Newyorkerbyheart

Fish ‘n chips…………….

 Sauce Tartare – på den nemme måde…….

 Mel og øl piskes sammen………

Stiftpiskede æggehvider vendes i………..

 Torsken skæres ud………..

 ………….dyppes i dejen og kommes i varm olie…………

 Pommes frites bagt i ovnen……

 Fiskestykkerne klar til servering………..

Aftenens tallerken……….

I aften har været totalt usund, nu ved I det. Ikke en grøntsag i syne – og dog – vi fik da kartofler 😉 Det er med flovhed at jeg fortæller at jeg aldrig har fået fish ‘n chips på den helt rigtige engelske facon, men nu fik jeg det da lavet på min egen facon. Vi fik ikke eddike på, fordi jeg har læst mig til at det skal være malteddike og det kunne jeg ikke finde, så vi må en tur til England og opleve “the real McCoy”.
Men altså jeg fandt noget tartare sauce på glas – og det gjorde mig glad – for så behøvede jeg ikke selv at lave det. Selvom det faktisk ikke er særlig svært, men i dag skulle det være nemt. Men er I mest til hjemmelavet, så lav det endelig selv……..

For at det ikke skulle være totalt usund, så valgte jeg at bage kartoflerne i ovnen i stedet for og de blev sprøde og lækre. Alt i alt en aftensmad der vandt vores hjerter. Kæresten var glad for at der ikke var nogen grøntsager, der overskyggede de sprøde kartofler 😉

Opskriften på dejen til fisken er lånt fra Jamie Oliver.

Fish ‘n chips (fra Jamie Oliver), 2 pers.:
225 g torskefileter skåret i mindre stykker
1 dl mel
1 dl øl
1 æggehvide
1 tsk. eddike
salt
rapsolie til fritering
citron i både

Chips:
3 bagekartofler, skrællet og skåret i stave
1 spsk. olivenolie
flagesalt
Kom kartoflerne i en frysepose sammen med olien og lidt salt. Ryst det hele godt sammen, så kartoflerne bliver dækket af olien. Hæld det ud på en bageplade med bagepapir og fordel dem, så de ligger enkeltvis og ikke rører ved hinanden. Sæt dem i en 225 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, vend dem en gang undervejs. Når de er færdige, drysses de med lidt flagesalt og serveres straks.
Dup fisken tør og skær dem i mindre stykker.
Kom mel og øl i en skål og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Krydr med lidt salt. Pisk æggehviden stiv og tilsæt eddiken, pisk igen. Vend æggehviden i mel-blandingen, uden at slå luften for meget ud af den.
Kom olie i en gryde og lad det blive godt varmt – så det syder om enden af en tændstik. Med en tang – eller med fingrene – dyppes fiskestykkerne i dejen og puttes ned i olien. Afhængig af hvor stor din gryde er, så gør det evt. af et par gange, så temperaturen på olien ikke falder for meget.
Lad dem stege til de bliver gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og kom på køkkenrulle, så de kan dryppe af. Drys med flagesalt og server dem varme med citronskiver og tartare sauce.

Kender I det at lægge noget et sted, hvor I tænker: “det her er et godt sted, her kan jeg huske at jeg har lagt det” – og så kan I alligevel ikke huske det??? Det sker for mig – TIT!!!
Det betyder at jeg tit har måtte købe flere eksemplarer af den samme ting, fordi jeg simpelthen ikke kan huske hvor jeg har lagt det henne. F. eks. da jeg skulle sy nyt bændel i vores sengetøj. Jeg måtte købe bændel hele 3 gange, fordi jeg de to første gange gemte det for mig selv. Da jeg så havde købt det for 3. gang, dukkede de 2 andre selvfølgelig op, så nu behøver vi ikke at købe bændel resten af vores liv.
Jeg købte jo den her smarte lille højtaler som kom med et USB stik, så den kan oplades. Jeg ved at jeg gemte USB stikket et “smart” sted, som var logisk og som jeg sagtens kunne huske – og nu kan jeg bare ikke finde den. Hvor træls er det lige??? Jeg tror ikke engang det er alderen der trykker, det er bare min fibro-hjerne der driver gæk med mig. Det er kun blevet værre efter jeg blev syg – og det kan altså være ret frustrerende. Jeg noterer nærmest alt ned, for at huske – og ikke glemme – måske jeg også skulle lave mig en liste over hvor jeg lægger mine ting…………….

Print Friendly
Tilbage

31 kommentarer


 1. Oct 24, 2011
  9:04 pm

  Marie

  Jeg har kun smagt Fish n Chips på Skanderborg festivalen, men dit ser så meget bedre ud! Mmmmh!

  Jeg kender forresten alt for godt til det med at glemme, hvor jeg sidst har lagt nogen ting, og det værste er, at jeg altid tænker det samme som dig, og nærmest er ved at gå ud af mit gode sind, fordi jeg bare ikke kan finde de ting! Og af en eller anden grund er det altid mine forskellige opladere der forsvinder, så jeg kan hverken få opladet mobil eller iPod når jeg vil…
  Tror også snart jeg må skrive op, hvor jeg ligger de forskellige ting! :-p

  Knus Marie


 2. Oct 24, 2011
  9:06 pm

  MissMuffin

  Fnis.. Det sker altså også jævnligt for mig, som ellers er ret hardcore til at både huske og multitaske- lige pludseligt er skidtet bare væk eller så dukker der noget om, som jeg havde glemt alt om…

  Jeg har købt den version af saucen der hedder "Bernaise", så jeg kan lave lækre madpakke med flute, roastbeef og grønt. Kristian skal til at ha madpakke med fra 1. november da kantinen på hans arbejde bliver meget dyrere og dårligere, så det bliver en udfordring, for han er kræsen og hder madpakker..


 3. Oct 24, 2011
  9:12 pm

  Sara

  Uhmmmm, usundt eller ej – det ser godt ud og smager altså så godt når det er hjemmelavet!


 4. Oct 24, 2011
  9:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Tak, hvor er du sød (som altid!) 🙂

  Dejligt at jeg ikke er den eneste der har det sådan, jeg er ved at drive mig selv skør nogle gange….

  Kh
  Birthe


 5. Oct 24, 2011
  9:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Hvordan smager bearnaisen?? Den her tartare sauce var ok, ikke helt som jeg husker den fra USA, men god 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 24, 2011
  9:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sara!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det smagte i hvert fald skønt og jeg fik ros af kæresten……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 24, 2011
  9:29 pm

  Trine A

  Hej jeg blev bare lige lidt nysgerrig og ville bare lige høre hvor du fandt tartar saucen da det er noget jeg har ledt efter i noget tid

  ange Hilsner fra Trine aka Den sultne studerende

  PS. dine "Fish 'N Chips ser bare mega lækre ud, er sikker på at de slår dem fra Bakken med flere længder


 8. Oct 24, 2011
  9:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Jeg købte det i Netto en uge, hvor det var spotvare, men jeg så det også i SuperBrugsen i dag, da jeg handlede der. Jeg vil tro at du kan få det i de fleste store supermarkeder.

  Mange tak, de smagte i hvert fald godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 24, 2011
  9:54 pm

  Tenna

  Her i starten af oktober var min kæreste samt svigerfamilie en lille tur i England, og man kan da bestemt ikke forlade England, uden at spise fish n' chips!
  Vi var så heldige at finde en rigtig britisk restaurant med denne dejlige ret på menukortet. 🙂

  Blev dog lidt skuffet da fisken smagte meget.. af ingenting – fordi de ikke er så glade for krydderier derovre. 😛

  Din opskrift skal da helt klart prøves!


 10. Oct 24, 2011
  10:01 pm

  LaTascha

  Århhh du er da et ondskabsfuld lille kvindemenneske….hvad skulle den der portion lige til for???
  By the way, jeg har spottet grønsagen – der sidder et stykke persille på din citronbåd på den færdige tallerken;-) Så kom ikke og påstå, at du spiser usundt og glemmer det grønne;-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 11. Oct 24, 2011
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tenna!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det her havde i hvert fald smag, måske fordi jeg altid er gavmild med saltet 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Oct 24, 2011
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg er et lille ondskabsfuldt kvindemenneske, vidste ud ikke det?? ;-D

  – og du har vundet prisen, du fandt det grønne. Godt set!! Jeg giver en salt water taffy næste gang vi ses.

  KH
  Birthe


 13. Oct 25, 2011
  6:35 am

  Asli

  Åh ja! Jeg kalder det "det sikre sted", fordi man tænker: "Det her er et sikkert sted. Det kan jeg helt sikkert huske". Gu' ka' man ej. Jeg gør det også TIT og det driver mig til vanvid.


 14. Oct 25, 2011
  8:09 am

  Ditte B (Kaos i mit koekken)

  Hej Birthe…

  Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg synes, at det er så svært at få fisk ind i hverdagen, men med den her opskrift er vi da et skridt i den rigtige retning!

  Mange hilsner Ditte


 15. Oct 25, 2011
  8:29 am

  Anja

  Husk også at lave en liste, der fortæller hvor du har lagt listen 🙂

  (Ser brand godt ud)


 16. Oct 25, 2011
  10:21 am

  Piskeriset

  Hehe – det allerførste, jeg gjorde, da jeg var i London første gang, var at suse hen til det nærmeste fish'n'chips-sted og få en portion! Det skulle bare opleves 😀

  Det er en ret sjov kombination, som smager godt – og jeg tror aldrig, jeg har set det serveret sammen med grøntsager, for det er jo fastfood. Meeen – det skal der også være plads til ind imellem, og ellers kan man jo tage en salat til forret 🙂


 17. Oct 25, 2011
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Tak for det, det må prøves 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Oct 25, 2011
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  "Det sikre sted" godt navn 😉

  KH
  Birthe


 19. Oct 25, 2011
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Ditte!

  Det blev i hvert fald rost af kæresten og jeg vil sige at fisken også var super lækker. Den smeltede nærmest i munden, var helt perfekt tilberedt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Oct 25, 2011
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Ja, det har nu ret i, det er skruen uden ende 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Oct 25, 2011
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det var jo derfor vi ingen grøntsager fik til – det skulle være autentisk ;-D

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Oct 25, 2011
  12:41 pm

  Birgitte

  Hej Birthe
  Uh, det ser lækkert ud, men spiser kun fish'n'chips i England. Har endnu ikke fundet et sted i DK, hvor de laver det godt (og orker ikke hjemmelavet – hatten af for at du gør det).
  Med et lille 'rode gen' og 2 unger i en lille lejlighed, så er jeg nærmest ekspert i at glemme, hvor jeg har lagt tingene. Det bliver værre når jeg er stresset – det er klart. Men so far mangler jeg stadig at finde Oldemors guldring, som jeg har lagt et meget logisk sted (=total væk).
  Mange hilsner
  Birgitte


 23. Oct 25, 2011
  12:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Måske er jeg "heldig" at jeg ikke har smagt det som det skal smage 😉 Jeg syntes at det var skønt – og virkelig hurtig og nemt at lave…..

  Jeg håber sørme, at du finder oldemors ring igen.

  Mange hilsner
  Birthe


 24. Oct 25, 2011
  1:12 pm

  Lykke

  Hej Birthe!

  Det ser rigtig godt ud 🙂 Måske kan man også bruge almindelig husholdnings-eddike, og andre slags fisk?

  Venlig hilsen

  Lykke


 25. Oct 25, 2011
  1:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lykke!

  Jeg er ikke sikker på det med almindelig eddike, alle de steder jeg har læst siger de at det ikke duer – men prøv. – Og selvfølgelig kan du bruge andre hvide fisk, det er klart……

  Hilsen
  Birthe


 26. Oct 25, 2011
  1:55 pm

  Lykke

  Okay, tror jeg holder mig til din opskrift, og dropper eddiken 🙂

  Venlig hilsen Lykke


 27. Oct 25, 2011
  2:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Lykke!

  Du kan jo altid prøve, med nogen af dem, hvis du er modig 😉

  Hilsen
  Birthe


 28. Oct 26, 2011
  9:22 am

  Camilla

  Ih, atlså – som Anglofil er det jo lige vand på min mølle med en omgang Fish'n'Chips! Der er altså ikke noget meget bedre – måske jeg snart skulle prøve at kaste mig ud i det – det ser jo ikke sådan vanvittig svært ud :o)

  Hihi, jeg kender godt lidt det med "det er et super sted, det kan jeg huske", men så kan man alligevel ikke huske det :o)


 29. Oct 26, 2011
  10:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Du må klart prøve dette, det er nemt og hurtigt – og smager godt. Som Tina skriver tidligere, så kan man købe malteddike hos Food from home til kr. 24 🙂

  Kh
  Birthe


 30. Dec 14, 2012
  1:25 pm

  Jan L. Pedersen

  Hej
  Stor ros til din opskrift. Lavede for første gang fish ‘n chipsselv, og fulgte din opskrift slavisk. Det blev en ubetinget succes – så tak for den.

  Vh Jan

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!