) alt for sjældent 😉


 8. Oct 3, 2011
  5:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det kan du selvfølgelig have ret i 🙂

  Ja, jeg får alt for sjældent sushi, så jeg var også virkelig glad for vores valg – det smagte så dejligt….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 3, 2011
  5:29 pm

  sparvath

  Vedr. the Diner så kan jeg som aahusianer sige at du gik ikke glip af noget.

  Skal det være en burger i Aarhus så prøv Mackies ved domkirken, Sharks Diner tæt ved strøget eller MASH omme ved Rådhuspladsen.


 10. Oct 3, 2011
  5:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sparvath!

  Nu bliver jeg bare endnu mere glad for at vi ikke brugte vores penge derinde 🙂

  Tak for tips mht. burgere i Århus, de er noteret ned…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 4, 2011
  4:06 pm

  LaTascha

  Hmmm………jeg vidste da præcis hvor bilen var – jeg skulle bare prøve dig;-)
  Anyway, igen tusind tak for en helt fatastisk hyggelig dag, dem må vi hellere tage mange flere af.
  Og bare vent, nu begynder jeg snart at tæppebombe dig med mails;-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 12. Oct 4, 2011
  4:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Ja ja, det er godt med dig 😀

  Jeg har på fornemmelsen at vi får MASSER af dage sammen i fremtiden – og så må vi jo se hvem der tæppebomber hvem….

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!