Newyorkerbyheart

Kartoffel-/rodfrugtgratin med gorgonzola (Spis Bedre nr. 10/2011)………….

09 oktober , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: ,

 Tynde skiver af gulerødder, knoldselleri og bagekartofler…………

 …….blandes og lægges i et fad – i lag………

 Fløde hældes ved……………

 Den færdige gratin……………

Gårsdagens tallerken………..

I går fik jeg min influenzavaccine på vores nærliggende apotek, jeg er så glad for at jeg får den mulighed – gratis – hvert år. Kæresten valgte også at få en i går, det er første gang for ham. Hans arbejdsplads refunderer beløbet når han kommer med kvitteringen – og da han sidder i et tæt kontormiljø – så tror jeg at det er en god ide, også for ham……..

I går aftes fik en ribeye steak, som jeg bare stegte på en almindelig pande, fordi jeg ikke orkede at slæbe støbejerns-grillpanden frem – og selv om resultatet ikke blev helt så godt som på støbejernspanden – så smagte det nu meget godt alligevel 🙂
Som tilbehør lavede jeg en kartoffel-/rodfrugtgratin med gorgonzola fra det nyeste Spis Bedre (nr. 10/2011), virkelig lækker, som jeg varmt kan anbefale. Den kan bruges som tilbehør til et utal af kødretter, men også som en selvstændig ret, hvis du ønsker det.
Jeg fulgte opskriften mht. ingredienser, men da det kom til vægtangivelserne brugte jeg bare hvad jeg syntes, så jeg vælger at gengive opskriften som den er i bladet……

Kartoffel-/rodfrugtgratin med gorgonzola (Spis Bedre. nr. 10/2011), 4 pers.:
3 bagekartofler, skåret i meget tynde skiver (gerne på mandolinjern)
1 knoldselleri, skrællet og skåret i meget tynde skiver (gerne på mandolinjern)
4-6 gulerødder, skrællet og skåret i meget tynde skiver (gerne på mandolinjern)
150 g gorgonzola
nåle fra 1 kvist rosmarin, finthakket
½ tsk. friskrevet muskatnød – eller efter smag
groft salt, friskkværnet peber
2½ dl piskefløde (eller madlavningsfløde, det står der i bladet)
Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
Bland alle rodfrugterne sammen og kom lidt af dem i et letsmurt ovnfast fad, krydr med salt, friskkværnet peber, lidt rosmarin, lidt muskatnød og lidt smuldret gorgonzola. Forsæt på samme måde med at lave lag, til alle rodfrugterne er brugt op. Hæld til sidst fløde over og sæt i ovnen i 45-60 minutter, til de er møre og gyldne.

I går aftes var vi ude for at se stjerneskud. Der skulle komme en meteorsværm forbi, som ville vise sig på himlen som masser af stjerneskud. Vi slæbte tæpper og strandstole ud på græsplænen og satte os til rette for at se på de mange stjerneskud. Selvom vi fik set mange, så blev det alligevel ikke til så mange, som jeg havde forventet, fordi månens lys var lidt for dominerende. Men det var meget hyggelig at sidder der og se på stjerner, sammen med manden i mit liv………………

Efter at have siddet ude og set på stjerner, var kroppen blevet godt kold. Så da vi kom ind fik vi varm kakao med flødeskum, dejlig afslutning på en skøn aften.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Oct 9, 2011
  1:10 pm

  Bianca

  Lækker mad. Og hvor lyder det bare som en rigtig hyggelig aften. Glemte selvfølgelig at der var meteorsværm, så snydt igen.
  Knus Bianca


 2. Oct 9, 2011
  1:41 pm

  Karen Nielsen

  Mmmm det ser dejligt ud tror bestemt det skal prøves 😀
  Jeg fik desværre kun set et stjerneskud igår, havde en stor sky på himlen mellem 22-22.45, men da jeg så skulle i seng cirka 23 gik jeg lige ud og kigge og så et rigtig stort flot 😀 Blev så glad 🙂


 3. Oct 9, 2011
  1:48 pm

  Lise B

  Jeg var også nede ved limfjorden med min veninde, vi sad også bare med hovederne helt drejet af led og så en 10-20 stykker, rigtig flot 🙂

  /Lise


 4. Oct 9, 2011
  1:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bianca!

  Det smagte også dejligt – og mon ikke du får en chance en anden gang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 9, 2011
  1:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  Sikke da en dejlig måde at gå i seng på, med et stjerneskud 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 9, 2011
  1:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Ja, det var svært at følge med på hele himlen på en gang, det var lige før det gav hold i nakken 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 9, 2011
  5:08 pm

  Mademoiselle Black

  Det ser virkelig godt ud og lyder som en dejlig måde at slutte dagen af på – stjerneskud og kakao med flødeskum 🙂


 8. Oct 9, 2011
  8:50 pm

  Kjærs Mølle

  Mums det ser lækkert ud, det tror jeg da skal prøves en af de nærmeste dage…
  Jeg var ude og se stjerneskud med min søn på 6 år
  – såå hyggeligt 🙂
  Knus Jannie


 9. Oct 9, 2011
  9:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mademoiselle Black!

  Det var en helt perfekt lørdag aften og dejligt at se så mange stjerneskud – og ønske 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 9, 2011
  9:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jannie!

  Det smagte så dejligt, jeg er vild med knoldselleri, noget jeg ikke altid har været 🙂

  KH
  Birthe


 11. Oct 10, 2011
  12:05 pm

  Piskeriset

  Fin måde at få gorgonzola på – det giver lige lidt mere kant til smagen, og så er fadserveringer jo skønne. Rigtig efterårs-/vintermad 🙂


 12. Oct 10, 2011
  12:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte virkelig dejligt – men jeg er også ret vild med knoldselleri 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 10, 2011
  4:54 pm

  LaTascha

  Det er faktisk lidt skummelt, for vi var til min onkels fødselsdag og kom hjem ved 1-tiden lørdag nat. Jeg lukkede mine forældres hund ud og stod et par minutter og kiggede op på himlen fordi der var så sindssygt mange stjerner.
  Og lige netop da jeg stod og kiggede op på stjernerne tænkte jeg, at det ville være fantastisk at se et stjerneskud, og hvis det havde været en af de der aftener de fortæller om i tv-avisen, hvor der kommer meteorstorme forbi, så havde jeg nok været heldig fordi det var så klart vejr.

  Men nu var det jo ikke en af de aftener, så jeg lukkede hunden ind og gik i seng. Tror du lige jeg ærgrede mig over, at jeg ikke var blevet ude 5 minutter længere, da jeg læste dit indlæg? Jeg anede ikke noget om det før jeg læste det på nettet dagen efter:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 14. Oct 10, 2011
  5:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Ej, æv!! Højdepunktet skulle være kl. 22.00 tror jeg, men jeg ved ikke hvor længe man kunne blive ved med at se dem. Men det var super hyggeligt – og lidt koldt 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!